Filmy - Filmy i seriale kostiumowe
Aragonte - Śro 02 Lut, 2011 19:49
| miłosz napisał/a: | o i kręcą znowu Trzech muszkieterów na yoytubach są zdjęcia i Mateuszek w roli Atosa Oj, ale arcydziełem toto nie będzie |
Mateuszek Atosem? Nieeeee
Pewnie i tak kiedyś obejrzę - i będę zgrzytać jak podczas tej pfuj! ekranizacji z lat dziewięćdziesiątych
Trzykrotka - Śro 02 Lut, 2011 21:21
| miłosz napisał/a: | zwiastun Jane Eyre w roli jane - mia Wasikowska a w roli pana Rochestera - Michael Fassbender
|
Podoba mi się! bardzo lubię wersję z Ruth Wilson, ale i tę nową chętnie zobaczę.
Muszkieterów spokojnie sobie odpuszczam. Ziew
milenaj - Śro 02 Lut, 2011 21:39
Też chętnie obejrzę Jane Eyre. Mam nadzieję, że będą grali u nas w kinie.
Anonymous - Śro 02 Lut, 2011 21:44
Ta Mia grała Alicję w Alicji?
Nie lubię jej.
milenaj - Śro 02 Lut, 2011 21:46
Mnie też jej powierzchowność nie przekonuje, ale Jane to Jane. I tak obejrzę.
Anonymous - Śro 02 Lut, 2011 22:09
Na Jane ona jest za łądna i aktorsko mi nie pasowała, ale raz kozie wrotki.
Anonymous - Śro 02 Lut, 2011 22:10
Na Jane ona jest za łądna i aktorsko mi nie pasowała, ale raz kozie wrotki.
trifle - Śro 02 Lut, 2011 22:16
Ta Jane, mam wrażenie, to jakaś totalna kopia Jane z Ruth W., tylko aktorzy są inni, a otoczenie dokładnie takie samo się wydaje w tym trailerze. Bez sensu
Hortensja - Czw 24 Lut, 2011 12:20
Tu chyba najlepiej to pasuje, wiec napisze tutaj
Bylam ostatnio na bardzo ciekawej wystawie w Conciergerie- Zabytki narodowe Francji w filmie. Pokazali jaka role graja jakie zabytki, ktore miejsca "udaja" inne i dlaczego, jakie miejsca rzeczywiste wykorzystuje sie do filmow fantasy np i basni itd. Ale bylo tez duzo informacji o filmach kostiumowych i historycznych generalnie. Tym co mnie zachwycilo, byla mozliwosc zobaczenia kostiumow z Krolowej Margot, poniewaz uwielbiam ten film. Cyknelam wiec fotki:
To stroje Margot i Henryka ze slubu.
Trzykrotka - Czw 24 Lut, 2011 15:06
Pamiętam Isabelle Adjani w tej sukni i przytłaczającą ogromem scenę w katedrze. Piękne, dzięki, że się podzieliłaś
Yvain - Czw 24 Lut, 2011 15:32
Dzięki, wspaniałe Królowa Margot bardzo dobry film, chętnie jeszcze kiedyś do niego wrócę
milenaj - Czw 24 Lut, 2011 16:28
Zazdraszczam możliwości zobaczenia tych kostiumów na "żywo".
Hortensja - Czw 24 Lut, 2011 17:08
| milenaj napisał/a: | Zazdraszczam możliwości zobaczenia tych kostiumów na "żywo". |
Szkoda, ze byly za szyba, bo chcialam dotknac! Tez sobie musze powtorzyc ten film, bo juz go dawno nie widzialam.
A pochwale sie, ze tez kiedys Daniela Auteuil widzialam na planie (film krecili "w plenerze"). I to byl jedyny raz jak kogos znanego w Paryzu widzialam, nie wiem gdzie sie chowaja te wszystkie Brangeliny i Sarko
Anonymous - Sob 05 Mar, 2011 12:59
Oglądał ktoś Hrabiego Monte Christo w TV?
Dziś przedostatni odcinek zbóje przenieśli na środek switu kiedy normalny człowiek śpi.
Mam straszna ochotę na książkę po oglądaniu.,
Znalazłam odcinki w CooCo Jumbo jakk coś dam znać czy wsjo ok, lub podzielę się dobrotliwie.
Hortensjo jest tam u Was do dostania ten serialik?
Sofijufka - Sob 05 Mar, 2011 13:03
a kto gra hrabiego? Bo jak Depardieu to....
milenaj - Sob 05 Mar, 2011 13:06
Jak serial to chyba Depardieu. Cała adaptacja mi nie odpowiada. Ja nie mogę przeboleć, że oni
Anonymous - Sob 05 Mar, 2011 13:08
Depardieu. Ok ma nos jakiego Kulfon może pozazdrościć, ale wersja kostiumowa jest ładna. No z wiernoscią bywa różnie, ale i tak pod wpływem tego serialu mam ochotę na ksiażkę.
A i Mercedes jest ładna.
Chociaż panna Walentyna jest nawet brzydsza ode mnie. Nie sądziłam, że to mozliwe. Więc tak lubię tą wersję.
Poza tym ha! 12 lat temu oglądałam ten serial i później Tata mi kazał czytać więc wspomnienia mlodości wiecznie żywe
milenaj - Sob 05 Mar, 2011 13:10
U mnie przed wszystkimi adaptacjami była książka. I to jest u mnie kanon niezmienny.
Jedna z najukochańszych książek. Adaptacje omijam z reguły szerokim łukiem. Choć przyznaję, że ten serial miał swój klimat.
Sofijufka - Sob 05 Mar, 2011 13:10
tu mozesz obejrzec kawałkami w innej obsadzie [z Caviezelem]... z polskim lektorem
http://www.youtube.com/re...+Lektor+PL&aq=f
milenaj - Sob 05 Mar, 2011 13:12
A tej adpatacji to już całkiem ścierpieć nie mogę .
trifle - Sob 05 Mar, 2011 13:12
| lady_kasiek napisał/a: | | Chociaż panna Walentyna jest nawet brzydsza ode mnie. Nie sądziłam, że to mozliwe. Więc tak lubię tą wersję. |
Kasiek, jaki tekst no
Anonymous - Sob 05 Mar, 2011 13:13
Tą wersję mam w domu.
To jest dopiero żenada. To chyba koło książki nie leżało.
Nie pamiętam zakończenia serialu.
Aczkolwiek oczywiscie, ze wolę ksiażkę, z calym chaosem(jak uświadomiła mnie Aine) i wątkami wtrąconymi
I cieszę się, ze Hrabia znalazł kobietę z którą może spędzić życie i odpłynąć w stronę zachodzącego Słońca...
Anonymous - Sob 05 Mar, 2011 13:14
| trifle napisał/a: | | Kasiek, jaki tekst no |
Szczerość. Razem z samoświadomością i...(w razie potrzeby coś dopiszę) to filary(nie bójmy się tego słowa) mojej egzystencji.
milenaj - Sob 05 Mar, 2011 13:14
| lady_kasiek napisał/a: | | z calym chaosem(jak uświadomiła mnie Aine) |
Uświadom mnie .
Sofijufka - Sob 05 Mar, 2011 13:15
moim zdaniem - najgorsze wersja z Depardieu, najlepsza z Chamberlainem
http://www.youtube.com/wa...feature=related
|
|
|