To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Księgarnia pod dwunastką

Trzykrotka - Nie 23 Kwi, 2017 23:11

Dokładnie, nawet pod schodkami! Dziś zauważyłam to schowanko.
Agn - Nie 23 Kwi, 2017 23:23

A ja przy scenie z szukaniem spalonych fragmentów tekstu zauważyłam, że nasz drogi pisarz Han ma śmieci czyściutkie... i kompletnie nie posegregowane. Wstydziłby się!
Agn - Pon 24 Kwi, 2017 00:24

CM alert!!! :excited:

Kręcą! Kręcą!!! :banan:

Junki nadal jest przeraźliwą chudzinką, ale w nowej dramie włosy będzie miał czarne i ładnie przystrzyżone. Myślę, że lęk przed brązowym grzybem może odejść w zapomnienie. :D

Admete - Pon 24 Kwi, 2017 07:26

To dobrze, że włosy będzie mieć w normalnym kolorze. Na soompi podejrzewają, że będzie miał role mniej więcej odpowiadająca postaci Dereka Morgana.
Agn - Pon 24 Kwi, 2017 09:56

Nic mi to nie mówi. Ale nie szkodzi - czekam na dramę bardzo niecierpliwie. :)

PS Zapomniałam napisać - ChT nr 5 kończy się tak, że teraz wszyscy pewnie myślą, że Han naprawdę jest koreańskim Stephenem Kingiem. Nawet schizofrenię ma jak on. ;) Fajnie to wyszło.
I super zrobili ujęcia strzelania - w obu przypadkach. :)
Strasznie mi się ta drama podoba, może już wspominałam. :)

Trzykrotka - Pon 24 Kwi, 2017 14:05

Ujawnienie ghost writera mnie zabiło :mrgreen: A jaki był odzew mediów, wow!

Agn napisał/a:

Strasznie mi się ta drama podoba, może już wspominałam. :)

Ja się po prostu nie mogę nią nacieszyć. Im dalej tym lepiej póki co :trzyma_kciuki:
Po 6 na tumblrze aż piszczą z radości.

Podobało mi się, że w szóstce, mimo rosnącej paniki Se Ju, można się było zdrowo pośmiać. Biedna tyko Jeon Seol, która zbiera niechcący wszystko, co wściekły pisarz ma do powiedzenia swojemu widmu :mrgreen: I absolutnie nie podoba mi się, że wcina się w to ten creepy "brat"-też-pisarz. Mam mrówki na plecach przez niego i jego słodki uśmiech (Cordon wybacz :cry2: )

Agn - Pon 24 Kwi, 2017 17:14

Trzykrotka napisał/a:
A jaki był odzew mediów, wow!

To sobie dzisiaj obejrzę. :)
Trzykrotka napisał/a:
Ja się po prostu nie mogę nią nacieszyć. Im dalej tym lepiej póki co

No właśnie, właśnie. :serce:
Trzykrotka napisał/a:
creepy "brat"-też-pisarz. Mam mrówki na plecach przez niego i jego słodki uśmiech (Cordon wybacz )

Cordon nie ma nic wspólnego z Cordonem z Duszki. Brrr... aż ciary przechodzą. Mam nadzieję, że nie skrzywdził kici! :bejsbol:
Swoją szosą kicia prześliczna. I tak ładnie go prosiła o chwilę zabawy. Ale nie, był zbyt zajęty myśleniem, by choćby kota pogłaskać. I oczywiście mówił jej, by odeszła. Grrr dziwne, że kot nie rozumie mowy ludzi. :zalamka:

Admete - Pon 24 Kwi, 2017 19:36

Odwołuje moje początkowe marudzenie na temat Tunnelu ;) Tam był słabszy odcinek 2 i 3 bodajże, ale teraz jest doskonale. Jak ktoś chce obejrzeć porządny serial o łapaniu seryjnych morderców ( wiem, że nie :lol: ), to polecam ;) Za dwa tygodnie będzie niestety przerwa w emisji. Mają jakiś długi weekend i chyba wybory prezydenckie. Swoją drogą nie wiem, jak wy obejrzycie koreańskie CM - tam nic innego nie robią tylko profilują i łapią takich właśnie morderców ;) Nawet Junki nie pomoże, za to ja ( w końcu ) coś z nim może obejrzę.
Trzykrotka - Pon 24 Kwi, 2017 21:23

Admete napisał/a:
Jak ktoś chce obejrzeć porządny serial o łapaniu seryjnych morderców ( wiem, że nie :lol: ), to polecam ;)

Ale niby czemu nie? Ja nie wykluczam, tyle, że on line sobie obejrzę. Ostatnio nie mam wielkiej chęci na kryminały, ale znam siebie - jak zacznę to się wciągnę.
Dziś napisałam ostatnią literkę w napisach do 11 Producers. Został ostatni odcinek i zrobi się więcej czasu! Chyba, że wezmę się do tłumaczenia czegoś nowego, jak to ja :frustracja:

Agn napisał/a:

Cordon nie ma nic wspólnego z Cordonem z Duszki. Brrr... aż ciary przechodzą. Mam nadzieję, że nie skrzywdził kici! :bejsbol:
Swoją szosą kicia prześliczna.

Śliczne kocię i widać, że młodziutkie. A on to bydlę. I sadysta :bejsbol:

Agn - Pon 24 Kwi, 2017 22:35

Admete napisał/a:
tam nic innego nie robią tylko profilują i łapią takich właśnie morderców Nawet Junki nie pomoże, za to ja ( w końcu ) coś z nim może obejrzę.

Junki jest w stanie sprawić, że obejrzę naprawdę zakurzone rupiecie, a co dopiero kryminał. Ja go wielbię, może wspominałam, a każda drama z nim robi mi się stokroć fajniejsza, niż gdyby zagrał ktoś inny. Więc jestem spokojna o moje oglądanie. :mrgreen:
Trzykrotka napisał/a:
I sadysta

Sadysta...? *zamiera z paluszkiem nad odcinkiem nr 6* Mam się bać? :-|

Trzykrotka - Pon 24 Kwi, 2017 23:54

Agn napisał/a:

Sadysta...? *zamiera z paluszkiem nad odcinkiem nr 6* Mam się bać? :-|

Nie bój się. Dla mnie sadysta to każde bydle, które skrzywdzi dziecko i zwierzę, które ufnie do niego przychodzi.
Oglądasz, to już wiesz, że kicia ucierpiała, ale na szczęście pies.... a właściwie nie-pies został w ostatniej chwili zabrany bydlakowi z rąk :oklaski:

Agn - Wto 25 Kwi, 2017 00:04

Trzykrotka napisał/a:
Dla mnie sadysta to każde bydle, które skrzywdzi dziecko i zwierzę, które ufnie do niego przychodzi.

Czy on skrzywdził swojego kotka?!!! :shock:
Trzykrotka napisał/a:
Oglądasz, to już wiesz, że kicia ucierpiała, ale na szczęście pies.... a właściwie nie-pies został w ostatniej chwili zabrany bydlakowi z rąk

Jeszcze nie widziałam. O borze, nie... ja takich scen nie mogę oglądać ani czytać. :(

Trzykrotka - Wto 25 Kwi, 2017 00:46

Spokojnie, dasz radę, sceny z psem były humorystyczne. A kicia ucierpiała, ale niejako poza kadrem. I mam nadzieję, że jeszcze pokażą, jak dziadowi nasika do butów.
Admete - Wto 25 Kwi, 2017 07:05

W Tunnelu podoba mi się postać młodej pani profesor i jej relacja z porucznikiem Kimem. porucznika Kima tez lubię, ten aktor mi odpowiada.
BeeMeR - Wto 25 Kwi, 2017 07:44

A ja sobie wczoraj ku odprężeniu obejrzałam 3. odc mojego romansu :mrgreen:
I na wieczór planuję czwarty :mrgreen:
Drama skomplikowana nie jest, ale odpoczynkowa dla mnie bardzo.

Panna odkrywszy w swoim kapryśnym szefie dawnego kochanka bardzo starała się udawać Greka i totalnie nie rozumieć aluzji do pamiętnego resortu, wina, samochodu itd. no ale ileż można robić uniki - w końcu wykrzyczała mu, że pewnie, że wszystko pamięta, co było to było, życie osobiste osobno, a praca osobno. Na to pan od razu położył uszy po sobie i zaczął grzecznie jeść co ona mu przygotowuje (albo przynajmniej), a nie odsyłać nietknięte pod byle pretekstem.

Oczywiście zgodnie z kanonem dramalandowego romansu Kopciuszka z księciem jest i Namolna Baba, a więc i pierwsze okazanie prawa własności - bo niekoniecznie tak się obejmuje osobistego - powiedzmy - lekarza ;)

Wystrój biura połowicznie pasuje tematycznie do obecnego wątku :mrgreen:
Drugą połowę - bieliznę męską - reklamował młody dziedzic osobiście w sesji zdjęciowej na koniec drugiego odcinka: tak się właśnie tnie koszty oszczędzając na profesjonalnym modelu ;)

edit:
Na konferencji aktorka się potknęła (jak jej postaci się zdarzyło już kilkakrotnie w dramie) i zgubiła buta :lol: - ciekawe czy to było wyreżyserowane pod dramę czy samo wyszło, grunt, że rżeli już niemal do końca sesji :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=71CyH7VU0Fk

*chyba mi się zaczyna ładna faza, nie przejmujcie się i pielęgnujcie własne :mrgreen: *

BeeMeR - Wto 25 Kwi, 2017 09:22

Teaser tej dramy z PSJ i KJW to jakieś okropieństwo, w dodatku ona wygląda jakby miała perukę i nie wygląda dobrze :roll: - (panna z MSR tez ma raczej perukę bo ma krótkie włosy normalnie, ale przynajmniej wygląda w niej ładnie). Ergo: odpadam w przedbiegach:
https://www.youtube.com/watch?v=XDGqsVbpPA8

Kontynuuję Pastę- nie lubię głównego, nie poradzę, panna Gongowej znów ma bardzo trudnego faceta, (którego ja bym nie zniosła) ale może jeszcze go trochę wychowa w trakcie drugiej połowy dramy.

Agn - Wto 25 Kwi, 2017 09:23

BeeMeRku, mnie raduje niezmiernie twoja rosnąca faza. Czekam na dalsze jej okazywanie jak na prezenty pod choinką. :mrgreen:
Trzykrotka napisał/a:
sceny z psem były humorystyczne. A kicia ucierpiała, ale niejako poza kadrem. I mam nadzieję, że jeszcze pokażą, jak dziadowi nasika do butów.

Albo odrapie facjatę. :bejsbol:

I tak się boję. Wczoraj aż nie włączyłam odcinka. Ufff... dziś to zrobię.

BeeMeR - Wto 25 Kwi, 2017 09:53

Potrzebna mi nieskomplikowana drama o pięknych ludziach lgnących do siebie :mrgreen: - kiedyś czytywałam romanse pasjami, teraz wolę obejrzeć ;)
czy wspominałam, że pani miewa czkawkę jak Świrus? :lol:
Miała trzy lata temu i teraz znów wraca ;)
A pan ma kotkę :serce:

Agn - Wto 25 Kwi, 2017 10:51

O czkawce się chyba nie zająknęłaś. Straszliwa przypadłość. ;)
Admete - Wto 25 Kwi, 2017 12:16

Nie wiem, co to za drama ta z linka, ale nie moja na pewno ;) Ktoś ogląda Man to man?
Agn - Wto 25 Kwi, 2017 12:30

Mialam w planie, bo to chyba o agentach. A co? Ciekawa? :)
Admete - Wto 25 Kwi, 2017 13:23

Nie mam pojęcia. Dlatego pytam.
Trzykrotka - Wto 25 Kwi, 2017 18:16

Uuu, teaser faktycznie okropny, ale ja i tak zmacam. Niejeden już okropny teaser skrywał całkiem miłą dramę. PSJ nie odpuszczę.

Agn, nie bój się, powiadam ci. Scenę z kotką miałaś już w 5, więcej nie będzie, prócz tego, że gad przyniesie ją do zbadania do kliniki weterynaryjnej. A psa w 1 odcinka zdąży tylko wziąć na smycz, nie okazując zresztą żadnych złych zamiarów względem niego.

Ja sobie Pastę muszę dozować przez tego chefa-idiotę. Jakoś chyba też trzeba mi odprężenia, bo twardo trzymam się tej dramy, choć bez wielkiego przekonania. Ot, odcinek tu, odcinek tam. Ostatnio chef skąpał się w zimowym morzu czekając na rybaków z żabnicą i całkiem nieźle to przyjął. Teraz rozumiem że będzie konkurs kulinarny :mysle:
Może spróbuję Tunel albo MSR, czekając na Pannę Marple.

Admete napisał/a:
Ktoś ogląda Man to man?

Po zakulisowej aferze z Cheese in the Trap tak mnie odrzuca od głównego aktora, że :confused3:

Agn - Wto 25 Kwi, 2017 21:40

Obejrzałam ChT nr 6 i prawie umarłam ze śmiechu, jako pospieszyłam donieść Trzykrotce drogą smsową. Ten Drugi w kucki na smyczy przed Ah Inem - ratunku! :rotfl: Poza tym super, że to i owo zaczyna się ciut rozjaśniać.
Gorzej, że pisarz Han kompletnie do siebie zraził pannę.
I dużo, dużo humoru było w tym odcinku.
Rewelacja, póki co. Paluszki lizać. :mrgreen:

Zaczęłam Man to man, myślę sobie - będę dobrą koleżanką i oblecę to dla was. Zaczęło się dobrze, potem pojawił się zły batman, ale na szczęście okazał się jedynie trailerem do hollywoodzkiego filmu jakiegoś gwiazdora (to pewnie drugi główny bohater), a teraz bohater siedzi w więzieniu w pomarańczowym wdzianku i spotyka... no nie uwierzycie - dawnego kolegę Wachlarza z Kropek, tego, którego zastrzelił ratując swoją panią. Biedak kolejny raz gra z facetem, który wydusza z siebie angielski z najwyższym trudem.
I niestety sporo ma tego angielskiego.
Ale po Kropkach jestem zahartowana. ;)
W każdym razie pierwsze 15 minut za mną.

BeeMeR - Wto 25 Kwi, 2017 22:13

Agn napisał/a:
O czkawce się chyba nie zająknęłaś.
O wielu rzeczach nie pisałam, bo o wszystkim się nie da ;) - np. że pani zostawiła w aucie po wiadomej nocy swoje piękne nowe wkładki do stanika - i wygląda na to, że pan je przechował ;) A ona jego płaszcz, w którym zwiała. Jej, jakie to głupiutkie - ale z bananem zabieram się za 4. odcinek :mrgreen:

Trzykrotka napisał/a:
Teraz rozumiem że będzie konkurs kulinarny :mysle:
Tam co chwilę jest konkurs albo inna rywalizacja - no i też tak mam, że oglądam, bo tez drama nie jest zła, ale co chwilę się łapię za głowę, że ten główny zachowuje się jak dupek :zalamka: No ale dobre momenty tez ma.