To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Wiosna, lato, jesień zima i...znów wiosna - życie w dramach

Trzykrotka - Czw 28 Maj, 2020 23:56

Otóż to.
Dziś na yt wskoczył mi przed oczy film o rzekomym "prawdziwym zakończeniu" AM1988, tym ze śmiercią JH w katastrofie lotniczej, z wyliczeniem, które przynależące do tego wątku sceny zostały wykorzystane jako ilustracja innych scen :czekam2: Co o tym myślę? To dopiero rozkmina i ciężka robota jakiejś rozczarowanej fanki.

Dziś chwalebnie zakończyłyśmy wspólny seans The Greatest Love :hug_grupowy: a mnie potem w Born Again wpadł w oczy ten dom.

Nie wiem, czy to dokładnie dom Dokko, ale pewnie z tej samej ulicy :wink:

BeeMeR - Pią 29 Maj, 2020 00:09

U Dokko było nieziemsko pochyło i takież schodki (chyba, że to ujęcie z innej strony ;) ) - ale podobny :kwiatek:
Admete - Pią 29 Maj, 2020 11:47

Uzupełniłam HP na Wschodzie.
BeeMeR - Pią 29 Maj, 2020 11:49

Harry Potter?
Żartuję, to była jednak pierwsza myśl :wink:

Admete - Pią 29 Maj, 2020 12:31

Będziesz oglądać, jak jest już pierwszy sezon? Edit: wzruszający ten ostatni odcinek serii.
BeeMeR - Pią 29 Maj, 2020 21:59

Chciałabym, ale najpierw dokończę Królową :)
Admete - Sob 30 Maj, 2020 08:59

Ostatni odcinek Hospital Playlist bardzo mi się podobał. Było dużo historii pacjentów i dzięki temu nasi bohaterowie mogli zabłysnąć jako lekarze. Watki osobiste tez były,a le tylko jeden rozwija się pomyślnie ( na razie ). Tym razem była chyba piosenka z Classic.
Trzykrotka - Sob 30 Maj, 2020 16:13

Właśnie skończyłam oglądać. Bardzo w stylu tej dramy był ostatni odcinek. Trochę śmiechu, trochę łez smutku, trochę wzruszenia, wiele luźnych końców i no nieco zakończone. Z zakończenia tego wątku akurat bardzo się cieszę, Song Hwa powinna szybko powiedzieć "tak" lub "nie," a paczka wracająca z UK nie musi oznaczać rozstania. Sama adresatka mówiła, że trudno tam trafić. No i oczywiście w zakończeniu cliffhanger.
Ładnie, piosenka piękna, do końca role aktorskie piękne i do końca bardzo dobrze. Nie wiem, czy podejmę temat jeśli drama wróci, ale na razie będę ją miała w ciepłym kąciku serca.

Admete - Sob 30 Maj, 2020 16:15

Też nie wiem, czy będę oglądać dalej. Trochę to zależy od tego, jak długo będę czekać ;) Obejrzałam wczoraj Kolejne odcinki Fix you - zdaję sobie sprawę z naciągania pewnych historii, ale polubiłam bohaterów i podoba mi się gra aktorów. Młoda nadal świetna i nie ustępuje SHK.
Trzykrotka - Nie 31 Maj, 2020 00:49

To Fix You jest chyba ekskluzywnie netflixowe, bo nigdzie go nie znalazłam. Ale też chyba nie mam parcia, żeby pilnie szukać, bo tematyka... Może drama z Koszmitem mi wystarczy pod tym względem. Widziałam stillsy, ładne. Zwłaszcza pani pięknie się prezentowała w jakichś wymyślnych sukienkach.

