To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - SUPERNATURAL: Heaven, Hell and in-between

Caitriona - Sob 24 Sty, 2009 23:02

Admete napisał/a:
Piękne zdjęcie - chyba trzeba poprosić Harry albo Caitri o zrobienie z tego tapetki

Popełniłam tapetę z owym zdjęciem: http://i-love-impala67.bl...ey-call-me.html

praedzio - Sob 24 Sty, 2009 23:07

CW również skomentowało najnowszy odcinek: http://blogs.trb.com/netw..._do_magic.html#
BeeMeR - Nie 25 Sty, 2009 10:29

Głupotka na dzień dobry, czyli dowód rzeczowy, że chłopcy noszą białe niewymowne :mrgreen:

Admete - Nie 25 Sty, 2009 11:40

Komentarz na stronie CW zgadza się z moimi własnymi odczuciami. Sam chyba mysli, że poradzi sobie bez brata...
Anaru - Nie 25 Sty, 2009 11:45

BeeMeR napisał/a:
Głupotka na dzień dobry, czyli dowód rzeczowy, że chłopcy noszą białe niewymowne :mrgreen:

Może tylko pasek jest biały :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
(ja to jednak jestem prymitywna, stwierdzam :mrgreen: )

A tu objaw ciężkiego uzależnienia - na co człowiek zwraca uwagę przeglądając książkę na temat powstania bollywoodzkiego filmu :mrgreen:

Deanariell - Nie 25 Sty, 2009 12:02

Caitriona napisał/a:
Popełniłam tapetę z owym zdjęciem: http://i-love-impala67.bl...ey-call-me.html
:oklaski: Śliczna, jak to z Dean'em :)

BeeMeR napisał/a:
Głupotka na dzień dobry, czyli dowód rzeczowy, że chłopcy noszą białe niewymowne

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Anaru napisała:
Cytat:
Czy to się odnosi jeszcze do tego, co oglądałyśmy z Basią, czy to jakiś spoiler gigant?

Raczej gigant ;) ale akurat takiego zakończenia wszyscy i tak się spodziewali (chociaż irracjonalnie wiele osób - w tym ja - do samego końca wierzyło, że stanie się cud... :roll: ) - istota leży w tym, jak do tego wszystkiego doszło... :cry2: i jakie teraz ma konsekwencje dla spn-owej teraźniejszości... Nie przestawaj tu jednak zaglądać, co? siostrzyczki postarają się już więcej nie spoilerować :-P Praedzi się tak wyrwało z młodej piersi... :rotfl:
Praedzio napisała:
Cytat:
Zapomniałam się i zaserwowałam gadkę jak za starych dobrych czasów, kiedy to się na gorąco komentowało bieżące odcinki.

To fakt :rotfl: spiolerogenny to ten wątek był od początku :-P Nie powiem, żebyśmy się z Admete kiedykolwiek przejmowały tutaj spoilerami - raczej przeciwnie - ktoś tu otrzymał nawet tytuł Królowej Spoilerów :rotfl: No, ale czasy się zmieniły - i wcale nie dodam w tym miejscu, że "niestety" :lol: Sama zaczęłam uważać na to, co piszę - chociaż momentami przyznaję, że nieco trudno pamiętać kto co już oglądał, a czego jeszcze nie... :wink:

Aneby napisała:
Cytat:
A mnie się tu nie podobał. Jakby się z wesela urwał (po północy panowie zwykle już są bez marynarek

:rotfl: Ja Cię poprę - mogłaś mieć takie skojarzenie, na weselach w istocie tak jest - po północy Kopciuszki gubią pantofelki, a panowie marynarki... :party: :rotfl: Ale nie znaczy to, że Sammy jakoś gorzej wygląda w tym stanie :mrgreen: Chociaż ja go wolę jednak w T-shirtach, garnitur go postarza :-P (no i nie widać bicepsów :rotfl: )

BeeMeR napisała:
Cytat:
Jednym z nielicznych cytatów, które zapamiętałam z liceum (gorzej, że nie zapamiętałam z czego, ale chyba z Wertera :mysle: ): "nie zgadzam się z tobą, ale do końca życia będę broniła twojego prawa do wypowiadania własnego zdania" :mrgreen:

Ja już kiedyś pisałam, że nie szukam w SPN realizmu, więcej - już się przyzwyczaiłam, ba! nawet oczekuję "naturalnie różanych usteczek braci" :wink: oraz tego, że po wykopaniu równiuteńkiego grobka 2 x 1m oraz zakopaniu bracia W. zaprezentują całkowity brak zmęczenia oraz starannie wypielęgnowane paznokietki :-P
Polubiłam ten serial i supernaturalny świat z całym jego dobrodziejstwem nie z tego świata

To tylko taka moja refleksja była :wink: - zastanawiałam się przy tej okazji, co mnie samą drażni/lub nie w moich ulubionych filmach i dlaczego ja często nie zauważam w ogóle takich drobiazgów... :mysle: A przy SPN to wiem, że często się z różnych rzeczy nabijamy tak z czystej miłości do serialu - inaczej wydawałby się zbyt idealny, prawda? [coś jakby piegi u Jensen'a :serce: ] W zasadzie lubię, jak coś wynajdziecie i "wytykacie" czasem tutaj takie produkcyjne "kwiatki" - to też element urokliwego folkloru fandomu, no i poszerza perspektywę myślenia o serialu :lol: :mrgreen:

BeeMeR - Nie 25 Sty, 2009 12:07

Anaru napisał/a:
ja to jednak jestem prymitywna, stwierdzam :mrgreen:
U nas to chyba rodzinne :-P

Deanariell - Nie 25 Sty, 2009 12:10

BeeMeR napisał/a:
U nas to chyba rodzinne

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: <--------- Moja elokwencja też jak widać w rozkwicie... :rotfl:

BeeMeR - Nie 25 Sty, 2009 12:45

To ja się teraz wypowiem merytorycznie ;) :

Deanariell napisał/a:
coś jakby piegi u Jensen'a :serce:
Piegi u Jensena oskrinowałyśmy już wielokrotnie :serce: :banan_czerwony:

Deanariell napisał/a:
Sammy (...)Chociaż ja go wolę jednak w T-shirtach, garnitur go postarza :-P (no i nie widać bicepsów :rotfl: )
Ja go bardzo lubię w t-shirtach :serduszkate: pięknie mu ramiona wyglądają (choć czasem trochę na przesadzone w pakowaniu :roll: ), za to w garniturze wyglądają obaj :serduszkate: , do Jensena mam tylko uwagę, że się nie zapina choć na jeden guziczek i garnitur mu się rozchodzi jak idzie :? Ale poza tym wygląda :serce: Nie w garniturze najczęściej też :serduszkate:
W ogóle to kostiumy są interesujące :mrgreen:

BeeMeR - Nie 25 Sty, 2009 14:40

Uzupełnienie poprzedniego postu: :mrgreen:

Admete - Nie 25 Sty, 2009 15:02

Kochana jak juz dotrzecie w oglądaniu do tego odcinka, to same stwierdzicie, ż eto urodzony James Bond ;-) Byłby dużo lepszy od Craiga :) Ma urok, którego brakuje najnowszemu Bondowi.
trifle - Nie 25 Sty, 2009 15:10

Deanariell napisał/a:
BeeMeR napisał/a:
U nas to chyba rodzinne

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: <--------- Moja elokwencja też jak widać w rozkwicie... :rotfl:

U mnie też :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: RAWR!!!! :rotfl: :rotfl:

Anaru - Nie 25 Sty, 2009 15:29

BeeMeR napisał/a:
Piegi u Jensena oskrinowałyśmy już wielokrotnie :serce: :banan_czerwony:

No ba! A rzęsy.... :thud:

RAWR!!! RAWR!!!! :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

BeeMeR - Nie 25 Sty, 2009 16:02

Zapomniałam nadmienić, że to zdjęcie:
http://www.otofotki.pl/im...1330919026i.jpg
nosi tytuł zgadnij które nogi czyje ;)

Agn - Nie 25 Sty, 2009 16:15

Drogie panie, po wielu bojach obejrzałam 04x11. Rzecz jasna zdaję sobie sprawę z tego, że jestem przeraźliwie zapóźniona, że wy już pewnie widziałyście 04x12 albo nawet i 04x13, więc w sumie nie mam o czym mówić. Napiszę tylko, że był nienajgorszy, chociaż już się kiedyś trafiło, że chłopcy zamiast z duchami tłukli się z ludźmi. Przeszkadzało mi tylko to, że na końcu Dean się znów wyzewnętrzniał. Robił to odcinek temu, to fajne u chłopaków, że potrafią mówić sobie o swoim bólu etc., ale nie co odcinek. Większe wrażenie to na mnie robi, jak się trafia raz na jakiś czas. No, pomarudziłam, idę polować na 04x12.
Deanariell - Nie 25 Sty, 2009 17:08

Agn napisał/a:
Drogie panie, po wielu bojach obejrzałam 04x11. Rzecz jasna zdaję sobie sprawę z tego, że jestem przeraźliwie zapóźniona, że wy już pewnie widziałyście 04x12 albo nawet i 04x13

Eeeeee tam zapóźniona :-P jeden odcinek ledwie do nadrobienia i od razu niby "nie mam o czym mówić" :-P Na 04x13 dopiero czekamy ;) Udanego polowania na "dwunastkę" :mrgreen:

BeeMeR napisał/a:
Zapomniałam nadmienić, że to zdjęcie:
http://www.otofotki.pl/im...1330919026i.jpg
nosi tytuł zgadnij które nogi czyje ;)

Zagadka dziecinnie łatwa - te krzywe, po lewej, to Jensen'a :serce2: :rotfl:

Agn - Nie 25 Sty, 2009 17:16

Riella, kiedy za jakieś 2 tygodnie uda mi się obejrzeć dwunastkę, to wy już będziecie zapewne po 04x15. *wzdycha* Trudno, nie można mieć wszystkiego.
Aragonte - Nie 25 Sty, 2009 17:34

Agn, pociesz się, ja będę bardziej zapóźniona, bo nawet nie próbuję nadrabiać zaległości SPN-owych. Zbiorę kilka odcinków i wtedy sobie obejrzę hurtem :roll:
Deanariell - Nie 25 Sty, 2009 17:41

Agn napisał/a:
Riella, kiedy za jakieś 2 tygodnie uda mi się obejrzeć dwunastkę, to wy już będziecie zapewne po 04x15. *wzdycha*

Cóż mogę powiedzieć? :pociesz: A co mają zrobić biedni widzowie polskiej TV? Nie wiem nawet czy mieli okazję obejrzeć II sezon do końca... :-| Wyobrażasz sobie to? Bo mnie się w głowie nie mieści :confused3: Jak bym musiała przerwać oglądanie gdzieś w środku serii albo nawet gdyby puścili do końca i tak zostawili z tamtym zakończeniem :shock: :zalamka: :frustracja: :wsciekla: :bejsbol: :uzi: Chyba ktoś by ucierpiał... :-P Na szczęście żyjemy w XXI wieku i nie musimy być zdani na łaskę telewizorni :mrgreen: Więc czymże są tak drobne poślizgi w oglądaniu, jakie my mamy? ;) Pocieszona odrobinę chociaż? :cool:

Anonymous - Nie 25 Sty, 2009 18:21

oglądnęłam...
zwróciłam uwagę na aktorów z Hałsa :mrgreen: , ale jestem zaintrygowana co ma zrobić Sam, że się tak wzbrania, czuję, że Dean nie będzie zachwycony. tak mi się wydaje.... a ten odcinek był dziwny... taki hmm... sama nie wiem co mi nie pasuje...

Anaru - Nie 25 Sty, 2009 18:24

Deanariell napisał/a:
Cóż mogę powiedzieć? :pociesz: A co mają zrobić biedni widzowie polskiej TV? Nie wiem nawet czy mieli okazję obejrzeć II sezon do końca... :-| Wyobrażasz sobie to? Bo mnie się w głowie nie mieści :confused3: Jak bym musiała przerwać oglądanie gdzieś w środku serii albo nawet gdyby puścili do końca i tak zostawili z tamtym zakończeniem :shock:

A to idzie jeszcze w ogóle w TV? :shock: :mysle:

Agn - Nie 25 Sty, 2009 18:25

Ciuteńkę.

Jak to: nie wiadomo, czy mieli okazję obejrzeć nawet 2 sezon do końca?! Ja wiem, że polska tiwi jest do wszystkiego zdolna, ale... przegięcie!

Anaru - Nie 25 Sty, 2009 18:26

Agn napisał/a:
Drogie panie, po wielu bojach obejrzałam 04x11. Rzecz jasna zdaję sobie sprawę z tego, że jestem przeraźliwie zapóźniona, że wy już pewnie widziałyście 04x12 albo nawet i 04x13, więc w sumie nie mam o czym mówić.

Khem, my jesteśmy z Basią w połowie DRUGIEJ serii :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
To co my mamy powiedzieć o naszym zapóźnieniu? :mrgreen:

Agn - Nie 25 Sty, 2009 18:41

*siedzi już cicho kompletnie zawstydzona*
BeeMeR - Nie 25 Sty, 2009 22:45

Anaru napisał/a:
A to idzie jeszcze w ogóle w TV? :shock: :mysle:
To nie ja powiedziałam powyższe, Aniu :)

Trifle, uroczy podpis, *RAWR!!!* - ja dostałam głupawki, jak to znalazłam :rotfl: