Filmy - Fajny film wczoraj widziałam V
Anaru - Sob 05 Wrz, 2015 15:33
Wizualnie faktycznie cudny
I dobrze dobrani aktorzy.
A tu główni bohaterowie dramatu, tzn ci prawdziwi:
http://www.gilbertevans.net/lamorna-1909-1914.html
http://cornishmuse.blogsp...01_archive.html
https://en.wikipedia.org/wiki/Alfred_Munnings
Agn - Sob 05 Wrz, 2015 16:16
Chcę ten film!
Harry_the_Cat - Sob 05 Wrz, 2015 16:21
Podoba mi sie...! Bede musiala zapamietac tytul
Edit - erm, nie czytajcie Wiki, spoiler zaraz a poczatku
Anaru - Sob 05 Wrz, 2015 16:34
Spoilery w ogóle są w artykułach, w końcu są biograficzne
| Agn napisał/a: | Chcę ten film! |
Nie ma sprawy, masz najbliżej
BeeMeR - Pon 07 Wrz, 2015 13:57
Ja tez chcę w/w film, Slow West również (czy ten młody chłopaczek jest tak okropny jak się wydaje w zwiastunie czy pozory mylą? Fassenbender wygląda ok )
Aniu - polecam Krocząc wśród cieni - w/w Dan Stevens jako gangster oraz Liam Neeson jako Liam Neeson tj. prywatny detektyw prowadzący śledztwo w sprawie zamordowanej brutalnie żony.
zwiastun trochę spoilerowy, jednej sceny nie mogłam wyrzucić z pamięci ale nie jest ona kluczowa dla filmu.
https://www.youtube.com/watch?v=s-i1F-9bhew
praedzio - Pon 07 Wrz, 2015 14:03
Ja chyba też się bliżej wgłębię w filmografię Stevensa. Lato w lutym obejrzałam do połowy, i musiałam przerwać, bo mnie irytowała główna bohaterka. Ja naprawdę nie wiem, co dwóch, całkiem niczego sobie, facetów widziało w tej leliji...
Eeva - Pon 07 Wrz, 2015 14:06
Och och chcę to zobaczyć
BeeMeR - Pon 07 Wrz, 2015 14:35
| Eeva napisał/a: | Och och chcę to zobaczyć | znaczy co?
Eeva - Pon 07 Wrz, 2015 15:04
Krocząc wśród cieni, którego zwiastun wrzuciłaś
Przez niedopatrzenie nie zacytowałam wypowoedzi
Anaru - Pon 07 Wrz, 2015 16:15
| praedzio napisał/a: | Ja chyba też się bliżej wgłębię w filmografię Stevensa. Lato w lutym obejrzałam do połowy, i musiałam przerwać, bo mnie irytowała główna bohaterka. Ja naprawdę nie wiem, co dwóch, całkiem niczego sobie, facetów widziało w tej leliji... |
Oj, była irytująca faktycznie i na dodatek dla mnie kompletnie irracjonalna chwilami w zachowaniu i wyborach, jej zachowanie tuż po ślubie było dla mnie kompletnie niezrozumiałe . Niestety taka była pewnie faktycznie.
| BeeMeR napisał/a: | Aniu - polecam Krocząc wśród cieni - w/w Dan Stevens jako gangster oraz Liam Neeson jako Liam Neeson tj. prywatny detektyw prowadzący śledztwo w sprawie zamordowanej brutalnie żony. |
Nie oglądałam, ale kojarzę, że mam i dobiorę się.
Caitriona - Pon 07 Wrz, 2015 21:05
| BeeMeR napisał/a: | | polecam Krocząc wśród cieni - w/w Dan Stevens jako gangster oraz Liam Neeson jako Liam Neeson |
Widziałam, całkiem mi się podobało. Nie jest wybitny, ani odkrywczy, ale ogląda się go ok.
A Slow West tez mam na liście do zobaczenia
Harry_the_Cat - Nie 13 Wrz, 2015 17:22
Kontynuuje Niedziele z kinem.
Obejrzalam 2 filmy:
Life of Crime, 2014 , http://www.imdb.com/title/tt1663207/
Komedia na motywch kryminalnych. Dwoch cwaniakow pozywa zone kolesia, ktory troche na boku dorabia sie fortuny w nieruchomosciach. Problem polega na tym, ze ow koles nie za bardzo jest zainteresowany placeniem okupu bo wlasnie planuje wniesc o rozwod...
Sympatyczny film, ciekawe postacie. Niezle na niedzielne popoludnie.
Stuck in Love, 2012, http://www.imdb.com/title/tt2205697/?ref_=nv_sr_1
Rok z zycia rodziny pewnego pisarza. Byla zona, nastoletnie dzieci, wszyscy maja wlasne zmagania z miloscia. Bardzo sympatyczny i cieply, dobrze zagrany. Polecam.
Eeva - Pon 14 Wrz, 2015 09:04
W sobotę obejrzałam Furię i mega się wynudziłam. Brad Pitt to dobry aktor, tak samo jak Shia Labeouf, ale jakoś nie uratowali tego filmu. Strasznie patetyczny - my czterej pancerni (no dobra, my pięciu pancernych) przeciwko całemu odziałowi SS. Tiaaaaaa.
Nie polecam. No chyba żeby popatrzeć jak Bradowi ładnie w najmodniejszej obecnie fryzurze uppercut i że starzeje się jak dobre wino.
W niedzielę za to byłam w kinie na Karbali i BARDZO polecam. Bartłomiej Topa to swietny aktor i bardzo mi się w tym filmie podobał. Leszek Lichota też ładnie zagrał, chociaż generalnie go nie lubię. Młody Królikowski straszie słaby.
Sam film bardzo dobry - opowiada o obronie ratusza City Hall przez Polaków i Bułgarów zaatakowanego przez Al-Kaidę i As-Sadrę. Akcja dzieje się w 2004 w Karbali, w Iraku, podczas wojny w Zatoce.
Dobrze pokazuje dramat, bezsens i okrucieństwo wojny, ubogość armii polskiej, wykorzystywanie dramatu cywili do walki politycznej oraz polityczne wojenki w samej armii.
Do obejrzenia koniecznie
Caitriona - Wto 15 Wrz, 2015 21:20
| Eeva napisał/a: | | W niedzielę za to byłam w kinie na Karbali |
Tego jestem ciekawa.
| Eeva napisał/a: | | bejrzałam Furię i mega się wynudziłam. |
Też widziałam i też miałam z tym filmem problem. Nudno. Ponoć gdzieś tam głęboko, głęboko czai się prawdziwa historia takiej samotnej obrony, ale jakoś mi się wierzyć nie chce.
Eeva - Śro 16 Wrz, 2015 08:33
| Caitriona napisał/a: | | Ponoć gdzieś tam głęboko, głęboko czai się prawdziwa historia takiej samotnej obrony, ale jakoś mi się wierzyć nie chce. |
To chyba bardzo głęboko bo ja się nie dopatrzyłam
Szafran - Sob 19 Wrz, 2015 00:23
Wróciłam właśnie z "Młodości" Sorrentino i mam mocno mieszane uczucia. Sporo rzeczy mi się podobało, ale "ale" też sporo. Momentami chyba za dużo sztuczek - aluzji, nawiązań, metafor, symboli, zabawy formą, a za mało istoty opowieści. Taki popis, w którym gdzieś zatraca się prawda i autentyczność.
Ale przednia galeria postaci i wspaniałe aktorstwo dojrzałych gwiazd. I Jane Fonda w epizodzie!
Harry_the_Cat - Nie 27 Wrz, 2015 00:31
Cait miala racje. O ile Pitch Perfect byl fajna rozrywka, to czesc 2 w ogole nie wciaga. Zaden z watkow mnie wlasciwie nie zainteresowal, ani miedzynarodowa rywalizacja (oczywiscie NIemcy pokazani tak sztampowo i bez braku wyobrazni.. ), ani romans Emily i Benjiego, ani kariera Becky....
I wlasnie sprawdzilam na IMDB... bedzie czesc 3
praedzio - Śro 07 Paź, 2015 21:16
Wróciłam właśnie z "Marsjanina" Ridleya Scotta. Dobrze się oglądało, zdjęcia przepiękne (widok stacji kosmicznej na kinowym ekranie robił wrażenie, podobnie jak sam Mars), fajni i dający się lubić bohaterowie, Sean Bean dożył napisów końcowych , na deser smakowity Bucky... tfu... Sebastian Stan znaczy, uśmiałam się z nawiązania do Drużyny Pierścienia i Iron Mana. Zastanawiałyśmy się z koleżanką, czy celowo ustawiono tak obsadę aktorską, żeby nawiązania były dowcipniejsze (Sean Bean, Sebastian Stan), czy to całkowity zbieg okoliczności. Aaaa... i jeszcze epizodycznie wystąpił Eric Bana. Na pewno na medal spisali się bohaterowie drugoplanowi. Żeby nie było tak och i ach, to nadmienię, że trochę mnie drażnił ten amerykański hurraoptymizm i główny bohater w roli pomysłowego Dobromira, ale po cichu przyznam, że chyba tego trochę dziś potrzebowałam, a na pewno porządnego, poprzedzonego dramatycznymi scenami happy endu.
Harry_the_Cat - Śro 07 Paź, 2015 21:24
A propos - napatoczylam sie na takiego mema:
https://instagram.com/p/8g7FnEHM_V/?taken-by=thats_normal
Anaru - Śro 07 Paź, 2015 21:37
| praedzio napisał/a: | | Wróciłam właśnie z "Marsjanina" Ridleya Scotta. Dobrze się oglądało, zdjęcia przepiękne |
*zanotowany do obejrzenia jak się tylko pojawi*
Agn - Czw 08 Paź, 2015 00:03
Piękne!
Admete - Czw 08 Paź, 2015 07:12
Bardzo mam ochotę na Marsjanina, ale nie graja u nas na razie.
BeeMeR - Czw 08 Paź, 2015 09:09
Transcendencja
O matko, jak się wynudziłam...
Dobrze jest zagrany (Paul Bettany, Johny Depp, Rebecca Hall, Cillian Murphy, Morgan Freeman), ale co z tego, skoro kilka razy na nim zasnęłam, zwłaszcza w pierwszej połowie. Film sam siebie spoileruje w pierwszych minutach (tym bardziej, że widziałam też zwiastun, który opowiadał ze 3/4 filmu w błyskawicznym skrócie) więc pozbywa się jakiegokolwiek efektu zaskoczenia - wszystkiego można się domyśleć.
Szkoda, bo pomysł ciekawy.
Zwiastun, ten spoilerowy
To plus pierwsze kilka minut filmu dają obraz całości, serio.
https://www.youtube.com/watch?v=9gBTwYgvh7s
Anaru - Czw 08 Paź, 2015 09:38
| BeeMeR napisał/a: | | Film sam siebie spoileruje w pierwszych minutach (tym bardziej, że widziałam też zwiastun, który opowiadał ze 3/4 filmu w błyskawicznym skrócie) |
Dlatego nie lubię oglądać zwiastunów
Powiadasz, żeby się szybko do tego dobrać, bo szkoda, żeby leżał?
BeeMeR - Czw 08 Paź, 2015 09:40
| Anaru napisał/a: | Dlatego nie lubię oglądać zwiastunów | No ale dają też wgląd w to, czy film sobie odpuścić - wiele odpuściłam dzięki zwiastunom
Ja to bym sugerowała obejrzenie zwiastuna i zostawienie sobie czasu na ciekawszy/cieszący film Ten jest naprawdę nudny.
|
|
|