To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Świat według Marvela

RaczejRozwazna - Wto 04 Lut, 2020 21:08

Agn, nie bój się ostatniego Spidermana. jest, hm, nostalgiczny :wink:
Agn - Wto 04 Lut, 2020 21:18

annmichelle napisał/a:
Agn, dzięki za te przeprosiny. :-)
Tak pomyślałam po Twoim przedostatnim poście, że albo mnie nie zrozumiałaś albo rozmawiam z jędzą. :nudelkula1_zolta: :lol:

Wlasnie zlapalam sie po raz kolejny na tym, ze wnerwil mnie ktos, a oberwala niewinna osoba. Jeszcze raz przepraszam. Potrzebuje urlopu i nie zblizac sie do ludzi przez jakis czas, bo moja wewnetrzna jedza wylazi na zer bez ostrzezenia.

"Spiderman" nostalgiczny? W jaki sposob? Albo nie mowcie, zaraz sama zobacze. Choc po tym "Endgame", ktore bylo larger than life pajaczek jawi mi sie jako takie tam pyk i juz. Ale obejrze uczciwie - tak jak kazdy inny film z serii.

O cholewcia... A POTEM CO?!!!

annmichelle - Wto 04 Lut, 2020 21:22

Agn napisał/a:
O cholewcia... A POTEM CO?!!!

"Czarna Wdowa" w (bodajże) maju. :cool:

RaczejRozwazna - Wto 04 Lut, 2020 21:43

... albo seriale :mrgreen:
Agn - Wto 04 Lut, 2020 22:00

Mam czekac do maja?!!! Aaaaaa!!!! :cry2:

Rozejrze sie za serialami. I moze DC tkne? Albo te druga odnoge Marvela... :mysle:

praedzio - Wto 04 Lut, 2020 22:03

Obejrzyj Agentkę Carter. :cheerleader2: :cheerleader2: :cheerleader2:

Iiiiiiiiii....

https://fdb.pl/wiadomosci/40384-loki-wandavision-i-falcon-and-the-winter-soldier-pierwsze-zajawki-z-seriali-marvela

:banan: :banan: :banan:

Agn - Wto 04 Lut, 2020 22:19

Mlask!

A owa "Agentka Carter" to gdzie? Jakis Netflixik czy cus?

praedzio - Wto 04 Lut, 2020 22:28

Poszukaj online, bo nie kojarzę, żeby była na platformach streamingowych. Ale mogę się mylić.
Myślę, że polubiłabyś Jarvisa. :mrgreen:

Zachęta: https://www.youtube.com/watch?v=RPbbMtYJou4

Szafran - Wto 04 Lut, 2020 23:24

Agn napisał/a:

Rozejrze sie za serialami. I moze DC tkne? Albo te druga odnoge Marvela... :mysle:

Nie tykaj X-Menów, broń cię Przedwieczny! O ile w filmach DC mogę wskazać pozytywy - no i niektóre DC sprawiły mi przyjemność, tak X-Meni (z chlubnymi wyjątkami "Logana" i "Deadpoolów", ale jedno i drugie to inne bajki, "Deadpoola" to w ogóle inna wytwórnia robi, kto zrealizował "Logana" nie pamiętam) to filmy tragicznie i nieudolnie złe.

Marvelowych seriali Netfliksa nie lubię za bardzo. Obejrzałam Daredevila i Jessikę Jones.

RaczejRozwazna - Śro 05 Lut, 2020 00:00

Co to DC?
Szafran - Śro 05 Lut, 2020 00:26

RaczejRozwazna napisał/a:
Co to DC?

https://pl.wikipedia.org/wiki/DC_Extended_Universe

annmichelle - Śro 05 Lut, 2020 09:16

Agn napisał/a:

Zawsze możesz zacząć oglądać marvele drugi raz. :wink:
Tylko tym razem duży telewizor i bluray (wiem, nie masz - ale to akurat byłaby dobra inwestycja , biorąc pod uwagę też Władcę Pierścieni i Gwiezdne Wojny :cool: ).
Zobaczysz - zupełnie inne wrażenie. :mrgreen:
Kuszę, kuszę. :angeldevil: :banan_czerwony:

A jeśli zdecydujesz się na Man of Steel i Batman vs Superman to nie nastawiaj się na powtórkę z marveli, bo tak jak pisałam - te filmy są bardziej na serio, co dla mnie na pewno nie było minusem. :-)

"Agentkę Carter" widziałam 15 minutowy filmik jako dodatek na którejś z płyt i jednak bez kapitana to nie to. :-| Wyczytałam też gdzieś, że serialu nakręcili 2 sezony i zostawili otwarte zakończenie i fani się wściekli. :mrgreen: Dlatego sobie daruję.
Zresztą jakiekolwiek seriale dłuższe niż 10-15 odcinków to nie dla mnie. :-P

Agn - Śro 05 Lut, 2020 10:41

Nie nastawiam sie, ze DC to powtorka z Marveli, wiem juz ze sa... Eee... Inne. ;) Tylko zlapalam nastroj na superbohaterow, warto to wykorzystac, bo potem moze mi sie nie chciec. :lol:
Marvele na pewno kiedys bede powtarzac. Przynajmniej te najulubiensze.

Mam dylemat nie z tej ziemi - Szafran pisze nie dotykaj X-menow, a tam James McAvoy sie chyba paleta...
Moze z alkoholem to polacze.

Hmm... Tylko gdzie ja postawie ten caly sprzet do ogladania blurejow...
Ale najpierw - ktory bank obrabowac w celu zdobycia srodkow?!
Albo moze pousmiecham sie do kolezanki, ktora sprzet i tv posiada? A byc moze takze filmy MCU, bo wiem, ze do kina na nie chadza. Aaaaalbo do kuzyna jak juz urzadzi sobie kino...
Obym w zyciu miala tylko takie problemy.

Pajaka wczoraj nie obejrzalam. Zanim dojechalam do domu i sie ogarnelam zrobilo sie b. pozno, a mnie cos sen probowal lamac (po czym nie zlamal mnie chyba do godz. 2.00, bo sie miotalam w lozku jak opetana). Tak wiec wciaz ostatni Marvel przede mna.

annmichelle - Śro 05 Lut, 2020 11:07

Agn napisał/a:
Nie nastawiam sie, ze DC to powtorka z Marveli, wiem juz ze sa... Eee... Inne. ;) Tylko zlapalam nastroj na superbohaterow, warto to wykorzystac, bo potem moze mi sie nie chciec. :lol:

Jeśli masz fazę na superbohaterów to oglądaj!
Te dwa, które wspomniałam, nie są na pewno stratą czasu : dobre efekty, dobre aktorstwo - a fabuła to wiadomo - jak się bierze za takie filmy to nie oczekuje się przecież psychologicznej głębi czy dramatu społecznego. :wink:
Muszę sobie za jakiś czas przypomnieć sobie "Man of Steel". :-)

Agn - Śro 05 Lut, 2020 11:30

Pewnie obejrze wszystko tak dla zasady. No chyba ze na czyms zasne. ;)
Ktos wie od czego zaczac? Od "Batmanow" (2005 rok) czy dalsze? Bo nie bede rzecz jasna ogladac filmow z lat 50-tych (moze kiedys) ani tych z Christopherem Reevesem, bo juz je kiedys widzialam (nic nie pamietam, ale uznaje za obejrzane :P ). Chodzi mi o te obecna serie, z obecnymi tworcami i, jesli tak jest, historiami, ktore sie moga przeplatac i tworzyc jakastam calosc. No chyba ze DC inaczej z tym leci...

Szafran - Śro 05 Lut, 2020 11:58

Już Ci pisałam, że Batmany Nolana nie wiążą się w żaden sposób z serią.
annmichelle - Śro 05 Lut, 2020 12:05

Tak, Batmany Nolana to oddzielna seria, jeśli można tak ująć. I jak dla mnie są jeszcze mroczniejsze i jeszcze bardziej serio. Ale mają swój klimat i rozumiem, jeśli komuś się podobają.

Agn, zacznij od "Man of Steel". :-)

Agn - Śro 05 Lut, 2020 12:28

Ajjjj faktycznie! Rany, czy ja sie kiedys ogarne? :frustracja: Pardon za trucie. Ok. Dzis zaczne zdobywac po kolei DC.
Szafran - Śro 05 Lut, 2020 15:33

To jeszcze zobacz, w jakiej koszulce poszłam na "Endgame" :D

https://www.othertees.com...rvived-The-Snap

RaczejRozwazna - Śro 05 Lut, 2020 19:13

:mrgreen:

A jakie seriale, oprócz Agent Carter, włączają się do universum Marvela?

praedzio - Śro 05 Lut, 2020 20:04

Daredevil, Iron Fist, Luke Cage, Jessica Jones, The Defenders, Punisher (wszystkie dostępne na Netfliksie), Agenci T.A.R.C.Z.Y., Legion...

Tu dokładniejsza lista: https://pl.wikipedia.org/wiki/Lista_seriali_telewizyjnych_Marvel_Cinematic_Universe

I tu: https://pl.wikipedia.org/wiki/Marvel_Television

RaczejRozwazna - Śro 05 Lut, 2020 20:44

:opad_szczeny: o MATKO... Chyba jednak sobie odpuszczę :lol:
praedzio - Śro 05 Lut, 2020 20:47

Nie musisz oglądać wszystkich. ;) Ja obejrzałam tylko kilka z nich.
Agn - Czw 06 Lut, 2020 00:55

Szafran napisał/a:
To jeszcze zobacz, w jakiej koszulce poszłam na "Endgame"

https://www.othertees.com...rvived-The-Snap

*kiśnie z zawiści* Piękne! :mrgreen:
Cytat:
Daredevil, Iron Fist, Luke Cage, Jessica Jones, The Defenders, Punisher (wszystkie dostępne na Netfliksie),

Och taaaaaak!!! :banan:
annmichelle napisał/a:
Agn, zacznij od "Man of Steel".

Właśnie... errr... cocojumbo i do przodu... :wink:

Agn - Czw 06 Lut, 2020 15:34

"Spiderman" wciaz nieobejrzany. Jest albo z dubbingiem, albo kinowka uragajaca granicom dobrego smaku.
Bede musiala poczekac.

No to chyba zaczne DC...

Edycja: A zatem mamy Russela Crowe, ktory odbiera porod pani w eleganckiej sukni, a potem wysylaja noworodka w kosmos, bo wojna czy cos.
Dlaczego nie leca z nim? :co_stracilam: Jakie to dziecko ma szanse prze...
Dobra, niewazne. Heniu jest ladnie zbudowany.

Edycja 2: Och, a ciuszki dostaje od wizji ojca.

W ogole osssotuchosssi???!!!