Seriale - W słońcu i w deszczu. Lato w dramach
Aragonte - Śro 05 Cze, 2019 20:20
Nie, szkoda papieru - wystarczy mi przeczytanie
BeeMeR - Czw 06 Cze, 2019 09:45
Mnie też
Z ploteczek, Adaś:
Mamo, opowiadałem Dominikowi o tej Malpie, która tak ze wszystkimi walczy i jest niepokonana i ma oczy świecace - opowiesz mi jeszcze raz po co ochrania tego Mnicha? A pokażesz mi film?
Aragonte - Czw 06 Cze, 2019 09:47
Streszczałaś mu "Podróż na zachód"?
I co oglądałaś wczoraj przed tym nocnym upadkiem?
Trzykrotka - Czw 06 Cze, 2019 10:57
A widzicie, Małpa jest niezniszczalna i atrakcyjna Małpo, przybywaj, choćby jako tajny agent czy tam ktoś.
Wczoraj znów sobie zapuściłam My Fellow Citizens i Siwona, bo drama cudnie się rozwija. Właściwie to - jak sie zastanowić, to jest ona swoistą odmianą jakiegoś teluga z hirołem wręcemocnym, i z mocnarnym trampkiem bojowym. Tyle, że bronią naszego hiroła jest nie silna pięść i nieśmiertelność, bo raczej jest słaby i często gęsto musi ukrywać sie przed ścigającymi go zbirami. On jest uzbrojony w szybko pracujący mózg, a do pomocy ma dwójkę podobnych mu oszustów i całą oszukańczą rodzinę (co za role, mówię wam! Babka, ktora gra jego siostrę to istna perła komedii ). Ale nasz hiroł-poseł, choć sam z oszustwa żyje, nie może znieść tego, co widzi - koszmarnie wielkiej i ohydnej korupcji, która pleni sie w siedzibach partii i klubach poselskich. I wybucha. Jak on pięknie ujawnia szwindle kandydata na ministra skarbu - publicznie, podczas oficjalnego przesłuchania przed oddaniem mu teki Człowiekowi chce się wyciągnąć rękę ponad lądami i sprowadzić go do nas, żeby i tu zaczął wymiatać żelazną miotłą. Cudny jest, obejrzyjcie tę dramę koniecznie
Aragonte - Czw 06 Cze, 2019 11:44
Siwon na prezydenta
A ja nie mam kompletnie czasu na oglądanie Wczoraj siedziałam do pierwszej w nocy przy maszynie do szycia.
BeeMeR - Czw 06 Cze, 2019 12:50
Małpę Adasiowi opowiadałam już nie raz, uwielbia powtórki
Wiecie pewnie, że ja lubię zachowywać mv z filmów/dram i nieraz wracam do tych, które mu się podobają muzycznie i wizualnie - no i
Zawsze jak mnie Adaś nakryje to mi każe opowiadać, a to czemu zabrał dziewczynce wspomnienie i oddał dorosłej (Let me out z Hwayugi) a to o animowanej Małpie każe mi opowiadać wszystko ze szczególnym uwzględnieniem sposobów na nieśmiertelność, kradzieży brzoskwiń, pieca alhemicznego i świecących oczu i licznych walk o wszystko
https://youtu.be/mGmmstpIOW0
O TPM i paru innych dramach też już mu opowiadałam w telegraficznym skrócie
O filmie wczorajszym opowiem później, przy kompie
Trzykrotka - Czw 06 Cze, 2019 13:31
| BeeMeR napisał/a: |
O filmie wczorajszym opowiem później, przy kompie |
O? To czekam
Ja sobie jeszcze obejrzałam Ming Lan jeden odcinek, choć chyba go powtórzę, bo było późno i strasznie przysypiałam. W każdym razie nasza dzieweczka się odfochała i na meczu polo poszła towarzyszyć wujkowi Gu jako jego drużyna, uśmiechnięta i rozradowana
Admete - Czw 06 Cze, 2019 14:19
A Siwon to jest na Wschodzie? Też nie mam czasu. Właśnie siedzę nadal w pracy i powinnam wklepywać coś do broszurki podsumowującej,a le mi się nie chce...
Aragonte - Czw 06 Cze, 2019 14:45
| Trzykrotka napisał/a: | Ja sobie jeszcze obejrzałam Ming Lan jeden odcinek, choć chyba go powtórzę, bo było późno i strasznie przysypiałam. W każdym razie nasza dzieweczka się odfochała i na meczu polo poszła towarzyszyć wujkowi Gu jako jego drużyna, uśmiechnięta i rozradowana |
Ja wiszę na 29. odcinku bodajże
Siwona polityka bym chętnie obejrzała - ale kiedy, kiedy?
BeeMeR - Czw 06 Cze, 2019 16:54
Ja też nie bardzo kiedy i jak mam oglądać, Down with Love zawiesiłam około 4 odcinka - to czyste pleple prawie bez akcji.
Ginekologów, położników i neonatologów stopniowo i powolutku oglądam, drama mi się podoba i realistyczna w sposób hiper (tj. przypadki medyczne są ekstremalne jak alergia na nasienie męża) acz nie absorbuje emocjonalnie. Lekarze jednak są ok, zagrane ok - chyba jedynym aktorem znanym mi jest młodziutki tu Wachlarz, ale on akurat bynajmniej nie jest najważniejszy w tym całym towarzystwie
BeeMeR - Czw 06 Cze, 2019 19:45
Film, który wczoraj obejrzałam (no, próbowałam ) to Połączeni (Connected z 2008r.) z Barbie Hsu i całkiem fajnym panem. To remake Komórki z 2004r.
Pewna kobieta zostaje porwana, porywacze grożą jej dziecku i bratu, ona cudem dodzwania się do przypadkowego mężczyzny i prosi o pomoc.
Chyba nie miałam wczoraj nastroju, bo po półgodzinie przeskoczyłam o godzinę na ostatnie pół
zwiastun.
https://www.youtube.com/watch?v=WawVnyspImw
Alicja - Czw 06 Cze, 2019 20:12
Siwon i My fellow citizen czeka też u mnie na lepszy czas. Tam wiele dram, tak mało czasu
Teraz rozsmakowałam się w Her private life i lecę powolutku z odcinkami. Pan dyrektor/malarz bez weny,zyskuje na czasie, a udawane zdjęcia dla fanek, achch...
Seriale kwitną, dysk puchnie, pytam kiedy to oglądać. Mam ochotę też na Angels mission last... , My absolute boyfriend, Abyss i muszę dokończyć Confession. W planach jeszcze Different dreams. I choćby nie wiem co -dokończę Kill it. . Daleka ta przyszłość...
A na dworzu pięknie, nie ma czasu...Od piątku do niedzieli będę nad morzem, bez dram.
Admete - Czw 06 Cze, 2019 20:36
| Alicja napisał/a: | | Mam ochotę też na Angels mission last... |
Przyznam się, ze oglądam. Aktor nie jest najbardziej utalentowany na świecie, ale mam dla niego sympatię po Miss Hammurabi, aktorka mi nie wadzi, oboje wyglądają pięknie w serialu. Lubię też supernaturalne wątki. Trochę na początku slapsticku, ale można przewinąć. Nie bardzo interesują mnie knowania podłej rodzinki bohaterki, ale reszta jest w porządku. Nie mam pojęcia, do czego prowadzi akcja, bo w tego typu historiach można wymyślać do woli, więc spodziewam się zarówno czegoś sensownego, jak zakończenia od czapy
Alicjo w ten weekend zaczyna się nowy serial z aktorem z Feel Good To Die - może być zabawnie. Dawny sportowiec - łucznik - przenosi się w czasy Joseonu razem z byłą narzeczoną i siostrą.
Trzykrotka - Czw 06 Cze, 2019 23:52
Siwon jest na Wschodzie, zapraszam
Admete - Pią 07 Cze, 2019 15:46
One Spring Night - niby nic się nie dzieje, a tyle się dzieje. Ciekawa jestem, czym się ta cała historia skończy. Aktorzy bardzo naturalnie wypadają, wszytko jest dość zwyczajne, a emocje gdzieś tam w środku.
Trzykrotka - Sob 08 Cze, 2019 00:38
Zaczęłam na próbę tłumaczyć 38 odcinek Ming Lan. Całkiem nieźle to idzie, tylko poprawić i sprawdzić z obrazem nie mogę, bo oczywiście jakiś błąd mi wyskakuje i nie mogę załadować pliku. Jak ja to lubię, eech...
Czekałam na tę dramę z ciekawością wielką i pierwszy odcinek mnie zaintrygował bardzo w dobry sposób. Search WWW, z panią z Chicago Typewriter i panem z Kill It. Nie wiem, czemu akurat technologia i media elektroniczne tak mnie teraz wciągają (vide Alhambra). W pierwszym odcinku nie rozumiałam połowy żargonu internetowego. Za to mechanizmy wyborów - o tak, znakomite
Drama jest pełna wyrazistych kobiet - jest pani z Beauty Inside (Druga), która zamiast być mimozą jak tam, odwaliła fantastyczny pojedynek ju jitsu, są dwie kobiety, a nawet trzy wpływowe kobiety, które przyjemnie będzie nienawidzić, jest śliczna pianistka.
Nasza bohaterka to skupioną i super kompetentną kobieta sukcesu, nasz bohater to kompozytor. Ich spotkanie jest interesujące, wszystko zresztą na razie wydało mi się interesujące. Oby tylko tak dalej.

Aragonte - Sob 08 Cze, 2019 00:58
Ooo, to może będę mogła kawałek Ming Lan obejrzeć po polsku, super
Zaraz chyba włączę sobie 30. odcinek, chyba do intelektualnej pracy się dziś już nie nadaję.
Edit: oglądam 32. odcinek. Normalnie Lydia i Wickham Źle zrozumiałam przedtem spoilery, byłam przekonana, że to córka głównej żony narozrabiała i tak się dziwiłam w duchu, bo nie pasowało mi to do niej. Do córki fałszywej zołzy w czerwieni i różu - jak najbardziej.
Czekam na kupowanie patentu oficerskiego i całą resztę.
Konkubina wpakowała całą rodzinę w taką kabałę, że muszą faktycznie mocno się postarać, żeby honor Shengów nie ucierpiał jeszcze bardziej.
Szkoda, że z mamą nie mogę tego obejrzeć, myślę, że by jej się podobało.
Bardzo mi się podoba aktor grający głowę rodu Sheng, tak swoją drogą. Aktor, nie postać.
BeeMeR - Sob 08 Cze, 2019 07:25
Napisy podeślij, może wyczaję błąd.
Admete - Sob 08 Cze, 2019 09:05
| Trzykrotka napisał/a: | | Czekałam na tę dramę z ciekawością wielką i pierwszy odcinek mnie zaintrygował bardzo w dobry sposób. |
Ja tam sprawdziłam od razu różnicę wieku - westchnęłam - Olaboga, znów noona romans i nawet nie próbuję
| Aragonte napisał/a: | | Bardzo mi się podoba aktor grający głowę rodu Sheng, tak swoją drogą. Aktor, nie postać. |
Też mi się bardzo podoba. W wakacje wracam do Min lang - czyli moje austenowskie skojarzenia były jak najbardziej słuszne
Trzykrotka - Sob 08 Cze, 2019 10:18
A pewnie, jest różnica wieku, ale to nie jest romans ani rom kom i państwo ani myślą o posiadaniu wspólnych dzieci i ślubnych obrączek, odpowiadają sobie intelektem i zapewne fizycznoscią, sądząc pi 1 odcinku, więc czemu nie.
Aragonte - Sob 08 Cze, 2019 12:35
Trzykrotko, jak ci się podobało ukazanie konsumpcji "związku" w Ming Lan? Tj. metaforyczne, za pośrednictwem jakichś kwiatków, spływających kropel rosy itepede?
Edit: skończyłam 34. odcinek. Chyba się pogubiłam trochę, z kim się ożenił panicz zakochany w Mong Lan. Czemu jego matka stała się celem? Coś mi umknęło wcześniej?
Admete - Sob 08 Cze, 2019 14:21
| Trzykrotka napisał/a: | | A pewnie, jest różnica wieku, ale to nie jest romans ani rom kom i państwo ani myślą o posiadaniu wspólnych dzieci i ślubnych obrączek |
Źle się z takimi dużymi różnicami wieku czuję - jakoś to dla mnie nie gra i już. Ale mam nadzieję, że będziesz się dobrze bawić
Aragonte - Sob 08 Cze, 2019 14:51
Oglądam 35. odcinek Ming Lan. Przewrót pałacowy Oj, dzieje się.
Aragonte - Sob 08 Cze, 2019 20:43
Obejrzałam 40. odcinek Ming Lan i chyba zrobię sobie przerwę w seansie. Co oni tam teraz będą kombinować i wymyślać? Dużo jeszcze odcinków zostało.
Ślub był, zjazd na kominek też Podobały mi się ceremoniały weselne.
Admete - Sob 08 Cze, 2019 20:52
W 40 jest ślub? Dobrze wiedzieć
|
|
|