Obejrzałam 1 odcinek Oh My Baby, na więcej czasu nie starczyło. Rzeczywiście, choć na razie panowie średnio mi się widzą, to NaRa jest bardzo dobra. I ładnie wystylizowana. A i temat chęci urodzenia dziecka, kiedy prawie jest już za późno, wcale nie jest błahy i nie wydumany. Zaopatrzyłam się w odcinki na zapas. Niestety, od poniedziałku wracam za służbowe biurko, trochę cennego czasu odpadnie na dojazdy. Bardzo żałuję, głupia decyzja szefostwa, ale co ja mogę.

Admete - Nie 31 Maj, 2020 16:15

Nie jest netfixowe - posłałam ci linka. Obejrzałam nowe odcinki Oh my baby! I zabawnie i poważnie, bo jednak temat ma swoją wagę. Bardzo mi się pan fotograf podoba - widziałam tego aktora wcześniej w innym serialu. Wysoki, męski i ma taki głos, jaki lubię.

http://asianwiki.com/Go_Joon

Trzykrotka - Nie 31 Maj, 2020 22:04

Po trosze tłumaczę AM1988 (chłopcy właśnie tańczą na konkursie talentów, dziewczyny szaleją), oglądam Oh My Baby i jeszcze cieszę się w duchu z ostatniego odcinka Króla. Ten Do Hwan... Normalnie, złoto :serduszkate: Jak się potem do tego dokopię, to powrzucam wam trochę gifów.

Drama im dalej, tym bardziej zajmująca. Nie wiem jak KES to robi, ale skubana potrafi z czegoś nie rewelacyjnie dobrego zrobić magnes na widza. Aktorzy, przepiękna wizja, bardzo zajmujące historie poboczne... Powoli się kończy, chyba tylko 3 odcinki mamy do końca.

Admete - Pon 01 Cze, 2020 07:00

Ja mam w temacie KES zdanie odrębne - ona ma dobre pomysły, tylko z wykonaniem słabo ;) Jest w pomysłach powierzchowna. Nie rozwija tematu, leci właśnie rozbuchaniem wizualnym. Dostaje dobrych aktorów, reżysera, pieniądze. Jak lubię rozmach, tak u niej to mi nie wystarcza. Żal mi, że Do Hwana nie zobaczę, ale cóż...Przy czym mogę wam powrzucać, co trzeba na Wschód - może ktoś poza Trzykrotką ma ochotę?
Trzykrotka - Pon 01 Cze, 2020 10:30

Pewnie nikt się nie skusi, bo i kto prócz nas zna Do Hwana i będzie chciał go popodziwiać?
Masz rację co do KES in toto oczywiście, ale chyba teraz znów pisze z kimś, kto jej koryguje największe błędy, bo nie jest źle. Początek był mocno nie teges i wiele cięgów kobieta od widzów zebrała. Ale to jest drama nie preprodukowana, więc część irytujących elementów, jak nieustające zachwyty nad urodą króla, mogła pousuwać. Akcja jest bardzo zajmująca, klimat obu Korei dobrze podkreślony. Przewija się nutka tęsknoty za całym krajem - królestwo nie jest podzielone, z Seulu można pociągiem dojechać do Phonjangu, a wśród osobistej straży króla jest chłopak z bardzo mocnym akcentem północnym (już go rozpoznaję). Wychodzą niespodzianki, pokazane są ładnie ludzkie postawy wobec kuszenia przez ZŁO wcielone, jest masa humoru. Wątek romansowy początkowo z d*** wzięty, teraz ładnie się rozwija w stronę wzajemnego ciepła, wsparcia, ochrony. Przygodówka, nic więcej, ale naprawdę do wzięcia IMHO.

Admete - Pon 01 Cze, 2020 11:35

Trzykrotka napisał/a:
ale chyba teraz znów pisze z kimś, kto jej koryguje największe błędy, bo nie jest źle

A to dobrze dla niej. Ona musi taką osobę mieć. Natomiast wyobraźni jej nie brakuje.

Admete - Pon 01 Cze, 2020 19:56

Nowa drama Namgoonga - pracuś jeden ;)

https://forums.soompi.com/topic/445142-upcoming-drama-2020-night-and-day-nam-goong-min/

Trzykrotka - Wto 02 Cze, 2020 00:05

Wrzucił dziś na swojego instagrama zabójcze zdjęcie z lekkim zarostem. O-ho, może się do czegoś szykuje!
Druga pracowita to Panna Wrzaskliwa. Drama o tajemniczej knajpie z duchami ledwo się zaczęła, a już zapowiadają jej noona romans.

Och My Baby - ładne to jest. Ładnie się przeplata komizm i smutek. Podobała mi się bardzo scena, w której NaRa i dwaj panowie, po wielkiej prawie - bójce w deszczu, piją razem soju w ulicznej knajpie pod namiotem i opowiadają sobie nawzajem swoje niewesołe historie miłosne. Miała melancholijny klimat, poza tym oni po raz pierwszy tam nie dokuczali sobie, tylko rozmawiali jak ludzie.

Admete - Wto 02 Cze, 2020 09:24

Trzykrotka napisał/a:
O-ho, może się do czegoś szykuje!

W tym wątku na soompi jest to zdjęcie. Przepadam za gościem :) Przystojny, utalentowany i pracowity ;)

Trzykrotka napisał/a:
Miała melancholijny klimat, poza tym oni po raz pierwszy tam nie dokuczali sobie, tylko rozmawiali jak ludzie.

O tak - ładna scena. Właśnie to przeplatanie komizmu ze smutkiem mnie ujęło. Pan fotograf ma powód, dla którego unika pani, mimo, że mu się podoba. W ostatnim odcinku się wyjaśniło.

BeeMeR - Wto 02 Cze, 2020 09:59

A mnie się skończył Fredro (tj. Zostały tylko słuchowiska) więc wczoraj wróciłam do Królowej, ale niestety trochę mnie nudzi. Kończyliby już z Mishil :czekam2:
Aragonte - Wto 02 Cze, 2020 11:11

Trzykrotka napisał/a:
Wrzucił dziś na swojego instagrama zabójcze zdjęcie z lekkim zarostem. O-ho, może się do czegoś szykuje!

Pokaż, nooo :kwiatek:

Trzykrotka - Wto 02 Cze, 2020 11:24

Nie wiem czy widać
https://www.instagram.com/p/CAUf36GjNhw/
Wygląda jak Jang Hyuk.
Było inne, o wiele lepsze, ale teraz mi zginęło w otchłaniach internetu
O, chyba to
https://www.instagram.com/p/B_9T2gtjyeQ/

Aragonte - Wto 02 Cze, 2020 11:29

Świetnie wygląda. I nie ufarbowali go na ryżo :-P
BeeMeR - Wto 02 Cze, 2020 11:34

To ostatnie zwłaszcza cenne :wink:
Aragonte - Wto 02 Cze, 2020 22:24

Oglądam po kawałku, bo jakoś albo nie mam czasu, albo chęci, ostatni odcinek Hospital Playlist.
Alert dla Trzykrotki :wink: Co ogląda nasz Ginekolog, samotnie objadając się ramyunem? Nową podróż na Zachód :mrgreen: Pokazali tylko migawkę, ale rozpoznałam jednego z towarzyszy Sun Wukonga :-D
Mam wrażenie, że pod względami jest to zjawisko w rodzaju Doktora Who - bardzo popularne, chociaż efekty specjalne są tam na ogół niespecjalne :wink:

Admete - Śro 03 Cze, 2020 18:17

W Dinner Mates bardzo lubię interakcje głównych bohaterów i różne dziwności takie jak żebrak, którego bohaterka ciągle spotyka, ale wątek z ex dziewczyną i chłopakiem jest wkurzający. Chyba będę przewijać - w miarę możliwości. Widzę, że na soompi mają ten sam problem - natomiast główni mają świetną chemię i bardzo fajnie się na nich patrzy.