Fantastyka - Świat według Marvela
RaczejRozwazna - Nie 30 Sie, 2020 18:57
Zmarł aktor odtwarzajacy rolę Czarnej Pantery, mlody trochę powyżej czterdziestki.
Smutne zderzenie realności i fikcyjnego świata superbohaterow.....
Agn - Nie 30 Sie, 2020 20:11
Wczoraj w watku "odeszli" go oplakiwalysmy. Chadwick Boseman. Straszna szkoda.
RaczejRozwazna - Nie 20 Wrz, 2020 11:36
https://www.youtube.com/watch?v=BEJFD1pI2Z0
Avengersi w czasie pandemii
Szafran - Pon 21 Wrz, 2020 21:45
W końcu mogłam obejrzeć. Fajnie im to wyszło:D:D:
RaczejRozwazna - Pon 21 Wrz, 2020 22:35
jemu, jemu To jeden człowiek wciela się we wszystkich avengersów - ma talent!
Szafran - Pon 21 Wrz, 2020 22:58
Miewam lekką prozopagnozję i to, że wszyscy podobni, składałam na jej karb:D
No cóż, czasem rzeczywiście wszyscy wyglądają tak samo.
annmichelle - Czw 08 Paź, 2020 21:41
Obejrzałam sobie po raz kolejny "Infinity War" i "Endgame".
Ależ te filmy są dopracowane pod względem scenariusza (i wykonania): za każdym razem odkrywam coś nowego.
Agn - Czw 08 Paź, 2020 22:21
Ja je musze sobie odswiezyc w godziwych warunkach.
Typu blurej.
Kiedys to nastapi.
annmichelle - Pią 09 Paź, 2020 10:06
| Agn napisał/a: | Ja je musze sobie odswiezyc w godziwych warunkach.
Typu blurej.
Kiedys to nastapi. |
Może najpóźniej po ukazaniu się "Diuny" na blu ray?
Wracając do mojej wczorajszej powtórki to wciąż "pocą mi się oczy" przy kilku scenach.
Oprócz tego skupiłam się bardziej na postaci Thora, wsłuchałam się konkretniej w jego rozmowę z matką i kobieta zebrała go "do kupy" co widać po jego działaniach po powrocie do przyszłości. Przy pierwszym oglądaniu jakoś umknął mi ten wątek, w sensie - odnotowałam go, ale nie skupiałam się jakoś szczególnie na ich rozmowie, bo bardziej interesowało mnie wtedy, czy "królik" zdobędzie "breję".
Agn - Pią 09 Paź, 2020 19:29
Prawdopodobnie tak wlasnie bedzie.
Ciekawe, czy Thor zacznie teraz jesc salatki, zgodnie z maminym zaleceniem.
Ale ona faktycznie zebrala go do kupy. Dobre matki tak potrafia.
annmichelle - Pią 09 Paź, 2020 19:36
Coś mi się kojarzy , że po powrocie "od matki" ani razu nie ma go już pokazanego jak żłopie piwsko. Trochę jeszcze kwęka, gdy chce włożyć rękawicę, ale ma to uzasadnienie psychologiczne .
Swoją drogą w tej części doceniłam grę Hemswortha - zresztą WRESZCIE miał coś do zagrania w tej serii!
Agn - Pią 09 Paź, 2020 19:49
Jestem plytka. Hensworth dla mnie moze tylko stac i wygladac - jest na co patrzec, no coz.
annmichelle - Pią 09 Paź, 2020 19:56
| Agn napisał/a: | Jestem plytka. Hensworth dla mnie moze tylko stac i wygladac - jest na co patrzec, no coz. |
Kompletnie, nie mój typ mężczyzny.
Doceniam muskulaturę (pracę w to włożoną i wyrzeczenia), głos, ale z twarzy mi się nie podoba.
Natomiast typ Steve'a Rogers'a - bardzo. W sensie - bohatera, bo aktor już nie bardzo (za bardzo przypakowany).
No to sobie powybrzydzałam.
annmichelle - Pią 09 Paź, 2020 20:02
Acha, a Dr Strange mógłby mi książkę telefoniczną czytać, a i tak byłabym zachwycona.
Mam słabość do Cumberbatcha, to tak, w ramach równowagi, że nie tylko ładna buźka i ciało kulturysty jest seksi.
Szafran - Pią 09 Paź, 2020 20:10
Zrobiłabym sobie maraton wszystkiego przez to Wasze gadanie (nooo... prawie, do AntMana się nie zmuszę;)). Tylko nie mam blurejów, bo jeszcze zestawy za drogie. Na DVD tylko pierwszych Avengersów. Jak żyć/rzyć .
annmichelle - Pią 09 Paź, 2020 20:18
| Szafran napisał/a: | Tylko nie mam blurejów, bo jeszcze zestawy za drogie. Na DVD tylko pierwszych Avengersów. Jak żyć/rzyć . |
Kupić/wypożyczyć bluraye.
Wiem, jestem niereformowalna w tej kwestii i upierdliwa , ale oglądałam "Kapitan Marvel" jako DVD i to było traumatyczne przeżycie jakościowe (w sensie obrazu ) przy całej reszcie HD.
Szafran - Pią 09 Paź, 2020 20:26
No właśnie kupić nie mogę, bo jeszcze za drogie:). Chcę boks z wszystkimi. Tak kupiłam Pottera, całego za jednym zamachem:). A ten Avengersowy na razie jest za 150 funtów. Gdybym zarabiała w funtach to spoko, ale nie zarabiam w funtach;).
Wypożyczalni już nie ma:).
Czy ta tych BR-kach są jakieś dodatki? Szczególnie lubię sceny usunięte.
annmichelle - Pią 09 Paź, 2020 20:32
| Szafran napisał/a: | | No właśnie kupić nie mogę, bo jeszcze za drogie:). Chcę boks z wszystkimi. Tak kupiłam Pottera, całego za jednym zamachem:). A ten Avengersowy na razie jest za 150 funtów. Gdybym zarabiała w funtach to spoko, ale nie zarabiam w funtach;). |
Ceny bluray'ów w Polsce to jest rozbój w biały dzień.
Pisałam już o tym kiedyś, przy okazji Star Wars, gdzie bluray'e niemieckie (nota bene również z napisami i dubbingiem polskim) kosztowały dużo taniej niż polskie.
A gdzie zarobki w Polsce i w Niemczech!
Gdyby ceny BR w Niemczech w przeliczeniu na zarobki kosztowały tyle co w Polsce to chyba ludzie wyszliby protestować na ulice.
| Szafran napisał/a: | | Wypożyczalni już nie ma:). |
Miałam na myśli wypożyczyć od kogoś znajomego.
| Szafran napisał/a: | | Czy ta tych BR-kach są jakieś dodatki? Szczególnie lubię sceny usunięte. |
No ba, pytanie. Pewnie, że są: dodatkowe sceny, making of, wywiady, źródła inspiracji, itd.
Mimo, że mam głównie wydania zbiorcze, to np. do "Endgame" mam dodatkową płytę tylko z dodatkami.
Szafran - Pią 09 Paź, 2020 20:43
Polskich wydań nawet nie sprawdzałam, bo to bez sensu (czasem coś kupuję po taniości, jak jestem w markecie RTV-AGD i jest duża promocja). Zawsze z brytyjskiego Amazona w różnych promocjach kupuję czy też z pośrednictwem Amazona używane.
Niestety przyjaciółka, która ma wszystko na BR mieszka w Stanach. Ale mam nowy pomysł. Przecież to wszystko może być na Disney+, wykupiłabym abonament na miesiąc i dam radę. Co prawda Disney+ nie wszedł do Polski, grrrr, ale o ile wiem, nie blokują VPNów jak Netflix, więc tak to obejdę:). A jakość będzie w HD. Tylko na dodatki jeszcze sobie poczekam.
annmichelle - Pią 09 Paź, 2020 20:45
Na Disney plus są na pewno - w sensie na 100% były wiosną jak był lockdown.
To jest rzeczywiście pomysł.
Szafran - Pią 09 Paź, 2020 21:27
Przez UK to tylko 5 funtów za miesiąc. I mogłabym Mandalorian w końcu machnąć. Dobra, to czekam do grudnia, jak będę siedzieć w domu i narzekać na zimno i ciemności:D To bedzie dobry czas na MarvelMaraton. Oczywiście, jeśli płatność spoza UK przejdzie i VPN nie zaszwankuje:).
annmichelle - Pią 09 Paź, 2020 21:34
My płaciliśmy wiosną chyba 6,99 euro na miesiąc (moja starsza pociecha chciała Disney plus ze względu na "Mandaloriana"), ale kojarzę, że były tam też całe Star Wars i Marvele. Plus wszystkie animacje, Piraci z Karaibów, itd.
A Marvele na zimę jak znalazł - sama oglądałam w zeszłym roku całość w styczniu.
Agn - Pią 09 Paź, 2020 22:39
Szafran, tak bardzo bolejemy nad tym, ze sprowadzamy cie na droge powtorek.
Annmichelle, z Hemsworthem mam tak samo. Kawal chlopa, ladnie toto zbudowane. Z oblicza tak sobie, ale nie wybrzydzalabym, nie wygonilabym z loz... Ekhm, ten, no... nie powiedzialabym, zeby sie oddalil w zorganizowanym pospiechu, gdyby przyszlo co do czego.
Kapitan Ameryka jako postac - taaaak, dla mnie 2 razy!
A Cumberbatch to i mnie moglby czytac liste obecnosci na grze w bingo w domu spokojnej starosci - takze bylabym kontenta.
annmichelle - Sob 10 Paź, 2020 10:22
Agn -
Szafran - Sob 10 Paź, 2020 10:30
Czy to dobry moment, by powiedzieć, że mam jego autograf? Z czasów kiedy nie był jeszcze aż tak popularny, dopiero po 1 sezonie "Sherlocka".
Ale niezdobyty osobiście, a chwila interakcji przy okazji zdobywania to w sumie cały sens autografów;). Dostałam w prezencie od koleżanki, która zdybała go po spektaklu w Londynie, i uznała, że taki podarunek sprawi mi przyjemność:). No ba że sprawił:).
|
|
|