To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Ekranizacje - Casting Prawdziwych Dam do nowej ekranizacji "DiU"

Harry_the_Cat - Pią 02 Mar, 2007 18:31

eeeeeeeeeee, to nie.
Anonymous - Pią 02 Mar, 2007 18:51

Gunia napisał/a:
[Ta nowa fotka pozwoli lepiej wyobrazić go sobie w roli Bingleya.

A fe !!!!

Gunia - Pią 02 Mar, 2007 18:53

Nie jest najładniejsza, ale nie mogłam znaleźć żadnej innej "jasnej". :sad: I tak go uwielbiam. A jak ktoś JESZCZE go nie wielbi, to wystarczy obejrzeć jego fotę na filmwebie. :D
Harry_the_Cat - Pią 02 Mar, 2007 18:56

Obejrzałam.... I dalej: eeeeeeeeeeeeeeee, nie.
Gunia - Pią 02 Mar, 2007 18:58

Oj, Harry. ;) A widziałaś scenę w łódce z "Pocałunków"?
Harry_the_Cat - Pią 02 Mar, 2007 18:58

nawet o tym filmie nie słyszalam... A czy to on w Pamiętniku (też nie widziałam.. :roll: ) grał?
Anonymous - Pią 02 Mar, 2007 19:10

ja go pamietam z jakiegos thillera z Sandrą Bullok i nadal uważam że jest nieteges. Nie podoba mi sie jego twarz ...
Gunia - Pią 02 Mar, 2007 19:13

E tam. Ma w sobie coś. I chciałabym zobaczyć Bingleya w jego wykonaniu.
Tak, ten z "Pamiętnika".

Harry_the_Cat - Pią 02 Mar, 2007 19:16

Może i ma coś, tylko ja zupełnie nie wiem co... :roll:
Gunia - Pią 02 Mar, 2007 19:17

Hehe. A co byście powiedziały na Scarlett Johansson jako Jane?
Marija - Pią 02 Mar, 2007 19:19

Gunia, ten kandydat na Bingleya mnie się podoba!! :grin: Scarlett na Jane? A niech ma, i tak mnie wkurza :twisted: ....
Harry_the_Cat - Pią 02 Mar, 2007 19:20

Scarlett? :obrzydzenie:

to już na Caroline B. szybciej...

Gunia - Pią 02 Mar, 2007 19:20

Nie wiem, czy się nadaje, ale bardzo podoba mi się jej twarz, a Jane powinna być ładna.
Jedno nie daje mi spokoju: pani Bennet. Nad nią w sumie myślę najwięcej i nie mogę nic wymyśleć.

Harry_the_Cat - Pią 02 Mar, 2007 19:21

A może Jessica Biel na Jane?
Gunia - Pią 02 Mar, 2007 19:24

Nie znam jej. Z fotek widzę, że jest trochę podobna do Rosamund.
Harry_the_Cat - Pią 02 Mar, 2007 19:25

Ja ją widziałm w sumie tylko w serialu "7 niebo", ale ostatnio na fotkach widziałam ja jako blondynkę.
Anonymous - Pią 02 Mar, 2007 19:50

Harry_the_Cat napisał/a:
Może i ma coś, tylko ja zupełnie nie wiem co... :roll:

dokładnie :D
Scarlett budzi tyle samo pozytywnych jak i negatywnych opinii, stad na jane sie nie nadaje. Urodą Jane zachwycali się wszyscy :D

przecinek - Pią 02 Mar, 2007 20:00

Na Jane proponuję Natalie Portman. Piękność z niej bije i oślepia, obojętnie co gra. Scarlett Johanson to wykapana Karolina, kapryśna i dostojna jednocześnie, a Ruth Wilson - Charlotta (tylko musi trochę zestarzeć się, ale od czego są charakteryzatorzy). Kristen Dunst jako Lydia, a Kitty - Carey Mullingan (Ada z Bleak House), ładniejsza niż Lydia, równie żywa, ale jednak z pewną rezerwą. O raju - a Gillian Anderson jako lady Katarzyna, nie byłaby wspaniała? Idę szukać pięknych oczy wśród aktorek, do roli Elizabeth oczywiście.
Harry_the_Cat - Pią 02 Mar, 2007 20:02

Carey Mullingan (Ada z Bleak House) - ona juz chyba w Dumie grała :D I to nie wiem, czy nie Kitty...

ETA - tak, sprawdziłam. Grała Kitty! :mrgreen:

przecinek - Pią 02 Mar, 2007 20:08

Harry_the_Cat napisał/a:
Carey Mullingan (Ada z Bleak House) - ona juz chyba w Dumie grała :D I to nie wiem, czy nie Kitty...

ETA - tak, sprawdziłam. Grała Kitty! :mrgreen:

O, rzeczywiście. To ja się z powołaniem minęłam, panią od castingu powinnam zostać :)

Caitriona - Pią 02 Mar, 2007 22:53

Ryana bardzo lubię, ale jako B. mi się jakoś nie widzi... Za to Anderson jako lady Katarzyna to jest dobry pomysł! ;)
przecinek - Pią 02 Mar, 2007 23:13

To moje propozycje: jako Darcy Ioan, nie zawsze musi być łajdakiem,

Bingley - Ben Chaplin (ten z "Placu Waszyngtona"), przystojny, trochę zagubiony, a jak się uśmiechnie, to wszystko wokół pięknieje
http://imdb.com/name/nm0001035/

Wickham - James Purefoy (Marek Antonisz z serialu Rzym), ma w sobie magnetyzm, który niejedną mógłby zgubić
http://imdb.com/name/nm0700856/

Elżbieta, z pewną taka nieśmiałością to piszę, Audrey Tautou - wesoła, inteligentna i do tego ładna, ale nie piękna. I te oczy w których można się zagubić.

Anonymous - Pią 02 Mar, 2007 23:22

Ioan jeszcze nie grał łajdaka, wiec nadal go widze jako Wickhama. byłby chyba najbardziej uroczym i najbardziej udanym Wickhamem w historii kina :D
james - za stary
Audrej - fizycznie swietna, ale uważam, że kiepska z niej aktorka. Po Amelii każdy film to niewypał, a ona powiela ciągle ten sam schemat aktorski.

Ulka - Sob 03 Mar, 2007 01:26

Sama miałam proponować Ioana na Darcy'ego :D Ale w sumie to nie byłby zły posmysł z Wickhamem-Wickham powinien być przystojny i uroczy, inaczej by nikogo nie zwiódł. Ale wolałabym jego, niż kogo innego na Darcyego.
Cały Ryan (choć go nie znam) - z wyglądu-może być Bingleyem.
Myślałam też o Natalie Portman i Audrey Tautou.. Ale większy problem mam z paniami :wink:

miłosz - Sob 03 Mar, 2007 09:46

Audrey na Elizabeth :thud: :thud: :evil: wyobrażacie sobie Elzbietę z francuskim akcentem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Rayan to może na pastora; na Bingleya zdecydoawanie Hugh Dancy;
z babami problem straszny..................