Komunikaty - Pytania techniczne
MiMi - Nie 20 Maj, 2007 14:34
Mam pytanie: co zrobić, gdy chcę aby opera załanczala się domyslnie, nie IE.
Anonymous - Nie 20 Maj, 2007 14:56
jak kilka razy będziesz włączać operę to na bank się pojawi -pytanie czy chcesz ustawić Operę jako domyślną przeglądarkę. Można jeszcze to gdzieś w opcjach ustawić, ale mi się nawinąl taki sposób
MiMi - Nie 20 Maj, 2007 15:09
Nie tylko ja korzystam z tego komputera i wydaje mi się, że taki komunikat już musiał się pojawić, a ktoś inny wtedy załanczał operę. Poszukam jeszcze w narzędziach. Dzięki Lady_Kasiek :smile:
Edit: Chyba znalazłam, ale pewna nie jestem.
achata - Nie 20 Maj, 2007 15:14
| Anaru napisał/a: | | A teraz policja napadła na domy młodych ludzi o 6 rano - przyszli jak po gangsterów. Tego przestraszył sie nawet Gutek Film... |
Ja też się przestraszyłam. Niedawno w rodzinie (co prawda odległej) tak samo się po kogoś zgłosili. Facet przysięga, że był niewinny a potraktowano go jak jakiegoś terrorystę. Ludzie dokonujący takich aresztowań sami zachowują się jak bandziory- napadają rano z bronią na domy zwyczajnych obywateli- we wspomnianym przypadku facet mieszkał z żoną i małą córeczką- wyobrażacie sobie jaki to musiał być dla nich szok? Terror nam się w kraju robi na podobieństwo osławionego stanu wojennego.
Mysza mi się ostatnio tnie, to i takie skutki
Anonymous - Nie 20 Maj, 2007 15:23
| achata napisał/a: | | Nimloth napisał/a: | | A teraz policja napadła na domy młodych ludzi o 6 rano - przyszli jak po gangsterów. Tego przestraszył sie nawet Gutek Film... |
|
To nie ja napisałam
Anaru - Nie 20 Maj, 2007 15:52
| Nimloth napisał/a: | To nie ja napisałam |
To ja napisalam
Trzeba tylko zrobic edycje - zlikwidowac w srodku [quote="Nimloth"] i bedzie cytat mojej wypowiedzi (bo na poczatku mojego posta na poprzedniej stronie byl cytat Nimloth, kawalek sie ostal)
Vasco - Nie 20 Maj, 2007 19:50
Luc> Raczej nie, w zdecydowanej większości to różne osoby.
Gorzej. To nie sa zadne osoby. To automaty, ktore chodza po sieci i rejestruja gdzie sie da i spamuja. Taki maly matrix.
ŁukaszG - Nie 20 Maj, 2007 23:00
| Maryann napisał/a: | | to jest wersja 6.0. |
Polecam zainstalowania nowszej wersji, ale póki co sprój w Opcjach/Zabezpieczenia wcisnąć Domyślny poziom (czy coś takiego), a w Zaawansowanych przycik Domyślne ustawienia... czy coś takiego. Daj znać czy coś to dało... zawsze możesz też spróbować zainstalować jeszcze raz wersję 6.0 - nadpisze większość plików, może jakiś się uszkodził, trudno mi powiedzieć.
| Vasco napisał/a: | | To nie sa zadne osoby. To automaty, ktore chodza po sieci i rejestruja gdzie sie da i spamuja. Taki maly matrix. |
Właśnie dokształciłem się trochę w tym temacie... na jednym forum przeczytałem jak działają takie programy - dość sprytnie to wszystko mają poukładane, stały się zmorą for opartych na phpBB w ostatnich miesiącach. Znalazłem też parę sposobów jak z nimi walczyć, w tygodniu zacznę z nimi bitwę
Luc
Admete - Nie 20 Maj, 2007 23:03
Nasz Admin jak Neo będzie walczył z agentami Matrixa
Maryann - Pon 21 Maj, 2007 21:12
| adminluc napisał/a: | | Maryann napisał/a: | | to jest wersja 6.0. |
Polecam zainstalowania nowszej wersji, ale póki co sprój w Opcjach/Zabezpieczenia wcisnąć Domyślny poziom (czy coś takiego), a w Zaawansowanych przycik Domyślne ustawienia... czy coś takiego. Daj znać czy coś to dało... |
Poziom zabezpieczeń jest ustawiony na "średni" i za nic nie daje się zmienić (wyskakuje ostrzeżenie "błąd"), a przycisk z "poziomem domyślnym" w ogóle jest nieaktywny... :sad:
Czy to może mieć coś wspólnego z programem antywirusowym ?
Aragonte - Wto 22 Maj, 2007 06:36
Znowu jakiś krzak http://forum.northandsout...ewprofile&u=216
I mamy założony przez gościa jakiś wątek w Literaturze, w który boję się wchodzić
GosiaJ - Wto 22 Maj, 2007 07:40
Usunęłam jedno i drugie.
Dzięki za czujność, dziewczyny
ŁukaszG - Wto 22 Maj, 2007 21:15
| Maryann napisał/a: | | Poziom zabezpieczeń jest ustawiony na "średni" i za nic nie daje się zmienić (wyskakuje ostrzeżenie "błąd"), a przycisk z "poziomem domyślnym" w ogóle jest nieaktywny... :sad: Czy to może mieć coś wspólnego z programem antywirusowym ? |
Trudno mi powiedzieć, znam i wiek jakie zmiany robią w systemie, tylko kilka programów antywirusowych. Jednak takie zachowanie przeglądarki z pewnością nie jest normalne. Nie wiem, co jest powodem takiego zachowania, ale powiem szczerze, że gdyby mnie osobiście dotknął taki problem, nie traciłbym czasu na dochodzenie co się stało, tylko zacząłbym od odinstalowania IE i zainstalowania jakieś nowszej wersji (np. 7.0) LUB oczywiście zawsze też zostaje przy tej "okazji" spróbowanie innej przeglądarki (Opera, Firefox).
Luc
Aragonte - Pią 01 Cze, 2007 02:28
Post o nikłej wartości intelektualnej, ale wyrażający szczere uczucia...
Heh, coś nam wlazło do obrazka z Salonu Teletubisie atakują
Anaru - Pią 01 Cze, 2007 03:03
Czyżby to ten niepoprawny politycznie????
A gdzie torebeczka?
No genialne
Admete - Pią 01 Cze, 2007 06:57
Och Teletubiś - jaki sliczny
BeeMeR - Pią 01 Cze, 2007 07:15
Hi Hi
przecinek - Pią 01 Cze, 2007 07:36
Tubiś rewelacyjny. Tulimy ...
Marija - Pią 01 Cze, 2007 07:49
Ja się pytam, czy ten Teletubiś nie jest aby tendencyjny i złośliwy? Czemu nie Reksio?
Balbina - Pią 01 Cze, 2007 08:13
W obronie Teletubisi
monika29.09 - Pią 01 Cze, 2007 08:39
aż się uśmiechnęłam do Tubisia dziękuję, chyba tego mi było trzeba.
ps. ale się skrada, chyba chce nastraszyć damę. Zauważyłam też brak torebki
pozdr.
m.
Marta - Pią 01 Cze, 2007 09:44
A ja najpierw pomyślałam, że to taki dyskretny sposób pokazania, że jesteśmy za Teletubisiami, zwłaszcza, że to TEN, o którego cała burza się rozpętała... Potem mi się przypomniało, że przecież Salon jest apolityczny i dopiero wtedy skojarzyłam, że dziś Dzień Dziecka
Mag - Pią 01 Cze, 2007 20:06
No to TULIMY
ŁukaszG - Sob 02 Cze, 2007 12:33
| Mag napisał/a: | No to TULIMY |
...był Dzień Dziecka, a przy okazji było śmieszcznie
Luc
1agawa - Sob 02 Cze, 2007 18:48
| Marta napisał/a: | A ja najpierw pomyślałam, że to taki dyskretny sposób pokazania, że jesteśmy za Teletubisiami, zwłaszcza, że to TEN, o którego cała burza się rozpętała... Potem mi się przypomniało, że przecież Salon jest apolityczny i dopiero wtedy skojarzyłam, że dziś Dzień Dziecka |
Wczoraj nie byłam na salonach, więc nie wiedziałam że był cały dzień. Ciekawe co tracę nie zaglądając codziennie.
|
|
|