Seriale - Wójt, pleban i s-ka, czyli Ranczo ;)
Anonymous - Nie 21 Kwi, 2013 21:40
Kasiek lata swoje ma i nie przyjmuje wyjaśnień, gdyż swoje wie
akne - Nie 21 Kwi, 2013 22:05
| Admete napisał/a: | Ja Akne co z tym ciałem pedagogicznym?
Dialog niezły. |
To część 77 odcinka.
http://seriale.perupol.co...ml#.UXRFZKI4G8A
Minuta 10.50 Dyrektorka miała wizytację gościa, którego przeniesiona do kuratorium z Izby Obrachunkowej za nadgorliwość Po przeczytaniu wstępnego raportu , upiła się w knajpie. Najbardziej podobał mi się tekst - Proszę mnie nie dotykać. Ja pana nie kocham.
Doskonały jest też odcinek z Hausem - Wezółem - poczatek akcji właściwiej minuta 8.50
http://seriale.perupol.co...ml#.UXREgaI4G8A
Anaru - Pon 22 Kwi, 2013 09:27
Odkryłam właśnie ze zdziwieniem, że mam u siebie 3 sezony Rancza , 2 po po 13 odcinków i 11 z 3. No to chyba nie ma to tamto, muszę się dobrać.
Ile ogólnie było sezonów? Bo widzę, że chyba sporo...
(szkoda, że nie odkryłam przed sobotą to bym sie podzieliła z Admete )
Aragonte - Pon 22 Kwi, 2013 12:35
Sześć jest wydanych na DVD, a chyba siódmy teraz leci w TV - Akne pewnie jest lepiej zorientowana.
Są sprzeczne opinie w necie o późniejszych sezonach, piątym i szóstym - w necie czytałam, że są gorsze, a moja dobra koleżanka oświadczyła z kolei, że fajne, bo scenarzyści się wyraźnie rozkręcili. Kasiek też już wspominała, że te nowe sezony mają różne atuty (np. nowe fajne postacie).
Oglądaj, oglądaj, będziesz komentować z Kaśkiem, Akne i mną
Anonymous - Pon 22 Kwi, 2013 14:30
Akurat też kończę czwarty sezon.
W piątym będą fajne akcenty, związane z Lucy - wójtem, wiem że jednego sezonu praktycznie nie oglądałam. Chyba szóstego... Aptekarz, nowy wikary... Mi osobiście Wezół, jako Hałs podobał sie średnio, ale są odcinki przy których można ze śmiechu się popłakać.
akne - Pon 22 Kwi, 2013 15:39
Teraz idzie ósmy w TV. Niby faktycznie nieco gorszy, ale człowiek sie tak zżył z postaciami, że nie sposób się oderwać.
Anonymous - Czw 25 Kwi, 2013 11:17
Jak lubię ten serial, tak postać Solejukowej mnie tak irytuje, ja rozumiem, że cały ten serial jest przerysowany, ale ona już przechodzi wszelkie granice, no po prostu nie toleruję!!!
Sezon szósty już kończę i to połówkę której nie widziałam, no dużo propagandy, ale elementy humorystyczne są.
I dużo Solejukowej.
Anaru - Pią 26 Kwi, 2013 11:29
Widziałam kawałek jednego odcinka w TV i stwierdziłam, że faktycznie dobrze sie ogląda, więc się wezmę za pierwszy sezon.
akne - Pią 26 Kwi, 2013 17:17
A przepraszam bardzo, dlaczego Solejukowa Cię wkurza? Super jest! W tych odcinkach, gdzie zdaje maturę i uczy się języków SUPER!
Anonymous - Sob 27 Kwi, 2013 13:05
Bo jest przerysowana do przesady.
Anonymous - Pon 29 Kwi, 2013 11:05
Oglądnęłam przed chwilą najnowszy odcinek Rancza, aż sobacze czy na coco jumbo jest ten z przyszłego tygodnia
Aragonte - Nie 05 Maj, 2013 18:52
Obejrzałam do końca sezon V i zabieram się za szósty.
Czy obecny wikary faktycznie odchodzi?
I wiecie co? Wójt może i bywa wredny, ale ja go lubię, to taka barwna postać
No to będę jego śledzić jego karierę parlamentarną
Anonymous - Nie 05 Maj, 2013 20:19
Ale nowy fajny przyjdzie
Czytałas mi w myślach. Miałam pytać czy oglądałaś dalej
Aragonte - Nie 05 Maj, 2013 20:45
Oglądam, jasne, że oglądam Teraz będę z zaciekawieniem śledzić wątek Wójta-Senatora, z osobistych względów
Ponieważ przerywałam sobie emisję, to dopiero jestem przed pierwszym wywiadem Piotra Kozioła, udzielonym na mocnym rauszu, jak rozumiem
A nowy wikary już jest, ale na razie nie zdążył się zaprezentować. Michałowa jak zwykle mnie rozśmieszała swoim "niewtrącaniem się"
Anonymous - Nie 05 Maj, 2013 20:50
A poznałaś już stosunek Michałowej do Mistyków Nadreńskich?
Czekam do jutra niecierpliwie na nowy odcinek. Teraz słyszę, że Rodzice oglądają.
Ja poczytam i Good Wife oglądnę
akne - Pon 06 Maj, 2013 08:54
PROBOSZCZ GÓRĄ !!!!
Nie popieram siłowych rozwiązań, a jednak - BRAWO!!!
Prokurator równie wredny jak tamtem kontroler z kuratorium w którejś serii.
Chyba zwariuJę do przyszłej niedzieli. cZEMU TE ODCINKI SĄ TAKIE KRÓTKIE, PYTAM????
Acha - MICHAŁOWA W AKCJI
Aragonte - Pon 06 Maj, 2013 09:01
| lady_kasiek napisał/a: | A poznałaś już stosunek Michałowej do Mistyków Nadreńskich? |
O tak
Anonymous - Pon 06 Maj, 2013 09:03
| akne napisał/a: | | Chyba zwariuJę do przyszłej niedzieli. |
Już zaczęłam oglądać. Teraz do dochtora idem, ale jak wróce - skończe.
| Aragonte napisał/a: | | lady_kasiek napisał/a: | A poznałaś już stosunek Michałowej do Mistyków Nadreńskich? |
O tak |
Prawidłowa reakcja
Anonymous - Pon 06 Maj, 2013 09:09
| akne napisał/a: | | Chyba zwariuJę do przyszłej niedzieli. cZEMU TE ODCINKI SĄ TAKIE KRÓTKIE, PYTAM???? |
Już wiesz co Twoje czytelniczki czują. Tyle trzeba czekać do następnej książki, a poprzednia taka krótka
akne - Pon 06 Maj, 2013 09:58
Anonymous - Pon 06 Maj, 2013 11:42
Ty wiesz, że ja Twoja pierwsza fanka, na pewno pierwsza fanka Podkarpacia, ale i o miejsce w Polsce i wszechświecie walczyć będę.
Oglądnęłam odcinek z przyszłej niedzieli - nie mogłam się doczekać.
Prokurator jest ciacho
Niekoniecznie podoba mi się kierunek w jakim idą twórcy, czyli podważanie podstaw ustrojowych i prawnych państwa. Tzn. oczywiście wszyscy wiemy, że ani w szkolnictwie, ani tym bardziej w sądownictwie dobrze nie jest, ale przerysowane... niekoniecznie po mojemu. Ale doceniam humor. Doceniam konspirę. Piosenka Pietrka i Joli miodzio
Aragonte - Pon 06 Maj, 2013 12:03
A ja wrzucę znaleziony w sieci cytacik z jednego z wcześniejszych odcinków - wikary Robert jeszcze przed przemianą przepytywał Jolę i Więcławską ze znajomości Biblii
- Czyli według Pani ewangelistów było tylko dwóch?
- A ilu?
- Ja oszaleję!
- Kurczę! Też mi się teraz wydaje, że był trzeci...
Anonymous - Pon 06 Maj, 2013 12:17
A Matka Boska która jest Polką
| Cytat: | pani solejukowa jakiego pochodzenia była matka Boska
- co pan wikary takie dziwne pytania zadaje nasza polska
- co czy pani uważa za matka boska była polka ?
- no tak bo matka boska czestochowska a czestochowa gdzie jest
-dobrze a jakiego pochodzenia był Jezus Chrystus
-co polak jak matka nasza to on tez naszy
(wikary odchodzi )
-a to nam sie wikary trafił młody i nie doświadczony |
Aragonte - Pon 06 Maj, 2013 13:57
To wrzucę jeszcze jakieś.
Scena przed sklepem (Pietrek i Japycz sączą Mamrota):
Pietrek: - A może Solejuki wirusa dostali?
Japycz: - Jak to dostali? Przecież nie mają komputera!
Pietrek: - Z pocztą! Podobno z pocztą najłatwiej wirusa dostać.
Japycz: - Aaa, chyba że tak. Z pocztą to mogli dostać...
I rozmowa Hadziuka z Pietrkiem
Pietrek: To po co oni się do tej władzy pchają, skoro tak to się kończy?
Hadziuk: A wiesz, że po Mamrocie będziesz miał kaca?
P: No pewnie.
H: A chlasz?
P: No pewnie.
H: No widzisz. Z nimi jest tak samo.
P: Aaaa... To ja chyba nie rozumim.
Solejuk: Bo głupi jesteś.
H: No..
P: Acha..
Scenka z odcinka 60 pt. "Włoski rozłącznik"
Słoneczny poranek w Wilkowyjach. Solejuk z Hadziukiem na ławeczce popijają z jednej butelki Mamrota. Ich poranny "rytuał" wzbudza zainteresowanie przechodzącego w pobliżu aptekarza Polakowskiego.
Solejuk: Dzień dobry!
Hadziuk: Dzień dobry!
Aptekarz: Dzień dobry!
Solejuk: Tak delikatnie z rana... jedna na dwóch! Zamiast kawy, można powiedzieć.
Aptekarz: Można?
Hadziuk: No pewnie! Niech sobie dziobnie magister.
Aptekarz: Tak z zawodowej ciekawości chciałem tylko zobaczyć czym też panowie się raczą. Co my tutaj mamy... mhmm... acesulfan, dwutlenek siarki, no tak, E330, E150d, E122, 202, no no no, niezły koktail.
Solejuk: Coś zawierać musi żeby trzepało.
Hadziuk: Jak owocowe, to zdrowe chyba, nie?
Aptekarz: No, możemy polemizować. E330 to jest kwas cytrynowy, nieszkodliwy, E202 też, ale E122 azorubiona to już gorzej, zwłaszcza dla dzieci.
Solejuk: My dzieci nie częstujem.
Aptekarz: Słusznie, nad zwyczaj słusznie. Uuuu... E150d, karmel amoniakalno-siarczynowy. Z tym radziłbym uważać.
Solejuk: Ale że co? Że maniakalno, to, że tego..?
Aptekarz: Amoniakalno. Na dłuższą metę poziom testosteronu obniża.
Hadziuk: A to dobrze, czy niedobrze?
Aptekarz: Przyjęło się, że niedobrze. Męskość, wiecie panowie, na tym cierpi. W sypialni...
Hadziuk: Ale, że wtedy nie... taaak?
Aptekarz: Tak, tak. No, oczywiście nie przy jednorazowym spożyciu, nie, ale gdyby ktoś nierozważnie częściej przyjmował, no to wtedy, niestety, trwały uszczerbek, że tak powiem. No nic, nic, pójdę sobie. Aptekę trzeba otworzyć. Kłaniam się!
Solejuk: Weźmie taki flaszkę, naczyta się jak w biblotece i całą przyjemność człowiekowi popsuje!
Hadziuk: A mówiłem, psia krew, po dwa piwa wziąć, a ty nic tylko żeby taniej i taniej było!
Solejuk: Ciszej, ci!!
I coś bardziej serio:
Odc.32 - "Wielkie Odkrycie". Załamany, po utracie pracy i domu, Witebski przyjmuje zaproszenie od "Ławeczki" i pod wpływem Mamrota wypowiada fantastyczny, moim zdaniem, tekst na temat stanu światowej kultury. Cytuję Witebskiego w całości, bez wtrąceń 'Ławeczki". Ten tekst jest do bólu prawdziwy !!
Parobek...zabił sztukę. Gombrowicz trafnie przewidział w "Ferdydurke", zwłaszcza w "Operetce", całkowite odwrócenie dominanty estetycznej w kulturze światowej. Gwałtowny wzrost znaczenia politycznego i ekonomicznego niższych warstw, spowodował rozwój form przekazu, z definicji plebejskich, takich jak radio, zwłaszcza telewizja, co zaowocowało całkowitą dominacją gustu parobka w kulturze i zepchało sztukę na margines. Ostatecznym przypieczętowaniem tego stanu rzeczy, było wynalezienie internetu, który zatarł granicę między twórcą a odbiorcą, wytwarzając fałszywe z gruntu przekonanie, że twórcą może być każdy...albo nikt.
akne - Pon 06 Maj, 2013 15:31
| lady_kasiek napisał/a: | Ty wiesz, że ja Twoja pierwsza fanka, na pewno pierwsza fanka Podkarpacia, ale i o miejsce w Polsce i wszechświecie walczyć będę.
Oglądnęłam odcinek z przyszłej niedzieli - nie mogłam się doczekać.
: |
Dzięki.
I zapytam : JAK TO ?!!! Z przyszłej niedzieli?????? Skąd masz z przyszłej niedzieli??????
|
|
|