To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II

Admete - Sob 12 Maj, 2012 17:02

To sie rozkręca później. Dobry serial, ale dla mnie bardzo przygnębiający.
asiek - Sob 12 Maj, 2012 20:03

BSG wspominam z sentymentem. Świetny serial... IMO of kkkors. :wink:
Admete - Nie 13 Maj, 2012 11:48

Ostatni Grimm dośc ciekawy. Nick coraz bardziej wchodzi w swoją druga skórę. Zapowiada się tez damatyczne zamkniecie sezonu.
praedzio - Nie 13 Maj, 2012 12:09

Faktycznie. ;) Biedny Hank - ma zagwozdkę.
Admete - Nie 13 Maj, 2012 12:56

Troche to nieuczciwe ze strony Nicka. teraz Hank mysli, że jest niespełna rozumu ;)
praedzio - Nie 13 Maj, 2012 13:12

Nick chyba sam nie wie, jak to rozegrać - poza tym czuje się odpowiedzialny za zmiennokształtnych i inne stwory. A tu jeszcze narzeczona zaczyna coś podejrzewać...
Admete - Nie 13 Maj, 2012 16:37

No niestety wszystkiego sie nie da załatwic w taki sposób, żeby zadowolic każdego. Juliette chyba nie do końca zroumienie. Poza tym Adalinde wróci...
praedzio - Nie 13 Maj, 2012 20:52

Admete napisał/a:
Poza tym Adalinde wróci...
Hę?? A ta czego?? :shock:
Admete - Pon 14 Maj, 2012 05:37

Nie mam pojęcia, ale będzie chciała skrzywdzić Juliette. W zwiastunie sie pojawia.
BeeMeR - Pon 14 Maj, 2012 06:27

Mam nadzieję, że BSG się rozkręci, bo na razie mam wrażenie że cyloni (którzy mają PLAN) chcą zaseksić ludzkość ;)
Admete - Pon 14 Maj, 2012 06:54

Rozczaruje cię, bo ten plan się jakos rozmywa z czasem ;)
BeeMeR - Pon 14 Maj, 2012 09:03

czyli ten "plan" z czołówki jest jeszcze mniej konkretny niż "wleźć do łóżka komu się da i pogrywać z nim"? :roll: Ta dwójka na Caprice jest teraz chyba najmniej konkretna - niby gdzieś idą, coś robią a nic z tego nie wynika (no chyba że dziewczyna zaciąży i to jest ten plan ;) )
Admete - Pon 14 Maj, 2012 15:21

Zaciązy ;)
Deanariell - Pon 14 Maj, 2012 16:00

BeeMeR napisał/a:
na razie mam wrażenie że cyloni (którzy mają PLAN)

No i ja właśnie się mocno rozczarowałam tym ciągłym zapowiadaniem, że mają plan, bo w końcu okazało się, że coś im ten plan nie bardzo wypalił albo dokładniej rzecz biorąc to chyba w ogóle od początku go nie mieli... :roll: :-| Pffffff!

Anaru - Wto 15 Maj, 2012 00:40

No niby maja PLAN, ale pominąwszy pojawianie się w różnych miejscach i konfiguracjach to na razie nie wiem jaki. No i pominąwszy zaciążenie, ale biorąc pod uwagę wspominane "boże dzieci" to pewnie o to chodzi. :mysle:

Na początku zasypiałam mniej więcej w połowie każdego odcinka, miałam kryzys i rozważałam szybkie czyszczenie dysku z wszystkich sezonów hurtem, ale kryzys przeszedł i chociaż zazwyczaj nie wiem kto się jak nazywa ani kto umiera, to po twarzach rozpoznaję i mimo wszystko zrobiło się bardziej spójne. Może dlatego, że niektóre rzeczy się powtarzają w kółko jak np plątanie się parki po planecie kontrolowanej przez cylonów. Czy panienka z doktorkiem.

Drażni mnie ten doktorek z wirtualna panienką strasznie. :roll:
I nie jestem przywiązana do żadnego z bohaterów, ale muzyka mi się bardzo podoba, ta z czołówki.

Zaczęłam drugi sezon. :wink:

Admete - Wto 15 Maj, 2012 07:01

Muzyke maja genialna. Lubuiłam pania prezydent i starszego Adamę.
BeeMeR - Wto 15 Maj, 2012 07:47

Ten PLAN jest najwyraźniej tak tajny/poufny, że nawet cyloni nie wiedzą na czym polega :P
Admete - Śro 16 Maj, 2012 17:44

Nowy serial sf w jesiennej ramówce - może byc ciekawie:

http://www.youtube.com/watch?v=JwfCRAtkYEI

Nazwiska znane -
Cytat:
The series is created by Eric Kripke and produced by J. J. Abrams

Admete - Śro 16 Maj, 2012 17:44

Nowy serial sf w jesiennej ramówce - może byc ciekawie:

http://www.youtube.com/watch?v=JwfCRAtkYEI

Nazwiska znane -
Cytat:
The series is created by Eric Kripke and produced by J. J. Abrams

Anaru - Śro 16 Maj, 2012 23:00

Pomysł interesujący, zobaczymy czy to nie będzie jak typowe seriale amerykańskie o zagubionej przyszłości itd. :mysle:
Ale mutantów tam nie widziałam ;)

Admete - Czw 17 Maj, 2012 06:53

Zobaczymy - mam nadzieje, że wyjdzie cos ciekawego. Spn to juz pieśń przeszłości, a Fringe dostał własnie ostatni sezon. Szoda, że nie ma żadnej sensownej space opery.
BeeMeR - Czw 17 Maj, 2012 19:11

Faktycznie pomysł Revolution wart zerknięcia.

Ja jestem w drugim sezonie BSG i trochę mi ta partyzantka po lasach nie leży :roll:
Za to jest w tym serialu kilka naprawdę dobrze wymyślonych i zagranych postaci - Adama x2, prezydent, Starbucks, więc nic to, że PLAN ciut niedomaga - przynajmniej ja go nie łapię: jeśli Cyloni chcieli płodzić dzieci z ludźmi to po kiego licha zaczynali wojnę, zamiast się wtopić w ludzkość, skoro się dało. A jeśli chcieli wojnę i wybić ludzkość to po kiego licha dzieci, zwłaszcza że mogli się sklonować we dorosłej postaci ile wlezie? :co_stracilam:

Anonymous - Czw 17 Maj, 2012 20:10

Wiesz, potem sie wyjasni kto naprawde wszczal wojne i dlaczego ;)
BeeMeR - Czw 17 Maj, 2012 20:38

A, to dobrze :)
Anaru - Pią 18 Maj, 2012 11:43

To ja też czekam na te wyjaśnienia ;)
Na razie dzielnie przedzieram się przez sezon II. :mrgreen:
Mam nadzieję, że ktoś kiedyś ubije doktorka, bo go nie lubię. :roll: