To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Jane Austen - życie i epoka - Strona o Jane Austen

Ania Aga - Śro 03 Lip, 2013 15:52

lub "szczęście w małżeństwie jest kwestią przypadku"
Akaterine - Śro 03 Lip, 2013 17:24

Ania Aga napisał/a:
lub "szczęście w małżeństwie jest kwestią przypadku"

Zdecydowanie to :lol: .

Akaterine - Śro 25 Cze, 2014 20:29

Właśnie wrzuciłam nową wersję strony, proszę o opinie :) .
Caitriona - Czw 26 Cze, 2014 20:53

Mnie się podoba :) Pod względem graficznym: fajne są te małe fragmenty obrazków, które po rozwinięciu ilustrują artykuł. kolory strony bardzo ładne.

Co do zakładek, dla mnie mogło być ich więcej. Np. Jane Austen, Czasy regencji, Twórczość, Ekranizacje.

Podoba mi się filtrowanie przy wyszukiwaniu cytatów :D

Akaterine - Pią 27 Cze, 2014 17:24

Caitriona napisał/a:
Co do zakładek, dla mnie mogło być ich więcej. Np. Jane Austen, Czasy regencji, Twórczość, Ekranizacje.

Kiedyś pewnie tak zrobię, na razie jest za mało treści, żeby rozbijać to na oddzielne zakładki. Ekranizacje to raptem spis i dwa artykuły ;) .

Caroline - Pon 07 Lip, 2014 22:49

Bardzo ładnie koresponduje winietka z ilustracjami do artykułów. Podoba mi się też rygorystyczny porządek - tytuły, obrazki tej samej wielkości i na tej samej wysokości :mrgreen:
Akaterine - Wto 08 Lip, 2014 20:20

Bo porządek musi być! ;)
Tymczasem nowy artykuł - napisany już kiedyś, przerzucony do folderu "Beznadziejne". Chyba stałam się mniej wymagająca, bo teraz stwierdziłam, że jest całkiem znośny ;) .
(znowu nie mogę umieścić linka, więc zainteresowanych odsyłam bezpośrednio na stronę z podpisu poniżej).

Caroline - Nie 27 Lip, 2014 20:26

Akaterine, przeczytałam tekst o ilustracjach do powieści JA - bardzo ciekawy :)
Akaterine - Nie 27 Lip, 2014 20:51

Dzięki :) . Bardzo mi się podobają ilustracje Joan Hassall, te szczegóły, szczególiki, wolę je od momentami zbyt słodkich ilustracji Thomsona i Brocka (o których może też parę słów napiszę).
Akaterine - Nie 21 Gru, 2014 19:18

W świątecznym klimacie - tłumaczenie fragmentów tekstu o świętowaniu Bożego Narodzenia w czasach Jane (plus świąteczna 12 days of Christmas, która przez świąteczny odcinek Miss Fisher budzi mordercze skojarzenia :lol: )
http://tinyurl.com/o25bxsw

Loana - Czw 08 Sty, 2015 16:56

O, a ja słyszałam tą piosenkę i zastanawiałam się, czy to jakiś kabaret napisał? Była w pliku piosenek świątecznych, ale za chiny nie mogłam zrozumieć, dlaczego się tam znalazła :P

A na facebookowej grupie WIP dziewczyna zadała ciekawe pytanie:
"Tak mnie naszło w trakcie smętnych refleksji nad brakiem szafy: ile właściwie sukienek mogła sobie liczyć garderoba na przykład Lizzie Bennet, ewentualnie trochę bogatszej panny w podobnym wieku (arystokracja tarzająca się w majątku interesuje mnie mniej, ale każda wiedza dobra:)? Czy ktoś wie albo wie, gdzie szukać? "
Może zrobiłabyś o tym posta? Bo Twoje są super jeśli chodzi o wiedzę :)

Akaterine - Czw 08 Sty, 2015 18:05

To mnie zagięłaś ;) . Na to nigdy nie wpadłam, a rzeczywiście ciekawa kwestia. Zaraz zacznę szukać materiałów :) .
Barbarella - Pią 30 Sty, 2015 18:57

Akaterine, zaczęłam czytać Twoją stronę i już jestem fanką. :mrgreen:
Odwalasz kawał niesamowitej roboty. :thanx:

Eeva - Pią 30 Sty, 2015 18:58

Też kocham tą stronę! Tyle szczegółów :kwiatek:
Akaterine - Pią 30 Sty, 2015 19:58

Dziękuję, to motywujące :) . A motywacja się przyda, bo dawno nic nie pisałam ;) .
Anaru - Pią 30 Sty, 2015 21:29

Nawet i ja podczytuję :mrgreen: , chociaż nie czytałam nic Jane Austen, zadowoliłam sie oglądaniem ekranizacji. ;)
Barbarella - Nie 01 Lut, 2015 18:13

Anaru, bezustannie będę powtarzać, że wielka z Ciebie heretyczka. :mrgreen: :mrgreen:
Anaru - Nie 01 Lut, 2015 21:23

Barbarella napisał/a:
Anaru, bezustannie będę powtarzać, że wielka z Ciebie heretyczka. :mrgreen: :mrgreen:

No cóż, jakąś jedną małą wadę mogę przecież mieć. :lol:

BeeMeR - Nie 01 Lut, 2015 22:44

Dobrze, że tylko jedną :lol:
Czy ja mam jakąś wadę, hm... pomyślmy... ;)

Dorfi - Pon 09 Lut, 2015 11:44

Anaru napisał/a:
Barbarella napisał/a:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

migotka - Nie 15 Lut, 2015 23:39

Ostatnie dwa dni wertowałam stronę i podczytywałam :) gratuluje pomysłu i inwencji :) życzę kolejnych pomysłów na wpisy :)
Anonymous - Śro 18 Lut, 2015 09:03

Anaru napisał/a:
Barbarella napisał/a:

Do dzis pamietam mine na widok spodeczka... :rotfl:

Anaru - Pią 20 Lut, 2015 13:43

Z jakimś konterfektem niewieścim o nieustalonej dla mnie tożsamości. :lol: No co, dostałam to i podziękowałam grzecznie. :mrgreen: