To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Aktorzy austenowscy - Colin Firth

maniutka - Sob 08 Mar, 2008 19:37

od jakiegos czasu staram sie znalezc ludzi ktorzy pieknie sie zestarzeli, ze tak powiem :mrgreen:
i musze przyznac ze Colin niezle wyglada na swoje 58lat
:colinweloveu:

choc wole Mateuszka jako Darcy'ego

hamadryad - Sob 08 Mar, 2008 19:41

George Clooney też ciągle "jakoś się trzyma" :wink: Ciekawe, czy ma już osobny temat?
Ada_5 - Sob 08 Mar, 2008 19:42

z tym się zgadzam:) nawet bardzo nieźle się trzyma. tylko on ma 48 lat ale jak tak dalej pójdzie to przy 58 będzie wyglądał jeszcze lepiej niż teraz
Ada_5 - Sob 08 Mar, 2008 19:44

hamadryad napisał/a:
George Clooney też ciągle "jakoś się trzyma" :wink: Ciekawe, czy ma już osobny temat?
ale jak chcesz to możemy go pociągnąć :mrgreen:
hamadryad - Sob 08 Mar, 2008 19:45

No cóż... poczekamy zobaczymy.
Z tym pociąganiem też zobaczymy :-D

Gunia - Sob 08 Mar, 2008 19:48

hamadryad napisał/a:

http://forum.northandsout...topic.php?t=162

Sofijufka - Sob 08 Mar, 2008 19:48

Ada_5 napisał/a:
z tym się zgadzam:) nawet bardzo nieźle się trzyma. tylko on ma 48 lat ale jak tak dalej pójdzie to przy 58 będzie wyglądał jeszcze lepiej niż teraz

To ten sam typ, co Sean Connery, Cary Grant byl taki, do pewnego okresu - Bogart, Raf Vallone...

hamadryad - Sob 08 Mar, 2008 19:49

Gunia napisał/a:
hamadryad napisał/a:
George Clooney też ciągle "jakoś się trzyma" Ciekawe, czy ma już osobny temat?

http://forum.northandsout...topic.php?t=162

Dziękuję ślicznie :kwiatek:

maniutka - Sob 08 Mar, 2008 19:50

Ada_5 napisał/a:

wybacz moja matma ostatnio lezy :thud:

hamadryad - Sob 08 Mar, 2008 19:54

Sofijufka napisał/a:
Ada_5 napisał/a:

To ten sam typ, co Sean Connery, Cary Grant byl taki, do pewnego okresu - Bogart, Raf Vallone...

Dla mnie Sean Connery wciąż jest nawet atrakcyjny... :rumieniec: Mała słabość.

Anonymous - Sob 08 Mar, 2008 19:55

A mnie sie nie podoba to, jak sie starzeje. Moimz daniem wyglada na te 58 lat, a to kłóci mi sie z definicją "ładnego starzenia się"
Daleko mu do takiego Ruperta Everetta, ktory starszy o rok, starzeje sie z klasa wielka. No i daleko mu do niegoscignionego Seana Connerego.

Ada_5 - Sob 08 Mar, 2008 19:59

ja może nie będę za bardzo oryginalna jeśli powiem, że dla mnie idealny typ faceta to taka klasyka brutala jak Clark Gable :serduszkate: w "przeminęło z wiatrem" był po prostu booooooski.... :serduszkate: :serduszkate: :serduszkate:
hamadryad - Sob 08 Mar, 2008 19:59

AineNiRigani napisał/a:
A mnie sie nie podoba to, jak sie starzeje. Moimz daniem wyglada na te 58 lat, a to kłóci mi sie z definicją "ładnego starzenia się"
Daleko mu do takiego Ruperta Everetta, ktory starszy o rok, starzeje sie z klasa wielka. No i daleko mu do niegoscignionego Seana Connerego.

Ale miło jest go oglądać :wink:

Sofijufka - Sob 08 Mar, 2008 20:01

AineNiRigani napisał/a:

Aine - ja mam inne zdanie, ale ja zawsze wolałam duuuzo starszych od siebie, więc moge nie być obiektywna - za to a mną przepadli młodsi, niestety... :paddotylu:
I Clooney z początku "Ostrego dyżuru" - absolutnie mnie nie ruszał....

maniutka - Sob 08 Mar, 2008 20:05

szczerze jesli chodzi o to ze ktorys sie podoba lub nie to ani Colin ani George mi sie nie podabaja, nie podobali ani podobac nie beda, ale jako ludzie :-P , mezczyzni w ich wieku to wygladaja przystojnie
hamadryad - Sob 08 Mar, 2008 20:06

A mnie podoba sie i ten i ten :mrgreen:
Sofijufka - Sob 08 Mar, 2008 20:11

Czy któraś z Dam jest na tyle stara, że oglądała serial "Marco Visconti" z Rafem Vallone?
Moja przyjaciółka złośliwie wyrażała życzenie: żebym ja miała takie włosy jak one [bohaterki] peruki!

hamadryad - Sob 08 Mar, 2008 20:13

Obawiam się, że nawet o tym nie słyszałam :rumieniec:
maniutka - Sob 08 Mar, 2008 20:15

Sofijufka napisał/a:
Czy któraś z Dam jest na tyle stara, że oglądała serial "Marco Visconti" z Rafem Vallone

a cóż to za czort?? :opad_szczeny:

hamadryad - Sob 08 Mar, 2008 20:38

Ten emotek bardzo pasuje do Twojego avatarka - taki podobny :mrgreen:
Anonymous - Sob 08 Mar, 2008 21:02

Sofijufka napisał/a:

Aine - ja mam inne zdanie, ale ja zawsze wolałam duuuzo starszych od siebie, więc moge nie być obiektywna[size=7]

Slonce, ale upodobania do przedzialu wiekowego, a ocenic sposob osiagania tego przedzialu - to zupelnie inksza inkszosc. Jak dla mnie Colin starzeje sie po prostu nieatrakcyjnie - bardzo zmarszczkowo, kurzołapkowo i sińcowopodoczynowo... W dodatku jesli tylko troszeczke przytyje - widac to na twarzy. No i wloska opalenizna przy jego karnacji wyglada wybitnie nieapetycznie...

trifle - Sob 08 Mar, 2008 22:56

Też mi się wydaje, że on nieatrakcyjnie się starzeje :mysle: Najbardziej mi się podobał w pierwszej Bridget i w DiU of kors, zwalał z nóg ;) A później już coraz mniej, ale i tak go lubię :D
Sofijufka - Sob 08 Mar, 2008 23:23

maniutka napisał/a:
Sofijufka napisał/a:
Czy któraś z Dam jest na tyle stara, że oglądała serial "Marco Visconti" z Rafem Vallone

a cóż to za czort?? :opad_szczeny:

Aaach, to była opowieśc o [prawdziwym skądinąd] rycerzu włoskim z wypraw krzyzowych, którego rodzielono podstępnie z ukochną kobietą. Po latach... bardzo wielu spotyka ja znowu, miłość w obojgu płonie, ale ona - jak Tatiana z Oniegina - chce być wierna bardzo porządnemu i kochającemu męzowi. Marco - trochę na złość- angażuje się w jej córkę -Bice, ona jednal kocha jego bratanka, Ottorina. Zaręczonego zresztą z córką innego rodu. Ottorino i Bice biora potajemnie ślub, Marco nie dopuszcza do nocy poślubnej, bo chce uniewaznic małżństwo, więzi Bice. Jest tam inny podstępny krewniak - taki Jago z Otella- który knuje i wszystko psuje. Daqwna ukochana Marca spotyka się z nim - porządkuje mu w głowie. Marco udaje się do więzienia Bice, ale zanim zdołą jej wyjasnic, że mu już przeszło, ona wyskakuje z okna. Marco źle kończy - wredny kuzyn go wykańcza, Ottorino udaje się na wyprawę krzyżową....

maniutka - Sob 08 Mar, 2008 23:46

tak świetnie to rozumiem :confused3:
iscie nieskomplikowana fabuła. no prosta jak świński ogon w czasnie burzy :shock:

Ada_5 - Sob 08 Mar, 2008 23:56

a właściwie kiedy i gdzie leci ten serial? bo zapowiada się ciekawie :mrgreen: