To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Horrory i thillery

Anaru - Nie 25 Paź, 2015 10:14

Trafiłam wczoraj na Horror Day - Dolnośląski Festiwal Grozy :mrgreen: , wielka szkoda, że nie sprawdziłam sobie np. w piątek programu na weekend wcześniej i poszłam dopiero w drugiej połowie dnia, a nie na całość :-| . Były ciekawe prelekcje i potem na koniec wybór bardzo malowniczych i niebanalnych scen śmierci ze slasherów z różnych lat. Jak tak oglądałam to sobie uświadomiłam, że większość tych filmów widziałam, chyba dziwna jestem :lol: .
Cathie - Nie 25 Paź, 2015 10:29

Zaraz tam dziwna, obyta filmowo. :wink:
Anaru - Nie 25 Paź, 2015 10:53

Cathie napisał/a:
Zaraz tam dziwna, obyta filmowo. :wink:

Tak, to brzmi zdecydowanie lepiej :lol:

Na jednym z nich, tzn na Krwawych Walentynkach (2009) nawet byłyśmy z Basią w kinie :mrgreen: , oczywiście tylko dla pięknych oczu i zgrabnych pleców Jensena Acklesa. :mrgreen:

Teraz już raczej nie oglądam slasherów, wolę filmy straszące atmosferą.

Agn - Nie 25 Paź, 2015 18:01

Atmosfera? Czy Milla? :sprytny:
Anaru - Nie 25 Paź, 2015 22:44

Milla nieśmiertelna jest niczym Freddy Kruger :mrgreen:
Tylko ładniejsza. :mrgreen:

Agn - Pon 26 Paź, 2015 06:37

Zobaczymy, kto w 6. czesci bedzie najladniejszy. :mrgreen:
BeeMeR - Pon 26 Paź, 2015 08:24

Cytat:
To to ja już wiem :P
Wystarczył wspólny selfik - a nawet i bez niego nie miałabym wątpliwości, bo mnie się ona z urody nie podoba, w odróżnieniu od wiadomo kogo ;)

Anaru - Pon 26 Paź, 2015 10:51

BeeMeR napisał/a:
Cytat:
To to ja już wiem :P
Wystarczył wspólny selfik - a nawet i bez niego nie miałabym wątpliwości, bo mnie się ona z urody nie podoba, w odróżnieniu od wiadomo kogo ;)

To ja tu również nie mam absolutnie żadnych wątpliwości kto mi się bardziej spodoba :mrgreen: , Milli nie lubię ani z urody ani jako aktorki, a Junkiego i owszem :mrgreen: . Ale te filmy mi się nadspodziewanie dobrze ogląda, na razie odświeżyłam sobie dwa z trzech kiedyś tam obejrzanych części Resident Evil, a że obiecałam Agn opis z fotkami, a na razie w czasie zupek był sam opis, dość zresztą niezborny, to jeszcze powinnam się z obietnicy wywiązać. :mrgreen: Inaczej sama będzie musiała zobaczyć coby dobrze akcję pojąć. :lol:

Agn - Pon 26 Paź, 2015 23:03

Anaru napisał/a:
na razie w czasie zupek był sam opis, dość zresztą niezborny, to jeszcze powinnam się z obietnicy wywiązać.

Ale za to jaki kwikogenny! :mrgreen: Zrozumiałam naprawdę wiele. Jest to niskobudżetowe (budżet widać na strojach dla pań) i oczywiście zaagażowane kino niemoralnego niepokoju ujawniające najgłębiej skrywane ludzkie lęki, sprawiając, że to głębokie kino psychologiczne jest tylko dla wybrańców zdolnych unieść ciężar przekazu. :mrgreen:
Millę zawsze uważałam za przepiękną kobietę i zazdrościłam jej urody, ale nie ukrywam, że przy RE6 będę trzymała kciuki za Zuo. ;)

Anaru - Sob 21 Paź, 2017 19:44

Nomen omen jakie Milla ma ładne dzieci, a starsza córeczka to kopia mamusi ;)
http://i.dailymail.co.uk/...55074596193.jpg

Ale nie po to tu wdepnęłam ;)
Reklama Skittles na Halloween czyli dwuminutowe mini horrorki, fajne :mrgreen:
https://noizz.pl/rozrywka/halloweenowa-reklama-skittles-to-przyprawiajacy-o-ciarki-hit/pqx4d06?placement=WidgetPopular&position=6

Agn - Sob 21 Paź, 2017 20:37

I było to zabójcze podobieństwo widać w filmie. :)
Anaru - Nie 22 Paź, 2017 08:31

Grało tam dziecko? :co_stracilam:
Aragonte - Nie 22 Paź, 2017 09:55

Podrzucę link o polskich akcentachw horrorach - faktycznie, polska gramatyka dla obcokrajowców musi byc czymś rodem z horroru :-P
https://noizz.pl/film/polskie-watki-w-zagranicznych-horrorach-duch-mowi-w-naszym-jezyku/th34q5b?placement=WidgetPromoFrame&position=0

Deanariell - Nie 22 Paź, 2017 10:47

Anaru napisał/a:
Reklama Skittles na Halloween czyli dwuminutowe mini horrorki, fajne

Najlepszy jest z tym sobowtórem chłopca i wędkarzem - reszta taka sobie. ;)

Aragonte napisał/a:
Podrzucę link o polskich akcentachw horrorach - faktycznie, polska gramatyka dla obcokrajowców musi byc czymś rodem z horroru

Zaiste. :-P Oglądałam kiedyś w tv kawałek "Kroniki opętania" - gra tam nasz znajomy "papa Winchester". ;)

Deanariell - Nie 22 Paź, 2017 11:11

A tu coś o jednej scenie z nowego "To", której ostatecznie nie włączono do filmu, bo była ponoć zbyt niepokojąca: :mysle: :-P
https://www.reddit.com/r/...ut_abigail_and/

Anaru - Nie 22 Paź, 2017 11:41

Chyba muszę wreszcie obejrzeć to "To" :zalamka: , wypadałoby znać klasykę, ale nie znoszę klaunów :boisie:
Czy to bardzo spoilerowa scena? :mysle:

Aragonte - Nie 22 Paź, 2017 11:44

Deanariell napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Podrzucę link o polskich akcentachw horrorach - faktycznie, polska gramatyka dla obcokrajowców musi byc czymś rodem z horroru

Zaiste. :-P Oglądałam kiedyś w tv kawałek "Kroniki opętania" - gra tam nasz znajomy "papa Winchester". ;)

Hyhy - w pierwszej wersji swego posta też napisałam "zaiste", ale się zredagowałam :wink:

milenaj - Nie 22 Paź, 2017 12:39

Thillery owszem, do horroru mnie nikt nie zmusi. Za mocno mi potem walą po psychice.
Anaru - Nie 22 Paź, 2017 13:42

Ten polski to jest czasem mocno polskawy :lol: , ale spisałam sobie parę tytułów do obejrzenia :lol:
Świątynię oglądałam, jest przedurna :zalamka:

Aragonte - Nie 22 Paź, 2017 14:07

Anaru napisał/a:
Ten polski to jest czasem mocno polskawy :lol:

No i o to chodziło w tym linku :wink:

Deanariell - Nie 22 Paź, 2017 18:14

Aragonte napisał/a:
Hyhy - w pierwszej wersji swego posta też napisałam "zaiste", ale się zredagowałam

:lol: :przytul:

Anaru napisał/a:
Czy to bardzo spoilerowa scena?

Ta, która jest opisana w linku? W ogóle jej właśnie nie ma w filmie. ;)

Agn - Nie 22 Paź, 2017 20:34

Anaru napisał/a:
Grało tam dziecko? :co_stracilam:

Komputerowa dziewczynka - mala wersja Alice (mowie o RE6 oczywiscie).

praedzio - Pon 26 Paź, 2020 14:41

Zabrałam się za "Nawiedzony dwór w Bly" traktowany jako drugi sezon "Nawiedzonego domu na wzgórzu", choć to są dwie odrębne historie. Jedyne co je łączy to obsada (mimo że aktorzy grają zupełnie nowe role), no i wiadomo: nawiedzone domostwo. ;) "Nawiedzony dwór w Bly" może nie chwyta za gardło jak poprzednik, ale i tak czuję, że oglądanie przed snem poszczególnych odcinków to chyba nienajlepszy pomysł. :boisie:

Inna sprawa, że zwróciłam uwagę na akcent poszczególnych bohaterów, zwłaszcza Jamie i Petera. No, a wujek Henry to już szczególnie mnie męczy, bo ma przedziwną wymowę. :mysle:

Ogląda ktoś?

Admete - Pon 26 Paź, 2020 15:19

A to jest na Netfixie może?
praedzio - Pon 26 Paź, 2020 15:24

Tak. Oba sezony są na Netfliksie. Ale można oglądać niezależnie.