To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne II

milenaj - Czw 26 Sty, 2017 17:17

praedzio napisał/a:
A proszę bardzo:

Sinnerman
All Along the Watchtower

Poszukałam, ale dziękuję. :kwiatek:

Admete - Nie 29 Sty, 2017 12:51

Nowy miniserial kryminalny - Cardinal:

Cytat:
Cardinal is a Canadian six-part crime drama television series, which premiered January 25, 2017, on CTV (in English) and Super Écran (in French).[1][2][3]
An adaptation of Giles Blunt's award-winning mystery novel Forty Words for Sorrow,[4] the series stars Billy Campbell as John Cardinal and Karine Vanasse as Lise Delorme, detectives investigating the murder of a young girl in Algonquin Bay.

https://www.youtube.com/watch?v=IqaE2Blr00I

Admete - Pon 30 Sty, 2017 19:29

Uwielbiam wprost Endeavour. Jak mnie Sherlock znudził, tak ten serial trzyma poziom. Podoba mi się taki nieco melancholijny nastrój odcinków, gra aktorów, postacie, niedopowiedzenia, muzyka.
Admete - Wto 07 Lut, 2017 20:32

Czekam na 3 sezon Boscha - mam nadzieję, ze to już niedługo. Może w marcu?
Caitriona - Śro 08 Lut, 2017 15:04

Też czekam :wink:
Admete - Śro 15 Lut, 2017 19:26

Obejrzałabym Belle Epoque jakby tvn dało to o 20, a nie 21.30. Spróbuję jutro na ich stronie.
praedzio - Śro 15 Lut, 2017 19:42

A ja spróbuję dziś obejrzeć. Najwyżej zasnę na którejś z reklam. ;)
Admete - Śro 15 Lut, 2017 19:49

To napisz czy w ogóle warto próbować.
milenaj - Śro 15 Lut, 2017 21:48

Zapomniałam. :zalamka:
milenaj - Śro 15 Lut, 2017 22:08

A i jeszcze "Broadchurch" wraca w lutym. :)
Trzykrotka - Śro 15 Lut, 2017 22:39

Po Belle Epoque moi znajomi jęczą, wcale nie z rozkoszy :?
milenaj - Śro 15 Lut, 2017 22:44

Trzykrotka napisał/a:

Po Belle Epoque moi znajomi jęczą, wcale nie z rozkoszy

A takie szumne zapowiedzi były...

Edit : A Karolina Korwin-Piotrowska zadowolona....

praedzio - Czw 16 Lut, 2017 04:42

No, niestety, przysnęłam na drugiej reklamie. :rumieniec: Czy jakaś dobra dusza może napisać w spoilerze, kto zabił i jak do tego doszli? :kwiatek:
Anaru - Czw 16 Lut, 2017 12:01

Trzykrotka napisał/a:
Po Belle Epoque moi znajomi jęczą, wcale nie z rozkoszy :?

Aż tak źle? :mysle:

Trzykrotka - Czw 16 Lut, 2017 12:16

Podobno. Nie wiem, widziałam 5 końcowych minut i tylko cały czas kombinowałam, skąd znam aktora. Był Lubaszenko z bokobrodami, Małaszyński, jakaś szarpanina. I Cielecka spowita w woalki. Ktoś do mnie zadzwonił i nawet nie wiem, o czym mówili.
Aragonte - Czw 16 Lut, 2017 16:46

Admete napisał/a:
To napisz czy w ogóle warto próbować.

Znajoma przysnęła na reklamie, ale potem obejrzała na stronie TVN i mówiła, że nie było źle. Mówiła coś o skojarzeniach z Ripper Street.

praedzio - Czw 16 Lut, 2017 17:54

Ja się dzisiaj uśmiałam, czytając najpierw komentarze na fb, a później czytając notkę Zwierza. :lol:

Główne zarzuty wobec serialu to:
- zbytnia teatralność (brak odpowiednich filtrów w postprodukcji typu przygaszenie barw - jak w "Taboo" chociażby, więc dostaliśmy kolorowy obrazek),
- niespecjalna charyzma głównego bohatera (oj, coś nie leży Małaszyński komentatorom ;) ),
- nieudolne naśladowanie zachodnich produkcji (BBC i nie tylko), jak Ripper Street, czy wspomniane Taboo. Zwierz nawet stwierdził, ze Małaszyński "zajumał" cylinder Hardy'emu. :lol:
- marna i dość pośpiesznie zmontowana intryga,
- kilka zbyt dostrzegalnych błędów w otoczeniu typu nagrobki na cmentarzu datowane na 1925 rok (a akcja dzieje się w 1905), sygnalizacja świetlna (całkiem współczesna - choć ktoś coś wspomniał o sygnalizacji w wozach konnych, która już wtedy mogła istnieć - mamy historyka urbanistę na pokładzie?), widoczne źle zamaskowane współczesne auta na ulicy itp.,
- dość kiepska gra aktorów...

To chyba tyle z ważniejszych głosów na temat serialu. Całkiem spora grupka przyznała się do zaśnięcia w trakcie emisji. :mrgreen: Ale tak mniej więcej połowa twierdzi, że da szansę serialowi i obejrzy jeszcze jeden odcinek. ;) A jakby ktoś nie obejrzał, a bardzo pragnął to zmienić, to powtórka w niedzielę o 17.00.

Admete - Czw 16 Lut, 2017 19:14

To ja na tę powtórkę się piszę, głównie po to, by sprawdzić czy narzekania są prawdziwe ;)
milenaj - Czw 16 Lut, 2017 21:05

Ogólnie bardzo niepochlebne, co mnie jeszcze bardziej zaciekawiło. Zobaczymy ten jeden odcinek. :mrgreen:
ita - Czw 16 Lut, 2017 21:13

praedzio napisał/a:
Ja się dzisiaj uśmiałam, czytając najpierw komentarze na fb, a później czytając notkę Zwierza. :lol:

Filmu nie widziałam, ale notka Zwierza też mnie ubawiła. :lol:
Znaczy nie mam czego żałować, choć Zwierz jeszcze daje jeszcze jedną szansę kolejnemu odcinkowi.

Anaru - Pią 17 Lut, 2017 00:06

Faktycznie, ludzie jadą równo po tym serialu :mysle:
http://film.onet.pl/belle...l-widzow/nw0rq2

Anaru - Nie 19 Lut, 2017 17:01

No dobra, zaczyna się zaraz na TVN, dam mu szansę :wink:
milenaj - Nie 19 Lut, 2017 20:52

Znowu nie obejrzę, a w necie jest płatne. :thud:
Cathie - Nie 19 Lut, 2017 21:36

milenaj napisał/a:
Znowu nie obejrzę, a w necie jest płatne. :thud:

"Belle Epoque"??
Tutaj oglądałam za darmo: