Seriale - Czas honoru
Alicja - Nie 04 Wrz, 2011 21:39
wiecie...zapomniałam, że to dzisiaj
RaczejRozwazna - Nie 04 Wrz, 2011 21:43
Pierwsze wejście Urbańskiego na +
Alicja - Nie 04 Wrz, 2011 21:49
będę musiała ratować się poszukiwaniami w necie
Anonymous - Nie 04 Wrz, 2011 21:59
Nie szukaj.
I jak wrażenia. Lena i Janek - zaskok. Przy scenie Wanda-Bronek and bed pomyślałam o Agn.
ucieczka z obozu, miałam wrażenie, że pasiaki mają z polaru i bałam się strasznie, że ich kropną. A jak zobaczyłam blondi. Wiedziałam, ze będą klopoty. Stawiam, że Wanda poleci jako kandydatka na wycieczkę do Rzeszy...
RaczejRozwazna - Nie 04 Wrz, 2011 23:15
| lady_kasiek napisał/a: | Nie szukaj.
I jak wrażenia. Lena i Janek - zaskok. Przy scenie Wanda-Bronek and bed pomyślałam o Agn. |
a ja na tej scenie skończyłam oglądanie serialu.
Agn - Pon 05 Wrz, 2011 10:34
Tak, Agn się znowu skrzywiła.
Brakuje mi tych dwóch lat. Bardzo! Jak widać sporo się wydarzyło. Romek spierniczył z jakiegoś obozu, Wanda chyba leżała przez ten czas w łóżku, Reiner gdzieś zniknął (ale na pewno wróci, bo jest wymieniany w obsadzie), Lena i Janek się chajtnęli i czekają na potomka, Lena jest w ogóle łączniczką, a Ruda wykonuje wyroki. WTF?! Oczywiście kiedy się totalnie wciągnęłam skończył się odcinek. Zwariuję chyba...
Ale podobało mi się. I Wieczorkowskiego należycie ostrzygli!!!
Anonymous - Pon 05 Wrz, 2011 16:40
Rainer wróci na pewno. czytałam streszczenie mniej więcej następnego odcinka. Lars bawi w Salonikach i będą go wzywać.
Może mi ktoś wyjaśnić jak Lena spitoliła z getta? No bo jak rozumiem jest po powstaniu w gettcie. I ona z tą do bólu arysjką urodą tak sobie chodzi po wawie?
Agn - Pon 05 Wrz, 2011 18:41
Kaśku, cała nadzieja w tym, że w trakcie sezonu się to wszystko wyjaśni. Bo mnie np. bardzo interesuje udział Romka w powstaniu w getcie, jakim cudem Lena została łączniczką, do tego w ciąży. Dla mnie to był raczej materiał na osóbkę, która na sam widok Niemca będzie wiać gdzie pieprz rośnie. Hmm, do spółki z Wandzią.
Anonymous - Pon 05 Wrz, 2011 18:46
No Wandzia dlatego w chaupie siedzi. i Mamusia śmiga po zaopatrzenie co jest podłe.
Oby się wyjaśniło. A i jak wróci rainer to będzie hardkor!!
nicol81 - Pon 05 Wrz, 2011 21:08
| Agn napisał/a: | | Lena i Janek się chajtnęli i czekają na potomka |
Janek to komandos
| Agn napisał/a: | | Lena jest w ogóle łączniczką, a Ruda wykonuje wyroki. |
No co? Nasi dzielni chłopcy są na waglę złota, czyli braki kadrowe w konspirze są niezmierne.
| lady_kasiek napisał/a: | | Może mi ktoś wyjaśnić jak Lena spitoliła z getta? |
Lena na końcu trzeciego sezonu, Janek ją wyciągnął jak zwykle.
| Agn napisał/a: | | jakim cudem Lena została łączniczką, do tego w ciąży. Dla mnie to był raczej materiał na osóbkę, która na sam widok Niemca będzie wiać gdzie pieprz rośnie. |
Przecież Lena już konspirowała z jankiem po pierwszym wyjściu z getta. W sezonach nieparzystych Lena siedzi w getcie, w parzystych konspiruje.
Agn - Pon 05 Wrz, 2011 21:16
A się nakonspirowała w tym drugim sezonie, że hej. Siedziała tylko z Jankiem i pisała. A tu nagle łączniczka, to trochę inna para kaloszy.
nicol81 - Pon 05 Wrz, 2011 21:42
Z tego pisania też się ludziom ratowało życie.
Ale teraz walka robi się ostrzejsza, więc dziewczyny "awansują"... Ruda z łączniczki na wyroki, to Lena może na łączniczkę.
