To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Dramaland - kraina latających smoków...

Agn - Sob 26 Gru, 2015 17:29

BeeMeR napisał/a:
Wiem że mało to wiarygodne źródło wrażeń o dramie, bo raczej wyłącznie pogląd estetyczny daje a i to wybiórczy.

Niby tak, ale są takie czasem te MV, że działają lepiej niż najlepiej zmontowany trailer. Więc w pełni to rozumiem.
Podziwiam Misaeng nr 5 - mam wrażenie, że w One International siedzi banda sukinsynów jeden gorszy od drugiego. Mordowałabym ich wszystkich z wielką satysfakcją. :uzi:

Admete - Sob 26 Gru, 2015 17:37

W Królowej zachwyca cię też BeeMer na pewno krajobrazy ( och góry latem...), budynki i stroje. Mieczowi też są.
BeeMeR - Sob 26 Gru, 2015 17:38

Głupotka świąteczna:
http://www.dramafever.com...istmas-spirit-/

i tu:
http://i1058.photobucket....a_dragons1a.jpg

Admete - Sob 26 Gru, 2015 18:25

No tak - Mikołaje na różne okazje ;) Ja obejrzę jeszcze z jeden odcinek Królowej i zrobię przerwę, bo jak oglądam jednego za dużo, to mogę się znudzić a szkoda by było.
Aragonte - Sob 26 Gru, 2015 18:42

Zgarnęłam zdjęcie Smoko-Mikołaja, ale raczej zostanę przy obecnym avku :wink:

Obejrzałam wreszcie na spokojnie, w całości z napisami ostatni odcinek Smoków, przeanalizowałam trailer następnego i padające w nim dialogi (choćby ten, który mówił o zabieraniu Bang Ji do bazy, co zinterpretowałam jako możliwość, że jednak nam nieco best swordsmana uszkodzą :bejsbol: ), a teraz niecierpliwie czekam na bloody monday :excited:

Co by tu obejrzeć sobie, skoro Smoki mi się skończyły? :mysle:

Agn - Sob 26 Gru, 2015 18:46

Aragonte napisał/a:
Co by tu obejrzeć sobie, skoro Smoki mi się skończyły?

Ja zabieram się za Misaeng nr 6 ze świadomością, że coraz bardziej będzie mi się ciśnienie podnosiło...

Dodatkowo czekam na chwilę, gdy dobiorę się do dramy, którą skutecznie reklamuje Admete. :slina:

Trzykrotka - Sob 26 Gru, 2015 19:56

Dziewczynki, ja się żegnam na tydzień :kwiatek: Wracam 2 stycznia rano, będę nadrabiać zaległości. Bądźcie grzeczne, albo niegrzeczne.
Szczęśliwego Nowego Roku! :kwiatki_wyciaga:

Agn - Sob 26 Gru, 2015 20:02

Szczęśliwego nowego roku, Trzykrociu! :przytul: Baw się dobrze, przywieź ze sobą fajne opowieści i mam nadzieję, że znajdziesz siły, by zobaczyć się z nami 9-ego stycznia w Krakowie. :flirtuje1:
BeeMeR - Sob 26 Gru, 2015 20:03

Trzykrotko, baw się dobrze, nie mylić z grzecznie ;)
:kwiatki_wyciaga: :kwiatki_wyciaga: :kwiatki_wyciaga:

To kiedy by tu Oski rozdawać, od 3 stycznia? :mysle:

Admete napisał/a:
W Królowej zachwyca cię też BeeMer na pewno krajobrazy ( och góry latem...), budynki i stroje. Mieczowi też są.
No to teraz tylko rozciągnąć czas i znaleźć sześćdziesiąt kilka godzin (plus drugie tyle na zachwyty ;) )
Na razie podejrzanie wolno idą mi obecne dramy... :czekam2:
Nic to, będzie dobrze - ten rok i tak obfitował w dobre dramy i filmy (niedobrych też trochę było ;) ), oby zawsze czekały na nas nowe, które mamy ochotę obejrzeć :mrgreen:

Admete - Sob 26 Gru, 2015 20:03

Baw się dobrze, odpoczywaj. Wszystkiego dobrego na Nowy Rok.
Agn - Sob 26 Gru, 2015 21:39

Huraaaaaaaaaaaaa!!! Święta się jeszcze nie skończyły, więc oto chwalę się - mam! Mam sukces marketingowy na koncie! Nareszcie! Nareszcie! JUUUHHUUUU!!! :cheerleader2: :cheerleader2: :cheerleader2:
Czytaj: Aragonte zaraz zabierze się za - werble! - Virgin Snow!!! :banan: :banan: :banan:

