To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Świat według Marvela

RaczejRozwazna - Nie 30 Sie, 2020 18:57

Zmarł aktor odtwarzajacy rolę Czarnej Pantery, mlody trochę powyżej czterdziestki.
Smutne zderzenie realności i fikcyjnego świata superbohaterow.....

Agn - Nie 30 Sie, 2020 20:11

Wczoraj w watku "odeszli" go oplakiwalysmy. Chadwick Boseman. Straszna szkoda. :(
RaczejRozwazna - Nie 20 Wrz, 2020 11:36

https://www.youtube.com/watch?v=BEJFD1pI2Z0

Avengersi w czasie pandemii :wink:

Szafran - Pon 21 Wrz, 2020 21:45

W końcu mogłam obejrzeć. Fajnie im to wyszło:D:D:
RaczejRozwazna - Pon 21 Wrz, 2020 22:35

jemu, jemu :) To jeden człowiek wciela się we wszystkich avengersów - ma talent!
Szafran - Pon 21 Wrz, 2020 22:58

Miewam lekką prozopagnozję i to, że wszyscy podobni, składałam na jej karb:D
No cóż, czasem rzeczywiście wszyscy wyglądają tak samo. :rotfl:

annmichelle - Czw 08 Paź, 2020 21:41

Obejrzałam sobie po raz kolejny "Infinity War" i "Endgame". :mrgreen:
Ależ te filmy są dopracowane pod względem scenariusza (i wykonania): za każdym razem odkrywam coś nowego. :mrgreen:

Agn - Czw 08 Paź, 2020 22:21

Ja je musze sobie odswiezyc w godziwych warunkach.
Typu blurej.
Kiedys to nastapi.

annmichelle - Pią 09 Paź, 2020 10:06

Agn napisał/a:
Ja je musze sobie odswiezyc w godziwych warunkach.
Typu blurej.
Kiedys to nastapi.

Może najpóźniej po ukazaniu się "Diuny" na blu ray? :wink:

Wracając do mojej wczorajszej powtórki to wciąż "pocą mi się oczy" przy kilku scenach. :(

Oprócz tego skupiłam się bardziej na postaci Thora, wsłuchałam się konkretniej w jego rozmowę z matką i kobieta zebrała go "do kupy" co widać po jego działaniach po powrocie do przyszłości. Przy pierwszym oglądaniu jakoś umknął mi ten wątek, w sensie - odnotowałam go, ale nie skupiałam się jakoś szczególnie na ich rozmowie, bo bardziej interesowało mnie wtedy, czy "królik" :-P zdobędzie "breję".

Agn - Pią 09 Paź, 2020 19:29

Prawdopodobnie tak wlasnie bedzie. ;)

Ciekawe, czy Thor zacznie teraz jesc salatki, zgodnie z maminym zaleceniem.
Ale ona faktycznie zebrala go do kupy. Dobre matki tak potrafia.

annmichelle - Pią 09 Paź, 2020 19:36

Coś mi się kojarzy :mysle: , że po powrocie "od matki" ani razu nie ma go już pokazanego jak żłopie piwsko. :-P Trochę jeszcze kwęka, gdy chce włożyć rękawicę, ale ma to uzasadnienie psychologiczne .
Swoją drogą w tej części doceniłam grę Hemswortha - zresztą WRESZCIE miał coś do zagrania w tej serii!

Agn - Pią 09 Paź, 2020 19:49

Jestem plytka. Hensworth dla mnie moze tylko stac i wygladac - jest na co patrzec, no coz. :zawstydzona2:
annmichelle - Pią 09 Paź, 2020 19:56

Agn napisał/a:
Jestem plytka. Hensworth dla mnie moze tylko stac i wygladac - jest na co patrzec, no coz. :zawstydzona2:

Kompletnie, nie mój typ mężczyzny.
Doceniam muskulaturę (pracę w to włożoną i wyrzeczenia), głos, ale z twarzy mi się nie podoba. :-|

Natomiast typ Steve'a Rogers'a - bardzo. :-) W sensie - bohatera, bo aktor już nie bardzo (za bardzo przypakowany).

No to sobie powybrzydzałam. :-P

annmichelle - Pią 09 Paź, 2020 20:02

Acha, a Dr Strange mógłby mi książkę telefoniczną czytać, a i tak byłabym zachwycona. :serce2:
Mam słabość do Cumberbatcha, to tak, w ramach równowagi, że nie tylko ładna buźka i ciało kulturysty jest seksi. :mrgreen:

Szafran - Pią 09 Paź, 2020 20:10

Zrobiłabym sobie maraton wszystkiego przez to Wasze gadanie (nooo... prawie, do AntMana się nie zmuszę;)). Tylko nie mam blurejów, bo jeszcze zestawy za drogie. Na DVD tylko pierwszych Avengersów. Jak żyć/rzyć ;) .
annmichelle - Pią 09 Paź, 2020 20:18

Szafran napisał/a:
Tylko nie mam blurejów, bo jeszcze zestawy za drogie. Na DVD tylko pierwszych Avengersów. Jak żyć/rzyć ;) .

Kupić/wypożyczyć bluraye. :cool:

Wiem, jestem niereformowalna w tej kwestii i upierdliwa :-P , ale oglądałam "Kapitan Marvel" jako DVD i to było traumatyczne przeżycie jakościowe (w sensie obrazu :wink: ) przy całej reszcie HD.

Szafran - Pią 09 Paź, 2020 20:26

No właśnie kupić nie mogę, bo jeszcze za drogie:). Chcę boks z wszystkimi. Tak kupiłam Pottera, całego za jednym zamachem:). A ten Avengersowy na razie jest za 150 funtów. Gdybym zarabiała w funtach to spoko, ale nie zarabiam w funtach;).

Wypożyczalni już nie ma:).

Czy ta tych BR-kach są jakieś dodatki? Szczególnie lubię sceny usunięte.

annmichelle - Pią 09 Paź, 2020 20:32

Szafran napisał/a:
No właśnie kupić nie mogę, bo jeszcze za drogie:). Chcę boks z wszystkimi. Tak kupiłam Pottera, całego za jednym zamachem:). A ten Avengersowy na razie jest za 150 funtów. Gdybym zarabiała w funtach to spoko, ale nie zarabiam w funtach;).

Ceny bluray'ów w Polsce to jest rozbój w biały dzień. :evil:
Pisałam już o tym kiedyś, przy okazji Star Wars, gdzie bluray'e niemieckie (nota bene również z napisami i dubbingiem polskim) kosztowały dużo taniej niż polskie.
A gdzie zarobki w Polsce i w Niemczech!
Gdyby ceny BR w Niemczech w przeliczeniu na zarobki kosztowały tyle co w Polsce to chyba ludzie wyszliby protestować na ulice. :wink:

Szafran napisał/a:
Wypożyczalni już nie ma:).

Miałam na myśli wypożyczyć od kogoś znajomego. :wink:

Szafran napisał/a:
Czy ta tych BR-kach są jakieś dodatki? Szczególnie lubię sceny usunięte.

No ba, pytanie. Pewnie, że są: dodatkowe sceny, making of, wywiady, źródła inspiracji, itd.
Mimo, że mam głównie wydania zbiorcze, to np. do "Endgame" mam dodatkową płytę tylko z dodatkami.

Szafran - Pią 09 Paź, 2020 20:43

Polskich wydań nawet nie sprawdzałam, bo to bez sensu (czasem coś kupuję po taniości, jak jestem w markecie RTV-AGD i jest duża promocja). Zawsze z brytyjskiego Amazona w różnych promocjach kupuję czy też z pośrednictwem Amazona używane.

Niestety przyjaciółka, która ma wszystko na BR mieszka w Stanach. Ale mam nowy pomysł. Przecież to wszystko może być na Disney+, wykupiłabym abonament na miesiąc i dam radę. Co prawda Disney+ nie wszedł do Polski, grrrr, ale o ile wiem, nie blokują VPNów jak Netflix, więc tak to obejdę:). A jakość będzie w HD. Tylko na dodatki jeszcze sobie poczekam.

annmichelle - Pią 09 Paź, 2020 20:45

Na Disney plus są na pewno - w sensie na 100% były wiosną jak był lockdown. :-)
To jest rzeczywiście pomysł. :oklaski:

Szafran - Pią 09 Paź, 2020 21:27

Przez UK to tylko 5 funtów za miesiąc. I mogłabym Mandalorian w końcu machnąć. Dobra, to czekam do grudnia, jak będę siedzieć w domu i narzekać na zimno i ciemności:D To bedzie dobry czas na MarvelMaraton. Oczywiście, jeśli płatność spoza UK przejdzie i VPN nie zaszwankuje:).
annmichelle - Pią 09 Paź, 2020 21:34

My płaciliśmy wiosną chyba 6,99 euro na miesiąc :mysle: (moja starsza pociecha chciała Disney plus ze względu na "Mandaloriana"), ale kojarzę, że były tam też całe Star Wars i Marvele. Plus wszystkie animacje, Piraci z Karaibów, itd.

A Marvele na zimę jak znalazł - sama oglądałam w zeszłym roku całość w styczniu. :mrgreen:

Agn - Pią 09 Paź, 2020 22:39

Szafran, tak bardzo bolejemy nad tym, ze sprowadzamy cie na droge powtorek. :twisted:

Annmichelle, z Hemsworthem mam tak samo. Kawal chlopa, ladnie toto zbudowane. Z oblicza tak sobie, ale nie wybrzydzalabym, nie wygonilabym z loz... Ekhm, ten, no... nie powiedzialabym, zeby sie oddalil w zorganizowanym pospiechu, gdyby przyszlo co do czego.
Kapitan Ameryka jako postac - taaaak, dla mnie 2 razy! :serduszkate:
A Cumberbatch to i mnie moglby czytac liste obecnosci na grze w bingo w domu spokojnej starosci - takze bylabym kontenta. :serduszkate:

annmichelle - Sob 10 Paź, 2020 10:22

Agn - :high5:
Szafran - Sob 10 Paź, 2020 10:30

Czy to dobry moment, by powiedzieć, że mam jego autograf? Z czasów kiedy nie był jeszcze aż tak popularny, dopiero po 1 sezonie "Sherlocka".

Ale niezdobyty osobiście, a chwila interakcji przy okazji zdobywania to w sumie cały sens autografów;). Dostałam w prezencie od koleżanki, która zdybała go po spektaklu w Londynie, i uznała, że taki podarunek sprawi mi przyjemność:). No ba że sprawił:).