Ekranizacje - Duma i uprzedzenie Pride and Prejudice (2005)
BeeMeR - Czw 16 Gru, 2010 18:05
| Sofijufka napisał/a: | fryzura jest taka więcej jak u młodego Bonapartego | i sex-appeal takiż sam przynajmniej dla mnie obaj są równie aseksualni
Anonymous - Czw 16 Gru, 2010 21:00
| Alicja napisał/a: | Bonaparte miał w sobie więcej dumy, mógłby zagrać pana Darcy |
Dumy, uporu i zawzietosci w swoich sadach. Idealny Darsik
Tamara - Czw 16 Gru, 2010 21:57
| BeeMeR napisał/a: | | Sofijufka napisał/a: | fryzura jest taka więcej jak u młodego Bonapartego | i sex-appeal takiż sam przynajmniej dla mnie obaj są równie aseksualni |
Eee Bonaparte na tym obrazku to całkiem całkiem , w przeciwieństwie do Zmokłego Oberwanego Spaniela Darcy'ego
Yvain - Czw 16 Gru, 2010 21:57
Poza tym, gdzież Bonaparte aseksualny facet o tak nieprzeciętnym umyśle , bóg wojny, prawo, architektura, otwartość na nowinki techniczne, długo by zalety wymieniać, facet po prostu był inteligentny, a to moim zdaniem lepsze niż zdrowy kawał ładnego mięcha, no może jedyna wada że mały ale jak to śpiewały babcie po kielichu, na ślubie u mojej koleżanki "może i mały, ale za to dobrze w korzeń rośnie"
Sofijufka - Czw 16 Gru, 2010 22:07
jako czternastolatek liczył sobie 166 cm... Pewnie jeszcze trochę podrósł....
Anonymous - Czw 16 Gru, 2010 22:11
Bonaparte byl nieludzko inteligentny. Niestety.
Taka inteligencja jest seksowna
stawrogi - Czw 16 Gru, 2010 23:22
Coś musiał w sobie mieć skoro Józefina przez kilka dni czołgała się nieprzytomna pod jego drzwiami kiedy wracał z wyprawy a ona nie była w tym czasie zbyt grzeczna hi hi hi
Alicja - Pią 17 Gru, 2010 07:18
| Sofijufka napisał/a: | | jako czternastolatek liczył sobie 166 cm... |
to był wyższy ode mnie, od Keiry chyba też. Jeśli nie to buty na platformie i jazda do DiU niech dorzuci jeszcze - je t'aime i ma większą szansę niż Matthew
Trzykrotka - Pią 17 Gru, 2010 11:06
A mnie sie i tak wydaje, że nie doceniacie uroku Matthew, moje panie
Sofijufka - Pią 17 Gru, 2010 11:13
nie no, doceniamy, całkiem sympatyczny był ten zmokniety psiapsiuś z DiU2005, ale to nie Darcy!
JoannaS - Pią 17 Gru, 2010 11:34
Co ja poradzę, że on dla mnie żadnego uroku nie miał?
Trzykrotka - Pią 17 Gru, 2010 12:33
Aż żałuję, ze wywaliłam cały album zdjęć z obu Dum i uprzedzeń. Miałam tam kilka całkiem niezłych zdjęć potwierdzających tezę, że Matthew mógł (gdyby mu pozwolili) być wspaniałym Darcym. I że całkiem był z niego ognisty kawaler...
C'mon, czy nie ma juz na forum żadnej jego wielbicielki? Apeluję!
Madalam - Pią 17 Gru, 2010 13:40
| Trzykrotka napisał/a: | C'mon, czy nie ma juz na forum żadnej jego wielbicielki? Apeluję! |
Ja się zgłaszam, ja!!!
Mnie postać grana przez Matthew się podoba i bardzo ją lubię .
stawrogi - Pią 17 Gru, 2010 14:02
| Trzykrotka napisał/a: | Aż żałuję, ze wywaliłam cały album zdjęć z obu Dum i uprzedzeń. Miałam tam kilka całkiem niezłych zdjęć potwierdzających tezę, że Matthew mógł (gdyby mu pozwolili) być wspaniałym Darcym. I że całkiem był z niego ognisty kawaler...
C'mon, czy nie ma juz na forum żadnej jego wielbicielki? Apeluję! |
To i ja się zgłoszę- ale muszę uczciwie przyznać, że po pierwszym obejrzeniu DiU 2005 byłam nim załamana- szczególnie gdy go porównałam z Colinem. Dopiero kolejne podejścia do tego filmu odkryły przede mną jego urok:)Jest po prostu innym Darcym- ale lubię go:)
Trzykrotka - Pią 17 Gru, 2010 14:14
Nnnoo dzięki dziewczyny
Anonymous - Pią 17 Gru, 2010 14:20
Kiedy wlasnie postac grana przez Mateusza wszystkie lubimy, ale jemu jednak nie pozwolili byc wspanialym Darsikiem - i w tym tkwi problem...
Trzykrotka - Pią 17 Gru, 2010 16:16
| AineNiRigani napisał/a: | | jemu jednak nie pozwolili byc wspanialym Darsikiem - i w tym tkwi problem... |
Niestety tak... nieszczególna peruka też nie pomogła. Jednak ponieważ ta wersja była mocno łopatologiczna, także pod względem dokładnego wykładania uczuć bohaterów i podtykania ich widzowi pod nos, film zyskał kilka ładnych, romantycznych momentów. Ja lubię:
- pierwsze spojrzenie Darcy'ego na Lizzy - i szybkie odwrócenie wzroku (zanim ona zacznie chichotać)
- pomoc przy wsiadaniu do powozu przy odjeździe w Netherfield i gest rozprostowywania dłoni
- podążanie za nią na balu - świetna scena, w wielkim skrócie pokazująca jego stan ducha
- gwałtowność i wzrost jego agresji na dźwięk nazwiska "Wickham" przy oświadczynach
- odwrócenie się i spojrzenie na Longbourne po wizycie jesiennej (tej przed drugimi oświadczynami)
Anonymous - Pią 17 Gru, 2010 16:20
zgadza sie - to sa piekne sceny. Ten film sklada sie z wielu takich ladnych obrazkow, ale caly ich potencjal zostal zmarnowany wieksza iloscia paskudnych.
Gunia - Nie 02 Sty, 2011 04:12
Spóźniłam się na dyskusję , ale dodam jeszcze, że ja też lubię Matthew. Cokolwiek można by powiedzieć o minusach tej ekranizacji, o tym jaki jego Darcy był względem książki, to moim zdaniem nawet jeśli niekanoniczna, jest to ciekawa postać, a MM jest w tej roli o wiele bardziej atrakcyjny niż Napoleon.
Trzykrotka - Śro 11 Maj, 2011 21:57
Popatrzcie, jakie fajne - jeśli ktoś ogląda anime, spodoba mu się podwójnie
http://www.youtube.com/wa...i-z5_dFBWc&NR=1
Admete - Czw 12 Maj, 2011 07:26
Cudne to było. A tak przy okazji - obejrzałabym sobie jakieś anime...
Deanariell - Pią 13 Maj, 2011 00:24
| Admete napisał/a: | | tak przy okazji - obejrzałabym sobie jakieś anime... |
Ja też - najlepiej ten animowany SPN...
Caitriona - Pią 20 Maj, 2011 22:42
| Trzykrotka napisał/a: | | Popatrzcie, jakie fajne - jeśli ktoś ogląda anime, spodoba mu się podwójnie |
Jakie cudeńko!
| Deanariell napisał/a: | | najlepiej ten animowany SPN... |
O, tak, też bym zobaczyła...
Anonymous - Śro 26 Gru, 2012 10:26
Właśnie sobie oglądam. Mama stwierdziła, że film nie umywa się do serialu. A mi brakuje pierogów z jagodami, które to pierwsze zawsze zajadamy przy tym filmie
Admete - Śro 26 Gru, 2012 10:58
Ano nie umywa się...Dawno juz nie oglądałam serialu...
|
|
|