Seriale - Oczko!
Loana - Śro 05 Paź, 2022 13:09
Następny aktor się hajta Fajnie https://mydramalist.com/article/actor-lee-jae-yoon-is-getting-married
(teraz spojrzałam na listę filmów, bo gościa nigdzie nie widziałam, i to chyba ten doktorek ze Sztangistki, czyli jeden z kandydatów na ślub z Wiedzmy )
A JiChanWook ma zagrać w nowej dramie i znowu jakaś ciężka będzie. Ech. https://mydramalist.com/article/ji-chang-wook-wi-ha-joon-and-im-se-mi-are-confirmed-for-disney-drama-the-worst-evil i jeszcze Disney+, ale może będzie szansa ją zobaczyć, bo Disney+ zaczął w końcu wrzucać dramy. Już jest cała drama "Big Mouth" ze słabym polskim tłumaczeniem i dwie inne dramy w emisji też są wrzucane. Tylko ciągle nie ma tych "starych" z zeszłego i tego roku a czekam na nie...
Trzykrotka - Śro 05 Paź, 2022 13:45
| Loana napisał/a: | jeden z kandydatów na ślub z Wiedzmy )
|
Aragonte, patrz, jakaś dziewczyna zniosła telefony od babci!
A serio - gratulacie i najlepsze życzenia dla państwa młodych!
No nie, dramy o handlu narkotykami nie obejrzę, nawet dla Chang Woka
Na szczęście mam klęskę urodzaju jak chodzi o to, co oglądać, trudno.
Aragonte - Śro 05 Paź, 2022 14:45
| Trzykrotka napisał/a: | Loana napisał/a:
jeden z kandydatów na ślub z Wiedzmy )
Aragonte, patrz, jakaś dziewczyna zniosła telefony od babci! |
Nie może być
Gratulacje oczywiście
Tak tylko w przelocie napiszę, że oglądam sobie powoli Racket Boys i jest to dokładnie taka ciepła, nieco familijna drama, jakiej się spodziewałam. Było trochę zabawnych sytuacji, ale to może opiszę później, w robocie siedzę.
BeeMeR - Śro 05 Paź, 2022 18:44
Ab Ruk Online
Kompletnie ignoruję wątek, że podszefowa podkochuje się w nowym pracowniku i omawia to z asystentem-gejem, i flirtuje z nim potajemnie w aplikacji - to nie działa, i to nie tylko dlatego, że jej wybranek jest od niej kilkanaście lat młodszy i kompletnie nią nie zainteresowany jako kobietą, widzi w niej tylko szefową i przyjaciółkę ciotki. Nowa pracownica szybko wyczuła za to pismo nosem, zwłaszcza, że co szefowa widzi ich - nowych - razem to ich rozgania No to w przekorze swojej dba o to, by utrzeć szefowej nosa współpracować z nowym jak najwięcej - jadą do wymagającego klienta za miasto, z noclegiem. Klient jest niełatwy, zanim się przejdzie do interesów trzeba pomóc mu nazbierać jakiś skrupiaków czy ślimaków w błocie ślizgając się na deskach błotnych Zachwyconam, klient również, młodzi też dobrze się bawią
a szefowej się wysyła złośliwą fotkę, że zadanie wykonane
Do podszefowej przyjechała babcia i koniecznie chce ją wydać za mąż za swego życia, oferuje 5 kandydatów, więc podszefowa kłamie, że ma już chłopaka. Próbuje namówić młodego, by go udawał, ale ten odmawia - nie umie oszukiwać starszych i ma za dużo szacunku dla szefowej, (bla bla, nie ma to jak zostać potraktowaną jak najstarsza starowinka przez swój crush ), no to pada na szefa, który ochoczo podejmuje się tego zadania. Jeśli o mnie chodzi szef ma więcej chemii z babcią niż swoją wiecznie niezadowoloną lubą.
Admete - Śro 05 Paź, 2022 19:37
Trzykrotko jest nowa drama z Siwonem.
BeeMeR - Śro 05 Paź, 2022 19:39
Kąpiemy się tradycyjnie - trzeba narobić wrzasku bo ropucha wpadła do miski z wodą i "pinuj mnie bo może pojawić się jeszcze inny potwór (poprzednio był gekon w łazience )"
a rankiem sadzimy mangrowce - życzliwy podsyła szefowej nawet ciekawsze fotki niż panna, bo nieustawiane
Trzykrotka - Śro 05 Paź, 2022 21:22
| Admete napisał/a: | | Trzykrotko jest nowa drama z Siwonem. |
Och yes! Dziś się zaczyna, a partnerka wspaniała - oby było dobrze
Gdyby mnie rozpucha wpadła do miski.... Olaboga... Ziemia by się zatrzęsła od mojego wrzasku
Mam już Romea
BeeMeR - Śro 05 Paź, 2022 21:27
mojego?
Trzykrotka - Śro 05 Paź, 2022 22:42
Twojego Musiałam skorzystać z innej przeglądarki. Chrome nie wyszukiwał w ogóle strony o którą chodziło. Pierwszy raz coś takiego mi się przytrafilo.
BeeMeR - Śro 05 Paź, 2022 23:30
Super że się udało
A ja w lakornie miałam przyjemną niespodziankę - po serii głupotek i całkiem przyjemnych przygód piękna wieczorna rozmowa głównych - gdy zabrakło internetu i zasięgu, drugi człowiek, ten obok jest najlepszym rozwiązaniem - i to chyba będzie przesłanie dramy, że internety, czaty z nieznajomymi ok, ale nie zastąpią bliskości i obecności pokrewnej duszy.
Admete - Nie 09 Paź, 2022 09:54
Jewel in palace:
https://www.youtube.com/watch?v=JCbv1-tQttQ
Trzykrotka - Nie 09 Paź, 2022 10:56
Zaburczało mi w żołądku
Pierwszy raz od dawna coś wczoraj obejrzałam: kawałek Sztangistki rano i z 3/4 odcinka 10 Law Cafe po meczu Polska: Niemcy.
Małpę naprawdę świetnie się ogląda. Planowałam tylko zerknąć, a wessalo mnie. Tę magię tworzą głowni aktorzy, trudno się od ich historii oderwać. Na szczęście dogadali się, choć Yu Ri nadal twierdzi że Małpie nie wybaczyła. Ale jego gorliwość w opiece nad nią, chęć mycia i poprawiania włosów (pani ma obie ręce w gipsie) a nawet kąpania i przebierania ("dam z siebie wszystko!“ ) jest ujmująca. Dał sobie nawet gębę za nią obić... Nie podoba mi się tylko główny zły. Lubię aktora, ale tu jest źle obsadzony.
A naszą biedną Sztangistkę tuczą... Ilości wpychanego w nią jedzenia są nieprawdopodobne. Coś z tego dziewczyny rzeczywiście musiały zjeść, choć podejrzewam, że większość się zmarnowała. Ale sceny z nią zrozpaczoną nad górą pizzy i kurczaków są boskie I wydało się, na razie przed jedną osobą, ze się odchudza w klinice, bo zakochała się w doktorku
Admete - Nie 09 Paź, 2022 10:58
| Trzykrotka napisał/a: | | Tę magię tworzą głowni aktorzy, trudno się od ich historii oderwać. Na szczęście dogadali się, choć Yu Ri nadal twierdzi że Małpie nie wybaczyła. |
Na koniec 10 już wybaczyła i będę współpracować. Mnie się się ich chemia i rozwój uczucia szalenie podoba.
Aragonte - Nie 09 Paź, 2022 12:11
| Trzykrotka napisał/a: | I wydało się, na razie przed jedną osobą, ze się odchudza w klinice, bo zakochała się w doktorku |
Przed jedną z tych przyjaciółek? Jak one się fazowały
A ja zaczęłam siódmy odcinek Racket Boys. W poprzednim chłopcy odebrali szkołę życia - zwiali na wagary z ciężkiego treningu, bo nie chciało im biegać i pojechali sobie do Gwangju, zgubili kasę na dworcu, więc zatrudnili się na jakimś placu budowy, po czym zostali oszukani piętrowo - przez kierownika budowy i niewiele od nich starszego kolesia, który udzielał im wielce "sensownych" rad w rodzaju "Nie noście kasków, niewygodne i się spocicie" Przy okazji tej przygody zabłysnął bohater nazywany Kujonem (bardzo inteligentny i sensowny chłopak, tylko nieco samotny), bo obronił ich przed wyłudzeniem części ciężko zapracowanej kasy. Nie dość, że szybko myślał i kojarzył, to jeszcze wykazał się zimną krwią, no brawo dla tego pana
W ramach ciekawostki - głównego bohatera Kujon w ramach odwetu nazywa Ptasim Móżdżkiem, poniekąd trafnie, bo wyniki szkolne tegoż szorują po dnie Zdaje się, że ostatecznie piękna przyjaźń z tego będzie
Dalej jest familijnie i ciepło, ale reminiscencje z przeszłości trenerów były paskudne i przykre, bo pokazano tam stosowanie kar cielesnych W Sztangistce też to okazjonalnie występuje, ale tam nie było to pokazane jako okazja do dręczenia, a w Racket Boys to wyłaził z niektórych sadyzm Okropność. Na szczęście to tylko mała przebitka wspomnień, a dramowa rzeczywistość jest raczej zabawna i pozbawiona okrucieństwa.
BeeMeR - Nie 09 Paź, 2022 21:25
| Admete napisał/a: | | Jewel in palace: | Piękna drama i jedzenie iście królewskie
Trzykrotka - Pon 10 Paź, 2022 10:16
Nasza Sztangistka została w końcu przyłapana na graniu na dwa fronty - za dnia góra pizzy i kurczaków, wieczorami zabiegi odchudzające i uroczego doktorka (ale niezbyt to miłe ze strony Gimnastyczki że grzebała w jej rzeczach i nakablowala, oj nie Tym bardziej że zrobiła to ze złości, po tym jak zobaczyła koleżankę z chłopakiem za którym sama biega.
Ależ tego Pływaka rozbierają Na jego absy napatrzylam się już za wszystkie czasy
No i pękałam ze smiechu ze sceny, w której Sztangistka przyprowadza Pływaka do knajpy taty i pasie go bezcennymi uchowcami przygotowanymi dla niej. Tato jest uprzejmy (pierwszy chłopak przyprowadzony przez córkę!) ale mowa ciała mówi: tylko sobie uważaj! - jak to jest zagrane
Admete - Pon 10 Paź, 2022 20:04
Ależ się Małpa nacałuje w tej dramie z Lee Se Young Prawie do consumatum doszło na koniec 11 odcinka, prawie, bo zakładam, że coś im ( oczywiście ) przeszkodzi. Podobała mi się historia ojca i córki, testamentu, jaki jej zostawił.
Stwierdzam to z przykrością, ale to fakt - PMY została zdetronizowana jako królowa romansu na rzecz Lee Se Young. Jaka ona jest tu piękna i kobieca.
Trzykrotka - Pon 10 Paź, 2022 22:33
| Admete napisał/a: | | PMY została zdetronizowana jako królowa romansu na rzecz Lee Se Young. Jaka ona jest tu piękna i kobieca. |
Tak! Zdecydowanie. Ta PMY z LiC to jakaś Obca ktora pożarła dawną, śliczną niezwykłą dziewczynę. Lee Se Young jest cudowna. Nie mogę się napatrzeć jak gra, jaka jest ładna, jak przykuwa uwagę w każdej scenie. Małpa kwitnie obok niej - jaki mu się głos robi niski i aksamitny przy niej, jak twarz mu pięknieje
Skończyłam dziś 10 odcinek.
Potem przeszłam do Siwona, czyli Love Is For Suckers.
No no no... nie powiem, widać, że Siwon nic nie musi, wiecie? Dlatego ewidentnie wybiera to, w czym się dobrze poczuje, bez oglądania się na słupki i ratingi. Bo wątpię, żeby ta dość na razie gorzka drama była jakoś szaleńczo popularna. Za to Siwon i ta jego fantastyczna partnerka (sorry, nie pamiętam imienia, sprawdzę) mogą sobie pograć ludzi w swoim wieku, normalnych, którzy już co nieco przeżyli, trochę się sparzyli, są trochę rozczarowani, trochę doświadczeni przez los. Przyjaźną się, mieszkają w tym samym domu, choć nie razem, wspierają się. Ona jest producentką niepopularnego programu tv (Producers wypisz wymaluj), on - lekarzem, ktory zrezygnował z neurochirurgii na rzecz kliniki urody. Nie wiem, ku czemu to wszystko zmierza, ale dwa odcinki mnie zainteresowały.
BeeMeR - Wto 11 Paź, 2022 09:21
| Trzykrotka napisał/a: | | Nie wiem, ku czemu to wszystko zmierza, ale dwa odcinki mnie zainteresowały. | Brzmi całkiem nieźle. A tą dramę o piciu dokończyłaś? Ponoć ma być sezon drugi/ciąg dalszy?
W moim lakornie był bal i obie pary na balowo a następnie w tychże strojach do stoiska z jedzeniem ulicznym, uczestniczyć w konkursie łapania szpinaku na talerzyk (kto złapie nie musi płacić za posiłek, kuszące ), nie złapali szpinaku tylko kissu
Podszefowa zrobiła sobie makeover i do pracy poszła w wieczorowej kreacji, w miłości i na wojnie wszystkie chwyty dozwolone, prawdaż. Niewiele to wprawdzie zmieniło, jej wysiłki docenił głównie szef i przyjaciel gej.
Para zaś pojechała gdzieś, zgubiła drogę a wieczór i typowe "droga się obsunęła przez deszcze, musicie poczekać aż naprawią, macie tu pokój i róbcie dzieci" dało im czas słodkiego randkowania, tym bardziej, że węże i jaszczurki znów w akcji
ale druga para wciąż się męczy, bo pani uparcie chce tego młodego a nie szefa, ugh i kłócą się dwie kobiety o faceta jak przekupki, która go bardziej kocha - to nie jest to co mnie kręci, w pewnym momencie straciłam cierpliwość i obejrzałam po prostu końcowe 15 minut gdy wracają do siebie ci co powinni, przyjmijmy zatem, że skończyłam
Trzykrotka - Wto 11 Paź, 2022 10:50
Uooo jakie u ciebie wnętrza! Pomyślałam przy okazji Bliźniaków, że to aż grzech, żeby budować takie trzyskrzydłowe pałace, w jakim mieszkała tamta rodzina dla dosłownie trzech osób. Plus slużby.
Ta o piciu nagle zniknęła ze źródełek i nawet nie mogłam dokończyć sezonu 1, choć mnie ciekawił. Więc niestety, nie dokończyłam. To była jakaś mała produkcja, nie wiem nawet czy szła w telewizji, czy była dostępna tylko przez internet - może to dlatego.
Loana - Wto 11 Paź, 2022 11:01
| BeeMeR napisał/a: | to nie jest to co mnie kręci, w pewnym momencie straciłam cierpliwość i obejrzałam po prostu końcowe 15 minut gdy wracają do siebie ci co powinni, przyjmijmy zatem, że skończyłam |
a dużo przeskoczyłaś?
Komentarz "róbcie dzieci" boski
Ja znowu mam jakąś przerwę, ale to głównie z powodu braku czasu. Przez ostatnie kilka dni nie oglądałam nic powtórkowego, bo jakoś nie miałam nastroju, ale za to włączyłam sobie jakąś krótką chińską dramę - ktoś polecił na fejsie, że zabawna i krótka. No zgadza się, 18 odcinków po jakieś 12 minut. I przyznam, że obejrzałam 3 odcinki i mam zonka... zonka, bo po pierwsze tłumaczenie to jakieś dno dna, włączyłam to na dramacool, więc niby napisy wbudowane, ale te napisy to jest ewidentnie tłumaczenie googlowe, które na Youtubie można sobie włączyć. Czyli napisy są takie, że w połowie przypadków trzeba się trochę domyślać, co postacie mogą mieć na myśli. I teraz nie wiem, czy to przez tłumaczenie, czy po prostu ta drama jest taka głupia z założenia - ale ta intryga to tam jest szyta mega grubą nicią i jeszcze fastrygą... postacie są nielogiczne, połowa zachowań jak w teatrze - czyli przesadzonych i w ogóle nie pasujących do sceny, druga połowa podkreślana tak muzyką, że to aż bawi. Aktorzy z serii "umiem zagrać jedną minę" albo "umiem zagrać jedno zachowanie" i to starczy W trzecim odcinku był jeden z najgorszych montaży sceny jakie w życiu widziałam - rozumiem skróty, bo ciężko coś nakręcić czasami (typu upadek i scenę pocałunku przez to), ale tu to przesadzili mocno, takie cięcie walnęli, że aż się roześmiałam, bo byłam pewna, że chyba zamknęłam oczy na za długo i przegapiłam z dwie sceny po drodze, ale nie, nie zmieścili ich w tej sekundzie jak mrugnęłam Przyznaję, możliwe, że nawet sobie to z przewijaniem obejrzę, bo mnie po prostu bawi absurdem, ale w jakiś sposób również fascynuje, że wydali tyle kasy na stroje/scenografię/itp, a wychodzi taki koszmarek, jakby to kręcili ludzie z liceum bez umiejętności
Drama się nazywa "Contractual Love" i ogólnie mówiąc nie za bardzo ją polecam, chyba, że ktoś ma ochotę się pośmiać przed snem
Na "odtrutkę" po tych dwóch odcinkach włączyłam sobie następny (czwarty) odcinek k-dramy "Good Job" (z mocnym przewijaniem scen poza głównymi, bo jednak nie mam czasu za bardzo oglądać) i jakkolwiek widziałam tam też te "absurdy" montażu czy przygotowania scen, ale różnica jednak była duża na plus I drama też jest zabawna, widać, że to rodzaj parodii
BeeMeR - Wto 11 Paź, 2022 11:39
Tak, wnętrza to hangary, żyrandole jak z opery i kręcone schody do nieba
Albo niedorzeczne ażurowe domki jak ten z Romea - tam z zewnątrz absolutnie wszystko widać, a najdokładniej łóżko - w sam raz jak dla nowożeńców
Opuściłam w Abruk Online ze trzy odcinki, bo doszłam do momentu, gdy pan odkrył, że to z inną panią (no i już się domyślił bystrzak, że podszefową) flirtował wcześniej online, poczuł się wprowadzony w błąd przez dziewczynę i się sfochał, a na fochy i rozstania nie mam ochoty w przypadku ledwie półdobrej dramy co to i tak przewijam drugie pół
Tekst o robieniu dzieci to im wynajmujący pokój sprzedał, widząc jak są zaświergoleni i sądząc, że są nowożeńcami - nie wyprowadzali go z błędu
Drama Siwona może jeszcze wypłynie przy okazji drugiego sezonu
Tu chyba jest, sprawdzę później
https://www3.myasiantv.cc/show/city-girl-drinkers/episode-1
Trzykrotka - Śro 12 Paź, 2022 08:04
Sprawdzę przy okazji, dzięki
Mam teraz pod opieką młode koty, które łażą po klawiaturze kiedy próbuję otworzyć komputer. Nie wiem kiedy coś obejrzę poza NF, a i na to jakoś nie mam parcia
BeeMeR - Śro 12 Paź, 2022 08:49
Wygląda na to, że to właściwa drama. Ja tej stronki nie lubię, bo ma z reguły słabą jakość filmów a oglądać na tablecie nie mogę bo za dużo śmieci reklamami, ale jakby co da się pobrać film bez problemu i obejrzeć tradycyjnie.
Mnie ta drama o piciu kompletnie nie interesuje, ale ta nowa czemu nie - jeśli będzie cokolwiek lepsza niż zwiastun, bo ten mnie zwyczajowo nie zachwycił
Loana - Śro 12 Paź, 2022 11:04
Ten rok to naprawdę rok ślubów Fajnie
https://mydramalist.com/article/gong-hyo-jin-and-kevin-oh-confirmed-to-get-married-in-the-united-states
|
|
|