Filmy - Horrory i thillery
Anaru - Nie 25 Paź, 2015 10:14
Trafiłam wczoraj na Horror Day - Dolnośląski Festiwal Grozy , wielka szkoda, że nie sprawdziłam sobie np. w piątek programu na weekend wcześniej i poszłam dopiero w drugiej połowie dnia, a nie na całość . Były ciekawe prelekcje i potem na koniec wybór bardzo malowniczych i niebanalnych scen śmierci ze slasherów z różnych lat. Jak tak oglądałam to sobie uświadomiłam, że większość tych filmów widziałam, chyba dziwna jestem .
Cathie - Nie 25 Paź, 2015 10:29
Zaraz tam dziwna, obyta filmowo.
Anaru - Nie 25 Paź, 2015 10:53
| Cathie napisał/a: | Zaraz tam dziwna, obyta filmowo. |
Tak, to brzmi zdecydowanie lepiej
Na jednym z nich, tzn na Krwawych Walentynkach (2009) nawet byłyśmy z Basią w kinie , oczywiście tylko dla pięknych oczu i zgrabnych pleców Jensena Acklesa.
Teraz już raczej nie oglądam slasherów, wolę filmy straszące atmosferą.
Agn - Nie 25 Paź, 2015 18:01
Atmosfera? Czy Milla?
Anaru - Nie 25 Paź, 2015 22:44
Milla nieśmiertelna jest niczym Freddy Kruger
Tylko ładniejsza.
Agn - Pon 26 Paź, 2015 06:37
Zobaczymy, kto w 6. czesci bedzie najladniejszy.
BeeMeR - Pon 26 Paź, 2015 08:24
| Cytat: | Zobaczymy, kto w 6. czesci bedzie najladniejszy. | To to ja już wiem
Wystarczył wspólny selfik - a nawet i bez niego nie miałabym wątpliwości, bo mnie się ona z urody nie podoba, w odróżnieniu od wiadomo kogo
Anaru - Pon 26 Paź, 2015 10:51
| BeeMeR napisał/a: | | Cytat: | Zobaczymy, kto w 6. czesci bedzie najladniejszy. | To to ja już wiem
Wystarczył wspólny selfik - a nawet i bez niego nie miałabym wątpliwości, bo mnie się ona z urody nie podoba, w odróżnieniu od wiadomo kogo |
To ja tu również nie mam absolutnie żadnych wątpliwości kto mi się bardziej spodoba , Milli nie lubię ani z urody ani jako aktorki, a Junkiego i owszem . Ale te filmy mi się nadspodziewanie dobrze ogląda, na razie odświeżyłam sobie dwa z trzech kiedyś tam obejrzanych części Resident Evil, a że obiecałam Agn opis z fotkami, a na razie w czasie zupek był sam opis, dość zresztą niezborny, to jeszcze powinnam się z obietnicy wywiązać. Inaczej sama będzie musiała zobaczyć coby dobrze akcję pojąć.
Agn - Pon 26 Paź, 2015 23:03
| Anaru napisał/a: | | na razie w czasie zupek był sam opis, dość zresztą niezborny, to jeszcze powinnam się z obietnicy wywiązać. |
Ale za to jaki kwikogenny! Zrozumiałam naprawdę wiele. Jest to niskobudżetowe (budżet widać na strojach dla pań) i oczywiście zaagażowane kino niemoralnego niepokoju ujawniające najgłębiej skrywane ludzkie lęki, sprawiając, że to głębokie kino psychologiczne jest tylko dla wybrańców zdolnych unieść ciężar przekazu.
Millę zawsze uważałam za przepiękną kobietę i zazdrościłam jej urody, ale nie ukrywam, że przy RE6 będę trzymała kciuki za Zuo.
Anaru - Sob 21 Paź, 2017 19:44
Nomen omen jakie Milla ma ładne dzieci, a starsza córeczka to kopia mamusi
http://i.dailymail.co.uk/...55074596193.jpg
Ale nie po to tu wdepnęłam
Reklama Skittles na Halloween czyli dwuminutowe mini horrorki, fajne
https://noizz.pl/rozrywka/halloweenowa-reklama-skittles-to-przyprawiajacy-o-ciarki-hit/pqx4d06?placement=WidgetPopular&position=6
Agn - Sob 21 Paź, 2017 20:37
I było to zabójcze podobieństwo widać w filmie.
Anaru - Nie 22 Paź, 2017 08:31
Grało tam dziecko?
Aragonte - Nie 22 Paź, 2017 09:55
Podrzucę link o polskich akcentachw horrorach - faktycznie, polska gramatyka dla obcokrajowców musi byc czymś rodem z horroru
https://noizz.pl/film/polskie-watki-w-zagranicznych-horrorach-duch-mowi-w-naszym-jezyku/th34q5b?placement=WidgetPromoFrame&position=0
Deanariell - Nie 22 Paź, 2017 10:47
| Anaru napisał/a: | | Reklama Skittles na Halloween czyli dwuminutowe mini horrorki, fajne |
Najlepszy jest z tym sobowtórem chłopca i wędkarzem - reszta taka sobie.
| Aragonte napisał/a: | | Podrzucę link o polskich akcentachw horrorach - faktycznie, polska gramatyka dla obcokrajowców musi byc czymś rodem z horroru |
Zaiste. Oglądałam kiedyś w tv kawałek "Kroniki opętania" - gra tam nasz znajomy "papa Winchester".
Deanariell - Nie 22 Paź, 2017 11:11
A tu coś o jednej scenie z nowego "To", której ostatecznie nie włączono do filmu, bo była ponoć zbyt niepokojąca:
https://www.reddit.com/r/...ut_abigail_and/
Anaru - Nie 22 Paź, 2017 11:41
Chyba muszę wreszcie obejrzeć to "To" , wypadałoby znać klasykę, ale nie znoszę klaunów
Czy to bardzo spoilerowa scena?
Aragonte - Nie 22 Paź, 2017 11:44
| Deanariell napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | | Podrzucę link o polskich akcentachw horrorach - faktycznie, polska gramatyka dla obcokrajowców musi byc czymś rodem z horroru |
Zaiste. Oglądałam kiedyś w tv kawałek "Kroniki opętania" - gra tam nasz znajomy "papa Winchester". |
Hyhy - w pierwszej wersji swego posta też napisałam "zaiste", ale się zredagowałam
milenaj - Nie 22 Paź, 2017 12:39
Thillery owszem, do horroru mnie nikt nie zmusi. Za mocno mi potem walą po psychice.
Anaru - Nie 22 Paź, 2017 13:42
Ten polski to jest czasem mocno polskawy , ale spisałam sobie parę tytułów do obejrzenia
Świątynię oglądałam, jest przedurna
Aragonte - Nie 22 Paź, 2017 14:07
| Anaru napisał/a: | Ten polski to jest czasem mocno polskawy |
No i o to chodziło w tym linku
Deanariell - Nie 22 Paź, 2017 18:14
| Aragonte napisał/a: | | Hyhy - w pierwszej wersji swego posta też napisałam "zaiste", ale się zredagowałam |
| Anaru napisał/a: | | Czy to bardzo spoilerowa scena? |
Ta, która jest opisana w linku? W ogóle jej właśnie nie ma w filmie.
Agn - Nie 22 Paź, 2017 20:34
| Anaru napisał/a: | Grało tam dziecko? |
Komputerowa dziewczynka - mala wersja Alice (mowie o RE6 oczywiscie).
praedzio - Pon 26 Paź, 2020 14:41
Zabrałam się za "Nawiedzony dwór w Bly" traktowany jako drugi sezon "Nawiedzonego domu na wzgórzu", choć to są dwie odrębne historie. Jedyne co je łączy to obsada (mimo że aktorzy grają zupełnie nowe role), no i wiadomo: nawiedzone domostwo. "Nawiedzony dwór w Bly" może nie chwyta za gardło jak poprzednik, ale i tak czuję, że oglądanie przed snem poszczególnych odcinków to chyba nienajlepszy pomysł.
Inna sprawa, że zwróciłam uwagę na akcent poszczególnych bohaterów, zwłaszcza Jamie i Petera. No, a wujek Henry to już szczególnie mnie męczy, bo ma przedziwną wymowę.
Ogląda ktoś?
Admete - Pon 26 Paź, 2020 15:19
A to jest na Netfixie może?
praedzio - Pon 26 Paź, 2020 15:24
Tak. Oba sezony są na Netfliksie. Ale można oglądać niezależnie.
|
|
|