Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - Dramaland przedstawia, czyli knajpa nr 10
BeeMeR - Czw 11 Sie, 2016 22:41
Trzykrotka napisał/a:
Dobrze, że to nie ta podstawowa królowa, niech na razie zrobi sobie trochę przerwy
Amen. Mam dość jej wytrzeszczu.
Signal 3 - Oficer starszy się zauroczył dziewczyną Przeuroczo to zagrał.
I znów nowe zabójstwo
Trzykrotka znalazłaś ładną wersję?
Mam pierwszy odcinek Bubu - wersja de luxe dla lingwistów, napisy chińskie, angielskie i polskie jedne pod drugimi
Czuję się oszołomiona nadmiarem tłumaczeń - acz mogę się zacząć uczyć chińskiego
edit:
Signal 4
i wszystko musiał szlag trafić
A przynajmniej tą konkretną osobę nr 9.Trzykrotka - Pią 12 Sie, 2016 00:16 Mnie za chwilę trafi Naprodukowałam się, wysłałam posta o Signal (Admete mi obiecała ładną wersję), W i Bu Bu - i nie ma go. Nie ma i już.
Wrrr, pewnie coś nabredziłam, jutro odtworzę.
Śpijcie dobrze i niech się wam śnią piękne oczy - proszę sobie wybrać, czyje Admete - Pią 12 Sie, 2016 06:15
Cytat:
A nasza Ruoxi ma tyle czaru, że spokojnie można zrozumieć fascynację, jaką budziła w cesarskich synach.
I to jest właśnie to, co trzeba. Jako widz jestem pod jej urokiem, mimo że gra nastolatkę. Jest śliczna i wdzięczna. Jak się nudzi, przeprasza siostrę, robi niespodziankę urodzinową Dziesiątemu. Czy to według Agn Przygłup? - ja go lubię, zwłaszcza po trzecim odcinku, nie będę go tak nazywać, ma serce na dłoni. Jest prosty, ale nie prostacki. Pasowałoby mu zamieszkać gdzieś na prowincji z jedną lub dwiema rozsądnymi, zwykłymi żonami i byłby szczęśliwy Podobało mi się zakończenie 3 odcinka, ale się zastanawiam. Jeśli obejrzę wersję chińską, to możliwe, że koreańskiej już mi się nie będzie chciało. Interesuje mnie też, czy zostawią dziewczynę jako główną bohaterkę, bo ona jest najważniejsza. Jeśli dziewczyna nie umie grać, a przynajmniej nie będzie wystarczająco urocza, to będzie porażka ( tak jak z dziewczyną w Zwierciadle ). Podoba mi się, że w serialu nie ma histerii, wrzasku, czochrania włosów przez bohaterkę. Nie czepiam się, że nie rozpacza, wolę takie rozwiązanie - jako widzowie akceptujemy sytuację i bohaterka też. Podejmuje decyzję, że się przystosuje.
Trzykrotko ciekawam bardzo twojej opinii o najnowszym W.BeeMeR - Pią 12 Sie, 2016 07:07
Cytat:
Mnie za chwilę trafi Naprodukowałam się, wysłałam posta o Signal (Admete mi obiecała ładną wersję), W i Bu Bu - i nie ma go. Nie ma i już.
Dokończyłam dziś 4 odc. Signal, bo wczoraj padłam w 3/4 - smutno mi Aragonte - Pią 12 Sie, 2016 07:40 Chodzi o Mo Hyula i jego zauroczenie? Nie mam pod ręką Signal, piszę od Agn, nie pamiętam tego 4. odcinka Admete - Pią 12 Sie, 2016 07:46 Końcówka 4 odcinka Signal jest smutna, ale tam często jest smutno, choć jest tez nadzieja.Aragonte - Pią 12 Sie, 2016 07:52 Czy tam była scena z kinem? BeeMeR - Pią 12 Sie, 2016 08:15 Tak, scena z kinem i komedią, że boki zrywać
Rozumiem, że to jest zamknięcie tej sprawy i będzie kolejna.
Trzykrotko, nie czytaj przed skończeniem 4 odc. - to głównie ogólne gdybanie ale naprowadzające i psujące oglądanie
Spoiler:
Jak naiwne dziecko dałam się podpuścić dramie. Zaangażować, by bolało mocniej.
Wredni
Ale to też świadczy o klasie dramy, że tego nie przewidziałam, bo najczęściej taki zabieg jest bardzo czytelny - no i aktorstwo zadurzonego policjanta znakomite - jak szczeniak chwycony pierwszą, nieporadną miłością.
Dobrze, że rozwiązane sprawę i znaleziono skurwysyna a dokładniej dwóch
Ogólnie aktor-starszy policjant podoba mi się tu ogromnie - znacznie bardziej niż posągowy IMHO Moo Hyul, którego też lubię, ale tego policjanta jednak bardziej.
Młody jest ok i policjantka jest ok - żadnej niuni, hurra! Zresztą niunia by nie przetrwała wśród kolegów policjantów, nie pierwszy raz to widać (np. Howling).Aragonte - Pią 12 Sie, 2016 08:32 Bardzo lubiłam tego policjanta - tzn. w sumie obu panów połączonych pewną transmisją Będzie tam sporo jeszcze scen z przeszłości i policjantka i "Mo Hyul" mają przecież wspólny wątek. Aaa, nie napiszę więcej, bo niechcący zaspoileruję, a w przypadku Signal to byłoby karygodne
Jak by tu Agn namówić, żeby pooglądała sobie ze mną Signal, hmmm BeeMeR - Pią 12 Sie, 2016 08:35
Aragonte napisał/a:
policjantka i "Mo Hyul" mają przecież wspólny wątek
mają, mają - jak piękne pozowali do zdjęcia
ładnie to zapletli, że on był jej mentorem, a teraz komunikuje się z młodym, który z nią pracuje.
Doceniam, że tej dramy nikt nie spoileruje, bo też byłoby to mocno niewskazane Aragonte - Pią 12 Sie, 2016 08:39 Za spoilerowanie Signal groziłoby kęsim
Pamiętasz, jakie skrótowe i enigmatyczne wpisy miała o tej dramie Admete, a potem ja "Reszta jest spoilerem" itd. BeeMeR - Pią 12 Sie, 2016 08:40 No bo reszta jest spoilerem I to spoilerowym Aragonte - Pią 12 Sie, 2016 08:43 Całkowicie się zgadzam
Bardzo doceniam scenarzystów tej dramy Aktorów też - miałam mnóstwo sympatii dla głównej trójki, zwłaszcza dla obu panów.Trzykrotka - Pią 12 Sie, 2016 08:52 Nie zaglądam w spoilery, bo bardzo szkoda byłoby sobie coś zepsuć przy tym zamyśle dramy, z zakrętasami i suspensami.
Wczoraj za późno zabrałam się do oglądania: najpierw czekałam na ekipę, która miała przyjechać po starą kanapę, potem był odcinek W, potem okazało się, że jest mecz siatkówki Polska-Argentyna na olimpiadzie....
Uparłam się, że obejrzę i zasnęłąm w połowie - dziś zacznę od założenia "wydziału starych spraw." Złota klawiatura dla tłumacza .
Zanim pokomentuję, co napisałyście, wyrażę sobie szczery żal.
