To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Wampiry i wilkołaki

Harry_the_Cat - Śro 25 Lut, 2009 09:16

Dla Agn: http://community.livejour...502.html#cutid1 ;)
aneby - Śro 25 Lut, 2009 20:20

Zaczęłam Being Human. Jak na razie podoba mi się bardziej niż TB. Jest mniej "odjechany" jeżeli można to tak określić :wink: i mniej wulgarny. Od razu widać, ze to nie jest serial made in USA (i nie chodzi mi tutaj o akcent, ani sposób mówienia). Jest też odrobina angielskiego humoru :mrgreen: i przystojny wampir :mrgreen: Jego dylematy moralne mi nie przeszkadzają :wink:
Przyczepiłabym się do przemiany wilkołaka. Strasznie sztuczny jest ten przejściowy twór. :roll:

aneby - Czw 26 Lut, 2009 12:54

Cytat:
Zaczęłam Being Human.

To było złe określenie, bo przed pierwszym odcinkiem jest jeszcze pilot. I jest zaje.......fajny :mrgreen:
Spoiler:
Sceny jak Mitchell i George szukają mieszkania :rotfl: Barzdo mnie rozbawił tekst George'a do Annie: Co byś zrobiła, gdybyś wygrała 10 milionów ? Kupiłabym Colina Firtha :rotfl:

Inni aktorzy grają Mitchella i Annie. W sumie nie wiem po co ich zmienili. Grali fajnie i bardziej pasowali to swoich ról.
Teraz są bardziej cukierkowi. Oboje.

Aragonte - Czw 26 Lut, 2009 22:33

Agn napisał/a:
Ze względu na kreację wampirów mnie się piekielnie podoba. I polubiłam tę zgraję dziwadeł z miasteczka. Wciąż szukam normalnej osoby. ;)

Jestem po pierwszym odcinku True Blood - i jak na razie mam ochotę oglądać dalej :)
Fakt, nie jest to serial dla grzecznych dziewczynek, te sceny łóżkowe - khem, z tym łóżkiem to trafiłam kulą w płot - mocno eksponowane, ale niech im tam będzie :wink:
Podobają mi się i Sookie, i Bill, w sumie to odpowiada mi to, że wszyscy bohaterowie są - jak to określiła Agn - zgrają dziwadeł. Nie padam plackiem z zachwytu, ale bawiłam się dobrze przy oglądaniu :D

Deanariell - Nie 01 Mar, 2009 00:56

Aragonte napisał/a:
Fakt, nie jest to serial dla grzecznych dziewczynek

No nie jest :lol: I świetnie :-P W końcu nie można ciągle zaprzeczać, że jest to istotna sfera życia i tak jak w innych dziedzinach - patologie się zdarzają ;) Czekam na drugą serię TB :excited:

Being Human mam zamiar oglądać - z opisu już mi się podoba :)

aneby - Nie 01 Mar, 2009 12:24

Jak można robić takie krótkie seriale? :bejsbol: BH sezon 1 ma tylko 6 odc :(
Ale będzie sezon 2 :banan_czerwony: Can't wait :wink:
Piszą o tym tutaj
A jak ktoś chce zobaczyć ostatni odc z sezonu 1, to jest online tu

Admete - Nie 01 Mar, 2009 13:09

Jest 6 z zerowym czy bez niego?
aneby - Nie 01 Mar, 2009 13:21

Admete napisał/a:
Jest 6 z zerowym czy bez niego?

Bez pilota.

Agn - Nie 01 Mar, 2009 15:34

Kurczę, muszę jakoś zdobyć pilota, bo nie widziałam! *wściekła idzie przejrzeć ulubiony kanał tiwi* Jak to się stało?!
Ale 6 odcinków to faktycznie skandal... :roll:

Aragonte - Nie 01 Mar, 2009 17:42

Deanariell napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Fakt, nie jest to serial dla grzecznych dziewczynek

No nie jest :lol: I świetnie :-P W końcu nie można ciągle zaprzeczać, że jest to istotna sfera życia i tak jak w innych dziedzinach - patologie się zdarzają ;) Czekam na drugą serię TB :excited:

A ile ma odcinków pierwsza seria? Ja jestem w posiadaniu sześciu tylko.

Bawią mnie pewne elementy tego świata z TB. Choćby takie, jak wzmianka w gazecie typu: "Angelina adoptowała wampirzątko" :lol:

Agn - Nie 01 Mar, 2009 17:47

Też mnie to rozbroiło w kawałki. :mrgreen: A pierwszy sezon TB ma 12 odcinków.
Aragonte - Nie 01 Mar, 2009 18:27

Dzięki, Agn :)

Swoją drogą tak się zastanawiam
Spoiler:
czy ten psiak-strażnik Sookie, który włóczy się wokół tej knajpy, nie ma czegoś wspólnego z Samem?

Sofijufka - Nie 01 Mar, 2009 18:43

Spoiler:
ma :mrgreen:

Agn - Nie 01 Mar, 2009 18:47

Głaskał go kiedyś.
Aragonte - Pon 02 Mar, 2009 20:35

No dobra, obejrzałam te pierwsze 6 odcinków True Blood. Kto ma resztę, hmmmm? :wink:
praedzio - Pon 02 Mar, 2009 20:39

No, przecież ja! Siedzę właśnie po zmęczeniu odcinka nr 9 i się zastanawiam, czy mam ochotę na następny... Sceny z Jasonem i Amy przewijam. Aczkolwiek rozmowa Jasona z księgowym-wampirem całkiem, całkiem. Nareszcie jakiś interesujący dialog! :roll:
Admete - Pon 02 Mar, 2009 20:44

Mnie się nie chce TB ogladać. Wampiry mnie nie interesują ostatnio, a dosłowność niektórych scen przyprawia o niestrawność. Wolę niedopowiedzenia - większe pole do wyobrażni ;)
aneby - Pon 02 Mar, 2009 20:45

praedzio napisał/a:
Siedzę właśnie po zmęczeniu odcinka nr 9

Ja się zmęczyłam już po piątym odcinku :roll: Na razie nie mam ochoty na następne.

Aragonte - Pon 02 Mar, 2009 20:50

praedzio napisał/a:
No, przecież ja! Siedzę właśnie po zmęczeniu odcinka nr 9 i się zastanawiam, czy mam ochotę na następny... Sceny z Jasonem i Amy przewijam. Aczkolwiek rozmowa Jasona z księgowym-wampirem całkiem, całkiem. Nareszcie jakiś interesujący dialog! :roll:

Praedzio, to jakby co, to się zgłoszę, ale pośpiechu nie ma :)

Harry_the_Cat - Pon 02 Mar, 2009 22:10

No ja obejrzę dalej, ale nie z potrzeby serca.
Sofijufka - Wto 03 Mar, 2009 11:09

humor wampirzy

Trzy wampiry wchodzą do baru i siadają przy stole. Kelner podchodzi do nich i pyta pierwszego wampira, co zamawia. Ten mówi:
- Chciałbym trochę krwi.
Kelner zwraca się z tym samym pytaniem do drugiego wampira. Wampir mówi:
- Chciałbym trochę krwi.
Kelner pyta trzeciego wampira, co zamawia, ten na to:
- Chciałbym trochę osocza.
Kelner spogląda na kartkę i mówi:
- Niech sprawdzę, czy dobrze zrozumiałem. Zamawiacie dwa razy krew i raz krew light, tak?

praedzio - Czw 05 Mar, 2009 00:10

Najromantyczniejsze wyznanie pod słońcem:
Twoje włosy są jak zachód Słońca po wybuchu bomby.

Nie podnoście mnie. Tak będę leżeć. :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Aragonte - Czw 05 Mar, 2009 00:47

A skąd to, Praedzio? :lol:
praedzio - Czw 05 Mar, 2009 07:04

Z ostatniego odcinka TB. Ostatnie dwa odcinki nawet z zainteresowaniem obejrzałam. ;)
Sofijufka - Wto 17 Mar, 2009 15:25

a czy pamiętacie TEGO wampra?