Seriale - Śmiech i łzy - czyli dramowa różnorodność
BeeMeR - Wto 15 Cze, 2021 21:29
| Admete napisał/a: | | Próbowałam Bossam, ale trochę mi główna para nie kliknęła. | Nie dziwi mnie to
Ja nie mam z nimi problemu, pani mi się podoba a pan nie przeszkadza.
Aktorzy nie mają zbytnio chemii, ale na tym etapie im nie trzeba To nie jest para, miłość od pierwszego wejrzenia itp. To obcy, których łączy chęć przeżycia (własnego i tej drugiej strony) oraz pobożne życzenia dziecka, żeby stworzyli rodzinę- o której na razie nie ma mowy. Osobiście podejrzewam, że romans nie będzie mocną stroną tej dramy ale nie dlatego oglądam
Małpa był fajny w Hwayugi
Loano, spróbuj potem kiedyś My girlfriend is a gumiho
https://asianwiki.com/My_Girlfriend_is_a_Nine-Tailed_Fox
Loana - Śro 16 Cze, 2021 11:27
| BeeMeR napisał/a: | Osobiście podejrzewam, że romans nie będzie mocną stroną tej dramy ale nie dlatego oglądam |
Hmm, to ja poczekam na Twoją ocenę, bo jednak romans to jest głównie to, co mnie przyciąga do oglądania Może nie być gorący, ale żeby był ładny
| BeeMeR napisał/a: | Małpa był fajny w Hwayugi
Loano, spróbuj potem kiedyś My girlfriend is a gumiho |
No super jest w Hwayugi Będę go jeszcze śledzić A ja właśnie dzisiaj, po liście filmów, w których grał Małpa zorientowałam się, że ja już go widziałam i podobał mi się jako bohater i aktor, tylko sam film mnie nie zachwycił (zwłaszcza końcówka ), więc nie powtarzałam go sobie Widziałam go w "Princess and the matchmaker" Serio wojsko go zmieniło, w ogóle go nie poznałam
LOL, trzy razy LOL. Właśnie się zorientowałam, że myliłam dwie aktorki, o tą: https://asianwiki.com/Oh_Yeon-Seo (główna w Hwayugi) i tą: https://asianwiki.com/Kim_Jae-Kyung (Veronika Park ). Nie wiem czemu mi się zlały w jedną osobę Ale sprawdzałam sobie właśnie, ile lat mają aktorzy w Hwayugi, bo ciągle mam wrażenie, że SamJan jest starsza od Małpy jako aktorka (no bo nie jako postać, gra 35letnią kobietę, a Małpa ma z tysiąc lat ), a nie jest, obydwoje mają 30 lat na koniec dramy I przy okazji sprawdzania wieku wyhaczyłam, że SamJan nigdy nie była Veroniką Park Jeszcze trochę przede mną oglądania, skoro tak słabo aktorów rozpoznaję
BeeMeR - Śro 16 Cze, 2021 12:01
| Loana napisał/a: | | jednak romans to jest głównie to, co mnie przyciąga do oglądania | No wiem, a ja tutaj mam przede wszystkim wszelkiej maści "zabili go i uciekł"
Pościgi, ucieczki, podchody, intrygi pałacowe, zamaskowani złodzieje, walki (w dużej mierze bezkrwawe, co zrozumiałe biorąc pod uwagę że główną jest idolka, one mają imho dość ostrożny repertuar, z tegoż względu nie podejrzewam, żeby romans był ognisty - no ale to się jeszcze obaczy), przebieranki za mężczyznę też były, ale przynajmniej panna udawała eunucha, tym tłumacząc swój głos i aparycję , łowcy niewolników też już byli w akcji, no a wszelkie ważniejsze rozmowy prowadzone są w pięknych plenerach (no chyba, że muszą być wnętrza pałacowe itp ). Jeśli idzie o końcówkę, to podejrzewam, że będzie pozytywna, przy czym niekoniecznie dla Drugiego, bo on jest jak stworzony do dramatycznego końca, sorry Drugi
Zastanawiałam się już wcześniej, czy drama nie jest preprodukowana, bo drzewa miały przepiękne jesienne liście, a teraz ewidentnie nagle spadł im śnieg między ujęciami
Z ciekawostek: mieliśmy odznaczenie od króla - pardon za wszystko prócz zdrady - (to czarne w pudełku)
spam:
Loana - Śro 16 Cze, 2021 12:12
Śliczna ta drama wizualnie jest Widzę, że 20 odcinków ma być, ale jeszcze nie wszystkie wyemitowali. Na którym jesteś Beemerku? I gdzie oglądasz?
Co to znaczy "preprodukowana"?
BeeMeR - Śro 16 Cze, 2021 13:06
Jestem po 7 odcinku. No właśnie, nie wiem co mnie podkusiło, żeby zaczynać dramę ongoing, finał dopiero za 3 tygodnie
Drama jest piękna wizualnie muzycznie bardzo mi odpowiada, do castingu nie mam ale, całokształt jest póki co ok.
Nawiasem, ja już oglądałam co najmniej kilkanaście dram kręconych w tych samych miejscach i jeszcze mi się nie znudziło
Oglądam online (dramacool) albo stacjonarnie (chyba z minidrama.net)
Drama preprodukowana to kręcona w całości przed emisją, a nie jak większość w trakcie, efektem czego pod koniec już wszystko ledwo kupy się trzyma, scenariusz pęka od ppl, aktorzy mają kilometrowe wory pod oczami ale wszyscy robią co mogą żeby to jakoś sensownie pospinać.
Admete - Śro 16 Cze, 2021 14:27
Loano mogę wrzucić Bossam na Wschód, w weekend może, jak się ogarnę z papierów końca roku.
BeeMeR - Śro 16 Cze, 2021 15:08
Nie spiesz się, zobaczmy czy się dobrze kończy
I może ktoś gdzieś tłumaczenie zacznie.
To moja bajka ale niekoniecznie Loany
Loana - Śro 16 Cze, 2021 16:02
| Admete napisał/a: | | Loano mogę wrzucić Bossam na Wschód, w weekend może, jak się ogarnę z papierów końca roku. |
Dziękuję, ale właśnie poczekam Mam za dużo niezakończonych dram i muszę najpierw je skończyć, bo mnie wnerwia, że zostały mi np 4 odcinki do końca tylko Na razie na tapecie jest mocno Hwayugi, bo sobie każdy odcinek oglądam dwa razy Plus mam wizytę brata, więc też nie mogę oglądać maniakalnie jak wcześniej
BeeMeR - Czw 17 Cze, 2021 10:00
Bossam - będę spoilerować dalej.
Po rozstaniu głównych (pani podejrzanie długo patrzyła za panem, stwierdziła też, że jak wciąż jest na niego zła że ją porwał tak dzięki niemu odkryła na nowo, że życie potrafi być zabawne - no bo u teściów nie miała lekko a powrót do domu rodzinnego nie wchodzi w grę.) akcja przeniosła się do stolicy, gdzie księżniczkę porwano i choć długo nie wiedziała kto za tym stoi, nie miała ochoty żeby ją wykorzystano w grze politycznej, najpewniej do rozpętania wojny domowej, napisała więc listy samobójcze do taty króla oraz Drugiego i uciekła z Pierwszym, co to jej pomógł w ucieczce i dostarczeniu listów (każdy, nawet najlepszy seguk lubi powtarzać ulubione motywy - tu zdecydowanie porwania i "samobójstwo" księżniczki ). Drugi jednakowoż wciąż chciał "pomagać" księżniczce, a nawet uciec z nią jak kiedyś proponowała gdy postanowiono ją wydać za jego brata
Taką scenę gdzie panna bodaj pod tym samym łukiem proponuje panu ucieczkę gdzieś już widziałam
Nieszczęśnik spóźnił się o ponad trzy lata z decyzją więc dostaliśmy kolejny ładnie pokazany zwyczaj "rozwodowy": księżniczka odcięła kawałek swojej szarfy i oddała Drugiemu, mówiąc, że choć nie brali ślubu, rozwodzi się z nim tj. przecina wszystkie niegdyś ich łączące więzy.
A ponieważ w stolicy trudno o ładne zdjęcia nowa, powiększona o przyjaciela i nianię rodzina udała się nad morze gdzie próbują zacząć życie na nowo, obie panie uchodzą odpowiednio za żony panów Przyjaciel już zaczął do swojej mówić "imja" co tu tłumaczą jako "my dear"
W nowym, ciasnym domku więzy też się zacieśniają, zwłaszcza jak dach przecieka
Główni już się nawet objęli a pani go nie odepchnęła, tylko bez większego przekonania i nie od razu bąknęła, że to nieobyczajne, bynajmniej nie tym wielkopańskim tonem którego nadużywa szlachta względem pośledniejszych od siebie
Trzykrotka - Czw 17 Cze, 2021 15:38
Przy którym jesteś odcinku, a raczej - na jakim etapie? To już końcówka, czy jeszcze łubudu na koniec zdąży się zadziać?
Na instagramie wisi dziś wieść, że podobno PSJ, dla Loany podpowiedź: całuśny szef z Secretary Kim, może zagrać w kolejnej odsłonie filmów marvelowskich. Jego agencja nie komentuje, więc może być jak z Dokko Jinem i Peterem Jasonem, ale newsy krążą.
BeeMeR - Czw 17 Cze, 2021 16:45
Dobijam do połowy i się zastanawiam, na jakim etapie dobrze będzie zrobić przerwę, bo finał wypada po moim pierwszym wyjeździe
Księżniczka z nianią dorwały jakiś erotyk, nieopatrznie zostawiony na wierzchu w pokoju męskim zgorszyły się okropnie a jedna mądrzejsza od drugiej, bo u księżniczki do consumatum nie doszło, studiowały dzieło do świtu
Oj, pośmiałam się ale też drugi plan jest udany
Admete - Czw 17 Cze, 2021 18:24
Rozpoczął się właśnie 2 sezon Hospital Playlist.
Admete - Czw 17 Cze, 2021 22:44
Nie mogłam się oprzeć, więc oglądam nową serię Hospital Playlist. Dostałam strasznej śmiechawy przy scenie w nowym samochodzie pani doktor.
Trzykrotka - Czw 17 Cze, 2021 22:54
Tylko zaopatrzyłam się w odcinek i bardzo cieszę się, że już wystartowali.
Jak dla mnie, to jakaś klęska urodzaju nastąpiła Nie daję rady obejrzeć nawet jednego odcinka niczego, bo jak siadam spokojnie to jest już za późno, a tu nowe, atrakcyjne dramy wyskakują jedna za drugą...
Loana - Pią 18 Cze, 2021 08:45
| Trzykrotka napisał/a: | | Na instagramie wisi dziś wieść, że podobno PSJ, dla Loany podpowiedź: całuśny szef z Secretary Kim, może zagrać w kolejnej odsłonie filmów marvelowskich. Jego agencja nie komentuje, więc może być jak z Dokko Jinem i Peterem Jasonem, ale newsy krążą. |
Ooo, dziękuję za informację Ja jestem słaba w Instagrama, obserwuję tam tylko Lee Hong-kiego, ale ponieważ translator z Instagrama jest beznadziejny, to zwykle nie rozumiem, co on tam mówi/pisze
Nie wiem, czy ja widziałam jakikolwiek film marvelowski... ale jak ten aktor w jakimś zagra to obejrzę, dla niego
| Trzykrotka napisał/a: | Jak dla mnie, to jakaś klęska urodzaju nastąpiła Nie daję rady obejrzeć nawet jednego odcinka niczego, bo jak siadam spokojnie to jest już za późno, a tu nowe, atrakcyjne dramy wyskakują jedna za drugą... |
No ja właśnie mam ten sam problem, że nie mam za bardzo kiedy oglądać, a jak już siadam, to sobie oglądam Hwayugi odcinki po raz drugi/trzeci. Żeby lepiej zrozumieć motywacje i dlatego, że mi się podobają. Wczoraj oglądałam drugi raz odcinek 9 i zaczęłam oglądanie drugi raz odcinka 10. Który ma super końcówkę (obejrzałam już z sześć razy ), natomiast środek mnie jakoś zmęczył i przeskoczyłam go - to teraz sprawdzam co przegapiłam. Teraz oglądam z napisami po angielsku na Netflixie i doczytuję napisy Trzykrotki. I zaliczam zonka, jak niektóre zdania są przetłumaczone - tzn całkowicie inne słowa i znaczenie - ciekawi mnie, skąd taka różnica. Ale razem naprawdę dobrze się uzupełniają
| BeeMeR napisał/a: | | Bossam - będę spoilerować dalej. (...) |
Ja czytam dokładnie Twoje spojlery i oglądam zdjęcia. I mam zonka, bo się zgubiłam - to pojawiła się jakaś nowa księżniczka, która została porwana? Bo nie rozumiem, o co chodzi teraz. Nad tym morzem są dwie księżniczki?
BeeMeR - Pią 18 Cze, 2021 10:16
| Cytat: | | mam zonka, bo się zgubiłam | oj,bo piszę chaotycznie i wybiórczo
Księżniczka jest jedna, towarzyszy jej niania, dawna służka pałacowa. Nie pisałam o wątku niani, tak jak o kumplu głównego (to on pomerdał domostwa z którego mieli ukraść wdówkę na początku dramy ), teraz ta para ma się ku sobie znaczy kumpel zarywa do niani
Obecnie główny wylądował w więzieniu i tam, trzymając się za ręce główni właściwie już sobie wyznali, że następnym razem powiedzą sobie to czego w danej chwili nie mogą
Jestem tuż za połową, czekam na jakiś wodospad, bo jeszcze nie było
A co to za seguk bez wodospadu
Trzykrotka - Pią 18 Cze, 2021 11:08
| Loana napisał/a: | zaczęłam oglądanie drugi raz odcinka 10. Który ma super końcówkę (obejrzałam już z sześć razy ), |
Reaktywacja kontraktu między Sam Jang i Son Oh Gongiem? Ja też bardzo lubię tę końcówkę
Loana - Pią 18 Cze, 2021 11:20
| Trzykrotka napisał/a: | Reaktywacja kontraktu między Sam Jang i Son Oh Gongiem? Ja też bardzo lubię tę końcówkę |
Dokładnie! jest świetna! jak dla mnie to mogliby już tylko iść do przodu w tym związku, boję się znowu jakiś dram, bo pewnie będą -_-' ale tak miło się ogląda, jak oni się dogadują i dobrze ze sobą czują. Muszę się przełamać i iść dalej, ale jeszcze 10 odcinków zostało, nawet licząc 8 (bo dwa ostatnie to pewnie głównie przeczytam, nie obejrzę) to jest dużo miejsca na zrobienie znowu rozstania i niedogadania Ale obejrzę, bo Małpa jest wspaniały!
Trzykrotka - Pią 18 Cze, 2021 11:26
Małpa jest wspaniały, to powinno być wyryte w granicie, z którego się urodził. Rola idealnie skrojona i wykonana Pomyśleć, że uważałyśmy przed Hwayugi, że Żabul jest sympatyczny, ale aseksualny
Zobaczysz, jakie jeszcze emocje cię czekają, zanim nastąpią te nieszczęsne dwa końcowe odcinki. Całkiem nieoczekiwane. Pamiętam, jak się z Aragonte niesamowicie ekscytowałyśmy
Będzie drama dla Admete, o profilerach
https://www.dramabeans.co...crime-thriller/
I obsada fajna
BeeMeR - Pią 18 Cze, 2021 11:44
| Trzykrotka napisał/a: | | Pomyśleć, że uważałyśmy przed Hwayugi, że Żabul jest sympatyczny, ale aseksualny | bo był
Był sympatyczny, chłopięcy, o pięknym uśmiechu i głosie, dobrym aktorstwie, wspaniałej chemii z CSW i całuśnik bez zarzutu, ale seksowny to się dopiero zrobił potem
Gwoli przypomnienia kissu ze świetlikami z Gu Family Book (Loano, dramy nie polecam, jest - pomijając dwa pierwsze odcinki, które mi się podobały ale nie sądzę by były w twoim stylu- potwornie nudna i ma skopaną końcówkę )
https://youtu.be/vS2VA3IIkdg
Trzykrotka - Pią 18 Cze, 2021 12:57
Ach, kissu ze świetlikami Jeden z najlepszych w historii dramalandu moim zdaniem. Jak Suzy współpracuje, aż miło spojrzeć.
W You Are All Surounded tez ładnie się całowali z Go Arą.
Loana - Pią 18 Cze, 2021 13:31
| Trzykrotka napisał/a: | | Pomyśleć, że uważałyśmy przed Hwayugi, że Żabul jest sympatyczny, ale aseksualny |
O, a ja w tym "Princess and the matchmaker" nie uznałam go za aseksualnego. Właśnie jako bohater mi się bardzo podobał, taki spokojny, pewny siebie i silny. W sumie właśnie tego żałowałam, że tam nic nie pokazali, nie miał sie jak wykazać
| BeeMeR napisał/a: | Gwoli przypomnienia kissu ze świetlikami z Gu Family Book (Loano, dramy nie polecam, jest - pomijając dwa pierwsze odcinki, które mi się podobały ale nie sądzę by były w twoim stylu- potwornie nudna i ma skopaną końcówkę |
O raju, ale piękny kissu!! Więcej takich poproszę. Nie no, Małpa to umie całować Chociaż wolę go z czerwonymi oczami, nie zielonymi
Dzięki za opis - nie planuję jej obejrzeć, wolę sobie powtórzyć Małpę w Hwayugi jak już
Przeczytałam "o prolajferach" i się zastanowiłam, czemu Admete chce oglądać dramę o antyszczepionkowcach
Admete - Pią 18 Cze, 2021 16:05
Chętnie obejrzę, jak zrobią. Pod warunkiem, ze psychopaci nie będą w centrum uwagi
Trzykrotka - Pią 18 Cze, 2021 22:26
A jeszcze wracając do pięknego kissu ze świetlikami z Gu Family Book, to tutaj jest moja ukochana wersja, z wyciętą rozmową ze środka, oraz dodaną muzyką z jakiejś gry. Cudo, czysta bajka.
https://www.youtube.com/w...el=DarkFrinda23
BeeMeR - Pią 18 Cze, 2021 22:41
No niestety, chcą żebym się weryfikowała kartą kredytową albo dowodem że jestem dorosła
|
|
|