Seriale - Księgarnia pod dwunastką
Trzykrotka - Nie 23 Kwi, 2017 23:11
Dokładnie, nawet pod schodkami! Dziś zauważyłam to schowanko.
Agn - Nie 23 Kwi, 2017 23:23
A ja przy scenie z szukaniem spalonych fragmentów tekstu zauważyłam, że nasz drogi pisarz Han ma śmieci czyściutkie... i kompletnie nie posegregowane. Wstydziłby się!
Agn - Pon 24 Kwi, 2017 00:24
CM alert!!!
Kręcą! Kręcą!!!
Junki nadal jest przeraźliwą chudzinką, ale w nowej dramie włosy będzie miał czarne i ładnie przystrzyżone. Myślę, że lęk przed brązowym grzybem może odejść w zapomnienie.
Admete - Pon 24 Kwi, 2017 07:26
To dobrze, że włosy będzie mieć w normalnym kolorze. Na soompi podejrzewają, że będzie miał role mniej więcej odpowiadająca postaci Dereka Morgana.
Agn - Pon 24 Kwi, 2017 09:56
Nic mi to nie mówi. Ale nie szkodzi - czekam na dramę bardzo niecierpliwie.
PS Zapomniałam napisać - ChT nr 5 kończy się tak, że teraz wszyscy pewnie myślą, że Han naprawdę jest koreańskim Stephenem Kingiem. Nawet schizofrenię ma jak on. Fajnie to wyszło.
I super zrobili ujęcia strzelania - w obu przypadkach.
Strasznie mi się ta drama podoba, może już wspominałam.
Trzykrotka - Pon 24 Kwi, 2017 14:05
Ujawnienie ghost writera mnie zabiło A jaki był odzew mediów, wow!
| Agn napisał/a: |
Strasznie mi się ta drama podoba, może już wspominałam. |
Ja się po prostu nie mogę nią nacieszyć. Im dalej tym lepiej póki co
Po 6 na tumblrze aż piszczą z radości.
Podobało mi się, że w szóstce, mimo rosnącej paniki Se Ju, można się było zdrowo pośmiać. Biedna tyko Jeon Seol, która zbiera niechcący wszystko, co wściekły pisarz ma do powiedzenia swojemu widmu I absolutnie nie podoba mi się, że wcina się w to ten creepy "brat"-też-pisarz. Mam mrówki na plecach przez niego i jego słodki uśmiech (Cordon wybacz )
Agn - Pon 24 Kwi, 2017 17:14
| Trzykrotka napisał/a: | | A jaki był odzew mediów, wow! |
To sobie dzisiaj obejrzę.
| Trzykrotka napisał/a: | | Ja się po prostu nie mogę nią nacieszyć. Im dalej tym lepiej póki co |
No właśnie, właśnie.
| Trzykrotka napisał/a: | | creepy "brat"-też-pisarz. Mam mrówki na plecach przez niego i jego słodki uśmiech (Cordon wybacz ) |
Cordon nie ma nic wspólnego z Cordonem z Duszki. Brrr... aż ciary przechodzą. Mam nadzieję, że nie skrzywdził kici!
Swoją szosą kicia prześliczna. I tak ładnie go prosiła o chwilę zabawy. Ale nie, był zbyt zajęty myśleniem, by choćby kota pogłaskać. I oczywiście mówił jej, by odeszła. Grrr dziwne, że kot nie rozumie mowy ludzi.
Admete - Pon 24 Kwi, 2017 19:36
Odwołuje moje początkowe marudzenie na temat Tunnelu Tam był słabszy odcinek 2 i 3 bodajże, ale teraz jest doskonale. Jak ktoś chce obejrzeć porządny serial o łapaniu seryjnych morderców ( wiem, że nie ), to polecam Za dwa tygodnie będzie niestety przerwa w emisji. Mają jakiś długi weekend i chyba wybory prezydenckie. Swoją drogą nie wiem, jak wy obejrzycie koreańskie CM - tam nic innego nie robią tylko profilują i łapią takich właśnie morderców Nawet Junki nie pomoże, za to ja ( w końcu ) coś z nim może obejrzę.
Trzykrotka - Pon 24 Kwi, 2017 21:23
| Admete napisał/a: | Jak ktoś chce obejrzeć porządny serial o łapaniu seryjnych morderców ( wiem, że nie ), to polecam |
Ale niby czemu nie? Ja nie wykluczam, tyle, że on line sobie obejrzę. Ostatnio nie mam wielkiej chęci na kryminały, ale znam siebie - jak zacznę to się wciągnę.
Dziś napisałam ostatnią literkę w napisach do 11 Producers. Został ostatni odcinek i zrobi się więcej czasu! Chyba, że wezmę się do tłumaczenia czegoś nowego, jak to ja
Cordon nie ma nic wspólnego z Cordonem z Duszki. Brrr... aż ciary przechodzą. Mam nadzieję, że nie skrzywdził kici!
Swoją szosą kicia prześliczna. |
Śliczne kocię i widać, że młodziutkie. A on to bydlę. I sadysta
Agn - Pon 24 Kwi, 2017 22:35
| Admete napisał/a: | | tam nic innego nie robią tylko profilują i łapią takich właśnie morderców Nawet Junki nie pomoże, za to ja ( w końcu ) coś z nim może obejrzę. |
Junki jest w stanie sprawić, że obejrzę naprawdę zakurzone rupiecie, a co dopiero kryminał. Ja go wielbię, może wspominałam, a każda drama z nim robi mi się stokroć fajniejsza, niż gdyby zagrał ktoś inny. Więc jestem spokojna o moje oglądanie.
| Trzykrotka napisał/a: | | I sadysta |
Sadysta...? *zamiera z paluszkiem nad odcinkiem nr 6* Mam się bać?
Trzykrotka - Pon 24 Kwi, 2017 23:54
Sadysta...? *zamiera z paluszkiem nad odcinkiem nr 6* Mam się bać? |
Nie bój się. Dla mnie sadysta to każde bydle, które skrzywdzi dziecko i zwierzę, które ufnie do niego przychodzi.
Oglądasz, to już wiesz, że kicia ucierpiała, ale na szczęście pies.... a właściwie nie-pies został w ostatniej chwili zabrany bydlakowi z rąk
Agn - Wto 25 Kwi, 2017 00:04
| Trzykrotka napisał/a: | | Dla mnie sadysta to każde bydle, które skrzywdzi dziecko i zwierzę, które ufnie do niego przychodzi. |
Czy on skrzywdził swojego kotka?!!!
| Trzykrotka napisał/a: | | Oglądasz, to już wiesz, że kicia ucierpiała, ale na szczęście pies.... a właściwie nie-pies został w ostatniej chwili zabrany bydlakowi z rąk |
Jeszcze nie widziałam. O borze, nie... ja takich scen nie mogę oglądać ani czytać.
Trzykrotka - Wto 25 Kwi, 2017 00:46
Spokojnie, dasz radę, sceny z psem były humorystyczne. A kicia ucierpiała, ale niejako poza kadrem. I mam nadzieję, że jeszcze pokażą, jak dziadowi nasika do butów.
Admete - Wto 25 Kwi, 2017 07:05
W Tunnelu podoba mi się postać młodej pani profesor i jej relacja z porucznikiem Kimem. porucznika Kima tez lubię, ten aktor mi odpowiada.
BeeMeR - Wto 25 Kwi, 2017 07:44
A ja sobie wczoraj ku odprężeniu obejrzałam 3. odc mojego romansu :mrgreen:
I na wieczór planuję czwarty
Drama skomplikowana nie jest, ale odpoczynkowa dla mnie bardzo.
Panna odkrywszy w swoim kapryśnym szefie dawnego kochanka bardzo starała się udawać Greka i totalnie nie rozumieć aluzji do pamiętnego resortu, wina, samochodu itd. no ale ileż można robić uniki - w końcu wykrzyczała mu, że pewnie, że wszystko pamięta, co było to było, życie osobiste osobno, a praca osobno. Na to pan od razu położył uszy po sobie i zaczął grzecznie jeść co ona mu przygotowuje (albo przynajmniej), a nie odsyłać nietknięte pod byle pretekstem.
Oczywiście zgodnie z kanonem dramalandowego romansu Kopciuszka z księciem jest i Namolna Baba, a więc i pierwsze okazanie prawa własności - bo niekoniecznie tak się obejmuje osobistego - powiedzmy - lekarza
Wystrój biura połowicznie pasuje tematycznie do obecnego wątku
Drugą połowę - bieliznę męską - reklamował młody dziedzic osobiście w sesji zdjęciowej na koniec drugiego odcinka: tak się właśnie tnie koszty oszczędzając na profesjonalnym modelu
edit:
Na konferencji aktorka się potknęła (jak jej postaci się zdarzyło już kilkakrotnie w dramie) i zgubiła buta - ciekawe czy to było wyreżyserowane pod dramę czy samo wyszło, grunt, że rżeli już niemal do końca sesji
https://www.youtube.com/watch?v=71CyH7VU0Fk
*chyba mi się zaczyna ładna faza, nie przejmujcie się i pielęgnujcie własne *
BeeMeR - Wto 25 Kwi, 2017 09:22
Teaser tej dramy z PSJ i KJW to jakieś okropieństwo, w dodatku ona wygląda jakby miała perukę i nie wygląda dobrze - (panna z MSR tez ma raczej perukę bo ma krótkie włosy normalnie, ale przynajmniej wygląda w niej ładnie). Ergo: odpadam w przedbiegach:
https://www.youtube.com/watch?v=XDGqsVbpPA8
Kontynuuję Pastę- nie lubię głównego, nie poradzę, panna Gongowej znów ma bardzo trudnego faceta, (którego ja bym nie zniosła) ale może jeszcze go trochę wychowa w trakcie drugiej połowy dramy.
Agn - Wto 25 Kwi, 2017 09:23
BeeMeRku, mnie raduje niezmiernie twoja rosnąca faza. Czekam na dalsze jej okazywanie jak na prezenty pod choinką.
| Trzykrotka napisał/a: | | sceny z psem były humorystyczne. A kicia ucierpiała, ale niejako poza kadrem. I mam nadzieję, że jeszcze pokażą, jak dziadowi nasika do butów. |
Albo odrapie facjatę.
I tak się boję. Wczoraj aż nie włączyłam odcinka. Ufff... dziś to zrobię.
BeeMeR - Wto 25 Kwi, 2017 09:53
Potrzebna mi nieskomplikowana drama o pięknych ludziach lgnących do siebie - kiedyś czytywałam romanse pasjami, teraz wolę obejrzeć
czy wspominałam, że pani miewa czkawkę jak Świrus?
Miała trzy lata temu i teraz znów wraca
A pan ma kotkę
Agn - Wto 25 Kwi, 2017 10:51
O czkawce się chyba nie zająknęłaś. Straszliwa przypadłość.
Admete - Wto 25 Kwi, 2017 12:16
Nie wiem, co to za drama ta z linka, ale nie moja na pewno Ktoś ogląda Man to man?
Agn - Wto 25 Kwi, 2017 12:30
Mialam w planie, bo to chyba o agentach. A co? Ciekawa?
Admete - Wto 25 Kwi, 2017 13:23
Nie mam pojęcia. Dlatego pytam.
Trzykrotka - Wto 25 Kwi, 2017 18:16
Uuu, teaser faktycznie okropny, ale ja i tak zmacam. Niejeden już okropny teaser skrywał całkiem miłą dramę. PSJ nie odpuszczę.
Agn, nie bój się, powiadam ci. Scenę z kotką miałaś już w 5, więcej nie będzie, prócz tego, że gad przyniesie ją do zbadania do kliniki weterynaryjnej. A psa w 1 odcinka zdąży tylko wziąć na smycz, nie okazując zresztą żadnych złych zamiarów względem niego.
Ja sobie Pastę muszę dozować przez tego chefa-idiotę. Jakoś chyba też trzeba mi odprężenia, bo twardo trzymam się tej dramy, choć bez wielkiego przekonania. Ot, odcinek tu, odcinek tam. Ostatnio chef skąpał się w zimowym morzu czekając na rybaków z żabnicą i całkiem nieźle to przyjął. Teraz rozumiem że będzie konkurs kulinarny
Może spróbuję Tunel albo MSR, czekając na Pannę Marple.
| Admete napisał/a: | | Ktoś ogląda Man to man? |
Po zakulisowej aferze z Cheese in the Trap tak mnie odrzuca od głównego aktora, że
Agn - Wto 25 Kwi, 2017 21:40
Obejrzałam ChT nr 6 i prawie umarłam ze śmiechu, jako pospieszyłam donieść Trzykrotce drogą smsową. Ten Drugi w kucki na smyczy przed Ah Inem - ratunku! Poza tym super, że to i owo zaczyna się ciut rozjaśniać.
Gorzej, że pisarz Han kompletnie do siebie zraził pannę.
I dużo, dużo humoru było w tym odcinku.
Rewelacja, póki co. Paluszki lizać.
Zaczęłam Man to man, myślę sobie - będę dobrą koleżanką i oblecę to dla was. Zaczęło się dobrze, potem pojawił się zły batman, ale na szczęście okazał się jedynie trailerem do hollywoodzkiego filmu jakiegoś gwiazdora (to pewnie drugi główny bohater), a teraz bohater siedzi w więzieniu w pomarańczowym wdzianku i spotyka... no nie uwierzycie - dawnego kolegę Wachlarza z Kropek, tego, którego zastrzelił ratując swoją panią. Biedak kolejny raz gra z facetem, który wydusza z siebie angielski z najwyższym trudem.
I niestety sporo ma tego angielskiego.
Ale po Kropkach jestem zahartowana.
W każdym razie pierwsze 15 minut za mną.
BeeMeR - Wto 25 Kwi, 2017 22:13
| Agn napisał/a: | | O czkawce się chyba nie zająknęłaś. | O wielu rzeczach nie pisałam, bo o wszystkim się nie da - np. że pani zostawiła w aucie po wiadomej nocy swoje piękne nowe wkładki do stanika - i wygląda na to, że pan je przechował A ona jego płaszcz, w którym zwiała. Jej, jakie to głupiutkie - ale z bananem zabieram się za 4. odcinek
| Trzykrotka napisał/a: | Teraz rozumiem że będzie konkurs kulinarny | Tam co chwilę jest konkurs albo inna rywalizacja - no i też tak mam, że oglądam, bo tez drama nie jest zła, ale co chwilę się łapię za głowę, że ten główny zachowuje się jak dupek No ale dobre momenty tez ma.
|
|
|