To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Farscape (Ucieczka w Kosmos)

Admete - Nie 07 Lis, 2010 17:51

Gdybyś chciała, to mów ;) Ja dam mu szansę w święta albo w ferie.
praedzio - Pon 08 Lis, 2010 05:32

Uwielbiam Rygela!!! Zwłaszcza Rygela, który się nudzi. :rotfl: :rotfl: :rotfl:
praedzio - Czw 11 Lis, 2010 22:07

Ach, ten Rygel! :rotfl:

Ka D'Argo: Na tej planecie nie działa nic, co wymaga zasilania!
Rygel XVI (z przerażeniem): Zostaniemy tu??? Bez prądu, wygód, broni??.... (smętnie) Jak w raju! :shock:

Admete - Czw 11 Lis, 2010 22:11

Zauważyłam w czasie wstępnego sondowania, że dialogi mają dobre, co oznacza, że kiedyś na pewno podejdę poważnie do obejrzenia tego serialu :)
praedzio - Czw 11 Lis, 2010 22:23

Rygel jest takim Farscape'owym alter ego Alfa. :P A Alf to chyba jedyny komediowy serial, jaki mnie naprawdę śmieszył. ;)
praedzio - Pią 12 Lis, 2010 19:04

Obejrzałam odcinek 16-ty. Oj, John musiał się wstydzić za Ziemian. :-| W nieciekawym świetle przedstawiono jego ukochaną planetę. I co najważniejsze - w prawdziwym. :(
praedzio - Nie 14 Lis, 2010 23:04

No i skończyłam pierwszy sezon. Łoj... :excited: Biedny d'Argo! Obaj z Johnem wylądowali w nieciekawym położeniu... Swoją drogą takie zakończenia sezonów powinny być zabronione! :confused3:
praedzio - Pon 15 Lis, 2010 18:26

Troszkę mini-tapetek. Tak, wiem, że są słodziutkie, ale zapewniam - Farscape nie jest kosmicznym romansidłem. :mrgreen: A tapetki są ładnie technicznie zrobione. :oklaski:

Admete - Pon 15 Lis, 2010 18:36

A jest coś faktycznie między tą para bohaterów? Kosmiczne romansidła to ja nawet lubię ;) Byle dobrze zagrane ;)
Aragonte - Pon 15 Lis, 2010 18:38

W pierwszych czterech odcinkach nie, ale pewnie w drugiej połowie sezonu coś się kroi :wink:
praedzio - Pon 15 Lis, 2010 18:40

Coś na pewno jest na rzeczy, skoro wedle wszelkich spoilerów...

Spoiler:
Doczekają się potomstwa. ;)

Jednakowoż relacje między nimi nie są dominantą serialu. To się dzieje gdzieś obok, jakby mimochodem. Podoba mi się takie nienachalne pokazanie pięknie rozkwitającego uczucia.

praedzio - Pon 15 Lis, 2010 18:44

Przy okazji: odcinek 2x01 za mną. Była tam taka śmieszna rozmowa między Johnem a Aeryn:

John: Powiedz mi, ile razy uratowaliśmy sobie nawzajem życie?
Aeryn: Nie wiem, bardzo dużo.
John: A ile razy byliśmy ze sobą blisko?
Aeryn: Yyyy... raz.
John: Nie o taką bliskość mi chodziło! :mrgreen:
Aeryn: :ops1: :ops1: :ops1: (po chwili uśmiechając się): Więcej niż raz.

:lol:

Aragonte - Pon 15 Lis, 2010 18:48

praedzio napisał/a:
Coś na pewno jest na rzeczy, skoro wedle wszelkich spoilerów...

Spoiler:
Doczekają się potomstwa. ;)

Ten międzygatunkizm zawsze mnie rozwala w s-f :-P

Nie, żebym coś miała przeciwko małej dawce sensownego romansu w tym serialu :wink:

praedzio - Wto 16 Lis, 2010 09:07

Aragonte napisał/a:
Ten międzygatunkizm zawsze mnie rozwala w s-f

Poczekaj, aż dojdziesz - o ile dojdziesz - do odcinków 2x11, 2x12, 2x13... :lol:

Aragonte - Wto 16 Lis, 2010 11:12

Ja po prostu mam zakodowane w mózgu, że dwa różne gatunki 1) nie mogą się rozmnażać; 2) jeśli nawet mogą, to kończy się na jednym pokoleniu, bo potomek jest bezpłodny (a wątpię, żeby tak było tutaj :-P ).
W B5 taką sytuację udało się naprawić dzięki zmianie genotypu, upodobnieniu go do genotypu partnera (to chyba żaden spoiler, skoro nie podaję żadnych imion :wink: ).

asiek - Wto 16 Lis, 2010 11:46

Aragonte napisał/a:
W B5 taką sytuację udało się naprawić dzięki zmianie genotypu, upodobnieniu go do genotypu partnera (to chyba żaden spoiler, skoro nie podaję żadnych imion ).

:lol: ... W życiu nie domyślę się o kogo chodzi. :-P ... A czy sam akt prokreacji międzygatunkowej będzie pokazany ?
Bardzo minie interesuje sześć wypustek pewnego osobinka . :mysle:

praedzio - Wto 16 Lis, 2010 11:49

To ja troszkę zaspoileruję. ;)
Spoiler:
W wymienionych przeze mnie odcinkach mieszkańcy pewnej planety używają roztworu przechowywanego w małej buteleczce, dzięki któremu można sprawdzić, czy jest się "zgodnym genetycznie", tzn. czy można mieć potomstwo. Tego preparatu używali przedstawiciele różnych gatunków. W związku z powyższym mieliśmy baaaardzo śmieszną scenkę w wykonaniu Aeryn i Rygela oraz wielce romantyczną z udziałem Johna i Aeryn. :mrgreen:

Aragonte - Wto 16 Lis, 2010 12:35

asiek napisał/a:
Aragonte napisał/a:
W B5 taką sytuację udało się naprawić dzięki zmianie genotypu, upodobnieniu go do genotypu partnera (to chyba żaden spoiler, skoro nie podaję żadnych imion ).

:lol: ... W życiu nie domyślę się o kogo chodzi. :-P ... A czy sam akt prokreacji międzygatunkowej będzie pokazany ? [url=http://img84.imagesh...try.gif]Obrazek[/URL]
Bardzo minie interesuje sześć wypustek pewnego osobinka . :mysle:

Nie :lol: Musisz się zdać na wyobraźnię :-P

Admete - Wto 16 Lis, 2010 15:48

A o wypustkach to w innym wątku ;)
praedzio - Śro 17 Lis, 2010 23:02

Leżę i kwiczę!! :rotfl:
Znane powiedzenie w ustach Crichtona:

- Komu w drogę... Temu trampki zakosili.

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

praedzio - Pon 22 Lis, 2010 09:09

Wróciłam sobie wczoraj do pierwszego odcinka pierwszego sezonu, głównie po to, żeby przypomnieć sobie Johna bez tego kretyńskiego żelu na głowie :roll: , no i nieogolonego Rygela. ;) Tymczasem w środeczku drugiego sezonu żel i obcisłe skórzane gatki mają się jak najbardziej dobrze. :lol:
praedzio - Śro 24 Lis, 2010 21:33

Ale się uśmiałam z 9-tego odcinka! :rotfl: Fajny motyw z zamianą ciał. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
praedzio - Czw 25 Lis, 2010 09:04

Ładny gadżecik: http://www.flickr.com/pho...in/photostream/ :mrgreen:
praedzio - Pią 26 Lis, 2010 09:30

I jeszcze trochę tapetek: http://s224.photobucket.c...e%20Wallpapers/
BeeMeR - Sob 27 Lis, 2010 11:18

Butki urocze :mrgreen:
A serial się całkiem nieźle ogląda, lepiej niż Earth 2, które mnie po jakimś czasie nudziło.