To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Kropki, paski i uczuciowe trójkąty - dramaland po raz 9

Agn - Nie 17 Kwi, 2016 20:10

Powinnam coś powiedzieć o ciuchach (choć widywałam już gorsze, bardziej pstrokate i oczo-eeee-jarzeniowe), obrazić się, że włosy mu lekko zasłaniają te jego piękne oczy, ale... ale...
:serduszkate:

Jak jemu się ładnie rozchyla ta koszula... :serce:

Admete - Nie 17 Kwi, 2016 20:14

Ładnemu nawet w dziwnych strojach ładnie. Jutro poniedziałek i do roboty. Ale przynajmniej Pied piper będzie.
Agn - Nie 17 Kwi, 2016 20:16

Admete napisał/a:
Ładnemu nawet w dziwnych strojach ładnie.

Też prawda, aczkolwiek wolałabym, by coponiektórych przystojniaków nie odziewano w jakieś takie... no, pamiętacie tę sesję So Ji Suba w... nie skomentuję tego, co on tam miał na grzbiecie i tego plaskatego grzybkowego cięcia na czerepie też nie.

Agn - Nie 17 Kwi, 2016 21:05

Przegląd nadchodzących dram:
https://www.dramafever.co...d-to-the-most-/
Oczywiście czekam (mimo lekkiego zonka z wiekiem aktorki) na Lustro wiećmy, Hwarang (boysband czy nie), Moon lovers (no oczywiście :serduszkate: ), no i bardzo chcę zobaczyć, czy Kim Rae Won będzie wredny w Doctors (drama medyczna... jak ja to zniesę?). A tu jeszcze 11tka wygląda bardzo ciekawie. Treść jak treść, ale co za obsada! Szef z Duszki i Gongowa. Chyba się tym razem skuszę. :)

Wobec powyższego wyfruwa ode mnie Daebak, bo mam co oglądać, a zaraz mi dojdzie. Oraz Road No.1 - do tej pory nie wzięłam się za dalszy ciąg, więc się raczej już nie wezmę. :P

BeeMeR - Nie 17 Kwi, 2016 21:31

Cytat:
Całe ost z Signal - zarówno piosenki jak i muzyka ilustracyjna są bardzo dobre.
Pierwsza piosenka bardzo mi się podoba - reszty nie miałam kiedy wysłuchać.

Agn napisał/a:
Road No.1 - do tej pory nie wzięłam się za dalszy ciąg, więc się raczej już nie wezmę. :P
Och, jestem rozczarowana :P
Trzykrotka - Nie 17 Kwi, 2016 22:34

Ajajaj, jaki Jun Ki w głupich ciuchach :thud: Naprawdę, ładni mają lepiej na tym świecie! Śliczności. Dzięki, żeś go sobie przywdziała, Agn :kwiatek: Ja na fali wachlarzowej teraz idę przez SKKS, więc jeszcze trochę SJK ponoszę. Kończyłam dziś napisy do 11 i na koniec, kiedy przebierał się za Faceta w Czerni, moje serce fiknęło koziołka :serduszkate:

W SKKS tak, turlał się, turlał! :rotfl: Niby wiedział, ale nie na 100 procent, Świrus, który zobaczył, nie chciał puścić pary z gęby (dżentelmen, choć abnegat, co za cudne tam były postaci :oklaski: ) i Wachlarza ciekawość o mało nie zabiła. Zaraz oglądam następny odcinek, żeby nieco odetchnąć przed Mary i czymś (jeszcze nie wiem czym) nowym.
Nowe dramy :zalamka: Klęska urodzaju. Do wyliczonych przez Agn dołożyłabym jeszcze Entertainera (bo Ji Sung :serduszkate: ) i dramę z Suzy i Woo Binem (bo Woo Bin). W związku z tym robię przegląd zapasów i podejmuję męskie decyzje, co wysiupać. Już wczoraj trochę porządków zrobiłam.
Mam Kropki 11 na surowo :banan_czerwony:
Ale póki co - Mary - i niech to będzie należyta gp :banan_Bablu:

BeeMeR - Nie 17 Kwi, 2016 22:37

Trzykrotka napisał/a:
robię przegląd zapasów i podejmuję męskie decyzje, co wysiupać
Ciekawam co wysiupujesz :mysle:
Trzykrotka - Pon 18 Kwi, 2016 00:41

Na razie wysiupałam Come Back Ajussi, bo doszłam do dojrzałej decyzji, że już wiem, co w tej dramie jest fajnego i doceniam to, ale więcej Raina z Małpką nie zniese. Teraz zasadzam się na zapasy z zeszłego roku i poddaję czekające dramy testowi 2 odcinków :wink:
Anaru - Pon 18 Kwi, 2016 01:01

Tak na razie na króciusio, bo padam ;)

Trzykrotka napisał/a:
Kończyłam dziś napisy do 11

Ooooo! :love_shower: Właśnie dzisiaj przy robieniu Asi jedzonka skończyłam odcinek 10, jutro wrażenia bo jw :spi:

Nadrabiam was, ale płodny ten wątek, że hohoho :mrgreen:

Gołębice z Urk - też mogłabym mieć rano takie widoki :excited:
Reszta jutro jak dobrze pójdzie ;)

Admete - Pon 18 Kwi, 2016 05:36

Na pewno coś wybiorę. Oby było coś z sensem. Na razie nic kryminalnego nie widzę. Szkoda.
Agn - Pon 18 Kwi, 2016 06:08

BeeMeR napisał/a:
Och, jestem rozczarowana

Ja też, ale ja chyba nie mam aż takiego zacięcia do oglądania bardzo złych dram. Chyba że w towarzystwie, ale tego też chyba jeszcze nie próbowałam.
Trzykrotka napisał/a:
Śliczności. Dzięki, żeś go sobie przywdziała, Agn

Będę sobie teraz na was tak spoglądać zza grzywki. ;)
Trzykrotka napisał/a:
Ja na fali wachlarzowej teraz idę przez SKKS, więc jeszcze trochę SJK ponoszę.

Radujmy się! :mrgreen:
Trzykrotka napisał/a:
kiedy przebierał się za Faceta w Czerni, moje serce fiknęło koziołka

Och, chyba sobie zobaczę ten moment, bo doprawdy no nie pamiętam tego za nic w świecie... :serduszkate:
Trzykrotka napisał/a:
Do wyliczonych przez Agn dołożyłabym jeszcze Entertainera (bo Ji Sung ) i dramę z Suzy i Woo Binem (bo Woo Bin).

Aaaa, no właśnie. Wprawdzie nie mam jakichś wielkich oczekiwań względem dramy z Suzy i Woo Binem, ale zerknąć pewnie zerknę, bo czemu nie? Woo Bin w końcu gra w dramie, trzeba się cieszyć. :)
Trzykrotka napisał/a:
Mam Kropki 11 na surowo

Anaru się ucieszy, bo ostatnio dobierała się do 10tki. :)
Trzykrotka napisał/a:
Teraz zasadzam się na zapasy z zeszłego roku i poddaję czekające dramy testowi 2 odcinków

O nich też donoś. :)
Anaru napisał/a:
Ooooo! Właśnie dzisiaj przy robieniu Asi jedzonka skończyłam odcinek 10

O, uderz w stół...! No to ta 11tka byłaby jak znalazł. :)
Anaru napisał/a:
Nadrabiam was, ale płodny ten wątek, że hohoho

Dziwne, nie? Pani u nas pierwszy dzień? :mrgreen:
Admete napisał/a:
Na razie nic kryminalnego nie widzę. Szkoda.

Tego wszystkiego i tak z całą pewnością powstanie znacznie więcej, to są pewnie te najgłośniejsze dramy. Niektóre będą dopiero w lecie (Hwarang) czy wręcz na jesieni (Moon lovers), a po drodze jeszcze tego będzie mnóstwo. :D

Admete - Pon 18 Kwi, 2016 07:13

Saimdang tez na jesieni, a nią jestem zainteresowana.
BeeMeR - Pon 18 Kwi, 2016 07:14

Admete napisał/a:
Na razie nic kryminalnego nie widzę.
a filmy? Na tłumaczeniowych stronach sporo jest filmów o seryjnych mordercach itp, wczoraj kilka zgarnęłam - np. Manhole, ale mnie nie wciągnął.
http://asianwiki.com/Manhole
Tj. wszystko jest ok, dobrze grane (w tym młodziutka głuchoniemą ofiarę mordercy zaciągającego do kanałów gra panna z Lustra wiedźmy, której się Agn obawia (i słusznie, rozstrzał wiekowy jest znaczny, aktorsko panna jest ok., jest młodziutka ale ma dużo naturalnego wdzięku, nie takiego szkolonego aegyo) - morderca ok, siostry ok, ale jakoś coś z filmowaniem albo całością opowieści mnie nie wzięło - zobaczyłam po półgodzinie przeskoczyłam na ostatni kwadrans.

Admete - Pon 18 Kwi, 2016 08:38

Poszukam czegoś.
zooshe - Pon 18 Kwi, 2016 09:10

Come back ajussi - finał
Końcówka była mniej więcej taka jakiej oczekiwałam. Nie robili na siłę happyendu ale i nie przygnębiali znadto. W sam raz do prasowania.

Lista nadchodzących tutułów faktycznie imponująca i na część z nich ostrzę sobie zęby od chwili ogłoszenia. Trzeba będzie jakoś nauczyc sie zaginać czasoprzestrzeń.

Agn - Pon 18 Kwi, 2016 13:35

BeeMeR napisał/a:
Manhole, ale mnie nie wciągnął.

A to przypadkiem nie z Minkim jest? :)
zooshe napisał/a:
Trzeba będzie jakoś nauczyc sie zaginać czasoprzestrzeń.

Jak zwykle, jak zwykle. ;)

BeeMeR - Pon 18 Kwi, 2016 13:51

Agn napisał/a:
A to przypadkiem nie z Minkim jest? :)
Nie zauważyłam :P
Ale wspominałam, że morderca był ok ;)
Tylko jakoś tak klimat zbyt ciężki, mroczny i nie do końca konkretny - ale może komuś innemu się spodoba bardziej (mordowanie nastolatek w kanałach, brr :confused3: )

Agn - Pon 18 Kwi, 2016 17:44

BeeMeR napisał/a:
może komuś innemu się spodoba bardziej (mordowanie nastolatek w kanałach, brr )

Chyba na razie nie mam ochoty... :?

TWDR nr 15 jest nie do oglądania! :cry2: Video się krzaczy i przerywa, napisy w związku z tym rozjeżdżają. Otoookeeeee?! :cry2:
(Gooddrama nie chce mi zadziałać, tj. przewinąć do momentu, w którym musiałam przerwać oglądanie, chlip...)

No to oglądam SKKS nr 2. Wiecie, że zUy ma bardzo sławną siostrę? Siostrą tego aktora jest akurat pani, której nie lubię, nevetheless - Ha Ji Won.

Agn - Pon 18 Kwi, 2016 21:05

BeeMeR napisał/a:
Skąd miałaś? Nie ma innej wersji?

Od Aragonte. Coś jest spartaczone z tym plikiem. Ech... Chcę TWDR! :cry2:

Aragonte - Pon 18 Kwi, 2016 21:30

Agn napisał/a:
BeeMeR napisał/a:
Skąd miałaś? Nie ma innej wersji?

Od Aragonte. Coś jest spartaczone z tym plikiem. Ech... Chcę TWDR! :cry2:

Buuuuu, przykro mi :(

Agn, sprawdź komórkę, esemesa masz :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Agn - Pon 18 Kwi, 2016 21:52

Spoko, coś się zaradzi! Jakoś obejrzę ten odcinek. :)

SMSa? Nic nie wi... och jej! :banan:

Trzykrotka - Pon 18 Kwi, 2016 22:12

W źródełku pokazał się film z Ah Inem; rom-kom Like For Likes :kwiatek:
BeeMeR - Pon 18 Kwi, 2016 22:17

Trzykrotka napisał/a:
Kropki 11 :kwiatek:
:kwiatek:

Ja mam za sobą godzinę 26 lat
To nie sensacja, to dramat, trochę podszyty sensacją - dla mnie znacznie lepiej, kupionam dawno, jutro o filmie napiszę.

Agn - Pon 18 Kwi, 2016 22:19

Trzykrotko! Jesteś wielka!!!

Trzykrotka - Pon 18 Kwi, 2016 22:32

Jak Park Min Young w SKKS? :flirtuje2: