To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Socjologiczno-literacko-fanowskie rozmowy o HP

Gunia - Czw 08 Lut, 2007 16:05

Agn napisał/a:
Istnieje teoria, że potrzebowali kogoś przymknąć. A że było TYLU świadków i każdy potwierdzał założenie, że SB zabił Petera, to po co Veritaserum?

No właśnie mniej więcej coś takiego kształtuje się w mej czaszce.
Agn napisał/a:
Nawiasem mówiąc cofanie się w czasie śmierciojadów, by ratować Czarnego Pana to świetny pomysł na fanfik. Tylko trzeba dać śmierciojada w czasy, gdy się ich wyłapywało, kazać mu wykraść zmieniacz czasu (nie sądzę, by takie rzeczy można było kupić na bazarze ;) ), a potem działać... Oua! Ależ pomysł! :mrgreen:

Zatem do dzieła, Agn!

Agn - Czw 08 Lut, 2007 16:22

Eeeeej, w co chcesz mnie wkopać? Chociaż w sumie... *mędrkuje* To co mi łazi po łbie i tak muszę odłożyć na nie wiem do kiedy, żeby Admete przygotować psychicznie. ;)

Lipiec, no!!! Chono tu, bo się muszę wprowadzić w odpowiedni nastrój! :twisted:

Aragonte - Czw 08 Lut, 2007 16:53

Pisz, Agn pisz tego ff :mrgreen:
Agn - Czw 08 Lut, 2007 16:59

Nnno nie wiem...
Gunia - Czw 08 Lut, 2007 18:58

Agn, nie przekomarzaj się jak Lydia. My i tak wiemy, że ty jesteś prawdziwą artystką, a nie trzpiotką i nie zrozczarujesz nas mając tak ciekawy temat do pracy. :mrgreen:
*chowa się za murem, żeby nie oberwać za tę bezczelność*

Anonymous - Czw 08 Lut, 2007 19:04

No, ale skoro Chłopiec Który Przezył twierdzi, że Syriusz jest niewinny. To mogliby go potraktować(znaczty Syriusza) Veritaserum
Agn - Czw 08 Lut, 2007 19:36

Kaśku, trzeci tom - słowo dziecka nie ma znaczenia. Co innego, gdyby twierdził to dorosły. I to nie Dumbledore czy ktoś z jego otoczenia, bo jego uważano za dziwaka. Zresztą wszystko działo się na jego terenie, więc mógł być zamieszany w sprawę, a więc jego słowo też nie bardzo można było zaliczyć do wiarygodnych.
Anonymous - Czw 08 Lut, 2007 20:00

No w sumie. Zresztą Knotek chciał sukcesy miec. Ogólnie przez korneliusza same kłopoty facet sam sytuację komplikował
Agn - Czw 08 Lut, 2007 20:13

I ukoronowaniem jego kariery był tom z numerem 5.
Ech, aż się dowcip o Knocie i różdżce przypomina...

Gunia - Czw 08 Lut, 2007 20:17

Nie tortutuj, tylko przytaczaj. :D
Agn - Czw 08 Lut, 2007 20:27

A nie znacie? :shock:

Przychodzi Knot do Ollivandera i chce kupić różdżkę. Próbuje jednej, drugiej, trzeciej... pół sklepu sprawdził i nic - żadna różdżka nie chce się przyznać do pana ministra. Ollivander powiedział, żeby przyszedł następnego dnia, bo dla tak wymagającego klienta najwyraźniej musi zrobić specjalną różdżkę. Knot, mile połechtany komplementem, zgodził się i przyszedł następnego dnia. Dostaje specjalną różdżkę, jedno machnięcie i bach! Działa! Wyszedł zadowolony. Olivander mamrocze pod nosem:
- Lipa, 13 cali, wkład z papieru toaletowego. Jaki minister, taka różdżka - jedno i drugie do d**y.

Gunia - Czw 08 Lut, 2007 20:34

Dobre, nie kojarzę tego. :D
Anonymous - Czw 08 Lut, 2007 21:58

he he - dobre :D
Anonymous - Czw 08 Lut, 2007 22:39

:rotfl: :rotfl: :rotfl:
Ot nic dodać nic ująć

Admete - Czw 22 Lut, 2007 18:57

Czyżby to był młody Snape?

http://mugglenet.com/view...=youngsnape.jpg

A tutaj :-)

http://mugglenet.com/view...oungmartrio.jpg

A tu Nymphadora Tonks:

http://www.mugglenet.com/...lbum=2089&pos=0

Harry_the_Cat - Czw 22 Lut, 2007 19:03

Jedynie młody Snape mnie nie rozczarował....
Admete - Czw 22 Lut, 2007 19:07

No właśnie, bo James i reszta bandy jacyś nie ten tego ;-)
Anonymous - Czw 22 Lut, 2007 19:10

A mnie się ta tonks podoba. Duże oczy i niebanalna twarz. I Snape jakos najbardziej mi nie pasi... ale moze to kwestia wielkosci i wyraźnosci zdjec ...
Harry_the_Cat - Czw 22 Lut, 2007 19:14

Nie, Tonks mi nie leży... Głupio to strasznie zabrzmi ale za ciemna ma karnację i cos nie tak z nosem. Tonks powinna mieć nos zadarty ;)

A James to miał mieć czarnr włosy, nie?

Anonymous - Czw 22 Lut, 2007 19:21

No mi tak średnio pasują, nie najgorzej się zobaczy co będzie na ekranie
Gunia - Czw 22 Lut, 2007 19:24

Młody Snape - błagam, nie! :cry:
I niby ten w środku to James? :lol:
Jeśli chodzi o Syriusza, to ja tak bardzo chciałam, żeby on miał proste włosy. :cry:
Natomiast, jeśli ten po prawej to Peter, to on mi pasuje.

Gunia - Czw 22 Lut, 2007 19:27

AAA!!! Właśnie nad tym jelonkiem Bambi załadowała mi się Tonks - :thud: . Coś czuję, że będę musiała wziąć do kina antydepresanty i sole trzeźwiące.
Anonymous - Czw 22 Lut, 2007 19:59

No ale James nie jest podobny do synka a miała być skóra zdarta
Anonymous - Czw 22 Lut, 2007 20:22

Kasiek, czy ty naprawde COŚ dostrzegłas na tych malutkich zdjeciach i w tych maciupenkich głowkach?
Anonymous - Czw 22 Lut, 2007 21:19

No cosik tam zobaczyłam. Ale jak coś to jeszcze obaczę jeszcze raz