To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Powieści Jane Austen - Czy Austen umiała pisać?

Trzykrotka - Nie 26 Lis, 2017 11:47

Mnie właśnie kobieta skręciła nowe meble. Zostawiłam jej klucz, a kiedy wrócilam do domu po pracy już sobie stały :oklaski: Świetna jest w takich sprawac. Poza tym świetnie gotuje. A jak haftuje krzyzykami! Klękajcie narody. Tyle, że przydałaby jej się gosposia (albo gospoś) - do sprzątania, zmywania, mycia okien, sanitariatów, podłogi kompletnie nie ma serca.
praedzio - Nie 26 Lis, 2017 11:52

Trzykrotka napisał/a:
do sprzątania, zmywania, mycia okien, sanitariatów, podłogi kompletnie nie ma serca.

Jak już znajdzie taką gosposię bądź gosposia, to niech da mi namiar. ;) Też by mi się taka pomoc przydała. :mrgreen:

Jotka - Śro 29 Lis, 2017 14:33

Trzykrotka napisał/a:
Mnie właśnie kobieta skręciła nowe meble. Zostawiłam jej klucz, a kiedy wrócilam do domu po pracy już sobie stały :oklaski: Świetna jest w takich sprawac. Poza tym świetnie gotuje. A jak haftuje krzyzykami! Klękajcie narody. Tyle, że przydałaby jej się gosposia (albo gospoś) - do sprzątania, zmywania, mycia okien, sanitariatów, podłogi kompletnie nie ma serca.

Czy mówisz o mojej siostrze :wink: wypisz, wymaluj, dodać kwiaty i cała Ewa :-D . Czasami lituję się nad nią i idę jej posprzątać. Moje kłopoty z instalacją pieca skończyły się w chwili gdy to ona wszystko załatwiała z fachowcami (dwa miesiące się męczyłam a jej wystarczył tydzień)

Anaru - Śro 29 Lis, 2017 22:43

Jotka napisał/a:
Moje kłopoty z instalacją pieca skończyły się w chwili gdy to ona wszystko załatwiała z fachowcami (dwa miesiące się męczyłam a jej wystarczył tydzień)

Rozumiem, że działa wreszcie bezawaryjnie? :banan:

Jotka - Czw 30 Lis, 2017 14:07

Działa, jest cieplutko i bez obsługowo. :-D
Aragonte - Czw 27 Kwi, 2023 22:07

Nie chcę zakładać nowego wątku, bo zamierzam wrzucić tylko sznurek - tutaj powinien pasować :wink:
Algorytm YT podsunął mi coś, co może zainteresuje kogoś jeszcze - to rodzaj dyskusji o literaturze, w której porównywane są dzieła JA oraz twórczość (dużo mniej obszerna) Emily Bronte, opatrzone to jest komentarzem i czytanymi przez aktorów fragmentami powieści.

Jane Austen vs Emily Brontë: The Queens of English Literature Debate with Dominic West:
https://www.youtube.com/watch?v=mP8dllTkpEg