To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Aktorzy - Paul Newman

Agn - Pią 03 Sie, 2012 23:27

praedzio napisał/a:
No, kurczę - Dov nie potrzebował czasu, żeby wyrazić swą rozpacz. Był jak dzikie zwierzę.

Owszem, ale on ją znalazł. A cała reszta była chyba minutę przed wyruszeniem do walki. W sumie nie wszyscy reagują tak samo. Niektórzy nie pokazują emocji na zewnątrz, za to w środku wyją z rozpaczy. Kitty mi nie wyglądała na osobę, która wielkie emocje okaże. Choć w sumie nie wygląda też na emocje odczuwającą. :mysle: Raczej wyglądała na kogoś, kto jest przede wszystkim zdziwiony, że jego plan nie wypalił. Bardzo chciała zabrać Karen (i chyba tu kumulowała się jej emocjonalność... oraz w interakcjach z Arim), ale na drodze do tego wspaniałego planu stanęło wszystko inne, łącznie ze śmiercią. Swoją szosą piekielnie chciała ją zabrać, ale w ogóle jej nie znała. Ot, uznała że dziewczynka to skończona dobroć, więc dobrze by było ją uratować.
praedzio napisał/a:
W ogóle aktor, który grał Dova ( Sal Mineo) zebrał bardzo pochlebne recenzje na swój temat.

Się nie dziwię...
praedzio napisał/a:
To był świetnie zapowiadający się aktor. Szkoda, że skończył tak tragicznie. :(

?

praedzio - Pią 03 Sie, 2012 23:31

Został zadźgany nożem podczas powrotu z jednej z prób.
Agn - Sob 04 Sie, 2012 22:00

Jezus Maria... :shock:

Z rzeczy pozytywnych - skonstatowałam właśnie pewną rzecz. Kto widział White Collar? W jednym z odcinków (chyba w trzecim sezonie) obaj panowie ustawili akcję, by zrobić w bambuko innego gościa. Urządzili fałszywy klub wyścigów konnych, a Neal odegrał rolę pracownika, który chce wycyckać szefa. A teraz spójrzcie jeszcze raz na to streszczenie, a najlepiej obejrzyjcie sobie ten odcinek.
A potem przypomnijcie sobie Żądło. :mrgreen:
Znajoma historia, no nie? :mrgreen:

Akaterine - Sob 04 Sie, 2012 22:13

W brytyjskim serialu Hustle był podobny motyw, tylko że tam główni bohaterowie z góry mówili, że robią przekręt "na Żądło" ;) .
Agn - Sob 04 Sie, 2012 22:25

Akaterine napisał/a:
W brytyjskim serialu Hustle był podobny motyw, tylko że tam główni bohaterowie z góry mówili, że robią przekręt "na Żądło" ;) .

A przeciwnicy, rozumiem, nie znali tego filmu? :wink:

Akaterine - Sob 04 Sie, 2012 23:04

Z tego co pamiętam to uznali, że przeciwnik jest głupi, więc nie zorientuje się nawet w klasycznym przekręcie ;) .
praedzio - Sob 04 Sie, 2012 23:39

Na dobranoc kilka fotek Paula. ;)

Szkolne zdjęcie z czasów drużyny futbolowej:

Tu skan ze wspomnianej przeze mnie wcześniej biografii:

No, a to mnie rozwaliło na maksa:

Agn - Sob 04 Sie, 2012 23:46

praedzio napisał/a:
Szkolne zdjęcie z czasów drużyny futbolowej:

Dżizusie, gdyby ktoś taki pałętał się po MOJEJ szkole, straciłabym głowę, serce i plątałyby mi się nogi.
Ale nie chodził, dzięki czemu szczęśliwie i we względnym zdrowiu dotrwałam do matury. :wink:

Ostatnie... :rotfl:

Kończę już Bezwstydny wyzysk. Trzykrotka napisała w wątku filmowym, że Paul był piękny nie tylko ciałem, ale i duszą. Miała rację. A przy lekturze nie tylko się często śmieję, ale i strasznie się wzruszam. Książka jest cudowna. A właściwie tych dwóch wariatów, którzy tworzyli to wszystko, jest cudownych.

milenaj - Nie 05 Sie, 2012 08:28

milenaj napisał/a:
"Kolor pieniędzy" oglądałam niedawno i też uważam, że zjadł w nim Toma na śniadanie.

Hear! Hear! Swoją szosą mam nadzieję, że się nie struł...
milenaj napisał/a:
Nic, będziemy polować dalej. :mrgreen:

You know, ja mogę pożyczyć ci jakieś DVD czy cuś...

Bardzo chętnie skorzystam, ale jakoś jesienią. Będę miała więcej czasu. Dzięki. :mrgreen:

Agn - Nie 05 Sie, 2012 10:37

Kein problem. Bardzo chętnie podzielę się wszystkim co mam. :mrgreen:

Kurdeeee, brakuje mi filmu "Winning" z 1969 roku. Od wczoraj szukam jak opętana i nigdzie nie ma. :( :( :(

Anaru - Nie 05 Sie, 2012 10:48

coś kombinuję :mysle:
Anaru - Nie 05 Sie, 2012 11:25

Mówisz-masz :mrgreen:
Chcesz po niego wpaść? :wink:

Anonymous - Nie 05 Sie, 2012 11:54

osobiscie wolalabym z nim :twisted:
Agn - Nie 05 Sie, 2012 12:06

Anaru... Ssssskąąąąd?!!! Zajrzę oczywiście, jak tylko skończę szpachlować choćby cokół pod pomnik ku twej czci!!!

Tymczasem borem lasem w nocy siadłam sobie przed palantirem i obejrzałam Tajną wojnę Harry'ego Frigga: http://forum.northandsout...art=2550#335430

AineNiRigani napisał/a:
osobiscie wolalabym z nim :twisted:

To już niestety niemożliwe. :cry2:

Anonymous - Nie 05 Sie, 2012 12:15

Ociec, nie ma rzeczy niemozliwych, szczegolnie w dobie wspolczesnej techniki. Dla kcacego nic trudnego.
Agn - Nie 05 Sie, 2012 12:20

Ok, good luck with that! :mrgreen:
Anonymous - Nie 05 Sie, 2012 12:36

Agn napisał/a:
Kończę już Bezwstydny wyzysk.

W pierwszej chwili pomyslalam, ze tak nazywasz filmy z PN, dopiero potem zauwazylam kursywe. No coz... szkoda... To ja sobie moj bezwstydny wyzysk zabieram dla siebie :banan_czerwony:

Anaru - Nie 05 Sie, 2012 12:49

Agn napisał/a:
Anaru... Ssssskąąąąd?!!!

:sprytny:

Jak bardzo kochacie automatycznego google? :mrgreen:

Story: Paul Newman gra szybki kierowca wyścigowy jazdy, który pozwoli stoisko nic na drodze zdobywając największą rasę wszystkim Indianapolis 500. Joanna Woodward, jego żona w prawdziwym życiu odgrywa swoją długą partnera cierpienia, który odkrywa swoje małżeństwo na skałach w imię wyścigów.

Agn - Nie 05 Sie, 2012 13:02

AineNiRigani napisał/a:
W pierwszej chwili pomyslalam, ze tak nazywasz filmy z PN

Hyhyhyyyy to raczej ja bezwstydnie wyzyskuję jego filmy. :lol:
AineNiRigani napisał/a:
To ja sobie moj bezwstydny wyzysk zabieram dla siebie

Ja swojego na pewno nie oddam. Wybacz. Wiem, żeśmy rodzina i jako ociec winnam swe dziecię obdarowywać, aleee... tym razem pozwolę sobie na skrajny egoizm. :twisted:
Anaru napisał/a:
Jak bardzo kochacie automatycznego google? :mrgreen:

Już się boję...
Anaru napisał/a:
odkrywa swoje małżeństwo na skałach w imię wyścigów.

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Anonymous - Nie 05 Sie, 2012 13:05

to musialo byc bolesne...
Agn - Nie 05 Sie, 2012 13:22

Wolę sobie tego nie wyobrażać. :lol:
Agn - Nie 05 Sie, 2012 13:49

Dziouchy, nie pcham już tego do wątku filmowego, żeby innych nie, ekhem, "zadręczać". Wstawię tutaj. Kontynuacja wiadomej sceny z Długiego gorącego lata.

No, polampiłam się, to mogę kontynuować pucowanie chałupki. :wink:

praedzio - Nie 05 Sie, 2012 13:53

:thud:
Anaru - Nie 05 Sie, 2012 14:03

No ładne tyły :mrgreen:
Agn - Nie 05 Sie, 2012 14:07

Niektóre męskie plecy są naprawdę cholernie seksowne, nieprawdaż? :mrgreen: