To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Gra o tron (TV)

Anonymous - Sob 14 Kwi, 2012 16:33

Dlatego przeczytałam tylko kawałek pierwszej strony :)
I idę czytać książkę. :cheerleader2:

Anonymous - Nie 15 Kwi, 2012 12:40

Serial jest dobry, zdjęcia piękne. Ale książka kręci mnie zdecydowanie bardziej. Czy coś ze mną nie tak?
Admete - Nie 15 Kwi, 2012 14:36

Wszystko z tobą w porządku. Mnie wystarczaja ksiazki. jakoś wcale nie mam az tak wielkiej ochoty na oglądanie, choć w zasadzie bym mogła.
milenaj - Wto 17 Kwi, 2012 14:01

lady_kasiek napisał/a:
Serial jest dobry, zdjęcia piękne. Ale książka kręci mnie zdecydowanie bardziej. Czy coś ze mną nie tak?

nie, mnie też książki kręcą zdecydowanie bardziej.

Anonymous - Sob 21 Kwi, 2012 08:53

Podnosicie mnie na duchu, kolega z pracy również. Myślałam, że on czytał tylko dla uupełnienia. A tu się okazało że on też woli ksiażkę.

Skończyłam "Grę o tron" za dni bezrobocia połknęłabym ją w dwa dni a tak troszkę mi zeszło :( ale to nieistotne. Książkę naprawdę czytalo mi się bardzo, bardzo dobrze, chociaż oczywiście niektóre postaci wolałam od innych. W pracy się dowiedziałam, że druga część jest jeszcze lepsza....

BeeMeR - Sob 21 Kwi, 2012 17:12

Ja utknęłam gdzieś połowie książki Gry o tron - bo miałąm chęć zapoznać się z twóczością sir Artura Doyla, co tez uczyniłam :mrgreen: teraz czytam (uszami) Igrzyska Śmierci - potem może wrócę do GoT :mrgreen:

Obejrzałam trzy odcinki drugiego sezonu GoT - trochę za dużo scena seksu jak na moje potrzeby, ale pal to licho. ;) Pierwszy odcinek trochę mnie znudził, w drugim bardzo mi się podobała demonstracja władzy królowej Cersei :mrgreen: a w trzecim knucie Tyriona by znaleźć kablarza :twised: czekam na czwarty :mrgreen:

asiek - Sob 21 Kwi, 2012 17:24

lady_kasiek napisał/a:
W pracy się dowiedziałam, że druga część jest jeszcze lepsza....

Oj, tak... Starcie królów dostarcza sporej ilości wrażeń. :cry2: Im dalej w las, tym coraz mniej lubi się Martina. :bejsbol: :wsciekla:

Anonymous - Sob 21 Kwi, 2012 17:53

asiek napisał/a:
Oj, tak... Starcie królów dostarcza sporej ilości wrażeń.

aśku w Twoim kontekście sobie pomyślałam, ze widocznie Martin ma coś co przyciąga sługi Temidy....

Jak mniemam połknełaś już całego Martina? Jestem na początku tej drogi, a kupując atrament akurat leżały wszystkie wyłożone i kurczę kiedy ja to przeczytam?
BeeMeR napisał/a:
teraz czytam (uszami) Igrzyska Śmierci - potem może wrócę do GoT

wzięłam nabyłam ksiażkową wersję, muszę skończyć "Starcie królów" i Igrzyska rozpocznę...

BeeMeR - Sob 21 Kwi, 2012 17:57

asiek napisał/a:
Starcie królów dostarcza sporej ilości wrażeń. :cry2: Im dalej w las, tym coraz mniej lubi się Martina. :bejsbol: :wsciekla:
juz zginela jedna z postaci, która lubilam :bejsbol:
Anonymous - Sob 21 Kwi, 2012 18:01

Ale Ty "Grę o Trona" czytasz?

Kurna belek ciekawa jestem kogo utłucze Martin w "Starciu"

A serial.... jak to jest ładnie zrobione. Gwiżdżę na czas za każdym razem czołówką się delektuję :)

BeeMeR - Sob 21 Kwi, 2012 18:42

lady_kasiek napisał/a:
Ale Ty "Grę o Trona" czytasz?
Ja? Tak, też (uszami), jestem w połowie pierwszego tomu. Czytać oczami próbowałam, ale mnie nie wzięło, potem obejrzałam serial i mnie trochę bardziej zainteresowałao - dość, by wysłuchać (a to dłuuugie jest do słuchania jest, zostało mi 23,5 h :mrgreen: ).
praedzio - Sob 21 Kwi, 2012 19:11

http://vader.joemonster.o...137_460s_v1.jpg

:mrgreen:

Anonymous - Sob 21 Kwi, 2012 19:20

BeeMeR napisał/a:
Ja? Tak, też (uszami), jestem w połowie pierwszego tomu.

O ile wiem "Gra o tron" jest w jednym tomie.

BeeMeR - Sob 21 Kwi, 2012 20:14

Czyli jak napiszę, że jestem w połowie drugiego tomu to nie będziesz wiedzieć o co chodzi? ;)
Anonymous - Sob 21 Kwi, 2012 20:27

No właśnie dlatego dopytałam tak?
praedzio - Sob 21 Kwi, 2012 20:30

Nie przesadzajcie.
Anonymous - Sob 21 Kwi, 2012 20:33

O jejku w czym już przesadzam? Czy naprawdę o nic nie mogę zapytać? Nic doprecyzować bo juz przesadzam? Od razu?
praedzio - Sob 21 Kwi, 2012 20:42

:roll:
asiek - Sob 21 Kwi, 2012 22:08

lady_kasiek napisał/a:
Jak mniemam połknełaś już całego Martina? Jestem na początku tej drogi, a kupując atrament akurat leżały wszystkie wyłożone i kurczę kiedy ja to przeczytam?

Stanęłam na ostatnim wydanym tomie, czyli Tańcu ze smokami. :wink:
Straciłam serce do Martina za przeciąganie historii ponad wszelką miarę.

lady_kasiek napisał/a:
Kurna belek ciekawa jestem kogo utłucze Martin w "Starciu"

Kaśku, polecam sagan z melisą. :wink:

Aragonte - Sob 21 Kwi, 2012 22:38

praedzio napisał/a:
Nie przesadzajcie.

Toż to żarty, jak sądzę :wink:
Jakoś nie wydaje mi się, aby Kasiek nie wiedziała, że mówi się "Gra o tron" o całej sadze Martina, która, jeśli bawić się w precyzję, nazywa się bodajże "Pieśnią lodu i ognia".
A jeśli nawet nie wiedziała, to już wie :mrgreen:

Anonymous - Nie 22 Kwi, 2012 07:18

Aragonte napisał/a:
akoś nie wydaje mi się, aby Kasiek nie wiedziała, że mówi się "Gra o tron" o całej sadze Martina

a jednak.
Skąd miałam wiedzieć?
asiek napisał/a:
Kaśku, polecam sagan z melisą.

zostawiłam w pracy... nie mam meliski w domu. W robocie zostawiłam pyszną i skuteczną.
asiek napisał/a:
Stanęłam na ostatnim wydanym tomie, czyli Tańcu ze smokami.

Wow to i tak zaszłaś daleko.

Admete - Nie 22 Kwi, 2012 11:55

Ja się zatrzymałam na drugiej części tańca. poczekam na kolejny tom, bo ta częśc akurat niewiele nowego wnosi. Jest jeden nowy rozdział o Aryi i coś tam jeszcze, ale niewiele...I jestem zła na Martina, bo nie wiem, co z Jonem Snow.
Anonymous - Śro 25 Kwi, 2012 23:23

Warto obejrzec (chociaz o GoT niewiele). Po raz pierwszy zamiast sztampowego buzi-buzi, jestescie cudowni, kocham Was, gosc naprawde wie, co mowi. Kurcze - to jednak rzadkie.
http://kultura.gazeta.pl/...__opowiada.html

Agn - Czw 17 Maj, 2012 20:37

PATRZCIE NA TO!!!
http://www.matras.pl/gra-o-tron-4cd.html#
Pożądam! :excited:

milenaj - Czw 17 Maj, 2012 20:44

Tu można posłuchać zapowiedzi:

http://lubimyczytac.pl/ak...-superprodukcji