To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Aktorzy austenowscy - Colin Firth

Wiedźma - Nie 09 Mar, 2008 00:06

AineNiRigani napisał/a:
A mnie sie nie podoba to, jak sie starzeje. Moimz daniem wyglada na te 58 lat, a to kłóci mi sie z definicją "ładnego starzenia się"
Daleko mu do takiego Ruperta Everetta, ktory starszy o rok, starzeje sie z klasa wielka. No i daleko mu do niegoscignionego Seana Connerego.

Będę wredna i jednak to napiszę. Drogi Rupert starzeje się z klasą dzieki dyskretnej pomocy chirurgów plastycznych :twisted: Jak spróbuje się starzeć na Connery'ego czy Newmana, bez żadnego wsparcia, to pogadamy ;)

Ada_5 - Nie 09 Mar, 2008 00:10

ja mu się tam za bardzo nie dziwię. jakbym ja mogła sobie pozwolić na operacje plastyczne to też bym z nich korzystała :wink: :mrgreen:
maniutka - Nie 09 Mar, 2008 00:35

jak dla mnie Colin lepiej wygladal w dzienniku bridget jones niz w Dumie i Uprzedzeniu'95 :rumieniec:
Anonymous - Nie 09 Mar, 2008 02:04

maniutka napisał/a:
jak dla mnie Colin lepiej wygladal w dzienniku bridget jones niz w Dumie i Uprzedzeniu'95 :rumieniec:

:zalamka:

Sofijufka - Nie 09 Mar, 2008 08:33

Ada_5 napisał/a:
a właściwie kiedy i gdzie leci ten serial? bo zapowiada się ciekawie :mrgreen:

Niestety - nie leci. Leciał! Jakieś trzydzieści lat temu....
Vallone był tam mooocno już podeszły, ale bardzo smaczny :mrgreen:
To Marco
http://www.cinemedioevo.n...sconti_1975.htm
To Bice
http://www.pamelavilloresi.it/?p=3&idf=17

Anonymous - Nie 09 Mar, 2008 08:42

http://www.filmweb.pl/Mar...,Film,id=161509
trifle - Nie 09 Mar, 2008 13:04

AineNiRigani napisał/a:
maniutka napisał/a:

:zalamka:

Co? :D Aine, a Ty go w ogóle lubisz? :D

lizzzi - Nie 09 Mar, 2008 13:54

maniutka napisał/a:
od jakiegos czasu staram sie znalezc ludzi ktorzy pieknie sie zestarzeli, ze tak powiem :mrgreen:
i musze przyznac ze Colin niezle wyglada na swoje 58lat
:colinweloveu:

choc wole Mateuszka jako Darcy'ego

Colin ma 48 lat i proszę go nie postarzać aż tak bardzo :mrgreen:

Ada_5 - Nie 09 Mar, 2008 14:18

maniutka napisał/a:
też mi się tak wydaje. w "dzienniku..." wyglądał po prostu świetnie a w "dumie.." troche za bardzo owłosiony :mrgreen:
lizzzi - Nie 09 Mar, 2008 14:22

Ada_5 napisał/a:
maniutka napisał/a:
też mi się tak wydaje. w "dzienniku..." wyglądał po prostu świetnie a w "dumie.." troche za bardzo owłosiony :mrgreen:

Owłosiony??? :rotfl: a konkretnie w którym miejscu?

trifle - Nie 09 Mar, 2008 14:54

A które miejsca było widać? :lol: Pewnie chodzi o bujne loki ;) A jak nie, to nie wiem :roll:
kikita - Nie 09 Mar, 2008 20:03

O mój Boże cóś mi się wydaje,że tu jakieś podteksty czytam w tych tekstach :bejsbol:
Chociaż może mi się tylko wydaje :mysle: W końcu na mysl o owło...(pardon) , o Darcym dostaję małpiego rozumku i mogło mi sie coś pokiełbasić :excited:

primavera - Nie 09 Mar, 2008 20:18

dla mnie Colinek wyglądał świetnie w Dumie zaś u Bridget Jones nieco sprawiał wrażenie tyczkowatego, zresztą pamiętam że sam mówił w wywiadach, że przechodził metamorfozę swojego ciała i bardzo pracował nad koncycją i wyglądem - pozostały jednak śliczne pełne ogników oczka :-D
Anonymous - Nie 09 Mar, 2008 20:42

trifle napisał/a:

W ogole tak :D
Ale Freda Flinstona też lubię :D

kikita - Nie 09 Mar, 2008 22:30

primavera napisał/a:
dla mnie Colinek wyglądał świetnie w Dumie zaś u Bridget Jones nieco sprawiał wrażenie tyczkowatego, zresztą pamiętam że sam mówił w wywiadach, że przechodził metamorfozę swojego ciała i bardzo pracował nad koncycją i wyglądem - pozostały jednak śliczne pełne ogników oczka :-D

Co do ogników w oczkach to i owszem,owszem :slina: ,ale metamorfoza ciała też niczego sobie :slina:

kikita - Nie 09 Mar, 2008 22:31

AineNiRigani napisał/a:
trifle napisał/a:

W ogole tak :D
Ale Freda Flinstona też lubię :D

Aine,jak możesz???Colinek i Flinston??? :zalamka:No chyba,że nogi tak samo owłosione mieli - innego podobieństwa nie pamietam :mysle:

trifle - Pią 14 Mar, 2008 10:08

Jakie porównanie :D
Mi się właśnie podobało w Bridget, że był taki szczupły, wysoki, gładko ogolony, w garniturach. Fajnie wyglądał ;)

lizzzi - Pią 14 Mar, 2008 11:13

A mnie to się ogólnie podoba, prawie zawsze :slina: Czy ogolony, czy owłosiony. A właśnie miałam o to zapytać. Czy film-serial Camilla to gdzieś jest osiągalny? Wiem, że to staroć, ale może da się zdobyć?
Anonymous - Pią 14 Mar, 2008 20:18

przy okazji szukania zdjec z kieckami empire znalazlam taka tapetke - nawet mnie sie podoba :D
http://www.puddle-jumper....b_darcylook.jpg

Tamara - Pią 14 Mar, 2008 20:40

Oooooch.... :rumieniec:
Anonymous - Pią 14 Mar, 2008 20:58

taka tragiczna?
ka-siulka - Pią 14 Mar, 2008 21:28

ja nie wiem ale colin firth ma zawsze takie nie wdzieczne role i zawsze slynely z humorow bohatera i cietego jezyka jak np. w dumie i uprzedzeniu. ale koles daje rade to najwazniejsze :)
Tamara - Pią 14 Mar, 2008 21:30

Aine toż to :serce: było i motylkowato od tych oczu :serduszkate:
lizzzi - Sob 15 Mar, 2008 16:45

Tapetka niczego sobie, a nawet bardziej niż niczego. Podoba mi się. :love_shower:
miłosz - Śro 26 Mar, 2008 09:22

http://pl.youtube.com/watch?v=ZUtjrskSBAU zwiastunik nowego filmu z Collinem :)
i ja pozwole sobie zauwazyć, że mnie Collin najbardziej podobał sie jako pan Darcy i ta rola to zarazem jego przekleństwo, bo wyraznie osadziła go w jakimś schemacie :) a generalnie to chłop niestety nie w moim typie :mrgreen: