Fantastyka - Earth 2
praedzio - Sob 02 Paź, 2010 20:53
Aragonte, zabił mnie Twój avek...
| Admete napisał/a: | | Za każdym razem na Polsacie, druga emisja była w czasie wakacji w godzinach przedpołudniowych. |
To już wiem, czemu nigdy tego nie obejrzałam w TV. Był poza zasięgiem.
Aragonte - Sob 02 Paź, 2010 20:54
To już chyba trzeci przymierzony dzisiaj, Praedzio Uszyłam sobie naprędce parę sukienek z Johnem D.
praedzio - Sob 02 Paź, 2010 20:55
Przepraszam, ale załapałam się tylko na dwa. Notabene, ten poprzedni był prześliczny.
Admete - Sob 02 Paź, 2010 20:55
Ale przecież miałas wolne w czasie wakacji? Ta pierwsz emisja była o jakiejś innej porze, ale teraz już nie pamiętam.
Danziger jest taki, że
praedzio - Sob 02 Paź, 2010 20:56
Nie miałam Polsatu.
Admete - Sob 02 Paź, 2010 20:57
A - to wszystko tłumaczy.
milenaj - Sob 02 Paź, 2010 21:00
| Admete napisał/a: | | Za każdym razem na Polsacie, druga emisja była w czasie wakacji w godzinach przedpołudniowych. |
O tej drugiej emisji nie wiedziałam. W podstawówce byłam jak leciało pierwszy raz.
Aragonte - Sob 02 Paź, 2010 21:05
Praedzio, na pewno wrócę do tamtego avka
| Admete napisał/a: | Ale przecież miałas wolne w czasie wakacji? Ta pierwsz emisja była o jakiejś innej porze, ale teraz już nie pamiętam.
Danziger jest taki, że |
Nooo
W ostatnim obejrzanym odcinku udowodnił, że nawet twardy facet czasem płacze i nie ujmuje mu to niczego
To idę oglądać te ostatnie odcinki...
Admete - Sob 02 Paź, 2010 21:09
O proszę - umieściłaś w podpisie mój ulubiony cytat z Diuny Nosiałam go kiedyś w piórniku Potem miałam przy sobie cyataty z B5.
| Cytat: | Nie wolno się bać, strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic.
Jestem tylko ja. |
Aragonte - Sob 02 Paź, 2010 21:13
Admete, w końcu to mądry cytat. Uznałam, że mi dobrze zrobi, jak sobie na niego jakiś czas popatrzę
Riella też się kochała w Danzigerze?
A swoją drogą, to chyba już wyprzedziłam Praedzio, bo ona zdaje się Earth 2 nie dokończyła
Admete - Sob 02 Paź, 2010 21:44
Rielli się Danziger podobał, ale ona ma jednak słabośc do innych Też mam zamair haven obejrzeć i nowe Spn też.
Aragonte - Sob 02 Paź, 2010 22:55
Skończyłam oglądać Earth 2.
Niech to zaraza, znowu komora kriogeniczna Admete, mogłaś mnie uprzedzić
Jestem zła, zła Jak ta wstrętna amerykańska telewizja mogła nam to zrobić?
Urwali Co to jest jeden marny sezon?
Oddajcie mi Danzigera! I Devon!
Sorry za nadmiar emotek, ale chwilowo na zbyt racjonalną analizę nie umiem się zdobyć
Admete - Sob 02 Paź, 2010 23:32
Współczuję i współodczuwam i doskonale cię rozumiem. Jednym z powodów dla których nie mogę zrobić powtórki z E2 jest to przeklęte zakończenie. W moim wszechświecie znaleźli sposób, żeby wyleczyć Devon i potem żyli z Danzigerem długo i szczęśliwie.
Aragonte - Nie 03 Paź, 2010 00:08
| Admete napisał/a: | | Współczuję i współodczuwam i doskonale cię rozumiem. Jednym z powodów dla których nie mogę zrobić powtórki z E2 jest to przeklęte zakończenie. W moim wszechświecie znaleźli sposób, żeby wyleczyć Devon i potem żyli z Danzigerem długo i szczęśliwie. |
No to chyba muszę sobie też stworzyć ten alternatywny świat do Earth 2, bo na takie zakończenie (które nawet zakończeniem nie jest, wrrrrrrrrr ) się nie godzę
Na osłodzenie fontanny łez kilka fotek z ostatniego odcinka, naturalnie z Danzigerem i Devon.
A swoją drogą to ciekawe - spece od telewizorni nie potrafili nawet puścić odcinków we właściwej kolejności, a potem się dziwili, że im oglądalność serii spadała... Ludzie po prostu lekko zgłupieli
Założyłabym Earth 2 odrębny wątek, ale nie wiem, czy będzie na niego popyt, więc się waham
Aragonte - Nie 03 Paź, 2010 01:37
Ponieważ nadal nie mogę się pogodzić z końcem pierwszej i jedynej serii Earth 2, wrzucę trochę innych fotek, a co Wezmę na tapetę lekki odcinek Brave New Pacifica.
Danziger kontra pajęczyna: I jeszcze jedno ładne ujęcie z tej sceny:
A teraz mała seria fotek ze sceny z pająkiem
Najpierw pilot Alonzo pod wpływem, tzn. po ukąszeniu pająka:
A teraz seria Danzigera, który - zmuszony do wysłuchiwania niechcianych zwierzeń kolegi - nie do końca potrafił zachować kamienną twarz :
Prawy prosty niestety się rozmazał na zdjęciu, więc go wam daruję
A to już ciąg dalszy:
Aragonte - Nie 03 Paź, 2010 02:06
Wydzieliłam jednak ten wątek, Fantastyka na małym i dużym ekranie jest już i tak przydługa, a Earth 2 moim zdaniem zasługuje na odrębny temat. Pewnie będę dorzucać tu co jakiś czas jakieś zdjęcia
Admete - Nie 03 Paź, 2010 09:29
Piękne zdjęcia. Aragonte może faktycznie byc pomyślała nad dokończeniem historii? Powrót po Devon, uratowanie jej, dalsza wędróka. Sądze, że umiałabyć "napisać" Terran...
EDIT: tutaj ktoś ma trzy większe ff-y ze świata E2.
http://www.fanfiction.net/u/655340/Joan_Powers
Te się łączą - The Grieving Time
http://www.fanfiction.net...1/Grieving_Time
Stepping Stones:
http://www.fanfiction.net...Stepping_Stones
Boundaries:
http://www.fanfiction.net/s/2800722/1/Boundaries
The Road Not Chosen
http://www.fanfiction.net...Road_Not_Chosen
asiek - Nie 03 Paź, 2010 10:05
| Aragonte napisał/a: | Skończyłam oglądać Earth 2.
Niech to zaraza, znowu komora kriogeniczna Admete, mogłaś mnie uprzedzić
Jestem zła, zła Jak ta wstrętna amerykańska telewizja mogła nam to zrobić?
Urwali Co to jest jeden marny sezon?
Oddajcie mi Danzigera! I Devon!
Sorry za nadmiar emotek, ale chwilowo na zbyt racjonalną analizę nie umiem się zdobyć
|
A ja nawet nie pamiętam zakończenia... Wieki temu to oglądałam, ale aktor odtwarzający Danzingera i owszem zapadł mi w pamięć.
aneby - Nie 03 Paź, 2010 10:11
Ja też nie pamiętam zakończenia ...
Aragonte - Nie 03 Paź, 2010 11:57
Aneby, bo zasadniczo to porządnego zakończenia nie było
Admete, obawiam się, że przeceniasz moje możliwości Terranie to jeszcze nic strasznego, ale nigdy nie pisałam niczego w stylu s-f.
Mam serię nowych fotek, ale muszę je wrzucić, gdzie trzeba
Aragonte - Nie 03 Paź, 2010 12:56
Odcinek - co chyba łatwo zgadnąć po zdjęciach - Water
Miłe złego początki...
...lecz koniec żałosny
Jak to kiedyś napisała Praedzio - mocne zęby to podstawa
Dzięki nim można się wydobyć z niefortunnego położenia i kontynuować wędrówkę w pięęęknym słońcu...
...co prawda z przygodami...
...i ostatecznie osiągnąć upragniony cel
Danziger postanowił uczciwie oddać Devon to, co od niej otrzymał
Uwielbiam ten odcinek I to nie tylko za piękne ujęcia Danzigera
Admete - Nie 03 Paź, 2010 13:26
Wczoraj sobie scenki z niego przypominałam
Aragonte - Nie 03 Paź, 2010 14:18
Podejrzewam, że ten odcinek to nieraz będę sobie przypominać w całości
Idę ryć w tych fanfikach, ech...
praedzio - Nie 03 Paź, 2010 14:30
Kurczę, poczułam chęć na powtórkę...
Aragonte - Nie 03 Paź, 2010 14:38
A obejrzałaś całość serialu? Bo ja tu dość bezceremonialnie piszę o końcówce, a może Ty wolisz spoilerów unikać?
|
|
|