To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Muzyka - Muzyka, która nas wycisza

Admete - Czw 21 Cze, 2018 20:31

A czy trzeba na spotify podać prawdziwe dane?
trifle - Czw 21 Cze, 2018 22:01

Hm, nie wiem, ja tam się loguje przez facebook, mamy wykupiony z braćmi pakiet premium na kilka kont (czyli miesięcznie to mnie kosztuje bodaj 5zl) i to jest absolutnie super. Jest tam właściwie wszystko, co lubię, pełne albumy, włączają się tzw radia utworów, czyli muzyka w podobnym klimacie. Można bardzo dużo nowych, ciekawych rzeczy poznać.
Admete - Pią 22 Cze, 2018 06:07

Ja FB nie mam i nie zamierzam mieć. To odpada.
trifle - Pią 22 Cze, 2018 10:50

PRzecież nie mówię, że to jedyna opcja, tylko że ja się tak loguję. Dla mnie było najszybciej, nie wnikałam, czy się da inaczej, na pewno się da.
Admete - Pią 22 Cze, 2018 11:28

Na razie mi wystarcza muzyka , która mam :)
Aragonte - Pią 22 Cze, 2018 14:49

BeeMeR napisał/a:
praedzio napisał/a:
Duo Brotto Lopez - La Candela
Dla mnie to brzmi dość/zbyt przygnębiająco :mysle:

Na mnie jakoś też tak to podziałało, szybko wyłączyłam.

praedzio - Pią 22 Cze, 2018 15:50

Rozumiem, że żadna z Was nie doczekała części śpiewanej? :lol: No, cóż, wiadomo, że każdemu co innego się podoba. Mnie to akurat dobrze zrobiło.
Admete - Pią 22 Cze, 2018 16:38

Mnie się podobało - i twoja muzyka i Trifle.
Aragonte - Pią 22 Cze, 2018 17:05

praedzio napisał/a:
Rozumiem, że żadna z Was nie doczekała części śpiewanej? :lol: No, cóż, wiadomo, że każdemu co innego się podoba. Mnie to akurat dobrze zrobiło.

A, powiadasz, żeby dać szansę się rozwinąć? :mrgreen:
Włączyłam to jakoś rano, kiedy miałam mało czasu, to pewnie też wyjaśnia moje wrażenia :wink:

praedzio - Pią 22 Cze, 2018 17:31

Nic na siłę, serio.
Admete - Pią 22 Cze, 2018 18:05

No ja przesłuchałam z pięć razy pod rząd. Fajne to.
praedzio - Pią 22 Cze, 2018 18:29

:cheers:
Admete - Pią 22 Cze, 2018 18:53

Podoba mi się rytm i głos.
praedzio - Wto 06 Lis, 2018 22:31

Całkiem przypadkowo usłyszane. Jak mi to dobrze zrobiło.

Emerson, Lake & Palmer - From the Beginning

Akaterine - Wto 20 Lis, 2018 20:50

Przeróbka Bowiego na jazz - Life on Mars. Po całym dniu przymusowego słuchania vox fm w pracy pławię się w spokoju i harmonii tej wersji :kwiat_lotosu: .
praedzio - Wto 20 Lis, 2018 20:56

Ja teraz w pracy przymusowo słucham Radia Złote Przeboje. :? :lol: Niestety, ostatnio średnia wieku w pokoju pracowym mocno podskoczyła, więc i repertuar bardziej wapniakowy. Kocham swoje słuchawki. ;)
Admete - Wto 20 Lis, 2018 21:00

Ja to bym pewnie mogła tego słuchać :)
Akaterine - Wto 20 Lis, 2018 21:01

A jaki przekrój muzyczny jest na złotych przebojach? Bo vox fm to głównie disco polo :? . Nawet nie mogę powiedzieć, że nie lubię - po prostu nienawidzę, w żadnych okolicznościach. Teraz i tak dopadła mnie jako taka znieczulica, bo jeszcze niedawno ten muzykopodobny twór budził we mnie realną agresję.
Admete - Wto 20 Lis, 2018 21:02

Jak słyszę disco polo to mam ochotę mordować.
praedzio - Wto 20 Lis, 2018 21:06

Nie, no, aż tak źle nie jest. :thud: Takie popowe przeboje lat osiemdziesiątych i dziewięćdziesiątych. Śmieję się, że na nowsze kawałki radio nie dostało licencji. :lol: Wkurza mnie to, że mają bardzo ograniczony repertuar i codziennie leci to samo, a niektóre piosenki kilka razy dziennie. Przy którymś Cheri Cheri Lady zagroziłam, że przegryzę kabel. :lol:
Akaterine - Wto 20 Lis, 2018 21:26

A, to taka playlista leci u kolegów. Znośna przestała być po miesiącu, w tej chwili budzi mordercze instynkty ;) . Powtarzalność jest najgorsza.
praedzio - Wto 20 Lis, 2018 22:12

:cheers: :czekam2:
praedzio - Śro 06 Lis, 2019 18:40

Ostatnio ta piosenka pojawia się tu i ówdzie w kilku serialach, a że mi się podoba i przyjemnie kołysze, to usłużnie podsuwam w wąteczku:

Agnes Obel - Fuel To Fire

Admete - Śro 06 Lis, 2019 18:47

Bardzo nastrojowa.
Admete - Pią 08 Lis, 2019 10:45

Spotify mi podsunęło i się zakochałam:

https://www.youtube.com/watch?v=s2mjYLkVqEs

John Adorney - czuję, że zapoznam się bliżej z jego twórczością.