To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Świat według Marvela

Agn - Czw 06 Lut, 2020 17:18

No dobra, smierc Kevina Costnera jest po prostu glupia. :frustracja:
Szafran - Czw 06 Lut, 2020 19:09

Agn napisał/a:
No dobra, smierc Kevina Costnera jest po prostu glupia. :frustracja:

Huehue. Żeby nie było, że nie ostrzegałam. :>

Agn - Czw 06 Lut, 2020 19:24

Niektore motywy sa fajne, ale ogolnie... Nie czuje tego filmu.
Aczkolwiek spoko, ze zrezygnowali z przebieranki: ciapowaty Clark Kent w okularach / Superman bez okularow, ktorego nikt nie rozpoznaje. :P
Ogladam obecnie moment z rozpierducha.

Szafran - Czw 06 Lut, 2020 19:27

Ja Ci powiem, że tak jak pokochałam Henryka jako wiedźmina, tak jako Superman jest niemożebnym drewniakiem.
Agn - Czw 06 Lut, 2020 19:31

Ale ladnie zbudowanym. ;)

Jednego nie rozumiem w tym filmie. Jesli dobrze zalapalam kodeks to zapis nienarodzonych. Po co to koszmitom? Chca go zniszczyc? Czy zachowac? Do czego to w ogole ma sluzyc?
Ja chyba obejrze ten film jeszcze raz jak juz nie bedzie mnie tak strasznie leb bolal, bo mam wrazenie, ze rozlatuja mi sie watki i duzo przegapilam.

Agn - Czw 06 Lut, 2020 19:59

Pardon, odwoluje - sa okukarki. :lol:
Ale jakos tak... No nie wiem, zapodano mi to w taki sposob, ze nie placze.

Jak bede zdrowsza, to obejrze film jeszcze raz. Przysypianie sporo mi zabralo.

praedzio - Czw 06 Lut, 2020 20:02

Ja generalnie na tym filmie zasnęłam. Zrobię może kiedyś drugie podejście, ale chyba nieprędko.
Szafran - Czw 06 Lut, 2020 20:22

Agn napisał/a:
Pardon, odwoluje - sa okukarki. :lol:
Ale jakos tak... No nie wiem, zapodano mi to w taki sposob, ze nie placze.

Jak bede zdrowsza, to obejrze film jeszcze raz. Przysypianie sporo mi zabralo.

Raczej oszczędziło;).

Agn - Czw 06 Lut, 2020 22:33

Niekoniecznie, przytomniejsza, bez goraczki obejrze wszystko, nie bede "odlatywac", to ocenie uczciwie. Kto wie? Znalazlam tam na tyle ciekawych rzeczy, ze CHCE powtorzyc w uczciwym seansie.
Ale fakt, ten film jest na serio. Bardzo na serio.

Szafran - Czw 06 Lut, 2020 23:26

Agn napisał/a:
Niekoniecznie, przytomniejsza, bez goraczki obejrze wszystko, nie bede "odlatywac", to ocenie uczciwie. Kto wie? Znalazlam tam na tyle ciekawych rzeczy, ze CHCE powtorzyc w uczciwym seansie.
Ale fakt, ten film jest na serio. Bardzo na serio.

Poczekaj na "B vs S" to dopiero zobaczysz, co znaczy serio. :>

Niestety, będąc śmiertelnie serio, te filmy zupełnie nie są dorzeczne. Ale szczęśliwie już zdążyłam o tym zapomnieć. Dobre jest to, że po kompletnej pomyłce, jaką okazał się "Suicide Squad" (przepychanki z reżyserem i takie tam po drodze), ludzie od DC zaczęli się ogarniać i te filmy robią się coraz bardziej oglądalne. A w "Aquamanie" to już totalnie wyluzowali - i tak, jest niedorzecznie głupiutki, ale nie udaje niczego więcej, i daje dużo uciechy. Do tej pory, jak sobie przypomnę jeźdzców na gigantycznych konikach morskich, to rżę:D

Niedługo premiera "Birds of Prey" i ono całkiem niezłe recenzje na razie zgarnia. A że jedynym jasnym punktem "Suicide Squad" była Margot Robbie i grana przez nią Harley Quinn, a to jej "solowy" film, bardzo jestem ciekawa efektów.

No i czekam na drugą WW. Zwiastun ma czadowy. Pierwsza była spoko, no i WW uczyniła "Ligę sprawiedliwości" oglądalną:D

annmichelle - Sob 08 Lut, 2020 11:34

Hm, "Winter Soldier" i "Civil War" zyskały u mnie po drugim obejrzeniu. :-)
I wciąż widzę dużo nawiązań do filmów o Jasonie Bourne. A kilka scen wygląda jak żywcem ściągniętych z tych filmów. :-P
Dobra, kończę (narazie) z marvelami, sporo filmów czeka u mnie, żeby je obejrzeć.

Caitriona - Nie 23 Lut, 2020 15:59

Szafran napisał/a:
Niedługo premiera "Birds of Prey" i ono całkiem niezłe recenzje na razie zgarnia. A że jedynym jasnym punktem "Suicide Squad" była Margot Robbie i grana przez nią Harley Quinn, a to jej "solowy" film, bardzo jestem ciekawa efektów.

Czekam na to aż będzie na dvd, ciekawa jestem.

Agn - Wto 25 Lut, 2020 18:17

Hura! Dorwalam ostatniego Spidermana! Jest blurejowy, wiec moge sobie przelaczyc z dubbingu na napisy i jest git. (Also - co za piekna jakosc obrazu!)
Mam ubaw po pachy juz odkad uslyszalam "I will always love you" w tle kiczowatej animacji upamietniajacej usmierconych avengersow. :lol:
Wprawdzie wlasnie zdewastowali Wenecje, a to takie piekne miasto bylo... Ale co ja sie dziwie...
Nic to, ogladam dalej. Nick Fury wlasnie odnalazl Pajasia. Rany, cos czuje, ze to bedzie niezly bal. :mrgreen:

Agn - Wto 25 Lut, 2020 19:07

Nocny... PAWIAN!!! :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Agn - Wto 25 Lut, 2020 20:16

Aaaaa!!! Bawilam sie swietnie!!!
Az tu nagle nastapila scena po napisach...

Holy...

FUUUU.... AAAALELUJA, TERAZ TO DOPIERO BEDZIE BAL!!!

Zastanawialam sie, co przydupas Becka wykombinowal. Nie spodziewalam sie takiego obrotu spraw, ale juz czuje w kosciach, ze nastepny film z serii urwie mi co nieco. :banan:

Kurcze... No to teraz Pajak ma przechlapane po kokardeczke. Chce nastepny film!!! Juz! Teraz! NATYCHMIAST!!! :excited:

RaczejRozwazna - Wto 25 Lut, 2020 21:01

A nie mówiłam :lol:

Widziałam dziś w kinie po raz kolejny zwiastun "Czarnej wdowy". Dopiero teraz widzę tam Florence Pugh! No to musowo trzeba iść.

Agn - Pon 02 Mar, 2020 17:09

Pójdę do kina na CW, bo tego pragnę, a Florence jest dla mnie dodatkowym wabiem.

Wiecie, co zaczęłam oglądać? Serial "Flash". I ogląda się go fajnie, choć ma kilka bzdurek wciśniętych tu i ówdzie. :mrgreen:

Agn - Pią 20 Mar, 2020 00:27

BORZE, ZAŁAPAŁAM TO WRESZCIE!!!

I niech mi ktoś powie, że "Teoria wielkiego podrywu" nie uczy, to trzepnę. Otóż jest taki odcinek, gdzie chłopaki zamiast pracować nad wynalazkiem, który zrewolucjonizuje świat i uczyni ich obrzydliwie bogatymi, zajmują się duperelami typu filmiki o gołębiach grających w pingponga. No nieważne. W każdym razie w którymś momencie się poddają i oglądają "Powrót do przeszłości". Nagle robią pauzę, Leonard wstaje i zaczyna się zastanawiać, jak Marty McFly wrócił do siebie, choć nie do siebie. Na to wstaje Sheldon i zaczął rozrysowywać to wszystko na linii czasowej. I WTEDY TĘPA JAK NÓŻ NA SZKOLNEJ STOŁÓWCE AGN ZAŁAPAŁA, O CO CHODZI Z TYM TWORZENIEM SIĘ ALTERNATYWNYCH ŚWIATÓW!!!
I cholewcia, to serio ma sens. :shock:

Ok, ok, ok, to teraz czas na powtórkę "Infinity war" i "Endgame", zwłaszcza że wczoraj obejrzałam sobie rozrywkowo "Captain Marvel" - uwielbiam ten film. :mrgreen:

annmichelle - Pią 20 Mar, 2020 07:54

Agn napisał/a:
WTEDY TĘPA JAK NÓŻ NA SZKOLNEJ STOŁÓWCE AGN ZAŁAPAŁA, O CO CHODZI Z TYM TWORZENIEM SIĘ ALTERNATYWNYCH ŚWIATÓW!!!
I cholewcia, to serio ma sens. :shock:

Lepiej późno niż wcale. :lol: :lol: :lol:

Agn, ale wiesz, w "Endgame" te podróże w czasie funkcjonują zupełnie inaczej niż w "Powrocie do przyszłości"? :wink: :mrgreen:
Ale jak załapałaś jedno to powinnaś też zrozumieć jak widzą to twórcy "Endgame" - wyjaśnili to tam dwa razy. Jakby co to starałam się wyjaśnić to w tym temacie i to chyba dosyć zrozumiale. :-)

No to życzę miłej powtórki marvelów. :mrgreen:

Agn - Pią 20 Mar, 2020 09:57

Wlasnie dlatego chce obejrzec jeszcze raz te filmy, bo wiem, ze tam jeszcze cos bylo, tylko mnie meczylo to jak sie tworzy alternatywny swiat itp. itd. Ale chyba jakas wajcha mi wreszcie przeskoczyla.
Generalnie panowie z TBBT wyjasnili, dlaczego to, co wydarzylo sie w "Powrocie do przyszlosci" jest bzdura.

Agn - Nie 23 Sie, 2020 09:23

Ok, moze nie zaiskrzylo miedzy mna a DC, ale tego "Batmana" bardzo bede chciala obejrzec. Bardzo.
Trailer: https://youtu.be/-FZ-pPFAjYY

Szafran - Nie 23 Sie, 2020 16:59

Już od jakiegoś czasu ludzie w DC jakby się ogarnęli, jakby spotkali się z jakimś mistrzem Zen na najwyższej górze, który im zdradził sekret robienia dobrej rozrywki, a oni nieśmiało zaczynają kroczyć tą drogą;). Nietopyrz zapowiada się zacnie. I Pattinson ciekawie w tym zwiastunie. Pamiętam jaki był wylew hejtu po ogłoszeniu obsady i opinii różnych mądrych, co nie zdążyli ogarnąć, ile on ciekawych rzeczy w ostatnich latach zagrał. "I am vengeance" - cudnie to brzmi:D

W ogóle potwornie mi brakuje blockbusterów. Kino artystyczne i tak stale mi towarzyszy, ale te wszelkie Marvele i inne wielkie, głośne, wybuchowe - je rzadko w zaciszu domowym. Brakuje mi tych długo oczekiwanych premier, którymi się wszyscy rajcują, gnania na pierwszy pokaz przedpremierowy, gdzie większość widowni będzie w nerdowskich koszulkach, nabitej niemal po ostatnie miejsce widowni i uciechy z wielkiego ekranu i megadźwięku w Imaksie. A potem wspólnego czekania grupką najbardziej wytrwałych na scenkę po napisach. Ech.

Agn - Nie 23 Sie, 2020 19:15

Powiem szczerze, ze ja mam wrecz odwrotnie - wlasnie odkad wiem, ze Pattinson ma zagrac batmana, to sie nastawiam na ten film bardzo ppzytywnie. Dawno zapomnialam o jego roli Edzia, od paru lat facet niczego nie musi udowadniac, jest naprawde swietnym aktorem (ostatnio go podziwialam w "Lighthouse" - miody!). "I am vengence" faktycznie brzmi jak nalezy. Mrrr. Bedzie dobrze.

Mnie nie brakuje takich seansow tak jak tobie, bo rzadko na blockbustery chadzalam. Ale teraz bym chetnie poszla na cos... Oh wait! Ide na "Teneta".
Choc mnie w sumie cieszy, ze najprawdopodobniej tlumu w kinie nie bedzie. Lubie siedziec sama bez obcych ludzi na siedzeniach obok.

Szafran - Nie 23 Sie, 2020 21:04

Teraz to wiadomo, że tłum to w ogóle :roll:

Ja lubię seans kinowy jako zbiorowe przeżycie. Oczywiście pod warunkiem, że publiczność nie siorbie, nie chrupie, nie szeleści i nie świeci komórkami:> Czyli w sumie rzadko;).

Caitriona - Nie 30 Sie, 2020 12:43

Bardzo podoba mi się zwiastun nowego Batmana, jedna z moich ulubionych postaci, zapowiada się dobrze.