Alicja - Wto 06 Wrz, 2011 17:41
| Agn napisał/a: | | Romek spierniczył z jakiegoś obozu, Wanda chyba leżała przez ten czas w łóżku, Reiner gdzieś zniknął (ale na pewno wróci, bo jest wymieniany w obsadzie), Lena i Janek się chajtnęli i czekają na potomka, Lena jest w ogóle łączniczką, a Ruda wykonuje wyroki. |
mam streszczenie bez oglądania
| lady_kasiek napisał/a: | | Nie szukaj |
już znalazłam, teraz tylko znaleźć czas
Wanda w łóżku? z wszystkich kobiet w tylu sezonach serialu ona najwiecej poznała ten mebel. Można powiedzieć, że wojnę spędziła na plecach
| nicol81 napisał/a: | Agn napisał/a:
Lena i Janek się chajtnęli i czekają na potomka
Janek to komandos |
moja babcia podczas wojny urodziła dwójkę dzieci
Agn - Wto 06 Wrz, 2011 21:35
Ja nie mam nic przeciwko Lenie w ciąży czy nie uważam to za niemożliwe (zwłaszcza że mój osobisty padre urodził się w czasie wojny), ale koniec trzeciego sezonu to Janek zabiera Lenę z getta, a początek czwartego to już są małżeństwem i spodziewają się dziecięcia. Trochę taki... przeskok w sytuacji. Wiem, przez dwa lata się dużo mogło wydarzyć i się wydarzyło, ale widać tę dziurę w narracji kolejnych losów bohaterów.
Alicja - Wto 06 Wrz, 2011 22:36
| Agn napisał/a: | | widać tę dziurę w narracji kolejnych losów bohaterów. |
obawiam się nie tylko dziury w narracji, ale i nieścisłości. Albo nawet niemożliwości Taki przeskok w czasie bez większych wyjaśnień może tylko narobić bałaganu.
nicol81 - Śro 07 Wrz, 2011 19:55
Powinni iść dalej, a nie wyjaśniać. Na moje nie ma jakiejś wielkiej dziury, której by się nie dało domyśleć i która uniemożłiwiałaby dalszą akcję A sezon w dwa miesiące to jednak za wolne tempo było... Czekam tylko na Marię i Rainera
Agn - Śro 07 Wrz, 2011 20:25
Nie mówię, że nie ma możliwości prowadzenia akcji, ale jednak brakuje mi tych dwóch lat. Przywiązałam się do bohaterów, a teraz spotykam ich w zupełnie innych okolicznościach przyrody, niż ich zostawiłam.
Anonymous - Nie 11 Wrz, 2011 14:59
Nowy odcinek jest już na necie. Chyba sobie oglądnę zamiast liczyc na walkę o TV
Agn - Nie 11 Wrz, 2011 19:02
Mają na oficjalnej stronie już? To jest jakaś myśl, bo ja tu tv nie mam...
Anonymous - Nie 11 Wrz, 2011 19:10
Zależy co rozumiesz przez oficjalną stronę ale zerknij na PW za chwilę może jakowegoś sznura przez komin pośle Ci Jegomość z Broda i w czerwonych porciętach.
Agn - Nie 11 Wrz, 2011 19:25
Dziękuję. Nawet słyszałam dzwoneczki przy butkach elfików.
I jest na oficjalnej stronie. Za 5 złotych mogę sobie obejrzeć online, a do tego telewizor mi niepotrzebny.
Anonymous - Nie 11 Wrz, 2011 20:58
Oglądnij Mamy cośmy chciały
Alicja - Nie 11 Wrz, 2011 21:20
też już znalazłam odc 2. Czyżby coś wyjaśniali? jeszcze nie zdążyłam obejrzeć
Agn - Nie 11 Wrz, 2011 22:00
No, wylądowali. Jak zobaczyłam Roberta Gonerę (co on taki chuderlawy się zrobił?) to wiedziałam, że Ruscy i panowie są po uszy w szambie. Ale spoko, to w końcu NASI chłopcy, z pewnością coś wymyślą. Zresztą muszą się z kolegami spotkać.
Zdziwiłam się na widok Celiny, myślałam, że ta postać nie wróci. Znowu będzie się pętać i nie będzie wiadomo, o co jej chodzi.
Za to z Rudą dzieje się coś bardzo, bardzo, BARDZO niedobrego. Zastanawiam się czy to zwyczajne narzucenie jej zadania, którego nie powinna wykonywać (nie każdy potrafi zabić człowieka, wszystko jedno, co ma na sumieniu), czy też coś się jej stało po drodze. Oj...
Alicja - Nie 11 Wrz, 2011 22:02
| Agn napisał/a: | | Zdziwiłam się na widok Celiny |
rewelacja, hura, hura
|
|
|