To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Pytania techniczne

Ania1956 - Śro 13 Lut, 2008 20:18

Mam problem z odtwarzaniem filmu ( w paru innych filach też tak jest - coraz częściej ). Po kilku minutach oglądania robi mi się stop klatka i klops. Jak parę razy mi się zatnie film to już nawet nie chce mi się oglądać dalej.Czy wiecie może jak wyczyścić laser w odtwarzaczu. :-| A może to cos innego. :mysle:
MiMi - Czw 21 Lut, 2008 20:30

Dzisiaj nie chciało mi się forum załadować. Nie wyskakiwał żaden błąd, po prostu nic się nie ładowało.
Gunia - Czw 21 Lut, 2008 20:32

Mi też.
praedzio - Czw 21 Lut, 2008 20:39

Podobnie, jak mi. Myślę, że to coś z serwerem - może mieli na dziś zaplanowaną jakąś konserwację czy cuś.
trifle - Czw 21 Lut, 2008 20:41

I mnie również nie chciało się włączyć.
Sofijufka - Czw 21 Lut, 2008 21:51

trifle napisał/a:
I mnie również nie chciało się włączyć.

:cry2: I mnie!

maniutka - Czw 21 Lut, 2008 22:19

mnie rowniez nie chcialo sie wlaczyc. :cry2: i wczoraj tez sie pojawill taki problem :cry2:
ŁukaszG - Sob 23 Lut, 2008 16:56

Niestety nie mam na to wpływu. Mogę w takich przypadkach co najwyżej zadzwonić do firmy hostingowej, co też czynię, jeśli strona nie działa dłużej niż kilka kwadransów, i jest to przeze mnie odnotowane. Jeśli w najbliższych dniach znowu strona nie będzie się ładować przez okres dłuższy, niż powiedzmy 30 minut, to proszę do mnie wysyłać maila.

Pozdrawiam
Łukasz

miłosz - Pią 29 Lut, 2008 19:58

a dlaczego czasem nie widac jakiegos wątku??? na przykład teraz mam w AUSTENALICH - Ekranizcje - i kropki i dopiero po kliknęciu na ekranizcje wątek sie ujawnia :mysle: :mysle: to zamierzone jest?? :)
maniutka - Pią 29 Lut, 2008 20:10

ja nie chce narzekac ale to zrobie. wczoraj w poznych godzinach nocnych, ok.00.00
jak chcialam wejsc na forum wyskakiwal mi blad ogolny i nie moglam wejsc :cry2: :cry2: :cry2:

ŁukaszG - Sob 01 Mar, 2008 00:32

Mag13 napisał/a:
Chyba wszyscy to musieli mieć, bo i ja znacznie później, po 1 w nocy, zobaczyłam to samo....

Komunikat o błędzie, jaki wiele osób zobaczyło najpóźniej dziś rano, to wynik małego niedopatrzenia autora skryptów php, na którym oparte jest forum. W jednym z wielu plików, które składają się na budowanie stron forum, "nie przewidziano" dnia 29 luty. Na szczęście dziś z samego rana pojawiła się wskazówka, jak naprawić ten problem (jak zmodyfikować kawałek kodu w jednym pliku php). Także 29 luty okazał się pechowy nie tylko dla urządzenia do głosowania na Wiejskiej, ale także dla dziesiątek for opartych na skryptach phpBB by Przemo :wink:

Pozdrawiam
Łukasz

Anaru - Sob 01 Mar, 2008 00:33

maniutka napisał/a:
ja nie chce narzekac ale to zrobie. wczoraj w poznych godzinach nocnych, ok.00.00

Łukasz powiedział, że to ze względu na datę 29 lutego ;) , błąd w skrypcie czy coś w tym stylu. Ale ponieważ na stronie autora skryptu była informacja jak ten błąd na naprawić, więc Łukasz naprawił. :kwiatek:

edit: widzę, że już sam wytłumaczył :mrgreen:
Dzięki :thanx:

maniutka - Sob 01 Mar, 2008 00:38

aha i wszytko jasne (choc do konca nie pojmuje :) )
praedzio - Sob 08 Mar, 2008 17:39

:shock: :shock: :shock:
WOW!!!! Ale mamy szałowe forumowe wdzianko! To już tak za zawsze??? :banan_Bablu:

Aragonte - Sob 08 Mar, 2008 17:42

Baaaaardzo mi się podoba to nowe wdzianko czy też garsonka :oklaski: :oklaski:
Anonymous - Sob 08 Mar, 2008 17:48

Mnie też sie szalenie podoba :D
Gunia - Sob 08 Mar, 2008 17:49

Widzę nowe wdzianko. :D Ale za to poznikała mi masa tematów. :shock:
MiMi - Sob 08 Mar, 2008 17:57

Nowe wdzianko, nowe działy... Porządki wiosenne na forum? :wink:
praedzio - Sob 08 Mar, 2008 17:58

*Patrzy i własnym oczom nie wierzy* :shock:
Fanfiki? Fantastyka? Kącik graficzny? O, jejku! Chyba umrę z nadmiaru dobra!! :D
Adminie - zasłużyłeś na:

Tylko niech mi jeszcze ktoś powie, co ma się znajdować w Kąciku graficznym? Tapety, avatary, ikony i różne takie?

migotka - Sob 08 Mar, 2008 17:59

ale jestem w szoku! bardzo mi się podoba zwłaszcza nowe działy i owe ksiązki w tle na samym poczatku:) nowa nazwa też adekwatna :) :cheerleader2:
Gunia - Sob 08 Mar, 2008 18:05

Już się połapałam. :-D Normalnie "Dom nie do poznania". :mrgreen:
:kwiatki_wyciaga:

malmik - Sob 08 Mar, 2008 18:05

Jest ekstra - nareszcie nie będę się musiała w pracy wstydzić laski w ręczniku. Mam nadzieję, ze działy szybko się rozkręcą - ja latam po mieście i szukam Dickensa.... :banan: :banan: :banan: :banan:
ŁukaszG - Sob 08 Mar, 2008 18:18

Nowa czołówka została wykonana na podstawie projektu Harry-the-Cat z małymi zmianami. Natomiast pojawienie się w nowych działów, to wynik ustaleń użytkowniczek, m.in.: Gosi, Caroline, Caitriony, Harry, Malmik, Aragonty (z góry przepraszam za ewentualne błędy w odmianach :wink: ). Na forum nastąpiła także mała reorganizacja, kilka for zostało przeniesionych w inne miejsce, mam na myśli te "filmowo-serialowe", które znalazły się w nowym dziale Kącik filmowy. Myślę, że szybko się przyzwyczaicie, obecne rozłożenie wydaje się bardziej jasne. Przy okazji dodałem też kilka nowych emotków.
W najbliższych dniach minimalnie zmieni się jeszcze kolorystyka.
I na koniec ważne pytanie. Proszę dać znać, kto chce być moderatorem na nowo utworzonych forach.

Przy okazji jeszcze raz wszystkiego co najlepsze z okazji Dnia Kobiet :kwiatek:

Pozdrawiam
AdminLuc

Aragonte - Sob 08 Mar, 2008 18:26

Chętnie pomoderuję fantastykę i dział z fanfikami :-)
Gosia - Sob 08 Mar, 2008 18:32

Lukaszu, bardzo dziekuje za zmiany dokonane przez Ciebie na forum, zwlaszcza przed premiera filmu N&S na DVD, na co sie ogromnie ciesze i czego z tesknotą wypatruje ;)
Logo jest sliczne, a dzialy przejrzyste.

Ze swej strony zglaszam Harry do Kacika graficznego. Zaprojektowala wstepnie to logo (ktore poprawiles nieco i wkomponowales w szate graficzna strony, co nie bylo łatwe) i mysle ze bardzo by chciala prowadzic Kacik graficzny, a obecnie ma problem z netem.

Pozdrawiam Łukaszu i dziekuje za zyczenia z okazji Dnia Kobiet i za ten prezent, ktory nam przygotowales :hello: