To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Powiew Orientu II

Trzykrotka - Śro 03 Wrz, 2014 12:01

No więc właśnie - Farah w ogóle nie umie grac, Boman gra znakimicie (on umie, tylko za często bierze role totalnych idiotów, które gra grubą krechą),a mimo to razem nie rażą, a wręcz ta Farah nieumiejętność jest w tym filmie jakoś ujmująca. I podczas scen zebrań parsyjskiej wspólnowy mieszkaniowej i w scenach z przyszłą teściową i w ładnych scenach sam na sam z Bomanem.
Nie mogłam się nadziwić, że ten film wyszedł z ręki kogoś z rodziny Bhansalich :lol:

BeeMeR - Śro 03 Wrz, 2014 12:21

Trzykrotka napisał/a:
Nie mogłam się nadziwić, że ten film wyszedł z ręki kogoś z rodziny Bhansalich :lol:
Zauważyłam :mrgreen: acz zdecydowanie daleki jest od estetyki SLB ;)
BeeMeR - Śro 03 Wrz, 2014 23:35

Jeszcze podobał mi się temat: miłości rodzicielskiej tak mocnej, że nie pozwala żyć dziecku, bo matka tak mocno kocha syna i tak dobrze chce dla niego że ma co i rusz plany wobec niego a jego zdanie ignoruje.
No i temat całej tej upiornej rodzinki co to bez przerwy swata i wypytuje jak leci, przynosząc mu więcej szkody i przykrości niż pożytku.

No i niedaleko pada bollywood od koreańśkiej dramy - w finale (niedorzecznym :P ) trza było znaleźć miejsce na soczek - mangolę ;)

Trzykrotka - Wto 09 Wrz, 2014 08:55

Salman w Warszawie, czyli jak kręcono Kick
https://www.youtube.com/w...eature=youtu.be

Film jest wielkim sukcesem w Indiach :oklaski:

Trzykrotka - Pon 22 Wrz, 2014 10:13

Farah dała Katrinie Sheilę Ki Jawaani, a dla Deepki przyszykowała Lovely.

Sexy Deepika przy rurze
https://www.youtube.com/w...d&v=_JZoNFH60lo

Mnie się bardzo podoba :oklaski:

Admete - Pon 22 Wrz, 2014 12:36

To w końcu będzie ten film? ;)
Trzykrotka - Pon 22 Wrz, 2014 12:44

Happy New Year? A jakże, już veri soon, bo w Diwali. Czyli pewnie w paździerrniku.

Tutaj jeszcze jedna piosenka, Manwa Laage
https://www.youtube.com/w...NFH60lo&index=3

BeeMeR - Pon 22 Wrz, 2014 15:04

Trzykrotka napisał/a:
Farah dała Katrinie Sheilę Ki Jawaani, a dla Deepki przyszykowała Lovely.
Deepika wygląda cudnie, ale muzyka jest okropna - może po prostu nijaka - mnie nie wpada w ucho. W połowie piosenki miałam jej dość - a Sheilę słuchało się bez przykrości nawet kilka razy.
BeeMeR - Pon 22 Wrz, 2014 15:12

Trzykrotka napisał/a:
Manwa Laage
Co do niej mam mieszane uczucia - bop o ile muzyka jest ok (brzmi jak tysiące podobnych piosenek, ale miło dla ucha, podczas gdy poprzednie mnie nużyła) ale zarost SRK hm... muszę się chyba przyzwyczaić ;)
Klatę ma zbytnio przepakowaną jak dla mnie :mysle:
Czepiam się, prawda?

Trzykrotka - Pon 22 Wrz, 2014 15:32

Czepiasz się :wink: Shahrukh specjalnie pakował do filmu, jak do OSO - teraz ma 10-pak.
http://abload.de/image.ph...aiuw_t27k2x.jpg
Chyba do scen walk bokserskich na dziko to jest potrzebne, a poza tym - bo czemu nie? :-D

Mnie się akurat te obie piosenki podobają, zwłaszcza wokal tej rurowej.

BeeMeR - Pon 22 Wrz, 2014 16:09

Trzykrotka napisał/a:
Czepiasz się :wink:
ok :mrgreen:
Admete - Pon 22 Wrz, 2014 16:13

Lubię zarośniętego Shahrukha :) Wygląda na tyle lat, ile potrzeba i wygląda świetnie. Podoba mi się ta druga piosenka. Czekam na film. Musze dodać, ze zbiorowe rozkładanie rączek mnie zabiło :rotfl:

Jest jeszcze jeden filmik - piosenka:

https://www.youtube.com/w...NFH60lo&index=3

Trzykrotka - Śro 24 Wrz, 2014 15:36

Reżyser to ma fajnie... :mrgreen:
Filmik z nowoczesnej sali tortur, czyli Shahrukh napina mięsnie przed zdjęciami.
http://www.youtube.com/wa...player_embedded

Zwróćcie uwagę na Farah - c'mon, you can do it! :rotfl:

BeeMeR - Czw 25 Wrz, 2014 14:30

Gdzie te czasy, kiedy miał ciepłe kluchy zamiast klaty ;)
Niestety - dla mnie dalej jest przepakowany - i mając w pamięci np. Asokę, któego kocham miłością wielką wygląda to dla mnie trochę dziwnie - te buły, żyły i zwoje mięśni - o wiele bardziej podobał mi się w OSO, jeśli już :serce:

Trzykrotka - Czw 25 Wrz, 2014 14:45

Mnie w OSO się nie podobał - miał za bardzo wychudzoną twarz. A pamiętaj, że ciało w tej wersji, którą oglądamy, jest tylko na chwilę, do ujęcia w filmie. Widać, że ma na sobie kostium (te ubłocone portki) i że ćwiczy i pewnie nie jadł przez tydzień, żeby mu się buły ujawniły. Za chwilę po tym ciele nie będzie znaku ni popiołu.
Ja ten filmik dla Farah wkleiłam - ubawiła mnie.

BeeMeR - Czw 25 Wrz, 2014 14:59

Tam miał wychudzoną twarz (też długo dojrzewałam do tego, by ten sześciopakowy wizerunek polubić - ja mam widać wrodzoną nieufność ;) )- a tu jest cały żylasty. Ja niby wiem, lata już nie te, bo nikt nie robi się młodszy...
Zdjęcie porównawcze wkleiłam, bo zauważyłam, że zaroiło się od porównań z Salmanem, Hrithikiem, Aamirem itd - to już lepiej z samym sobą ;)
Ja to doceniam na pewnym poziomie - ile to musi być wyrzeczeń i samozaparcia dopakować i wyrobić muskulaturę, ale nieszczególnie mi się to podoba - nic nie poradzę. Do klatonów nigdy nie miałam zamiłowania.

Trzykrotka - Pon 29 Wrz, 2014 14:09

Jeśli ktoś ma Eurosport i czas dziś o 16.30,, to polecam :kwiatek: Pokażą mecz krykietowy rozgrywek T20, w którym zagrają szarukowi Kolkata Knight Riders. Póki co idą jak burza w tych rozgrywkach :banan:

A tutaj - genialny pokaz tańca fontann z Dubaju w takt Dhoom Tana
https://www.youtube.com/watch?v=3FmSLMX1SFQ

BeeMeR - Pon 29 Wrz, 2014 16:13

Trzykrotka napisał/a:
genialny pokaz tańca fontann z Dubaju w takt Dhoom Tana
Piękne :serce:
Trzykrotka - Pią 10 Paź, 2014 09:38

To może wieść nie bardzo filmowa, ale jako ciekawostka - bardzo fajna.
Z okazji Eid Shahrukh wrzucił na twittera pierwsze oficjalne zdjęcie swojego drugiego syna, AbRama. Mały nie jest raczej podobny do starszego brata, Aryana, ale do ojca w tym samym wieku - niesamowicie.
http://www.pinkvilla.com/...py-srk-say-fans

BeeMeR - Pią 10 Paź, 2014 09:54

Trzykrotka napisał/a:
Mały nie jest raczej podobny do starszego brata, Aryana
trochę też - w okolicach brwi zwłaszcza. Bardzo fajne zdjęcie, ładne dziecko - przede wszystkim ma bardzo bystre spojrzenie :mrgreen:
Trzykrotka - Nie 12 Paź, 2014 23:03

Sporo o tym filmie słyszałam i w końcu sięgnęłam.
Queen (2014)
To film, który odniósł bardzo duży sukces komercyjny w Indiach i wywindował mocno pozycję zawodową Kangany Ranaut, tytułowej Rani - Królowej.
Rani poznajemy, kiedy właśnie bawi się i tańczy na swojej własnej ceremonii nakładania henny. Ślub ma być za dwa dni, ślub, który wieńczy romantyczną historię jej i Vijaya (Rajkumar Rao).

Rani, nieśmiała, zapięta w bury sweterek, miła i słodka, ma za chwilę wieść życie delhijskiej mężatki i jest z tego bardzo zadowolona. Cieszy się też z wymarzonej podróży poślubnej - do Paryża i Amsterdamu.

Ale nic nie idzie, jak miało iść. Roztomiły Vijay oświadcza, że mu się odmieniło. Że przeprasza. I żeby ona nie robiła scen. Rani scen nie robi, ale odwołany ślub odchorowuje. A potem postanawia jechać w podróż poślubną - sama.

I teraz wcale nie następuje wzięty z Harlequinów scenariusz pt: wyjechała i spotkała księcia z bajki. Ale następuje inny - nasza Rani naprawdę staje się Królową - własnego życia. Wydarzenia złe i dobre, napotkani ludzie, wypity alkohol, nowe sukienki i doświadczenia - wszystko to składa się na podstawowe doświadczenie: cokolwiek robisz, rób to po swojemu. Tak, jak ty chcesz, nie jak nakazuje ci tradycja, rodzina, zasady.
Piękny film, piękny! Kręcony jest modną, nieco niedbałą techniką, tak, jakbyśmy podglądali bohaterów z boku, a nie byli pełnoprawnymi świadkami wydarzeń. Do tego typu filmu aktorstwo i osobowość Kangany pasują idealnie. Jest masa pięknej muzyki - i w ogóle - polecam.

Paryska przewodniczka Rani - Vijaylaxmi

Jej amsterdamscy współspacze z motelu

Admete - Pon 13 Paź, 2014 05:44

To jestem zainteresowana :)
Trzykrotka - Pon 13 Paź, 2014 08:48

Jasne :kwiatek: Bardzo mi się podoba, że jest w Bollywood od jakiegoś czasu silny nurt filmów, w których osią są kobiety. Może to dzięki aktorkom, ale raczej - zapotrzebowaniu społeczeństwa, w którym kobiety stają się samodzielne, wychodzą z domów, zarabiają na siebie. Mam jeszcze do obejrzenia Gulab Gang z Madhuri i Juhi, Dedh Ishqiya, drugą część Ishqui, znów w Vidyą, Naseruddinem Shahem i Arsadem Warshi, Prócz tego komedię kryminalną z Vidyą - panią detektyw i dwa filmy z Alią Bhatt - ale, że oba od Karana, to spodziewam się raczej czegoś mniej drapieżnego, a raczej słodkiego. W każdym razie - panie górą :banan:
BeeMeR - Pon 13 Paź, 2014 08:59

Trzykrotka napisał/a:
W każdym razie - panie górą :banan:
Będę czekała na kolejne recenzje :kwiatek:
Admete - Pon 13 Paź, 2014 10:54

Trzykrotka napisał/a:
Dedh Ishqiya, drugą część Ishqui, znów w Vidyą, Naseruddinem Shahem i Arsadem Warshi, Prócz tego komedię kryminalną z Vidyą - panią detektyw i dwa filmy z Alią Bhatt - ale, że oba od Karana, to spodziewam się raczej czegoś mniej drapieżnego, a raczej słodkiego.

Uśmiecham się ;)