To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Brzydula

nicol81 - Nie 27 Wrz, 2009 13:05

Mnie rozbawił wzorzec metra pod Paryżem- kolejka i wagoniki :rotfl: Ale mimo Violi, mimo Adama dyrekturka i innych fajnych tekstów- ulubiony, gdy Mareczek mówi, że prezesa nie ma :rotfl: - to zasadniczo nie jest bardzo komediowo... :( I chiba szybko nie będzie... :?

Trzykrotka napisał/a:
do Pauliny Przez siedem ta harujesz jak ten dziki wół... znaczy wołowina

:shock: Siedem lat Mareczek z Paulą wytrzymał, o jeżu... :paddotylu: Biedny...

Trzykrotka napisał/a:
To świetna aktorka, o czym mi dziś przypomniała.

A grała gdzieś wcześniej?

Trzykrotka - Nie 27 Wrz, 2009 19:56

nicol81 napisał/a:

Trzykrotka napisał/a:
To świetna aktorka, o czym mi dziś przypomniała.

A grała gdzieś wcześniej?

Oj grała, grała... cały etap mojej poważnej fascynaci teatrem naznaczony jest rolami Doroty Pomykały - w Starym teatrze rzecz jasna. Jak ona grała - piękna (choć zawsze miała te wory pod oczami), wrażliwa, uwodzicielska, kobieta w każdym calu. A przy tym aktorka, muza wielkich reżyserów. Jak ona grała Rosaurę w Życie jest snem ! Byłyśmy na tym z miłosz chyba z dziesięć razy.
Potem jakoś zniknęła. I pojawiła się teraz, grając drugie i trzecie tło. Smutne to.

nicol81 - Nie 27 Wrz, 2009 21:07

A to ma teatralną przeszłość? Super- teatr naprawdę aktora kształci. Może teraz znajdzie swoją szansę w TV?

Tak ogólnie, to obsada "Brzyduli" dość mało "gwiazdorska", co nie? :mysle:

aneby - Nie 27 Wrz, 2009 21:13

nicol81 napisał/a:
obsada "Brzyduli" dość mało "gwiazdorska", co nie?

Raczej filmowo - serialowa :wink: Zresztą młodzi chyba rzadko pokazują się w teatrze ...

nicol81 - Pon 28 Wrz, 2009 20:35

:roll: Oni chyba specjalnie teraz przeciągają, by opóźnić wyznanie przez Marka wprost uczuć, choć praktycznie jednoznacznie je wypowiedział. A może chcą, by to Ula była tą, która pierwsza je usłyszy? :?
nicol81 - Wto 29 Wrz, 2009 21:13

No i przestali przeciągać wyznanie przez Marka wprost uczuć... :shock:

Marek jest boski :serduszkate: Naprawdę wyrósł na dzielnego, szlachetnego mężczyznę :serce: A Ulka zamiast przykładnie zakładać z nim nową komórkę społeczną, wrednie wyjeżdża :cry2: :bejsbol:

aneby - Wto 29 Wrz, 2009 22:04

Do mnie scena z listem kompletnie nie przemawia. Jestem ciekawskim typem i zawsze jak widzę złożoną kartkę, muszę zobaczyć co to jest :wink:
A tak w ogóle smutno jest ..... ona wyjeżdża on zostaje ....

Trzykrotka - Śro 30 Wrz, 2009 00:22

aneby napisał/a:
Do mnie scena z listem kompletnie nie przemawia. Jestem ciekawskim typem i zawsze jak widzę złożoną kartkę, muszę zobaczyć co to jest

Mam tak samo. Ale poza tym było pięknie. ie dość, ze sceny z czekającym nad rzeką, wspominającym, zadumanym, smutnym Markiem były śliczne, to jeszcze - zakochał się w Uli - brzyduli, a nie w tej lasencji po metamorfozie Pshemka. Brawo!

nicol81 - Śro 30 Wrz, 2009 20:53

:cheerleader2: ja też się cieszę, że nie zakochał się w odmienionej Ulci, oczywiście :cheerleader2: :cheerleader2: (chociaż taka "brzydka" to chciałabym być :roll: )
Dla mnie paradoksalnie o dojrzałości Marka świadczy najbardziej jego stosunek do Pauliny- jak oscyluje między szczerością, a tym, by jej nie zranić...Widać, jak bardzo ona nie dorosła do tego związku...
I no co ta Ula robi, że takiego faceta rzuciła? :cry2: :frustracja: :bejsbol: :wsciekla: :uzi:

Trzykrotka - Śro 30 Wrz, 2009 21:24

No bo jeszcze nie wie, że on taki się już zrobił... a raczej że tak go odmieniła :wink: . Z fazy Seby wyrósł nieodwołalnie.
Anonymous - Śro 30 Wrz, 2009 21:30

Widziały? http://www.allegro.pl/ite...olia_tanio.html
W dodatku to tanio jest...

nicol81 - Śro 30 Wrz, 2009 21:38

AineNiRigani napisał/a:
Widziały?

Nie widziały :shock: , ale chyba wyciągnę skarbonę :wink:

Trzykrotka napisał/a:
a raczej że tak go odmieniła

Jak Wiola to mówiła- odpowiednia kobieta może odmienić mężczyznę o 360 stopni :mrgreen:

Trzykrotka - Śro 30 Wrz, 2009 21:51

nicol81 napisał/a:

Jak Wiola to mówiła- odpowiednia kobieta może odmienić mężczyznę o 360 stopni :mrgreen:

Kocham Violę! Jest tworem niepowtarzalnym, jak polski Osioł ze Shreka :mrgreen:

Anonymous - Śro 30 Wrz, 2009 22:28

Jak wyszlo mi, ze za caly serial trzeba bedzie zaplacic jakies 4-5 stowek, to za cholere nie dam tyle. Nigdy.
Szczegolnie, ze (zaloze sie) niedlugo pusci to jakas gazeta.

aneby - Śro 30 Wrz, 2009 22:49

Aż taką fanką nie jestem, żeby kupować :roll:

Dzisiejszy "violizm" : bez metki nie ma podnietki :rotfl:

Anonymous - Śro 30 Wrz, 2009 22:55

Szczerze mowiac - zadowalalo by mnie w pelni coco.
nicol81 - Czw 01 Paź, 2009 20:02

Trzykrotka napisał/a:
Kocham Violę! Jest tworem niepowtarzalnym, jak polski Osioł ze Shreka

Ciekawe, co by powiedziała na takie porównanie? :wink:

Trzykrotka napisał/a:
zakochał się w Uli - brzyduli

A w dodatku z tego co napisał w liście- dość wcześnie- skoro już nad rzeką zaczynał to rozumieć. Co prawda, trochę zajęło mu to zrozumienie, ale skoro jest taki cudowny, to już się nie czepiajmy :wink:

Trzykrotka - Czw 01 Paź, 2009 21:06

nicol81 napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:
Kocham Violę! Jest tworem niepowtarzalnym, jak polski Osioł ze Shreka

Ciekawe, co by powiedziała na takie porównanie? :wink:

Powinna być dumna, bo to komplement. Polski Osioł dostał nagrodę w Cannes :-P

nicol81 - Pią 02 Paź, 2009 19:08

Ale już jej teksty się powtarzają- np. ten o piciu żelaza, póki gorące...Teraz Adam mnie bawi bardziej...Paula jako Antygona :mrgreen:

Antygona klasę zademonstrowała :roll: Ulka mnie wnerwia. Marek nadal cudowny. A Seba ma chyba drobne problemy z rozumieniem tekstu słyszanego... :wink:

Nashira - Nie 04 Paź, 2009 00:16

qcze :thud:
a ja nie mam możliwości oglądania, noo
a jak wyjeżdzałam to miałam nadzieje, ze sie skończy razem z sezonem, tak sie łanie zapowiadało, a tu lipa, naiwniaczka ze mnie :rotfl:

ale
ale
moi rodzice dzielnie mi nagrywają każdy odcineczek, za 5 dni będe w Polsce i sobei obejrzę hurtem, o :serce: :serce: :serce:

boski serial :excited:

nicol81 - Pon 05 Paź, 2009 21:20

Nashira napisał/a:
a jak wyjeżdzałam to miałam nadzieje, ze sie skończy razem z sezonem, tak sie łanie zapowiadało, a tu lipa, naiwniaczka ze mnie

Chiba nie pojmowałaś wówczas specyfiki gatunku :wink:

Kamień znów się pojawił :serce: - ciekawe, czy Ula wyrzuciła swój? :? Marek prawie już nie kryje uczuć :serduszkate: Jak się dziewczyn dopytywał, kiedy Ala jedzie :mrgreen:

Nashira - Pon 05 Paź, 2009 22:02

nicol81 napisał/a:
Nashira napisał/a:
a jak wyjeżdzałam to miałam nadzieje, ze sie skończy razem z sezonem, tak sie łanie zapowiadało, a tu lipa, naiwniaczka ze mnie

Chiba nie pojmowałaś wówczas specyfiki gatunku :wink:

Kamień znów się pojawił :serce: - ciekawe, czy Ula wyrzuciła swój? :? Marek prawie już nie kryje uczuć :serduszkate: Jak się dziewczyn dopytywał, kiedy Ala jedzie :mrgreen:

nom, zwłaszcza, ze wtedy chodziły ploty, ze to będzie juz koniec "Brzyduli"

ojj, nie czytam Was... zdradzicie mi koniec :mrgreen:
swoją drogą byłam szczęśliwa z plejady,z e będę mogła oglądac, a tu dooopaaaa, bo z Uk nie mogę. ot. i tyle mojego...

aneby - Pon 05 Paź, 2009 23:00

Nashira napisał/a:
swoją drogą byłam szczęśliwa z plejady,z e będę mogła oglądac, a tu dooopaaaa, bo z Uk nie mogę. ot. i tyle mojego...

A tutaj też nie dasz rady obejrzeć ? http://brzydula.tvshow.co...dc180/#more-571
albo to samo tutaj http://en.sevenload.com/v...-Br1serko8tree0

Nashira - Pon 05 Paź, 2009 23:09

aneby napisał/a:
Nashira napisał/a:

A tutaj też nie dasz rady obejrzeć ? http://brzydula.tvshow.co...dc180/#more-571
albo to samo tutaj http://en.sevenload.com/v...-Br1serko8tree0

oO MÓJ BOŻE, MOGĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ales mnei uradowała teraz, ojjj :party:

czemu ja tego nei odkryłam wczesniej...? te strony, które sprawdzałąm mi nei szły, ojjj, trzeba było szukac, a nie sie zniechęcać po kilkunastu :/ heh, ale JUZ MAM !!!!!!!!!!!

będe na bierząco, bo widze, ze tylko ostatni odcinek chodzi, reszta to zwiastuny, albo jestem tępa ( stwierdzone niemal klinicznie ;-) ), mam nagrane w plu wszystkie odcinki od wrzesnia a potem juz będę spojonie oglądać w necie :*

Trzykrotka - Wto 06 Paź, 2009 00:43

Nie wiem, jak Wam, ale mnie się wydaje, ze serial okropnie siadł... Ani napięcia, ani akcji, ani krztyny czegoś interesującego. Ulki wątek jest nudny do uśnięcia (co to niby ma być z tym blondaskiem, pytam się :roll: ). Paulina chodzi smętna, Marek się snuje, Alex knuje, Violka kombinuje.... Buuuaaaa, :grobek: