Seriale - Downton Abbey
Admete - Sob 16 Paź, 2010 23:12
Thomas był autentycznie zdziwiony i zszokowany śmiercią Turka, więc chyba nie miał z tym nic wspólnego. Myslę, że większość służby doskonale wie o skłonnościach Thomasa. Daisy jeszcze przejrzy - mam nadzieję.
trifle - Sob 16 Paź, 2010 23:20
To już są trzy odcinki? Ja taka zapóźniona, myślałam, że najświeższy oglądam - czyli drugi. O rany.
Nadal bardzo mi się podoba. Lubię dziedzica i jego matkę. Wkurza mnie straszliwie Mary
Też mi się podobał moment w końcówce, kiedy dziedzic pozwolił Molesleyowi sobie pomóc.
Agn - Sob 16 Paź, 2010 23:45
Ja wiem? Ta jego kamienna twarz na wejściu do pokoju... Hmm... no nie wiem... ale możliwe, że za długo o tym myślę.
Swoją szosą serial sprawia mi po prostu czystą przyjemność. Wspaniały jest.
Admete - Nie 17 Paź, 2010 09:44
Kamienna bo spotkało go upokorzenie.
Admete - Nie 17 Paź, 2010 21:12
Będzie druga seria DA:
http://www.bbc.co.uk/news...t-arts-11523191
Agn - Nie 17 Paź, 2010 21:21
A wiemy, wiemy. Ale póki co pierwszą przerabiamy.
Ale to świetnie, że będzie druga seria - będzie się można dłużej cieszyć tym serialem.
Harry_the_Cat - Nie 17 Paź, 2010 22:38
Ogladam wlasnie odcinek czwarty. Mary sprawia nieco lepsze wrazenie.
Agn - Pon 18 Paź, 2010 20:12
Najgorsze w tym serialu jest to, że się całkowicie w nim zatapiam i kiedy nadchodzą napisy końcowe z bólem wracam do rzeczywistości. I znowu trzeba czekać cały tydzień...
Kiedy skończy się pierwszy sezon, zrobię sobie maraton. Będę zakuwała ten serial na pamięć tak jak "Wives and daughters" czy "North and south". I jak "Gosford park", oczywiście.
Naprawdę lubię Sybil. Jej wejście na końcu... cudne!
A, jeszcze jedno. Bardzo mi się podoba relacja Anny i Batesa. Tak się... o siebie troszczą trochę. W pierwszym odcinku to Anna przyniosła mu jedzenie. Teraz, kiedy leżała chora, on przyniósł jej kolację. I to z kwiatkami. Aż pojaśniało w obiektywie na ten widok. A ja siedziałam rozczulona. ^^
A Daisy dobrze by zrobiło przejrzenie na oczy. Naprawdę szkoda mi dziewczyny. Thomas to @#$%^&* do spółki z tą O'Brian. Grrr... mam nadzieję, że oboje zlecą ze schodów. Przypadkiem!
I szkoda mi Gwen. Mam jednak nadzieję, że jeszcze jej się uda.
Admete - Pon 18 Paź, 2010 20:45
Najciekawsze jest w tym wszystkim, że jako widzowie wiemy doskonale, że ten świat jest już na krawędzi - niedługo przyjdzie Wielka Wojna i wszystko zmiecie...
Harry_the_Cat - Pon 18 Paź, 2010 22:13
No ja to w ogole spoilery przeczytalam....
Admete - Pon 18 Paź, 2010 22:35
A co w spoilerach? Jak daleko mają zamair zajśc w historii? Podaj mi namiary na spoilery
Dzisiejszy odcinek był bardzo dobry. Taki melancholijny z odrobiną radości. Lady Violet cudowna jak zwykle Wejście Sybil w nowej sukni - rozczulajace ( i ten szofer podglądający zza okna ). Lepiej teraz rozumiem Mary i mam nadzieję, że jeszcze całkiem dojdzie do rozumu Matthew sympatyczny i prostolinijny jak zwykle. Daisy naiwno - głupia. Rozwijajacy się wątek romansowy między panem Batesem i Anną - I pani Hughes i jej okruchy dnia Thomasa i tą ogrzycę O"Brian bym wywaliła na zbity pysk
Harry_the_Cat - Pon 18 Paź, 2010 22:43
Namiary na spoilery tu: http://www.mediafire.com/?qq9h5q7pbcb1h1b
To Press Pack z opisem akcji wszystkich odcinkow & more
Admete - Pon 18 Paź, 2010 22:54
Dotarłam tylko do połowy wczesniej
Agn - Wto 19 Paź, 2010 21:41
No właśnie zastanawiam się, co będzie na linii Bates-Anna. Na razie wydaje mi się, że tu będzie jakaś przyjaźń, ale zobaczymy. *walczy z pokusą czytania spoilerów* Przeczytać, czy nie przeczytać - oto jest pytanie!
O'Brian - ogrzyca <--- idealne określenie. Może jednak zleci któreś z tej spółki ze schodów. Życzę tego tej małpie od pierwszego odcinka, kiedy podstawiła haka Batesowi. Thomas... hmm... a może ktoś go sypnie? Ciekawa jestem, jaka by była reakcja państwa.
Caitriona - Śro 20 Paź, 2010 15:48
Dołączam się do waszych zachwytów pod adresem Downton Abbey. Ten serial to perełka. Przede wszystkim ma świetną obsadę, ciekawe postacie, tyle smaczków i historii, piękne wnętrza. Oglądanie go sprawia mi ogromną przyjemność.
Oczywiście mam już swoich ulubieńców, tu prym wiodą Anna, pan Bates oraz Sybil, Matthew i lady Violet. Maggie Smith jest po prostu przewspaniała w tej roli Nie mogę ścierpieć O'Brien, okropna osoba. Oczywiście Thomas też nie należy do moich faworytów. I jak oni się niesamowicie dobrze dogadują, widocznie paskudne charaktery przyciągają się do siebie
Cieszę się, że będzie kolejna seria
Eeva - Sob 23 Paź, 2010 10:39
A ja dopiero obejrzałam pierwszy odcinek i jestem zachwycona... dziś może dooglądam resztę jak będę miała czas
trifle - Sob 23 Paź, 2010 12:06
Nie cierpię O'Brien. Sam jej widok mnie irytuje, uż.. I Thomas - przecież on ma szuizm wymalowany na twarzy
A w ogóle zawsze jak oglądam DA to wpadam w melancholię, bo co by się tam nie działo jest mi jakoś smutno. Miałam już postanowione ( ), że nie lubię Mary, ale po tym odcinku już nie, żal mi jej, bo rzeczywiście, ma dziewczyna przekichane.
Lady Cora - ta aktorka wygląda genialnie w takiej stylizacji, nie znam jej z niczego innego chyba, ale bardzo mi się podoba.
A! Sybil i jej nowa yyyy szata
milenaj - Nie 24 Paź, 2010 13:21
Oglądam pierwszy odcinek i jestem zachwycona. Chyba dzisiaj, przy tym naprawdę wolnym dniu połknę wszystkie dostępne odcinki.
Caitriona - Nie 24 Paź, 2010 13:53
| trifle napisał/a: | | A! Sybil i jej nowa yyyy szata |
A to było piękne I jeszcze ten szofer zaglądający przez okno
Agn - Nie 24 Paź, 2010 14:07
Mileno, a potem dopadnie cię głód. Na każdy odcinek czekać tydzień... zgroza... ale warto, naprawdę warto czekać. Każdy kolejny odcinek w pełni nagradza cierpliwość widza.
Swoją szosą szofer jest też niezły. Podglądanie przez okno to jedno (urocze), ale gazetka podrzucona Sybil w samochodzie?
milenaj - Nie 24 Paź, 2010 15:04
Już widzę, że warto. Może trochę przeszkadza brak polskich napisów, ale przynajmniej odświeżam swój angielski.
Swoją drogą dzięki wszystkim za zachwyty nad tym serialem. Pewnie inaczej bym go nie obejrzała
Agn - Nie 24 Paź, 2010 19:03
Szczerymi zachwytami służymy nieustannie!
Harry_the_Cat - Nie 24 Paź, 2010 22:23
Ogladam kolejny odcinek - Anna i Bates....
milenaj - Pon 25 Paź, 2010 14:01
Piąty odcinek obejrzany:
| Harry_the_Cat napisał/a: | | Anna i Bates.... |
Oj, tak...
Z każdym odcinkiem coraz bardziej lubię Mary. Żal mi jej. Miota się między oczekiwaniami rodziny, a swoimi własnymi pragnieniami. Na początku wydawała się taka bez serca, ale była chyba po prostu szczera, choć czasem wypadało inaczej. To okrutne, być zmuszoną patrzeć jak własne życie biegnie i nie mieć na nie prawdziwego wpływu.
Następny odcinek też zapowiada się świetnie... A potem koniec
trifle - Pon 25 Paź, 2010 15:44
6 odcinków tylko?
A druga seria będzie? Nie no, wszystkie moje serialowe odkrycia stoją, Sherlock, White Collar i teraz Downton.. Veto
|
|
|