To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne II

Jotka - Pią 26 Wrz, 2014 17:58

Mea culpa, mea maxima culpa :mrgreen:
Akaterine - Sob 27 Wrz, 2014 13:16

Z cyklu polecanki ;) - polecam już nie nowy serial Inspector George Gently. Lata 60., tradycyjny układ starszy inspektor + młodszy sierżant, akcja dzieje się w hrabstwie Northumberland, czyli tam gdzie akcja Very. Fajne kryminały w starym stylu :)
Admete - Sob 27 Wrz, 2014 13:20

http://www.youtube.com/wa...QwrSjVDpVJCL8lP

Na YT można obejrzeć. Dzięki za namiar.

Akaterine - Sob 27 Wrz, 2014 14:05

Na zachętę - w pierwszym odcinku Armitage i Shaun Evans (Endeavour) ;) .
Caitriona - Nie 28 Wrz, 2014 01:12

Odcinek z RA widzialam, calkiem do rzeczy.
Akaterine - Nie 28 Wrz, 2014 08:08

Kolejne są moim zdaniem lepsze, ta pierwsza sprawa była tylko takim wstępem.
Admete - Śro 01 Paź, 2014 18:32

Już pisałam o tym, jak bardzo mi się podoba 4 sezon Person of Interest :serce2: , ale muszę napisać raz jeszcze. Rewelacyjnie im to wyszło. W zasadzie teraz ten serial powinien być rozpatrywany jako fantastyka na bazie sensacji, a nie odwrotnie jak to było na początku. Jotka jak ci się podoba nowa baza Fincha i spółki?
Na imdb ktoś napisał:

Cytat:
Okay so... I liked the first three seasons of this show. I thought the story was intelligent and the actors were incredible. It always felt like the story was going somewhere and it continued to become more and more epic.
The start of the 4th season (especially episode 2) left me thinking that the writers always intended for this story arc and that the first three seasons were simply backstory. I am so hooked now it is insane.

Popieram w 100%

Drugi odcinek The Blacklist zaczyna się widokiem Pałacu Kultury i Nauki - Warsaw, Poland ;) Pół odcinka dzieje się tak niby u nas i muszę przyznać, że nawet się nie wkurzałam za bardzo. W napisach początkowych pojawia się jakieś polskie nazwisko wśród producentów, więc może dopilnowali, żeby było w miarę przyzwoicie.

Jotka - Śro 01 Paź, 2014 19:15

Zauważyłam że już jest drugi odcinek ale u mnie w domu duży ruch i nie mam szans na spokojne oglądanie, muszę poczekać do piątku :-| . W pierwszym sezonie Person of Interest też był odcinek o mafii wołomińskiej
Admete - Śro 01 Paź, 2014 19:27

Pamiętam, ale nie wyszedł im za bardzo. W Blacklist bardziej się postarali.
Admete - Wto 07 Paź, 2014 21:25

Zupełnie przypadkowo zaczęłam oglądać serial Scorpion o geniuszach na usługach FBI i się wciągnęłam. Bardzo sympatyczni bohaterowie i sporo humoru, szybka akcja.
praedzio - Wto 07 Paź, 2014 21:31

A ja przez weekend nadrobiłam Legends z Seanem Beanem. Całkiem fajny szpiegowski serial się z tego zrobił. Luuubię. :cool:
Admete - Wto 07 Paź, 2014 21:35

Mam w planach, tylko czekam na całość. Forever też oglądam.
Harry_the_Cat - Wto 07 Paź, 2014 22:22

Obejrzalam pierwszy odcinek Forever - na razie nie wiem.

A ogladal ktos Blacklist? wlasnie zpodalam odc. 1

Admete - Śro 08 Paź, 2014 06:53

Ja oglądam na bieżąco - całkiem mi się podoba.
Eeva - Śro 08 Paź, 2014 09:21

Obejrzałam Forever i raczej nie będę kontunuować. Tak samo jak i Gotham. Chyba robię się coraz bardziej wymagająca;-)
Dałam szanse How to get away with murder i mam mieszane uczucia, obejrzę jeszcze moze ze dwa odcinki i wtedy zdecyduję.
Zdecydowanie będe oglądac Stalker - o jednostce policji zajmująca sie przypadkami związanymi ze stalkingiem. Gra Dylan McDermott co dla mnie jest milym dodatkiem ;-)

Jotka - Śro 08 Paź, 2014 14:07

Zrobiłam powtórkę z Person of Interest i teraz mogę zacząć 4 sezon, jest faktycznie bardzo dobry. Dziś ma być 3 odcinek :-P
Admete - Śro 08 Paź, 2014 15:30

Mnie Forever bawi. Jak chodzę do pracy i jestem zmęczona, to najbardziej pasują mi seriale mniej lub bardziej proceduralne, w których osobiste losy bohaterów są na drugim planie jako tło. Dlatego wracam nieustannie do NCIS i CSI. Czy ktoś widział The Flash. Person ma świetny sezon.
Eeva - Śro 08 Paź, 2014 15:31

Dzisiaj chcę Flasha obejrzeć jak zdążę.
Caitriona - Śro 08 Paź, 2014 19:34

Flasha też chcę spróbować. Forever jest miłe, spokojne i ma Ioana, więc będę oglądać.

Zastanawiam się nad Stalkerem, widziałam pierwszy odcinek i mam mieszane uczucia.

Admete napisał/a:
Dlatego wracam nieustannie do NCIS i CSI.

A wiesz że powstało CSI: New Orleans?

Admete - Śro 08 Paź, 2014 19:45

Tak, wiem, ale nie mam czasu ;) Pewnie bym oglądała. Najnowszy odcinek PoI - poszli w troche lżejsze klimaty i miałam tak: :lol: Reese jako policjant, Finch jako dealer bronią, Fusco jako podrywacza, a Miss Show jak zawsze ;) Miss Groves także ;)
Jotka - Śro 08 Paź, 2014 21:13

NCIS New Orleans nie jest złe, przyjaciel Gibsa agent Pride jest do niego podobny
Harry_the_Cat - Śro 08 Paź, 2014 22:53

Admete napisał/a:
Ja oglądam na bieżąco - całkiem mi się podoba.

James Spader sie postarzal...

Admete - Czw 09 Paź, 2014 06:49

On tam ma charakteryzację - włosy ( a raczej ich brak ) są zrobione.
Aragonte - Wto 14 Paź, 2014 13:52

Miss Phryne zapowiada powrót :mrgreen:
https://www.facebook.com/...&type=2&theater

Admete - Wto 14 Paź, 2014 13:54

Bardzo się cieszę :)