To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Earth 2

praedzio - Sob 02 Paź, 2010 20:53

Aragonte, zabił mnie Twój avek... :rotfl:

Admete napisał/a:
Za każdym razem na Polsacie, druga emisja była w czasie wakacji w godzinach przedpołudniowych.

To już wiem, czemu nigdy tego nie obejrzałam w TV. Był poza zasięgiem. :(

Aragonte - Sob 02 Paź, 2010 20:54

To już chyba trzeci przymierzony dzisiaj, Praedzio :mrgreen: Uszyłam sobie naprędce parę sukienek z Johnem D. :serce:
praedzio - Sob 02 Paź, 2010 20:55

Przepraszam, ale załapałam się tylko na dwa. Notabene, ten poprzedni był prześliczny.
Admete - Sob 02 Paź, 2010 20:55

Ale przecież miałas wolne w czasie wakacji? Ta pierwsz emisja była o jakiejś innej porze, ale teraz już nie pamiętam.
Danziger jest taki, że :serduszkate:

praedzio - Sob 02 Paź, 2010 20:56

Nie miałam Polsatu.
Admete - Sob 02 Paź, 2010 20:57

A - to wszystko tłumaczy.
milenaj - Sob 02 Paź, 2010 21:00

Admete napisał/a:
Za każdym razem na Polsacie, druga emisja była w czasie wakacji w godzinach przedpołudniowych.

O tej drugiej emisji nie wiedziałam. W podstawówce byłam jak leciało pierwszy raz.

Aragonte - Sob 02 Paź, 2010 21:05

Praedzio, na pewno wrócę do tamtego avka :)
Admete napisał/a:
Ale przecież miałas wolne w czasie wakacji? Ta pierwsz emisja była o jakiejś innej porze, ale teraz już nie pamiętam.
Danziger jest taki, że :serduszkate:

Nooo :serduszkate:
W ostatnim obejrzanym odcinku udowodnił, że nawet twardy facet czasem płacze i nie ujmuje mu to niczego :wink:
To idę oglądać te ostatnie odcinki...

Admete - Sob 02 Paź, 2010 21:09

O proszę - umieściłaś w podpisie mój ulubiony cytat z Diuny ;) Nosiałam go kiedyś w piórniku ;) Potem miałam przy sobie cyataty z B5.

Cytat:
Nie wolno się bać, strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic.
Jestem tylko ja.

Aragonte - Sob 02 Paź, 2010 21:13

Admete, w końcu to mądry cytat. Uznałam, że mi dobrze zrobi, jak sobie na niego jakiś czas popatrzę :wink:
Riella też się kochała w Danzigerze?
A swoją drogą, to chyba już wyprzedziłam Praedzio, bo ona zdaje się Earth 2 nie dokończyła :-P

Admete - Sob 02 Paź, 2010 21:44

Rielli się Danziger podobał, ale ona ma jednak słabośc do innych ;) Też mam zamair haven obejrzeć i nowe Spn też.
Aragonte - Sob 02 Paź, 2010 22:55

Skończyłam oglądać Earth 2.
:confused3: :opad_szczeny: :cry2: :wsciekla: :frustracja:

Niech to zaraza, znowu komora kriogeniczna :cry2: Admete, mogłaś mnie uprzedzić :cry2:

Jestem zła, zła :bejsbol: Jak ta wstrętna amerykańska telewizja mogła nam to zrobić? :uzi:
Urwali :cry2: Co to jest jeden marny sezon? :cry2:
Oddajcie mi Danzigera! :cry2: I Devon! :cry2:

Sorry za nadmiar emotek, ale chwilowo na zbyt racjonalną analizę nie umiem się zdobyć :cry2:

:zalamka: :frustracja: :frustracja: :frustracja:

Admete - Sob 02 Paź, 2010 23:32

Współczuję i współodczuwam i doskonale cię rozumiem. Jednym z powodów dla których nie mogę zrobić powtórki z E2 jest to przeklęte zakończenie. W moim wszechświecie znaleźli sposób, żeby wyleczyć Devon i potem żyli z Danzigerem długo i szczęśliwie.
Aragonte - Nie 03 Paź, 2010 00:08

Admete napisał/a:
Współczuję i współodczuwam i doskonale cię rozumiem. Jednym z powodów dla których nie mogę zrobić powtórki z E2 jest to przeklęte zakończenie. W moim wszechświecie znaleźli sposób, żeby wyleczyć Devon i potem żyli z Danzigerem długo i szczęśliwie.

No to chyba muszę sobie też stworzyć ten alternatywny świat do Earth 2, bo na takie zakończenie (które nawet zakończeniem nie jest, wrrrrrrrrr :bejsbol: ) się nie godzę :cry2: :uzi:

Na osłodzenie fontanny łez :cry2: :cry2: :cry2: kilka fotek z ostatniego odcinka, naturalnie z Danzigerem i Devon.

A swoją drogą to ciekawe - spece od telewizorni nie potrafili nawet puścić odcinków we właściwej kolejności, a potem się dziwili, że im oglądalność serii spadała... Ludzie po prostu lekko zgłupieli :roll:

Założyłabym Earth 2 odrębny wątek, ale nie wiem, czy będzie na niego popyt, więc się waham :-|

Aragonte - Nie 03 Paź, 2010 01:37

Ponieważ nadal nie mogę się pogodzić z końcem pierwszej i jedynej serii Earth 2, wrzucę trochę innych fotek, a co :roll: Wezmę na tapetę lekki odcinek Brave New Pacifica.

Danziger kontra pajęczyna: I jeszcze jedno ładne ujęcie z tej sceny:

A teraz mała seria fotek ze sceny z pająkiem :mrgreen:

Najpierw pilot Alonzo pod wpływem, tzn. po ukąszeniu pająka:

A teraz seria Danzigera, który - zmuszony do wysłuchiwania niechcianych zwierzeń kolegi - nie do końca potrafił zachować kamienną twarz :lol: :

Prawy prosty niestety się rozmazał na zdjęciu, więc go wam daruję :twisted:
A to już ciąg dalszy:

Aragonte - Nie 03 Paź, 2010 02:06

Wydzieliłam jednak ten wątek, Fantastyka na małym i dużym ekranie jest już i tak przydługa, a Earth 2 moim zdaniem zasługuje na odrębny temat. Pewnie będę dorzucać tu co jakiś czas jakieś zdjęcia :wink:
Admete - Nie 03 Paź, 2010 09:29

Piękne zdjęcia. Aragonte może faktycznie byc pomyślała nad dokończeniem historii? Powrót po Devon, uratowanie jej, dalsza wędróka. Sądze, że umiałabyć "napisać" Terran...

EDIT: tutaj ktoś ma trzy większe ff-y ze świata E2.

http://www.fanfiction.net/u/655340/Joan_Powers

Te się łączą - The Grieving Time

http://www.fanfiction.net...1/Grieving_Time

Stepping Stones:

http://www.fanfiction.net...Stepping_Stones

Boundaries:

http://www.fanfiction.net/s/2800722/1/Boundaries

The Road Not Chosen

http://www.fanfiction.net...Road_Not_Chosen

asiek - Nie 03 Paź, 2010 10:05

Aragonte napisał/a:
Skończyłam oglądać Earth 2.
:confused3: :opad_szczeny: :cry2: :wsciekla: :frustracja:

Niech to zaraza, znowu komora kriogeniczna :cry2: Admete, mogłaś mnie uprzedzić :cry2:

Jestem zła, zła :bejsbol: Jak ta wstrętna amerykańska telewizja mogła nam to zrobić? :uzi:
Urwali :cry2: Co to jest jeden marny sezon? :cry2:
Oddajcie mi Danzigera! :cry2: I Devon! :cry2:

Sorry za nadmiar emotek, ale chwilowo na zbyt racjonalną analizę nie umiem się zdobyć :cry2:

:zalamka: :frustracja: :frustracja: :frustracja:

A ja nawet nie pamiętam zakończenia... :mysle: Wieki temu to oglądałam, ale aktor odtwarzający Danzingera i owszem zapadł mi w pamięć. :wink:

aneby - Nie 03 Paź, 2010 10:11

Ja też nie pamiętam zakończenia ... :mysle:
Aragonte - Nie 03 Paź, 2010 11:57

Aneby, bo zasadniczo to porządnego zakończenia nie było :roll:

Admete, obawiam się, że przeceniasz moje możliwości :-| Terranie to jeszcze nic strasznego, ale nigdy nie pisałam niczego w stylu s-f.

Mam serię nowych fotek, ale muszę je wrzucić, gdzie trzeba :)

Aragonte - Nie 03 Paź, 2010 12:56

Odcinek - co chyba łatwo zgadnąć po zdjęciach - Water :mrgreen:

Miłe złego początki...

...lecz koniec żałosny :wink:

Jak to kiedyś napisała Praedzio - mocne zęby to podstawa :mrgreen:
Dzięki nim można się wydobyć z niefortunnego położenia i kontynuować wędrówkę w pięęęknym słońcu...

...co prawda z przygodami...

...i ostatecznie osiągnąć upragniony cel :-D

Danziger postanowił uczciwie oddać Devon to, co od niej otrzymał :lol:

Uwielbiam ten odcinek :D I to nie tylko za piękne ujęcia Danzigera :serduszkate:

Admete - Nie 03 Paź, 2010 13:26

Wczoraj sobie scenki z niego przypominałam :)
Aragonte - Nie 03 Paź, 2010 14:18

Podejrzewam, że ten odcinek to nieraz będę sobie przypominać w całości :wink:
Idę ryć w tych fanfikach, ech...

praedzio - Nie 03 Paź, 2010 14:30

Kurczę, poczułam chęć na powtórkę...
Aragonte - Nie 03 Paź, 2010 14:38

A obejrzałaś całość serialu? Bo ja tu dość bezceremonialnie piszę o końcówce, a może Ty wolisz spoilerów unikać? :wink: