Seriale - Pod Duchem, Małpą i Samurajem czyli dramaland po raz 16
Admete - Pią 23 Lis, 2018 20:19
Mnie to wygląda na jakąś grę komputerową, która zmieniła się w coś więcej niż grę.
Trzykrotka - Pią 23 Lis, 2018 23:17
| Admete napisał/a: | | Mnie to wygląda na jakąś grę komputerową, która zmieniła się w coś więcej niż grę. |
Relacjonuj, czy dobre będzie Ja zagarnęłam w ramach ciekawostki tylko Last Empress z Jang Narą, choć nie ona mnie skusiła Ale na razie nie tykałam. Alhambra dziwnie wygląda w trailerach, PSH i jej typ urody kompletnie i tam nie gra, ale i tak zmacam. A nuż to jakaś perła będzie. Owszem, W się pani scenarzystce nie udało, ale oskarżała produkcję i ingerencję w jej oryginalny scenariusz. Za to na Queen In Hyun Man, Nine i Trzech Muszkieterów nie ma co narzekać. W przeciwieństwie do Admete nie mam nic przeciwko zagranicznej scenerii, a ta hiszpańska rewelacyjnie wygląda w trailerze.
Co do scenerii - oto kadr z Teriusa.
Dla rozważających oglądanie: mamy piękny polski sos. So Ji Sub jest - skubany - znowu super przystojny i niezwykle seksowny. Chodzi jak kot i WYGLĄDA. Nie wiem, czy w 1 odcinku wypowiedział 10 slów do kupy. Mrrau.
Pierwszy odcinek bardzo zachęcający i na pewno będę szła dalej, bo mój plan po zakończeniu Beauty i Lotniska, to Terius i In Guk. Plus oczywiście nadal Life i - może zmęczę wreszcie - AM1994.
W Teriusie sporo znajomych twarzy, niektórych dawno nie oglądanych i mimo kilku śmierci i złowrogiego pięknookiego ZUego (Haitai, dacie wiarę?), oraz umęczonej biedą i dwójką nieokiełznanych bliźniąt kury domowej, atmosfera nie jest ani ciężka, ani przygnębiająca. Dla mnie na obecny nastrój iealna drama.
BeeMeR - Sob 24 Lis, 2018 10:15
A ja właśnie wczoraj myślałam nad Teriusem ale ostatecznie zdecydowałam się na co innego. Może dziś dołączę
Kiecki i garnitury (i nagrody filmowe ):
http://www.dramabeans.com...-dragon-awards/
Najbardziej podoba mi się kolor sukni Kim So-hyun ale suknia nie jest najlepiej rozwiązana górą Z garniturów najbardziej podoba mi się Świrus i Pasikonik - największe wtf to różowy garnitur pana od Maski - acz można i tak
Admete - Sob 24 Lis, 2018 10:26
Pasikonik wygląda świetnie. Terius jest bardzo przyjemną dramą. Children of nobody na razie oglada mi się rewelacyjnie i o oby tak dalej. Jest intensywnie, mamy element supernaturalny, aktorzy dobrani znakomici, gra zespołowa, realistyczne podejście do pokazania życia policji, czy rodziny. Widzę, że czerpanie inspiracji z SF trwa Drugi odcinek obejrzałam nie zdając sobie sprawy, że zrobiło się późno.
BeeMeR - Sob 24 Lis, 2018 11:55
Jestem w 5. odcinku Spadku - to bardzo przyjemne pleple - trochę trzeba przewijać tu i ówdzie, trochę jest/było zbyt melodramatyczne miejscami, ale jakoś śmierć taty i wyrzucenie Kopciuszka z autystycznym bratem z domu pewnie musiało mieć taki wymiar
Teraz drama powinna dostać kopa - Główny też! Ale babcia już mu szykuje porządną "obręcz" żeby mu rozumu przybyło bo na razie jest nieznośnie rozpuszczonych bachorem. Dla równowagi Drugi jest do zakochania się
Panna jest doskonale przeciętna - ani zła, ani dobra, nie drażni i nie zachwyca - trochę musiała pokrzyczeć i powściekać się co było trochę męczące - może teraz będzie jej lżej (wkrótce się wprowadza do babci). Druga jest ok - ale na razie wszystko idzie po jej myśli (niemalże).
Tu fajne mv - oddaje słuszność obu panom :
https://www.youtube.com/watch?v=1_sWhVZA3DY
Aragonte - Sob 24 Lis, 2018 11:59
Mózg coś mi kiepsko ostatnio pracował, bo dopiero teraz do mnie dotarło, że BeeMeR ogląda Shining Inheritance
BeeMeR - Sob 24 Lis, 2018 17:08
A oglądam, skończyłam 6 odcinek czyli babcia zakręciła kurek z pieniędzmi i ogłosiła nową spadkobierczynię a wnukowi zatkało kakao
Teraz to się dopiero będzie chłopak rzucał i dobrze mu tak
Trzykrotka - Sob 24 Lis, 2018 18:04
Teraz to się w ogóle zacznie jazda w Shinning Inheritance! Tam jest sporo pleple, ale w ostatecznym rozrachunku to naprawdę jest sympatyczna drama.
Obejrzałam kiecki i garnitury. Fakt, nasz Pasikonik - Dong Mae faktycznie świetnie wygląda. I Ah In. I Plaga! Rozpoznałyście Plagę? Z pań - zobaczcie, jak urosła i dorosła pani z Radio Romance. Ślicznie wygląda. Niedawno była dziewczynką w sukieneczkach - bombkach....
Admete - Sob 24 Lis, 2018 19:58
Plaga mi umknął, muszę sprawdzić. Teraz widzę, serduszko robi - dobrze mu w takich włosach. Chętnie bym go w czymś zobaczyła.
Trzykrotka - Sob 24 Lis, 2018 21:31
| Admete napisał/a: | | Plaga mi umknął, muszę sprawdzić. Teraz widzę, serduszko robi - dobrze mu w takich włosach. Chętnie bym go w czymś zobaczyła. |
I ja. Ale jak sprawdziłam, to grał w tym roku w dramie tvn Room nr 9. I aż w trzech filmach.
Łyknęłam 2 odcinki Life na raz. Teraz, kiedy przeszła już sprawa wywalania oddziałów, ogląda mi się o niebo lżej, bez ściśniętego serca. Był piesek - Dobranocek i sprawa wicedyrektora. Co za odrażający typ. Smutno, ale dobrze, edukacyjnie pokazano też sprawę urabiania prośbą i perswazją rodzin pacjentów w śmierci mózgowej, aby godzili się na oddanie organów. I sprawa dzieci nie odbieranych ze szpitali, porzucanych jak stare buty. Ech...
Bardzo dobra jest ta drama, choć więcej w niej twardych realiów, niż ulgi i pocieszenia.
BeeMeR - Sob 24 Lis, 2018 21:32
Ano dobrze się to ogląda - odc. 7 i panie (matka i siostra głównego Bałwana) przepracowały pierwsze godziny w życiu - krojenie warzyw szczególnie mi się podobało
a Bałwan wydał resztki kasy na karaoke, hotel i alkohol . Widać musiał sięgnąć dna w policyjnym karniaku by się odbić i ruszyć tyłek do roboty. Taksówką - za cudzą kasę
Fajnie się to ogląda
Aragonte - Sob 24 Lis, 2018 22:07
| BeeMeR napisał/a: | | Bałwan wydał resztki kasy na karaoke, hotel i alkohol |
No bałwan, nie przeczę ale śpiewał ładnie, przyznaj
| BeeMeR napisał/a: | | Fajnie się to ogląda |
Prawda? Jasne, że to melo, ale drama jest w sumie niegłupia, ładnie pokazuje wartośc pracy, pieniądza, no i edukacja Bałwana jest w sumie dobrze poprowadzona, a LSG gra go nieźle, IMHO.
A jak jeszcze będzie się uczył uśmiechac, pozdrawiac klientów, to już w ogóle będzie miodowo
Lubię SI mimo jego wad.
BeeMeR - Sob 24 Lis, 2018 22:13
Ładnie śpiewał, przyznaję
Zaczęłam Teriusa - ładny SJS ale czy te dzieci zajmują dużo czasu antenowego? Bo od dzieci to ja właśnie wieczorami muszę odpocząć a nie oglądać jak dokazują cudze
Ania to by mnie prędzej oskalpowała niż pozwoliła mi ubrać swoją opaskę
No dobra, raz mnie uczesała i dała ze trzy opaski
Haitai jest fajny
Trzykrotka - Sob 24 Lis, 2018 22:24
Dzieci z Teriusa wydają mi się - nie znam się na dzieciach, więc mnie poprawcie, jeśli się mylę - za dziecinne i głupiutkie jak na 6 lat. To zabieranie zabawek z tortów było na poziomie 3-latków IMHO. 6 lat to już poważny wiek przecież. Haitai jest bardzo przystojny w porównaniu z wizerunkiem z AM1994.
W SI ach, ten dramat krojenia rzodkwi, ta hańba! Babcia ewidentnie za późno wzięła się do reform. Bandzie nierobów dawno należał się kop w zbiorowy zadek.
No, teraz też zerknę sobie na Teriusa.
BeeMeR - Sob 24 Lis, 2018 22:40
Tak, są dziecinne i niewychowane - to nie jest łatwe ale pewne podstawy 6-latki znać powinny (a nawet młodsze) - np. sprzątać zabawki po sobie zanim pójdą spać albo nie tykać towarów w sklepach
W Spadku nie tylko nieroby będą musiały odrobić lekcję życiową, Druga pewnie też boleśnie przeżyje fakt, że jak facetowi nie lecą do niej ręce (tudzież usta) to ślubu z tego nie będzie, choćby latami pozwalał jej być blisko, z wygodnictwa albo "przyjaźni"
BeeMeR - Sob 24 Lis, 2018 23:22
Dzieci są wyraźnie słabym punktem dramy - czemu się pozwoliły prowadzić nieznajomemu jak barany? kto wie czy moi też by nie poszli za obietnicą czekoladki
No nic, mama mi się podoba, SJS i Haitai
Trzykrotka - Sob 24 Lis, 2018 23:43
Drugi odcinek jeszcze fajniejszy niż pierwszy, choć parsknęłam śmiechem na widok przebitki z Warszawą. Trzy lata temu u nas słuchało się płyt analogowych, na adapterze Może chcieli pokazać, że tam inaczej niż w domu ale trochę rozumu też należałoby okazać.
No więc podoba mi się ten niewzruszony jak indiański wódz Ji Sub na zjeżdżalni, oraz nad pudełkiem bento z lizakiem i paróweczkami - ośmiorniczkami wielkości paliczka w małym palcu
"Ajussi, wolisz styl księżniczki?" Widać było, że Ji Sub ledwie się trzymał, żeby nie ryknąć śmiechem
Zastosował metodę opieki nad dziećmi, która sprawdza się z kotami: wymęczyć, nakarmić, iść spać. Mała pomoc od tatusia "z sił specjalnych" bardzo się przydała.
Pomoc ogólnosąsiedzka - miodowe. Tempo odszukania dzieci było imponujące, styl także Bandzior to znajomy z Kropek
Taką robotę jak ma mamusia to ja też chcę i mogę się zachwycać urodą szefa nawet co godzinę Rosa K. jest sponsorem, więc pewnie na "włoskie torebki od rzemieślnika" jeszcze się napatrzymy.
Zauważyłam, że w ostatnich dramach, czyli w Teriusie i Mama Fairy promują modę na zero waste, która i mnie przemawia do przekonania. Po kawę do sieciówki idzie się z własnym kubkiem, żeby nie zaśmiecać środowiska papierowym. Starbucks też nalewa do własnych naczyń, jeśli się je przyniesie. To mi się podoba.
Cieszę się widokiem dwóch pań, które lubię: ajummy i młodszej agentki, które ścigają Teriusa. Ajummy dawno nie widziałam, młoda gra bardzo dużo i różnorodnie. Ostatnio była rozwydrzoną czebolówną w About Time, wcześniej złodziejką w Two Cops. Fajna jest.
| BeeMeR napisał/a: | Druga pewnie też boleśnie przeżyje fakt, że jak facetowi nie lecą do niej ręce (tudzież usta) to ślubu z tego nie będzie, choćby latami pozwalał jej być blisko, z wygodnictwa albo "przyjaźni" |
Drugą z czasem ma się ochotę zadusić. Robi się gorsza nawet od własnej mamusi Kobieta bluszcz o płaczliwym głosie, która bez "oppy" życia sobie nie wyobraża. I co z tego, że piękna. Natomiast Drugi jest świetny.
Admete - Nie 25 Lis, 2018 06:28
| Trzykrotka napisał/a: | | Był piesek - Dobranocek |
Dobranocek to taki promyczek nadziei Słodziak - w połączeniu z Prezesem zwłaszcza
| Trzykrotka napisał/a: | | mutno, ale dobrze, edukacyjnie pokazano też sprawę urabiania prośbą i perswazją rodzin pacjentów w śmierci mózgowej, aby godzili się na oddanie organów. |
Mnie żal tego pracownika szpitala, przyjaciela prezesa, który sie tym zajmuje. Ma wypalenie zawodowe...
| Trzykrotka napisał/a: | | grał w tym roku w dramie tvn Room nr 9. |
Zastanawiałam się nad tym, ale zamiana ciał...Nie lubię.
| BeeMeR napisał/a: | | ale czy te dzieci zajmują dużo czasu antenowego? |
Na początku sporo.
| BeeMeR napisał/a: | np. sprzątać zabawki po sobie zanim pójdą spać albo nie tykać towarów w sklepach |
To jest tak specjalnie zrobione, żeby się mogły poprawić. Faktem jest, ze ja ten serial wybiórczo oglądałam.
Trzykrotka - Nie 25 Lis, 2018 08:13
Zapomniałam napisac, że mi się ogromnie podoba fryzura, którą ci zrobiła Ania, BeeMer
BeeMeR - Nie 25 Lis, 2018 08:25
Dobra, kapuję, dzieci się poprawią jak arogancki czebolowicz - to już nie będę marudzić na nie (najwyżej cichcem przewinę ). Tak - zmęczyć, nakarmić i uśpić działa od lat, zawsze gorzej zimą
Padłam wczoraj w 2. Odcinku, Terius nad Wisłą mi się podobał
Wśród znajomych jest też kucharz z Duszki i lekarka z Klejnotu.
Admete - Nie 25 Lis, 2018 10:37
Chichram się znów przy Feel good to się. Aktorka, która gra główną rolę nasza dawna Tanasiri, ma talent komediowy. W zestawieniu z szefem mieszanka wybuchowa. Z kolegą z pracy też wypada dobrze. To z nim chyba będzie wątek romansowy. Choć chemia z szefem jest rewelacyjna. Trochę szkoda, że tego pod tym kątem nie wykorzystają. Poważnie też jest. Serial kojarzy mi się z Szefem Kimem. A teraz szef już wie o pętli czasu i wykorzystuje ja dla swoich celów. I to jest
BeeMeR - Nie 25 Lis, 2018 11:48
| Trzykrotka napisał/a: | | rugą z czasem ma się ochotę zadusić. Robi się gorsza nawet od własnej mamusi Kobieta bluszcz o płaczliwym głosie, która bez "oppy" życia sobie nie wyobraża | Będzie musiała Druga już zaczęła kłamać i ma taczyć - a taka była miła i porządna z początku. W sumie najlepsze co babunia mogła zrobić prócz zamknięcie dopływu gotówki to postawić temperamentnemu wnukowi tuż przed nosem pannę również żywą, porządną i kompletnie inną od wypacykowanej mimozy z którą się spotykał ostatnie kilka lat.
Drugi zaś nagrabił sobie u panny bo odkryła, że sprawy się nieco inaczej mają niż mówił.
W Teriuszu bardzo mi się podobał SJS w różowej dziecięcej pufie z której ciężko wstać I na zjeżdżalni
Acz opiekunkę z dziećmi na placu zabaw podglądał jak rasowy porywacz-pedofil
A ten prawdziwy porywacz to zupełnie bez pomyślunku daleko zaparkował od miejsca porwania No ale akcja rodzicielska była zacna, nawet jeśli nieco absurdalna
Tak, szefem i sąsiadem mogłabym się zachwycać na zmianę
Te płyty analogowe to SJS słuchał też obecnie, widać lubi
Aragonte - Nie 25 Lis, 2018 12:55
Przez BeeMeRka włączyłam sobie przypadkowy odcinek SI (padło na siódmy) i właśnie się chichram z przyuczania Hwana do ciężkiej pracy Nadal lubię tę dramę, stwierdzam
Mycie schodów I przyuczanie się do korzystania z komunikacji miejskiej Cudne były te sceny.
BeeMeR - Nie 25 Lis, 2018 13:21
Mycie schodów było cudne
A od używania autobusów jeszcze nikt nie umarł
LSG teraz trochę lepiej gra i wygląda ale i wtedy był fajny
Zaczęłam Małpi Bunt - 1 rozdział za mną, Sun Wu Kong ma już imię
Aragonte - Nie 25 Lis, 2018 13:32
Miłej zabawy w towarzystwie pewnego Króla Małp
| BeeMeR napisał/a: | LSG teraz trochę lepiej gra i wygląda ale i wtedy był fajny
|
Też tak uważam
A ta rola jest nieźle zagrana. Jak ja się śmiałam z jego zachowania na przystanku i z tego, jak paniczyk starannie oglądał ławkę, czy sobie przypadkiem spodni nie zabrudzi
A teraz Eun Sang go ma szkolić i właśnie uczyła go mówienia grzecznie do klientów "dzień dobry"
Najlepsze będzie, jak on sam, nieco zreformowany, będzie to w samotności ćwiczył
|
|
|