Seriale - Pretty Little Liars
Akaterine - Pią 28 Lut, 2014 10:15
| Eeva napisał/a: | | A co pokazują przecieki? |
Alison tak jakby zdradza, kim jest A - kiedyś o tym pisałam, wtedy nie chciałaś wiedzieć, więc nie powiem . Zapowiedź następnego odcinka też niby na to wskazuje:
http://www.youtube.com/watch?v=nPPeSCmCfdk
Eeva - Pią 28 Lut, 2014 10:17
Teraz biję się z myslami czy chcę obejrzeć
A teraz będzie ostatni odcinek?
Akaterine - Pią 28 Lut, 2014 11:12
Nie, chyba przed przed ostatni. Dlatego stawiam, że to "Ali tells all" nie będzie takie "all" .
Eeva - Pią 28 Lut, 2014 11:13
Skusiłam się i obejrzałam... chciałabym, żeby juz skończyli ten serial, wszystko ma swoje granice.
Czuję się juz prawie fizycznie zmęczona rozkminianem kto jest A
Akaterine - Pią 28 Lut, 2014 14:11
Tym bardziej, że możesz sobie rozkminiać ile wlezie, a i tak tfurcy wyskoczą z czymś totalnie bez sensu .
Eeva - Pią 28 Lut, 2014 14:11
Kogo Ty obstawiasz?
Akaterine - Pią 28 Lut, 2014 14:17
Ja już nie wiem. To musi być jakaś zła bliźniaczka, bo nic innego naprawdę nie ma sensu .
Eeva - Pią 28 Lut, 2014 14:20
Ja po cichu licze na matkę Alison.
Druga opcja to team: zła bliźniaczka Alison + zły bliźniak Ezry (nadal nie pozbylam się nadziei że takowy wystąpi)
Akaterine - Pią 28 Lut, 2014 14:36
O, nie pomyślałam o matce Alison, ale to ma sens. W sumie często jest pokazana we wspomnieniach, że raczej żarła się z córką.
Akaterine - Czw 20 Mar, 2014 17:21
Eeva, i jak wrażenia?
Na szczęście "wyciek" scenariusza ostatniego odcinka był nieprawdziwy (a brzmiał: "Alison: -A- to... ktoś, kogo jeszcze nie znacie"). Ogólnie całkiem mi się podobało, sporo rzeczy się rozjaśniło. I teraz jestem przekonana, że za próbą zabójstwa Alison stała jej zła siostra bliźniaczka, bo dlaczego matka miałaby chronić zabójcę?
Eeva - Pią 21 Mar, 2014 09:01
Czy to był ostatni odcinek sezonu?
Poprzedni straszliwie nudny (ten z sukniami ślubnymi), ale ostatni bardzo fajny i trzymający w napięciu.
Moje refleksje:
1.Ezra okazał się dobrym facetem, bez morderczych skłonności, chociaż jak dla mnie nadal pozostaje the creepiest creeper who ever creep.
2. Już nie mieli kogo dac jako pomocnika Ali tylko Noela. Zdążylam juz sto razy o nim zapomnieć.
3. Toby polecial do Londynu, zeby powiedziec Melissie o problemach Spencer. Serio? No rozumiem, że załapal się na niezłą kasę z ugody ze szpitalem, no ale bez przesady. Rozumiem, ze w Londynie nie ma telefonów albo Skype?
4. nie uważasz, że Hanna wyglądała jakby coś ukrywała?
5. Zła bliźniaczka Ali robi się coraz bardziej prawdopodobna, bo kogo mogłaby chronić matka? Jasona?
6. Wiedziałam, że z Moną jest coś nie tak.
Akaterine - Sob 22 Mar, 2014 20:11
| Eeva napisał/a: | | 3. Toby polecial do Londynu, zeby powiedziec Melissie o problemach Spencer. Serio? No rozumiem, że załapal się na niezłą kasę z ugody ze szpitalem, no ale bez przesady. Rozumiem, ze w Londynie nie ma telefonów albo Skype? |
W ogóle to jest bardzo ciekawe w tym serialu - wszyscy mają przy sobie telefon, ale jeżeli ktoś nagle gdzieś przyjeżdża lub wyjeżdża to nigdy nie zadzwoni i nie powie, zawsze wpada niespodziewanie. Nawet to, że Melissa po prostu sobie przyleciała, bez żadnego uprzedzenia, żadnego "mamo, tato, jutro będę" .
Ale tak ogólnie to próbuję wszystko zrozumieć - czyli Alison była prześladowana przez Monę, ta ją namówiła na ucieczkę, później prześladowała dziewczyny. Gdy Mona trafiła do psychiatryka kto prześladował dziewczyny? To już matka Alison to przejęła czy ktoś inny?
I jak myślisz, Ezra umrze? Chyba musi, skoro powiedział, że wie, kim była ta zamaskowana osoba.
Eeva - Nie 23 Mar, 2014 07:33
Pasowałoby żeby umarł, ale nie wiem czy twórcy serialu zdecydują sie na tak radykalny krok - Ezra jest dośc popularną postacia. No chyba, ze akrot dostał nowe propozycje
No właśnie ja nie do końca jestem przekonana, ze to Mona prześladowała Alison. W sumie było tylko pokazane, ze ma fizia na jej punkcie...
Eeva - Czw 10 Lip, 2014 14:45
No i Ezra nie umarł. Aria znów go kocha, mamy dranie rąk, niespokojnie spojrzenia, znów bedzie miłość. Bleh.
Żałuję, ze Alison wróciła, denerwuje mnie.
O co chodzi z tym wielkim spiskiem przeciwko Ali, w którym jest chyba każda osoba, kóra kiedykolwiek wystąpiła w tym serialu + kilku statystów dla zapełnienia pokoju?? W sumie to powinno mi się spodobać, bo nie ma większego fana spisków niż ja, ale to wyszło jakoś tak... no nie wiem... kulawo...
Jaki sekret mogą ukrywać Melissa i ojciec?
A tak zupełnie baj de łej to nie sądze żeby A nie żyła/nie żył/nie żyło. Czuję, ze się przyczaja
Akaterine - Czw 10 Lip, 2014 18:26
| Eeva napisał/a: | | O co chodzi z tym wielkim spiskiem przeciwko Ali, w którym jest chyba każda osoba, kóra kiedykolwiek wystąpiła w tym serialu + kilku statystów dla zapełnienia pokoju?? W sumie to powinno mi się spodobać, bo nie ma większego fana spisków niż ja, ale to wyszło jakoś tak... no nie wiem... kulawo... |
Też nie wiem, o co chodzi. Ale w tutaj od dawna nie należy doszukiwać się sensu . Gdyby Mona chciałaby się pozbyć Ali to mogłaby po prostu donieść policji, że ta zwyczajnie uciekła, a gdyby policja jej się czepiała, usprawiedliwiłaby się tym, że miała świra, bo przecież niedługo po tym wylądowała w Radley.
| Eeva napisał/a: | A tak zupełnie baj de łej to nie sądze żeby A nie żyła/nie żył/nie żyło. Czuję, ze się przyczaja |
Przyczaja się na pewno, ostatnia scena odcinka na to wskazuje .
Eeva - Śro 30 Lip, 2014 08:46
Nadrobiłam PPL. Już nie mam siły na ten serial. Wszystko robi się mdłe, zawiłe i beznadziejne. Trochę jak Lost.
Tak jak obstawiałyśmy A się tylko przyczaja i wróciło z wielkim BUM. Dosłownie.
Myślisz, ze kiedykolwiek dowiemy się kim tak naprawdę jest A??
Nie odpowiada mi powrót, bądź zapowiedź powrotu, wielkiej miłości Ezry i Arii. Jak już kiedyś napisałam on jest the biggest creeper who ever creeped.
Akaterine - Śro 30 Lip, 2014 21:31
Na razie w sumie nie dzieje się nic konkretnego. Mona i jej banda coś kombinuje, A gdzieś jest, Ali też coś kombinuje, mam wrażenie, że sami tfurcy nie mają pomysłu.
W ogóle z Ali i jej niby porwaniem to dziewczyny powinny iść na policję, powiedzieć, że Ali kłamała i nawet powiedzieć, że były w teatrze, ale ściemnić, że uciekły, jak zobaczyły Shanę. Zwalić prześladowania Ali na Monę i powiedzieć, że A nadal ich prześladuje, ale nie wiedzą, czy to Mona czy kto inny. Ale wtedy nie byłoby serialu .
Eeva - Czw 31 Lip, 2014 08:48
No jakby kazdy tak rozsądnie podchodził do sprawy to rzeczywiście nie byłoby serialu
Eeva - Pią 24 Paź, 2014 15:02
Akaterine, zobacz co wyczytałam właśnie
| Cytat: | | ABC Family renewed Pretty Little Liars for Season 6 AND Season 7 |
Akaterine - Nie 26 Paź, 2014 17:58
Nawet mnie to nie dziwi, ale chyba powoli tracę cierpliwość do tego serialu .
Eeva - Pon 27 Paź, 2014 08:31
Ja tak samo. Oglądam z przyzwyczajenia, ale chce żeby już się skończyło.
Jeśli oglądałas Twiested, to nie dostali kolejnego sezony. a szkoda, bo sie wciągnęłam.
Akaterine - Śro 21 Sty, 2015 20:59
Oglądasz? To się zrobiło naprawdę głupie .
Eeva - Czw 22 Sty, 2015 08:38
Oglądam. Już chyba sami scenarzyści nie mają weny jak dalej wszystko poprowadzić.
Powiedzieliby już w końcu kim tak na prawdę jest A i jakie sa jej/jego motywacje, bo rzeczy które on/ona wyprawia to już sugerują jakiś spisek rządowy, w którym bierze udział caly świat.
Akaterine - Czw 22 Sty, 2015 18:40
| Eeva napisał/a: | | rzeczy które on/ona wyprawia to już sugerują jakiś spisek rządowy, w którym bierze udział caly świat. |
Dokładnie
Poza tym kolejne durne zachowania. Co robi Caleb z supertajnym laptopem Mony? Daje go Arii, żeby sobie z nim pochodziła, a ta idzie z nim w odludne miejsce . Aria dostaje smsa od "H", więc idzie samotnie na spotkanie. Aria wysyła głupiego maila rekrutacyjnego, jakby nie wiedziała, że A jest superhakerem i znajdzie wszystko, i oczywiście fakt napisania maila ukrywa przed Ezrą, choć miałaby problem z głowy. Spencer, jeszcze niedawno podejrzana o morderstwo, bierze udział w ukryciu narzędzia zbrodni i wkrada się w miejsce, gdzie może być ciało . Albo nagranie z zabójstwa Mony - z kilometra było widać, że te włosy wypadające z kaptura są nienaturalne, poza tym serio? Wybierać się na morderstwo w rozpuszczonych włosach?
Z innych rzeczy - bardzo szybkie mają w USA kursy na policjantów, kilka odcinków i bach, Toby pracuje już nad sprawami zabójstw zamiast wypisywać mandaty za złe parkowanie.
Akaterine - Pią 30 Sty, 2015 20:42
Raczej nikogo nie będzie raził offtop tutaj, bo zaczęłam oglądać słynny serial, zbliżony tematyką do PLL. A mianowicie Gossip Girl! (przeszukałam forum, że oglądałaś, więc mogę swobodnie pisać i przeżywać?) Potrzebuję odmóżdżenia, a PLL spada poniżej jakiegokolwiek poziomu. W sumie GG już w drugim sezonie nie jest lepsze, ale może się poprawi. Momentami przerysowany i zwyczajnie głupi, momentami nawet wciągający. Wiedziałam, że w serialu gra Taylor Momsen, którą kojarzę jako rockową dziewczynę z mocnym makijażem i mocnym głosem (z tej piosenki), byłam ciekawa, kogo będzie grała. Dopiero po piątym odcinku zorientowałam się, że to mała Jenny .
|
|
|