To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Haven

Aragonte - Pon 07 Paź, 2013 19:52

Jest cudny i bardzo... rozpraszający momentami :mrgreen: Też miałabym problem z koncentracją :wink:
Caitriona - Pon 07 Paź, 2013 20:06

Gag reel, sezon 4: http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be
Caitriona - Sob 12 Paź, 2013 14:35

No, proszę, plotki z netu się potwierdziły ;) Może być ciekawie.

W końcu Lexi nabrała życia, jakoś lepiej została zagrana.
Historia całkiem ciekawa. Nie podobał mi się za to początek i postawa Jordan oraz jej kolegów ze Straży w stosunku do Nathana.
Spoiler:
ja rozumiem ich wkurzenie, ale urządzanie sobie małego polowania i strzelanie facetowi w plecy, nie ładnie...

praedzio - Sob 12 Paź, 2013 15:04

Mnie zakończenie odcinka zaskoczyło. Muszę sobie teraz poukładać to sobie w głowie. A najlepiej obejrzeć jeszcze raz. ;)
Caitriona - Sob 12 Paź, 2013 15:23

Właśnie o to zakończenie mi chodziło, gdy pisałam o plotkach ;) Też w sumie mnie zaskoczyło, ale mi się podoba.
praedzio - Sob 12 Paź, 2013 15:28

Mam wrażenie, że trochę to mało wiarygodne, ale skoro wyszło, jak wyszło - to nie zazdroszczę Audrey. No, i biedny Nathan...
Caitriona - Sob 12 Paź, 2013 15:39

Czy ja wiem

Spoiler:
- w końcu stodoła nie istnieje, Audrej/Lexi miała po powrocie być tym, kim chce być najbardziej. Może zastrzelenie Howarda jednak wszystko w stodole zaburzyło? Może dlatego Audrey jednak wszystko pamięta.

A, i jeszcze Duke
Spoiler:
Podoba mi się, że w końcu trafiła mu się jakaś sympatyczna dziewoja. Lubię tą postać.

praedzio - Sob 12 Paź, 2013 15:46

Spoiler:
Skąd miała wiedzieć, kim chce być najbardziej, skoro tego podobno nie pamiętała? Coś mi tu zgrzyta. Albo to ja się po prostu nabrałam na tę jej "niepamięć", co też możliwe. ;)

Caitriona - Sob 12 Paź, 2013 15:56

Spoiler:
Fakt, Twoje wątpliwości, też mnie niepokoją ;) Ale, bo zawsze jest jakieś ale ;) , może w stodole/barze nie pamiętała, że była Audrey, ale w momencie, gdy stodoła/bar zaczął się niszczyć i gdy go opuściła, wróciły do niej wspomnienia? Mnie już zdziwiło, że ona tak bez problemu dała się pocałować Nathanowi. Ja rozumiem, że fakt przystojny, ale mimo wszystko ;)

milenaj - Sob 12 Paź, 2013 16:07

Ależ robicie reklamę temu odcinkowi. Oczywiście czytam wszystko w spoilerach. :mrgreen:
praedzio - Sob 12 Paź, 2013 16:14

:mrgreen:

Spoiler:
No, fakt - przyznaję, nie zastanowiło mnie wcale, że dała się pocałować Nathanowi. :P Na dobrą sprawę mogła sprawdzać, czy w ten sposób nie wróci jej pamięć, albo była po prostu zbyt oszołomiona "przejściem" między wymiarami. ;)

Caitriona - Sob 12 Paź, 2013 16:29

Spoiler:
Nie to żebym miała tę scenę wyrytą w pamięci, ale Lexi nawet gdyby dała się w pierwszym momencie zaskoczyć i Nathan zaczął ją całować, nie powinna w końcu się jakoś odsunąć? Nie wiem, tak tylko myślę, że byłaby to naturalna reakcja.

A, i podoba mi się ksywka Nathana: "Cheekbones" :mrgreen:

milenaj - Sob 12 Paź, 2013 16:30

Dobra, chyba nie będę czekała na napisy. Zerknę wieczorem. :)
Caitriona - Sob 12 Paź, 2013 16:34

milenaj napisał/a:
Dobra, chyba nie będę czekała na napisy. Zerknę wieczorem.

:rotfl: :rotfl: miłego oglądania!

praedzio - Sob 12 Paź, 2013 16:52

Hmmm, wyobraziłam sobie, jakbym się zachowała na miejscu Lexi, i jakoś tego, no... zgubiłam wątek. :rumieniec: :rotfl:

Spoiler:
Poza tym niezła musiała być z Audrey aktorka - te wszystkie gesty, mimika, słownictwo.... Ja się nabrałam.

milenaj - Sob 12 Paź, 2013 19:04

Obejrzałam, podobało mi się.

Spoiler:
Pewnie gdyby nie wy, nie zauważyłabym tych momentów, kiedy Lexie, zachowuje się jak Audrey. A swoją drogą, czy Nathan poczuł dotyk Lexie?

praedzio - Sob 12 Paź, 2013 19:36

Spoiler:
No, jasne, że poczuł. Miał rozbitą głowę, a ona go dotknęła sprawdzając jak głęboka jest rana. Wyraźnie syknął z bólu. I miał dziwną minę, kiedy klepnęła go lekko po ramieniu.

milenaj - Sob 12 Paź, 2013 20:30

Spoiler:
no własnie. I dlatego zastanawiam się, czy myśli, że każde wcielenie Audrey ma tą cechę. W końcu czuł też chyba dotyk Audrey z przeszłości.
Albo też się zorientował, tylko gra na zwłokę.

praedzio - Sob 12 Paź, 2013 20:31

Aaaa... w głowie mi się zakręciło od tych dywagacji... :pomocy:
milenaj - Sob 12 Paź, 2013 20:33

Pewnie wszystko się wyjaśni w następnych odcinkach. :mrgreen:
Caitriona - Sob 12 Paź, 2013 20:38

praedzio napisał/a:
Hmmm, wyobraziłam sobie, jakbym się zachowała na miejscu Lexi, i jakoś tego, no... zgubiłam wątek. :rumieniec: :rotfl:

No, ja też bym nie uciekała :mrgreen:

praedzio - Sob 19 Paź, 2013 13:27

Bardzo fajny odcinek dziś był. :excited: :serce: Ale zajawka następnego mnie zabiła. Na śmierć! :thud: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Caitriona - Sob 19 Paź, 2013 18:50

praedzio napisał/a:
Ale zajawka następnego mnie zabiła. Na śmierć!

Z wrażenia szczęka mi opadła na podłogę i tam została :opad_szczeny: :mrgreen: :mrgreen:

Odcinek bardzo udany. Cały czas podoba mi się Duke. A jego braciszek normalnie do ostrzału! I Jordan... Szkoda.

milenaj - Sob 19 Paź, 2013 19:22

Caitriona napisał/a:
I Jordan... Szkoda.

No własnie, a tak byłam przekonana, że jej nie lubię.

Caitriona - Sob 19 Paź, 2013 19:31

Spoiler:
Wkurzała mnie momentami na maksa, ale z drugiej strony byłam w stanie ją zrozumieć. Szkoda, że zabrakło jej cierpliwości. Nie zasługiwała na taką śmierć.