Literatura - Proza i poezja - "Jeżycjada"
trifle - Wto 17 Lut, 2009 22:39
Ja mam zamiar wygrać!
Jutro wypożyczę książki i nie zawaham się ich użyć (znaczy przeczytać )
Alicja - Śro 18 Lut, 2009 07:29
pięknie, wszyscy chcą robić za ciemny lud, pierwsze miejsce na podium nie wytrzyma tego tłoku , a ja znowu będę ostatnia
Tamara - Śro 18 Lut, 2009 11:57
Alicjo , mylisz się , to JA będę ostatnia
Trzykrotka - Śro 18 Lut, 2009 12:38
Widziałam ostatnio ładny obrazek: młodego chłopaka, takiego 17-18 lat, czytajacego z autobusie Sprężynę
trifle - Śro 18 Lut, 2009 13:04
| Trzykrotka napisał/a: | Widziałam ostatnio ładny obrazek: młodego chłopaka, takiego 17-18 lat, czytajacego z autobusie Sprężynę |
To to w ogóle możliwe? Jak fajnie (wyglądał jakby mu się podobało ?)
Trzykrotka - Śro 18 Lut, 2009 13:29
Stał nade mną i książki nie ukrywał.
Anonymous - Śro 18 Lut, 2009 14:41
| Tamara napisał/a: | | Alicjo , mylisz się , to JA będę ostatnia |
jaasne, ja te tomy to czytałam raz...więc ekhm... | Trzykrotka napisał/a: | | czytajacego z autobusie Sprężynę |
piękne i niecodzienne
Alicja - Śro 18 Lut, 2009 14:55
| lady_kasiek napisał/a: | | jaasne, ja te tomy to czytałam raz...więc ekhm... |
uderz w stół a ...
| Tamara napisał/a: | | mylisz się , to JA będę ostatnia |
ciekawe, muszę sobie przypomnieć wyniki ostatniego konkursu
Tamara - Śro 18 Lut, 2009 16:19
Alicjo , ja to czytałam naprawdę dawno temu
trifle - Śro 18 Lut, 2009 16:36
Bardzo dobrze, kłóćcie się o ostatnie, ja zajmę pierwsze
Choć póki co nie mam źródeł. Śnieg znowu pada, nie chce mi się z domu ruszać
Alicja - Śro 18 Lut, 2009 19:35
| Tamara napisał/a: | | ja to czytałam naprawdę dawno temu |
a ja nawet w dzieciństwie a mam już swój wiek, oj mam
nicol81 - Śro 18 Lut, 2009 22:05
Znowu wszyscy udają, że się nie znają... Trifle, gratuluję męskiej postawy
trifle - Śro 18 Lut, 2009 22:44
| nicol81 napisał/a: | | Trifle, gratuluję męskiej postawy |
Trzymam formę, póki mogę. W konkursie i tak się wyda
Jutro idę po książki! Śnieg nie będzie mi straszny! I zobaczymy
Alicja - Czw 19 Lut, 2009 07:47
| trifle napisał/a: | | W konkursie i tak się wyda |
no właśnie
| trifle napisał/a: | | Jutro idę po książki! Śnieg nie będzie mi straszny |
kup pączki po drodze, będzie się lepiej czytało o jedzeniu Borejków
Tamara - Czw 19 Lut, 2009 11:55
Oprócz tego placek drożdżowy i babkę włoską z kremem z margaryny
trifle - Czw 19 Lut, 2009 12:41
| Tamara napisał/a: | | babkę włoską z kremem z margaryny |
Nooooo i złoty medal dla Tamary! Kremem z margaryny zabiłaś moją chęć na wspomniane przez Alicję pączki i dzięki temu nie przytyję...
nicol81 - Czw 19 Lut, 2009 13:15
| Tamara napisał/a: | Oprócz tego placek drożdżowy i babkę włoską z kremem z margaryny |
A właściwie co to był ten krem z margaryny?
Z okazji Dnia Pączków hiphiphura dla Pawełka Nowackiego
Zanotować: Wyciąć pytania o jedzenie
Alicja - Czw 19 Lut, 2009 14:18
| nicol81 napisał/a: | | Zanotować: Wyciąć pytania o jedzenie |
ależ ja nie o jedzeniu Borejków tylko w związku z tłustym czwartkiem ale przyznajcie Borejków nie da sie czytać będąc głodnym, bo potem zawiasy lodówki mogą nie wytrzymać tego napadu na lodówkę
od lata pamiętam rosół gotowany przez Idusię, która już opływała w zarobione pieniądze. A to przez dziewczę, które przyszło porozmawiać i zjadło jej pół kurczaka po kęsku. Nigdy nie pamiętałam imion i nazwisk wszystkich bohaterów, ale że to był rosół, to owszem
szarlotka - Czw 19 Lut, 2009 15:53
| Alicja napisał/a: | ale przyznajcie Borejków nie da sie czytać będąc głodnym, bo potem zawiasy lodówki mogą nie wytrzymać tego napadu na lodówkę
|
fakt, coś w tym jest... chociaż jak pomyślę, jak Gabriela smażyła morszczuka, to jeść mi się odechciewa
nicol81 - Czw 19 Lut, 2009 16:35
| Alicja napisał/a: |
od lata pamiętam rosół gotowany przez Idusię, która już opływała w zarobione pieniądze. A to przez dziewczę, które przyszło porozmawiać i zjadło jej pół kurczaka po kęsku. Nigdy nie pamiętałam imion i nazwisk wszystkich bohaterów, ale że to był rosół, to owszem |
No to dlatego nie ma co z tego pytań na teście dawać
Sofijufka - Czw 19 Lut, 2009 16:39
| szarlotka napisał/a: | | Alicja napisał/a: | ale przyznajcie Borejków nie da sie czytać będąc głodnym, bo potem zawiasy lodówki mogą nie wytrzymać tego napadu na lodówkę
|
fakt, coś w tym jest... chociaż jak pomyślę, jak Gabriela smażyła morszczuka, to jeść mi się odechciewa |
ale tort dla taty to był smakowicie opisany.... - znaczy jego pieczenie
Gunia - Czw 19 Lut, 2009 17:53
| Sofijufka napisał/a: | | szarlotka napisał/a: | | Alicja napisał/a: | ale przyznajcie Borejków nie da sie czytać będąc głodnym, bo potem zawiasy lodówki mogą nie wytrzymać tego napadu na lodówkę
|
fakt, coś w tym jest... chociaż jak pomyślę, jak Gabriela smażyła morszczuka, to jeść mi się odechciewa |
ale tort dla taty to był smakowicie opisany.... - znaczy jego pieczenie |
Gdyby nie jego pieczenie w moim szkolnym podręczniku, nie sięgnęłabym po Jeżycjadę.
trifle - Czw 19 Lut, 2009 18:11
Gdyby nie fragment Aurelii nie mogącej zasnąć i ssącej swój kciuk w moim podręczniku - nie sięgnęłabym po "Opium w rosole" Bo od tej właśnie części zaczęłam Jeżycjadę.
A teraz czytam "Szóstą klepkę" i umieram ze śmiechu średnio co 3 strony Żaczkowie są cudowni
Anonymous - Czw 19 Lut, 2009 18:21
| trifle napisał/a: | | Gdyby nie fragment Aurelii nie mogącej zasnąć i ssącej swój kciuk w moim podręczniku - nie sięgnęłabym po "Opium w rosole" |
Trifle!!
żółty podręcznik do czwartej klasy? z kwiatkami i ptaszkiem na okładce?
Też mnie zafascynował ten fragment
Alicja - Czw 19 Lut, 2009 18:42
| trifle napisał/a: | | fragment Aurelii nie mogącej zasnąć i ssącej swój kciuk |
dla mnie fragmenty o relacji pomiędzy Aurelią i jej matką były prawie traumatyczne
|
|
|