Aragonte - Sob 26 Gru, 2015 22:21

Zabierze się - na razie podejrzała sobie wspominkowo parę scen z Fly Daddy Fly, żeby się upewnić, że Junki nie zbrzydł (dalej śliczny :serduszkate: ), a teraz idzie się myć, żeby brudna Pięknookiego nie oglądać :wink:

Edit: Mo Hyul w krainie liliputów :rotfl:
https://www.instagram.com...en-by=ffion1127

Agn - Nie 27 Gru, 2015 00:18

Ogląda! Ogląda!!! Naprawdę ogląda!!! *cieszy się jak dziecko* Aż chyba sobie jutro w ramach dobranocki obejrzę. :serduszkate:
Aragonte - Nie 27 Gru, 2015 00:38

Ogląda, i to z przyjemnością. Pięknie pokazana Japonia, no i Junki w pełnym rozkwicie młodości - czego nie zagra do końca, to dowygląda :serce: :wink:

Edit: wcale nie żałuję, że czekałam z oglądaniem, bo ten film ładnie się wpasował w bożonarodzeniowy klimat (mimo że nie ma wzmianek o BN) - jednak pierwszy śnieg jakoś mi się kojarzy :wink:
Pięknie nakręcony, ładnie wygrane dłonie i śliczny Junki, więc czegoż chcieć więcej :serduszkate:

Aragonte - Nie 27 Gru, 2015 07:58

Nie mogę spać, zerknęłam na Soompi, a tam co? Nowe zdjęcia z YBJ z poniedziałkowego odcinka :excited: I tam ktoś podobnie jak ja się martwi, że chcą zrobić krzywdę Czwartemu Smokowi :cry2:
http://i.imgur.com/Jxq5fH7.jpg
Stawiam na to, że YBJ zostanie ranny.

Agn - Nie 27 Gru, 2015 09:19

Aragonte napisał/a:
Pięknie nakręcony, ładnie wygrane dłonie i śliczny Junki, więc czegoż chcieć więcej

:love_shower: :love_shower: :love_shower:
Wiedziałam! Wiedziałam, że ci się spodoba!
Aragonte napisał/a:
chcą zrobić krzywdę Czwartemu Smokowi

Bo zaiste chcą. Bardzo dużo ludzi na raz zechce mu zrobić krzywdę. Oczywiście jako łachudry bez krzty jajec czy honoru najpierw wyciągnęli mu oręż z rąk, bo inaczej to się go boją, cioły jedne.
Nasz Smok na pewno da sobie radę, a z ewentualnych ran się wyliże. Niemniej na pewno będzie miał kolejną cegiełkę w wieży smutku. :(

Zaczęłam Splash Splash Love i jestem m/w w połowie pierwszego odcinka - głupotka straszliwa, ale:
a) szalenie spodobał mi się motyw z przejściem przez kałużę i jak to zostało zrobione (i np. że się mogła odbić w wielkim garncu wody),
b) Kim Seul Gi (bardziej nam znana jako Duszka) bez najmniejszego trudu przekonała mnie, że jest nastolatką (choć aktorka już nią nie jest).

Aragonte - Nie 27 Gru, 2015 14:17

Agn napisał/a:
Wiedziałam! Wiedziałam, że ci się spodoba!

Ja też wiedziałam, że tak będzie. Po prostu jakoś nie mogłam się wcześniej zabrać za ten film.

Agn napisał/a:
Bo zaiste chcą. Bardzo dużo ludzi na raz zechce mu zrobić krzywdę. Oczywiście jako łachudry bez krzty jajec czy honoru najpierw wyciągnęli mu oręż z rąk, bo inaczej to się go boją, cioły jedne.
Nasz Smok na pewno da sobie radę, a z ewentualnych ran się wyliże. Niemniej na pewno będzie miał kolejną cegiełkę w wieży smutku. :(

Ano właśnie :( Biedny Yi Bang Ji...
Może mniej ludzi naraz by próbowało go zabić w czasie tego przyjęcia, gdyby nie był oficjalnym następcą GTM, czyli kolejnym najlepszym szermierzem Trzech Królestw :? A tak to wiadomo, że będą go starali się osaczyć gromadą i wykluczyć w pierwszym rzędzie. Podejrzewam, że Mo Hyul ma szansę się wyróżnić (kolejny raz) w czasie walki i zdobyć wreszcie oficjalne smocze skrzydła. Nawet żadnych fotek z nim nie wypuszczono do sieci - może byłyby za bardzo spoilerowe? :wink: Nastraszyli tylko w trailerze okrwawionym Yi Ji Ranem, przybranym bratem YSG, oraz fotkami Yi Bang Ji w podobnej sytuacji i z dwoma mieczami przystawionymi do szyi. No i jesli chodzi o mnie, to im się udało, chociaż wiem, że nie zabiją raczej Yi Ji Rana (którego lubię), bo to postać historyczna i pożył jeszcze trochę, ani też YBJ, bo przecież ma jeszcze sporo do odegrania i pojawia się w TWDR, to i tak mam teraz tak :excited: :bejsbol: :cry2: :nudelkula1_zolta: :excited: przed poniedziałkowym odcinkiem.
Znaczy się scenarzyści są nieźli :wink: :oklaski: I nie chodzi mi tylko o prowadzenie fabuły, ale też tworzenie postaci, do których można się przywiązać i emocjonować ich losami, traktować jak prawdziwych ludzi (no dobra, tutaj też mnóstwo do powiedzenia mają aktorzy). Takie emocje serialowe to miałam ostatnio chyba po trzecim sezonie Sherlocka BBC :wink:

Admete - Nie 27 Gru, 2015 14:34

Duża w tym zasługa i scenarzystów i aktorów. Remember ma też paru dobrych. Nefryt co prawda nadal za młody i ma za dużo makijażu, ale jest pan znany mi z Hidden Identity. Gra bardzo ciekawą, barwną postać prawnika złych ludzi, ale posiada jednak resztki sumienia.
Agn - Nie 27 Gru, 2015 14:46

Aragonte napisał/a:
Ja też wiedziałam, że tak będzie. Po prostu jakoś nie mogłam się wcześniej zabrać za ten film.

Musiałyśmy zmuszać. Zmuszać do obejrzenia ślicznego filmu ze ślicznym Junkim. Co jest nie tak z tym światem? ;)
Aragonte napisał/a:
wiadomo, że będą go starali się osaczyć gromadą i wykluczyć w pierwszym rzędzie

Stąd to dopilnowanie, by aby na pewno wszyscy z obstawy zostawili miecze przy wejściu - wiedzieli, że Yi Bang Ji z mieczem w dłoni nikt nie podskoczy, bo się posmarka własnymi wnętrznościami. :(
Aragonte napisał/a:
tak mam teraz tak przed poniedziałkowym odcinkiem.

Mniej więcej podobnie czuję.

Agn - Nie 27 Gru, 2015 14:46

Cytat:
pan znany mi z Hidden Identity. Gra bardzo ciekawą, barwną postać prawnika złych ludzi, ale posiada jednak resztki sumienia.

Czyżby szef z HI?

Aragonte - Nie 27 Gru, 2015 15:21

Aaaaaaagn! :shock: :shock: :shock: Co ja widzę? :mrgreen: Tzn. kogo w avatarku? :banan: :cheerleader2: :love_shower: :taniec: Aż sobie zapiszczałam z radości przed monitorem :wink:
Wczoraj właśnie z tego ujęcia zrobiłam sobie screena, bo mi się szalenie podobało :-D

I dalej dywaguję nad smoczym bloody monday - jeśli ktoś już ma dość, niech nie czyta :wink:
Tu jest jedno ujęcie, którego nie było (w takim skadrowaniu) wcześniej:
https://www.instagram.com...en-by=eddiepjam

Cholera, ci wszyscy ludzie z mieczami w tyle za Yi Bang Ji to raczej podwładni zdradzieckiego generała, a nie Yi Seong Gye, bo tym broń odebrano przed bramą :?
A YBJ chyba kogoś zdołał zabić, mimo że teoretycznie bezbronny, bo to ciemne coś przed nim to chyba zwłoki? :mysle:
Aaaaaa! Chyba się koreańskiego nauczę do tego poniedziałkowego odcinka :-P W wersji Google translatora, ale nauczę :-P

Aragonte - Nie 27 Gru, 2015 17:16

Link dla Agn, z zaleceniem, żeby zarost sobie dowyobraziła :wink: (chociaż BYH i tak fajnie tu wygląda):
https://www.instagram.com...rament_official

A tu coś ze stuwatowym usmiechem i z zarostem, dla odmiany :wink:
https://www.instagram.com...rament_official

A tu jest parę zdjęć aktorów agencji BYH, którzy prezentują swoje (oficjalnie, tj. wydane przez agencję, jak myślę) kalendarze:
https://www.instagram.com/sarament_official/
BYH też taki ma - chyba widziałam jego facebooku :wink: ale smoczy kalendarz to nie jest :wink:

Edit: na swoją zgubę (i zgubę Agn) weszłam dzisiaj na stronę agencji BYH, do działu zdjęcia.
http://esaram.co.kr/main/...2&sca=Byunyohan
A potem dobiłam się f-b BYH:
https://www.facebook.com/...f=page_internal

To była piękna śmierć :serduszkate: :serduszkate: :mrgreen: :wink:

Agn - Nie 27 Gru, 2015 20:39

Aragonte napisał/a:
Aaaaaaagn! Co ja widzę? Tzn. kogo w avatarku?

Jawną zdradę Pięknookiego. Nie martwcie się, wszystko jest w porządku, wrócę do niego niedługo, ale na chwilę choć musiałam sobie zmienić sukienkę z BYH, żeby sprawdzić, jak się będę prezentowała.
Dla potomnych utrwalam - taki avek:

Aragonte napisał/a:
Wczoraj właśnie z tego ujęcia zrobiłam sobie screena, bo mi się szalenie podobało

No i pierwsza uszyłam z tego materiału ubranko. Hehe, wyprzedziłam cię. :)
Aragonte napisał/a:
Cholera, ci wszyscy ludzie z mieczami w tyle za Yi Bang Ji to raczej podwładni zdradzieckiego generała, a nie Yi Seong Gye, bo tym broń odebrano przed bramą

Też tak myślę. Będzie krwawo. I ciekawa jestem, jak YBJ się z tego wywinie. Obawiam się, że nieco pocharatany będzie.
Aragonte napisał/a:
Aaaaaa! Chyba się koreańskiego nauczę do tego poniedziałkowego odcinka W wersji Google translatora, ale nauczę

Ale nie zaczniesz pisać w hangyl? ;)
Aragonte napisał/a:
Edit: na swoją zgubę (i zgubę Agn) weszłam dzisiaj na stronę agencji BYH, do działu zdjęcia.
http://esaram.co.kr/main/...2&sca=Byunyohan
A potem dobiłam się f-b BYH:
https://www.facebook.com/...f=page_internal
To była piękna śmierć

Oooohhh... you touched my tralala... :thud:

Czasem trochę tęsknię za momentami, kiedy Yi Bang Ji był jeszcze Ddang Sae vel. Venomous Magpie. Skończył się najwyraźniej ten rozdział w dramie - trochę żałuję. Tęsknię za devil may care smile. :serduszkate:

Aragonte - Nie 27 Gru, 2015 21:55

Agn napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Aaaaaaagn! Co ja widzę? Tzn. kogo w avatarku?

Jawną zdradę Pięknookiego. Nie martwcie się, wszystko jest w porządku, wrócę do niego niedługo, ale na chwilę choć musiałam sobie zmienić sukienkę z BYH, żeby sprawdzić, jak się będę prezentowała.

Prezentujesz się uroczo :serce:

Agn napisał/a:
Czasem trochę tęsknię za momentami, kiedy Yi Bang Ji był jeszcze Ddang Sae vel. Venomous Magpie. Skończył się najwyraźniej ten rozdział w dramie - trochę żałuję. Tęsknię za devil may care smile. :serduszkate:

Heh, też za nim tęsknię. Ale to raczej se ne wrati :(

Aha, jest recap Smoków 23-24 na Dramafever, w którym pada nawiązanie, na które czekałam :lol: More significant I thought was the heavy Darth Vader/Leia/Luke vibe I got off of Gil Seon Mi, Boon Yi and Ddang Sae. I was waiting for him to break out the “I am your father!” schtick.
Link do całości:
http://www.dramafever.com...ts-of-the-past/

EditŁ i specjalnie dla Agn "Zemsta blaszaka", czyli jak laptop zmusił Aragonte do zrobienia 5 screenów jednej miny Yi Bang Ji vel Czwartego Smoka:

*oddala się po cichutku*

Agn - Nie 27 Gru, 2015 22:04

Aragonte napisał/a:
Aha, jest recap Smoków 23-24 na Dramafever, w którym pada nawiązanie, na które czekałam More significant I thought was the heavy Darth Vader/Leia/Luke vibe I got off of Gil Seon Mi, Boon Yi and Ddang Sae. I was waiting for him to break out the “I am your father!” schtick.
Link do całości:
http://www.dramafever.com...ts-of-the-past/

Pamiętam, ale mimo wszystko, tak serio nie sądzę, by to miała być prawda. Jakoś tak... no nie... Dziwował się, że Ddang Sae ma siostre - spłodziłby dwójkę dzieci i nie zauważył? Eee tam. ;)
Aragonte napisał/a:
EditŁ i specjalnie dla Agn "Zemsta blaszaka", czyli jak laptop zmusił Aragonte do zrobienia 5 screenów jednej miny Yi Bang Ji vel Czwartego Smoka:

Przeżarte przez rdzę i wirusy ustrojstwo, jestem pewna, że nawet wiatrak przytkany jest przez kłęby kurzu. Może urządź mu kąpiel? ;)