Fantastyka - Świat według Marvela
RaczejRozwazna - Wto 04 Lut, 2020 21:08
Agn, nie bój się ostatniego Spidermana. jest, hm, nostalgiczny
Agn - Wto 04 Lut, 2020 21:18
| annmichelle napisał/a: | Agn, dzięki za te przeprosiny.
Tak pomyślałam po Twoim przedostatnim poście, że albo mnie nie zrozumiałaś albo rozmawiam z jędzą.
|
Wlasnie zlapalam sie po raz kolejny na tym, ze wnerwil mnie ktos, a oberwala niewinna osoba. Jeszcze raz przepraszam. Potrzebuje urlopu i nie zblizac sie do ludzi przez jakis czas, bo moja wewnetrzna jedza wylazi na zer bez ostrzezenia.
"Spiderman" nostalgiczny? W jaki sposob? Albo nie mowcie, zaraz sama zobacze. Choc po tym "Endgame", ktore bylo larger than life pajaczek jawi mi sie jako takie tam pyk i juz. Ale obejrze uczciwie - tak jak kazdy inny film z serii.
O cholewcia... A POTEM CO?!!!
annmichelle - Wto 04 Lut, 2020 21:22
| Agn napisał/a: | | O cholewcia... A POTEM CO?!!! |
"Czarna Wdowa" w (bodajże) maju.
RaczejRozwazna - Wto 04 Lut, 2020 21:43
... albo seriale
Agn - Wto 04 Lut, 2020 22:00
Mam czekac do maja?!!! Aaaaaa!!!!
Rozejrze sie za serialami. I moze DC tkne? Albo te druga odnoge Marvela...
praedzio - Wto 04 Lut, 2020 22:03
Obejrzyj Agentkę Carter.
Iiiiiiiiii....
https://fdb.pl/wiadomosci/40384-loki-wandavision-i-falcon-and-the-winter-soldier-pierwsze-zajawki-z-seriali-marvela
Agn - Wto 04 Lut, 2020 22:19
Mlask!
A owa "Agentka Carter" to gdzie? Jakis Netflixik czy cus?
praedzio - Wto 04 Lut, 2020 22:28
Poszukaj online, bo nie kojarzę, żeby była na platformach streamingowych. Ale mogę się mylić.
Myślę, że polubiłabyś Jarvisa.
Zachęta: https://www.youtube.com/watch?v=RPbbMtYJou4
Szafran - Wto 04 Lut, 2020 23:24
| Agn napisał/a: | Mam czekac do maja?!!! Aaaaaa!!!!
Rozejrze sie za serialami. I moze DC tkne? Albo te druga odnoge Marvela... |
Nie tykaj X-Menów, broń cię Przedwieczny! O ile w filmach DC mogę wskazać pozytywy - no i niektóre DC sprawiły mi przyjemność, tak X-Meni (z chlubnymi wyjątkami "Logana" i "Deadpoolów", ale jedno i drugie to inne bajki, "Deadpoola" to w ogóle inna wytwórnia robi, kto zrealizował "Logana" nie pamiętam) to filmy tragicznie i nieudolnie złe.
Marvelowych seriali Netfliksa nie lubię za bardzo. Obejrzałam Daredevila i Jessikę Jones.
RaczejRozwazna - Śro 05 Lut, 2020 00:00
Co to DC?
Szafran - Śro 05 Lut, 2020 00:26
| RaczejRozwazna napisał/a: | | Co to DC? |
https://pl.wikipedia.org/wiki/DC_Extended_Universe
annmichelle - Śro 05 Lut, 2020 09:16
| Agn napisał/a: | Mam czekac do maja?!!! Aaaaaa!!!! |
Zawsze możesz zacząć oglądać marvele drugi raz.
Tylko tym razem duży telewizor i bluray (wiem, nie masz - ale to akurat byłaby dobra inwestycja , biorąc pod uwagę też Władcę Pierścieni i Gwiezdne Wojny ).
Zobaczysz - zupełnie inne wrażenie.
Kuszę, kuszę.
A jeśli zdecydujesz się na Man of Steel i Batman vs Superman to nie nastawiaj się na powtórkę z marveli, bo tak jak pisałam - te filmy są bardziej na serio, co dla mnie na pewno nie było minusem.
"Agentkę Carter" widziałam 15 minutowy filmik jako dodatek na którejś z płyt i jednak bez kapitana to nie to. Wyczytałam też gdzieś, że serialu nakręcili 2 sezony i zostawili otwarte zakończenie i fani się wściekli. Dlatego sobie daruję.
Zresztą jakiekolwiek seriale dłuższe niż 10-15 odcinków to nie dla mnie.
Agn - Śro 05 Lut, 2020 10:41
Nie nastawiam sie, ze DC to powtorka z Marveli, wiem juz ze sa... Eee... Inne. Tylko zlapalam nastroj na superbohaterow, warto to wykorzystac, bo potem moze mi sie nie chciec.
Marvele na pewno kiedys bede powtarzac. Przynajmniej te najulubiensze.
Mam dylemat nie z tej ziemi - Szafran pisze nie dotykaj X-menow, a tam James McAvoy sie chyba paleta...
Moze z alkoholem to polacze.
Hmm... Tylko gdzie ja postawie ten caly sprzet do ogladania blurejow...
Ale najpierw - ktory bank obrabowac w celu zdobycia srodkow?!
Albo moze pousmiecham sie do kolezanki, ktora sprzet i tv posiada? A byc moze takze filmy MCU, bo wiem, ze do kina na nie chadza. Aaaaalbo do kuzyna jak juz urzadzi sobie kino...
Obym w zyciu miala tylko takie problemy.
Pajaka wczoraj nie obejrzalam. Zanim dojechalam do domu i sie ogarnelam zrobilo sie b. pozno, a mnie cos sen probowal lamac (po czym nie zlamal mnie chyba do godz. 2.00, bo sie miotalam w lozku jak opetana). Tak wiec wciaz ostatni Marvel przede mna.
annmichelle - Śro 05 Lut, 2020 11:07
| Agn napisał/a: | Nie nastawiam sie, ze DC to powtorka z Marveli, wiem juz ze sa... Eee... Inne. Tylko zlapalam nastroj na superbohaterow, warto to wykorzystac, bo potem moze mi sie nie chciec. |
Jeśli masz fazę na superbohaterów to oglądaj!
Te dwa, które wspomniałam, nie są na pewno stratą czasu : dobre efekty, dobre aktorstwo - a fabuła to wiadomo - jak się bierze za takie filmy to nie oczekuje się przecież psychologicznej głębi czy dramatu społecznego.
Muszę sobie za jakiś czas przypomnieć sobie "Man of Steel".
Agn - Śro 05 Lut, 2020 11:30
Pewnie obejrze wszystko tak dla zasady. No chyba ze na czyms zasne.
Ktos wie od czego zaczac? Od "Batmanow" (2005 rok) czy dalsze? Bo nie bede rzecz jasna ogladac filmow z lat 50-tych (moze kiedys) ani tych z Christopherem Reevesem, bo juz je kiedys widzialam (nic nie pamietam, ale uznaje za obejrzane ). Chodzi mi o te obecna serie, z obecnymi tworcami i, jesli tak jest, historiami, ktore sie moga przeplatac i tworzyc jakastam calosc. No chyba ze DC inaczej z tym leci...
Szafran - Śro 05 Lut, 2020 11:58
Już Ci pisałam, że Batmany Nolana nie wiążą się w żaden sposób z serią.
annmichelle - Śro 05 Lut, 2020 12:05
Tak, Batmany Nolana to oddzielna seria, jeśli można tak ująć. I jak dla mnie są jeszcze mroczniejsze i jeszcze bardziej serio. Ale mają swój klimat i rozumiem, jeśli komuś się podobają.
Agn, zacznij od "Man of Steel".
Agn - Śro 05 Lut, 2020 12:28
Ajjjj faktycznie! Rany, czy ja sie kiedys ogarne? Pardon za trucie. Ok. Dzis zaczne zdobywac po kolei DC.
Szafran - Śro 05 Lut, 2020 15:33
To jeszcze zobacz, w jakiej koszulce poszłam na "Endgame"
https://www.othertees.com...rvived-The-Snap
RaczejRozwazna - Śro 05 Lut, 2020 19:13
A jakie seriale, oprócz Agent Carter, włączają się do universum Marvela?
praedzio - Śro 05 Lut, 2020 20:04
Daredevil, Iron Fist, Luke Cage, Jessica Jones, The Defenders, Punisher (wszystkie dostępne na Netfliksie), Agenci T.A.R.C.Z.Y., Legion...
Tu dokładniejsza lista: https://pl.wikipedia.org/wiki/Lista_seriali_telewizyjnych_Marvel_Cinematic_Universe
I tu: https://pl.wikipedia.org/wiki/Marvel_Television
RaczejRozwazna - Śro 05 Lut, 2020 20:44
o MATKO... Chyba jednak sobie odpuszczę
praedzio - Śro 05 Lut, 2020 20:47
Nie musisz oglądać wszystkich. Ja obejrzałam tylko kilka z nich.
Agn - Czw 06 Lut, 2020 00:55
*kiśnie z zawiści* Piękne!
| Cytat: | | Daredevil, Iron Fist, Luke Cage, Jessica Jones, The Defenders, Punisher (wszystkie dostępne na Netfliksie), |
Och taaaaaak!!!
| annmichelle napisał/a: | | Agn, zacznij od "Man of Steel". |
Właśnie... errr... cocojumbo i do przodu...
Agn - Czw 06 Lut, 2020 15:34
"Spiderman" wciaz nieobejrzany. Jest albo z dubbingiem, albo kinowka uragajaca granicom dobrego smaku.
Bede musiala poczekac.
No to chyba zaczne DC...
Edycja: A zatem mamy Russela Crowe, ktory odbiera porod pani w eleganckiej sukni, a potem wysylaja noworodka w kosmos, bo wojna czy cos.
Dlaczego nie leca z nim? Jakie to dziecko ma szanse prze...
Dobra, niewazne. Heniu jest ladnie zbudowany.
Edycja 2: Och, a ciuszki dostaje od wizji ojca.
W ogole osssotuchosssi???!!!
|
|
|