Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - The Good Wife
trifle - Czw 17 Lut, 2011 18:41 O, ja też. Jeszcze w Castle nie potrafią się zdecydować Anonymous - Czw 17 Lut, 2011 18:42 O! zamiast ER może Castle nadgonię, aczkolwiek jakoś tamm nie widze pary. A GW jednak kibicowałam im od początku.
Uczucie Willa nie mogło się skończyc... On ciągle czeka, a jeśli to prawdziwa miłość(taka w którą nie wierzę) to Ona też mu jest przeznaczona!milenaj - Czw 17 Lut, 2011 18:54 Myślę, że tu nie będzie jak w Bones. A przynajmniej mam taką nadzieję...Anonymous - Czw 17 Lut, 2011 18:57
milenaj napisał/a:
Myślę, że tu nie będzie jak w Bones. A przynajmniej mam taką nadzieję...
Ale zobacz, ze wszystko zmierza w tym kierunku
Spoiler:
No bo Will zabiegał, teraz Will jest w "związku" a Alicja ma wątpliwości. Może się zdarzyć, ze Alicji wąty się rozwieją w tym czasie gdy Will zacieśni związek z "Evą"
trifle - Czw 17 Lut, 2011 19:03
Spoiler:
Ale w Bones też dojdzie do tego, do czego ma dojść Tylko rozwleczone to jest nad miarę...
milenaj - Czw 17 Lut, 2011 19:10 No niby tak, ale ja wierzę w scenarzystów tego serialu...
No i wiem, że tu w grę wchodzi idealna miłośc i Will ...
Ale on teraz ma naprawdę dużo na głowie. Przejęcie firmy to raz. Gdyby Alicja rozwiodła się z Peterem, to czy nadal by reprezetowali Golda? A zależy im na kasownych klientach...
Poza tym mam wrażenie, że sporo nazbierało się spraw, które mogą się komplikować w następnych odcinkach. Właśnie przejęcie firmy. Pojawi się nowa postać, która ma być związana z Elim. Z czego się cieszę, bo naprawe go lubię. Przeszłość Kalindy zaczyna wychodzić na jaw.
Zostało najwyżej 9 odcnków. Jakoś to przeciągną i będzie następny sezon, a nie liczyłam nawet, że to się rozwiąże w tym...
Jestem więc pogodzona z losem
Znowu fajny sędzia będzie .Anonymous - Czw 17 Lut, 2011 19:11 Bo
Spoiler:
W Bones trzeba było przemienić RoboBonesa w Homo Bonesium. I to widocznie tyle im zajęło. A Alicja już jest człowiekiem
milenaj - Czw 17 Lut, 2011 19:13
lady_kasiek napisał/a:
Bo
Spoiler:
Ale strasznie pragmatycznym. Samo planowanie romansu ile by czasu zabrało... Anonymous - Czw 17 Lut, 2011 19:14 DObry plan nie musi być długo układany.aneby - Czw 17 Lut, 2011 19:59
trifle napisał/a:
W tym serialu fajne jest to, że niby o "dobrej żonie", a ta dobra żona wcale nie jest "najgłówniejszą" postacią, czasem wydaje się wręcz pomijana, ma niższą pozycję w firmie niż mogłaby mieć i nie robi się z niej bohaterki w każdej możliwej sytuacji
To samo sobie pomyślałam, ale dla mnie to nie jest "fajne" Uważam, że twórcy powinni trzymać się tytułu, a Alicja była ostatnio jedną z wielu głównych postaci i równie dobrze serial można by zatytułować "prawnicy skądśtam". Myślę że tytuł dobra żona został wybrany dość niefortunnie, bo narzuca ograniczenia, co do fabuły.
Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi trifle - Czw 17 Lut, 2011 20:04 Ja rozumiem Anonymous - Czw 17 Lut, 2011 20:14 Ja tyż milenaj - Czw 17 Lut, 2011 20:15 I ja .Anonymous - Śro 23 Lut, 2011 09:46 Oglądnęłam 14
Przygnębiło mnie to
Spoiler:
Pal sześć tego chłopaczka i sprawę, ale Will, powiedzcie mi gdzie kończy się heroizm a gdzie zaczyna zwykła głupota. Widzicie jak Eli namieszał?? Jego mina, mnie strasznie poruszyła, jemu bardzo dobrze wychodzi gra mimiką(oczywiście Willowi nie Eliemu).
Jest mi smutno i czuję bezsens...
Cal? milenaj - Czw 24 Lut, 2011 16:35 Według statystyk "The good wife" może nie dostać następnego sezonu. Jeśli tak się stanie, będzie to potwierdzenie tezy, że wszystkie wartościowe seriale, są anulowane przed czasem. I dodatkowo będę wściekła .
A w nowym odcinku: Eli trafiony strzała amora .trifle - Czw 24 Lut, 2011 20:13 I to przez ugly Betty!
Ciekawe zatem, jak skończą sezon... Jeszcze z jeden by się przydał Eeva - Sob 26 Lut, 2011 18:03 Eli to mój idol i uważam że zasługuje na to by znaleźc miłość
Strasznie sie pokombinowało z tymi przejęciami. Scena (a raczej cały odcinek 13) kiedy obgadywano jak tu podejsc Bonda - bezcenne.
14 odcinek mnie zdołowoał, bo jak Alicia juz sie w koncu zmusiła do działania to Will zrobił jak zrobił. Ech...milenaj - Śro 02 Mar, 2011 12:32 Alicja chyba zaczyna dostrzegać, że Will ideałem nie jest.
Dzisiejsza sprawa mimo wswzystko w tle ostateznego głosowania w sprawie firmy.
Will biegnący do tego staruszka. Mało się nie wywrócił biedaczek. trifle - Czw 03 Mar, 2011 23:54 Odcinek 16. Kocham Cary'ego Will się może schować .milenaj - Pią 04 Mar, 2011 10:57 No, Cary jest coraz bardziej całkiem, całkiem...
Przyznam, że po każdym takim odcinku, a jest ich ostatnio dużo, mam ochotę zaznajomić się z "Gilmore Girls". Podobno w dwóch ostatnich sezonach grał
Chyba długo nie będę się opierać...trifle - Pią 04 Mar, 2011 11:32 W piątym też już był (dokładnie to pojawia się w trzecim odcinku 5. sezonu )) Ale tam jest młodszy i taki średnio szałowy, choć z czasem zdecydowanie się poprawia, ale jednak co Cary to Cary milenaj - Pią 04 Mar, 2011 12:05 Ale zawsze miło poznać początki.milenaj - Pon 07 Mar, 2011 22:38 Obejrzałam trochę Gilmore Girls. Fajne, ale nie mam ochoty na przedzieranie się przez dobre kilka sezonów.
"The Good Wife" z napisami jeszcze lepsze. Wracam do avka z Carym. Mam fazę...Admete - Pon 07 Mar, 2011 22:40 Ja oglądam z doskoku, ale ostatnio zawiesiłam się na scenie z Carym i Kalindą - nie mogłąm inaczej. Niech mnie ktoś objasni, dlaczego ścigają Kalindę? Czy ona tak naprawdę jest kimś innym? Co oznaczały słowa Caryego o normalności?milenaj - Pon 07 Mar, 2011 22:45 Myślę, że faktycznie ona jest kimś innym. To znaczy uciekła, zmieniła nazwisko itp. A teraz wraca do normalności. Daje ludziom swój adres.
A jest oskarżona o pobicie świadka w procesie. Właściwie nie wiadomo czy to ona, czy Blake. Stawiam jednak na niego.