Już się cieszyłam, że Ji Soo, nasz koreański Czternasty, który miał przeurocze cameo w Doctors, gra w kolejnej dramie. Obyczaju. Zaglądam do zapowiedzi i co widzę?
http://www.dramabeans.com...ance-fantastic/ Niech on nie gra z takimi beznadziejnymi aktorkami, bo nie poświęcę się nawet dla niego Admete - Pią 12 Sie, 2016 09:35 Biedna...Te złe aktorki psują przyjemność oglądania. A o Signal się inaczej nie da jak oględnie względem fabuły
A jakby ktoś chciał chiński makaron ( porcja niepełna ) z angielskim sosem, to proszę przywieźć własne naczynia. O ile bar będzie
Cytat:
mają, mają - jak piękne pozowali do zdjęcia
W stylu późnych lat 80 wczesnych 90 - Dempsey i Makeapeace na tropie Trzykrotka - Pią 12 Sie, 2016 09:38
Ta kobieta to koszmar, nie aktorka. Drewniana do bólu. Piękna, jakaś miss Korea, czy miss Seulu, ale beztalencie. To ona grała tenisistkę w My Girl i Drugą w Nice Guy z Wachlarzem BeeMeR - Pią 12 Sie, 2016 10:00
Trzykrotka napisał/a:
Ta kobieta to koszmar, nie aktorka. Drewniana do bólu. Piękna, jakaś miss Korea, czy miss Seulu, ale beztalencie. To ona grała tenisistkę w My Girl i Drugą w Nice Guy z Wachlarzem
Okropna była, w jednyjm i drugim. Ładna może i owszem, widziałam kiedyś newsa, że złożyła pozew rozwodowy, pewnie chce wrócić do aktorstwa. Co za pech dla Ji Soo.
Trzykrotka napisał/a:
"wydziału starych spraw." Złota klawiatura dla tłumacza
A to nie był "wydział spraw pogrzebanych"? (bo "zamkniętych" pewnie brzmi zbyt prosto) Tak czy inaczej trofeum popieram Aragonte - Pią 12 Sie, 2016 10:12 Zastanawiam sie, czy nie chodzilo o sprawy przedawnione Trzykrotka - Pią 12 Sie, 2016 10:22
Aragonte napisał/a:
Zastanawiam sie, czy nie chodzilo o sprawy przedawnione
Tak, takie, co do których umorzono sledztwa. Ale "Wydział starych spraw" brzmi co najmniej niezgrabnie.
BeeMeR napisał/a:
Ładna może i owszem, widziałam kiedyś newsa, że złożyła pozew rozwodowy, pewnie chce wrócić do aktorstwa. Co za pech dla Ji Soo.
Buuu! Niech jej mąż zapłaci duże alimenty i niech kobieta spada na Bali, czy innej Tajlandii. I jeszcze ma to być noona romance z jego strony. Nie-nie-nie! Mogłam uwierzyc, że kochał się w naszej doktóreczce z Faith (w Angry Mom), ale tego babsztyla nie zniesie...BeeMeR - Pią 12 Sie, 2016 13:04
Aragonte napisał/a:
Zastanawiam sie, czy nie chodzilo o sprawy przedawnione
Przedawnione i dawno zamknięte - a teraz ponownie otwarte.BeeMeR - Pią 12 Sie, 2016 17:00 Komu wieszak, komu?
https://www.dramafever.co...ngers-in-china/ Admete - Pią 12 Sie, 2016 18:46 Ale to głupie...Agn - Pią 12 Sie, 2016 19:04
BeeMeR napisał/a:
Mam pierwszy odcinek Bubu - wersja de luxe dla lingwistów, napisy chińskie, angielskie i polskie jedne pod drugimi
A coś poza napisami jeszcze widać????
BeeMeR napisał/a:
acz mogę się zacząć uczyć chińskiego
Powodzenia.
Trzykrotka napisał/a:
Mnie za chwilę trafi Naprodukowałam się, wysłałam posta o Signal (Admete mi obiecała ładną wersję), W i Bu Bu - i nie ma go. Nie ma i już.
Dlatego zazwyczaj piszę sobie w pliku. Za dużo razy mi się też coś takiego przytrafiło.
Admete napisał/a:
Czy to według Agn Przygłup? - ja go lubię, zwłaszcza po trzecim odcinku, nie będę go tak nazywać, ma serce na dłoni. Jest prosty, ale nie prostacki.
Jest, ale robi często minę a'la WTH? I trochę za często podnosi głos, jak nic nie rozumie. Ale jest ok, miły, sympatyczny. Troszkę mi go nawet żal było.
Admete napisał/a:
Podoba mi się, że w serialu nie ma histerii, wrzasku, czochrania włosów przez bohaterkę.
Jest to samo w wykonaniu Wrogini - ta to się wydziera i w ogóle. A za warkoczyki też się chwyciły - nawet do stawiku przez to wpadły, a panienka chciała się rozhisteryzować.
Admete napisał/a:
Interesuje mnie też, czy zostawią dziewczynę jako główną bohaterkę, bo ona jest najważniejsza. Jeśli dziewczyna nie umie grać, a przynajmniej nie będzie wystarczająco urocza, to będzie porażka
Cóż, moim zdaniem nie ma jak być słabsza od chińskiej aktorki - ja jej aktorstwem nieszczególnie byłam z początku zachwycona.
Aragonte napisał/a:
Jak by tu Agn namówić, żeby pooglądała sobie ze mną Signal, hmmm
NIJAK! NAJPIERW MASZ OBEJRZEĆ WILCZKA!!!
Trzykrotka napisał/a:
potem okazało się, że jest mecz siatkówki Polska-Argentyna na olimpiadzie....
Uparłam się, że obejrzę i zasnęłąm w połowie
Musiało być emocjonująco...
Trzykrotka napisał/a:
Już się cieszyłam, że Ji Soo, nasz koreański Czternasty, który miał przeurocze cameo w Doctors, gra w kolejnej dramie. Obyczaju. Zaglądam do zapowiedzi i co widzę?
http://www.dramabeans.com...ance-fantastic/
Niech on nie gra z takimi beznadziejnymi aktorkami, bo nie poświęcę się nawet dla niego
O żesz w Mordor... nieeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kto jej pozwolił znowu pchać się na plan??? Nie ma jakichś przepisów, które to regulują?
Trzykrotka napisał/a:
Buuu! Niech jej mąż zapłaci duże alimenty i niech kobieta spada na Bali, czy innej Tajlandii. I jeszcze ma to być noona romance z jego strony. Nie-nie-nie! Mogłam uwierzyc, że kochał się w naszej doktóreczce z Faith (w Angry Mom), ale tego babsztyla nie zniesie...
Naprawdę to chyba najgorsza aktorka w dramalandzie.
I co z tego, że ma ładną buzię? Pierdylion takich łazi po świecie...
ja jej aktorstwem nieszczególnie byłam z początku zachwycona.
Ale jest urocza. Mnie nie denerwuje. One tam ogólnie albo są nad wyraz wdzięczne, albo krzykliwe. Stanów pośrednich brak. A ta koreańska sprawia wrażenie nijakiej.BeeMeR - Pią 12 Sie, 2016 20:01
Admete napisał/a:
Ale to głupie...
Prawda? Miałabym wrażenie, że mam zombie w szafie - ale co kto lubi
Agn napisał/a:
A coś poza napisami jeszcze widać????
Widać, u mnie się napisy pl (osobne) wyświetlają na czarnym polu pod dramą, w którą wklejone są pozostałe napisy - może poszukam wersji bez napisów wklejonych - jest taka?
Agn napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Jak by tu Agn namówić, żeby pooglądała sobie ze mną Signal, hmmm
NIJAK! NAJPIERW MASZ OBEJRZEĆ WILCZKA!!!
Signal to nie razem - nie na pierwszy raz (u mnie drugiego nie będzie, ja kryminałów nie oglądam ponownie ) - Agn daj dramie szansę - test 4 odcinków, warto (ja pierwszym nie byłam zachwycona )