To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Pamiętniki Wampirów (Vampire Diaries)

Ehtele - Sob 14 Sie, 2010 18:23

Ach, TVD, całe szczęście, że przynajmniej to startuje tak wczas, nie oglądając się na resztę seriali :-) :-)
Obejrzałam, bo chciałam się odmóżdżyć, i przyznaje pierwszy odc zdecydowanie należał do takiej kategorii, ale później... Damon, ach Damon :serce: :serce: I naprawdę nie wiem, czy znajdzie się gdzieś jakaś naiwna duszyczka, która na serio zainteresowała by się Stefanem (jedyny porządny moment z jego uczestnictwem, to wtedy, kiedy jest na ludzkiej krwi... Tak, w takiej wersji można by go było polubić :wink: No ale kiedy on ciągle jest taki nudny, to ja naprawdę nie rozumiem, czemu Kaśka przedkłada go nad Damona? Oby tylko Elena się w porę opamiętała (jakoś z Bonnie go nie widzę, choć z Eleną to tylko dlatego, że jemu na niej zależy). No a właśnie a propos Bonnie, czy tylko mnie ona działa na nerwy, czy może faktycznie jest tak irytująca?

Miło z ich strony, że akurat dali tę piosenkę do zapowiedzi, tylko mogli jej tak fatalnie nie ciąć :?

Agn - Sob 14 Sie, 2010 20:11

Mnie Bonnie nie irytuje, ja ją rozumiem. Denerwuje mnie za to sposób, w jaki ta postać została zagrana. Wybrali śliczną, ale drętwą aktorsko dziewczynę. :roll:

Damon z Bonnie...? Eee... skąd ten pomysł?

Elena się nie opamięta, ja w nią nie wierzę. Nawet jeśli serialowa jest lepsza niż książkowa (o co nie tak znowu trudno, ale tak czy siak...), to jednak zapewne główną oś zachowają i pewnie Elenka wybierze Stefka. Czemu? Bo zapałętał się do jej serca pierwszy, a to niemoralne wiązać się z kimś takim jak Damon.
Cóż, wszystko co dobre, jest niemoralne, niezdrowe albo powoduje tycie...

Yvain - Sob 14 Sie, 2010 21:10

Chyba, żeby Kaśka wyrwała Stefka, wtedy może Elena się wkurzy i otrząśnie :mrgreen: A skoro Damon będzie biedny z powodu zawodu miłosnego, to może jako siostra miłosierdzia (strój już ma z poprzedniej serii) zdoła go jakoś pocieszyć :mrgreen:
Ehtele - Sob 14 Sie, 2010 23:43

Znaczy no w pewnym sensie też ją rozumiem. Osoba na której jej najbardziej zależało, poświęciła życie po to żeby pomóc wampirom, a później powstrzymać resztę przed wyjściem z grobowca. A to niestety się nie udało. Oczywiście wszystkiemu winni są bracia Salvatore, a szczególnie Damon. Więc rozumiem, że pała do nich nienawiścią i stara się ich powstrzymać jak może, ale no właśnie... Zagrane jest to w irytujący sposób, przez co cała postać mnie irytuje.
Bonnie i Damon? C prawda książek nie czytałam, a streszczenie tylko pobieżnie, ale koleżanka wspominała, że właśnie w książkach Damon zwiąże się na krótką chwilę z Bonnie (na co rzeczona koleżanka liczy w serialu), ale mnie to zupełnie nie pasuje do charakterów w serialu.
No ale właśnie, jeśli Stefan zainteresuje się ponownie Kaśką? Choć nie, zgodnie z konwencją cała miłość Stefka była tylko zauroczeniem wymuszonym przez Katherine, to Damon był w niej naprawdę zakochany (choć zapewne miał też jakieś wspomagacze do tego uczucia, inaczej nie pozostawiłoby ono po sobie tak trwałego śladu, toż to ponad sto lat niezmordowanego poszukiwania swej jedynej miłości :roll: ). Niemniej jednak chciałabym zobaczyć Damona szczęśliwego, może więc w którymś sezonie wprowadzą kogoś jeszcze do tego czworokącika?

Notabene bardzo ciekawią mnie te wilkołaki. Zgodnie ze spojlerami nikt z wąpierzy nie wie o nich nic, po za oczywiście Kaśką. Zastanawiam się w jaki sposób poprowadzą mitologię, sposób przemiany, sposób walki, słabe strony, czy po aktywacji (gdyż zakładam, że ten ultradźwięk spowodował właśnie aktywację wilkołaczych genów) zmienia się w jakiś sposób charakter człowieka? I jedno co mnie cieszy, twórcy postanowili wykorzystać prawdziwe wilki, co znaczy, że po przemianie będą one normalnych rozmiarów w przeciwieństwie do Zmierzchu, co moim zdaniem jest dużo bardziej... poręczne, łatwiej wtopić się w "tłum", watahę, być nie tak bardzo zauważalnym.

I tak na marginesie, zna może któraś z was jakąś ciekawą książkę o wilkołakach, ale taką naprawdę porządnie napisaną? Gdyby któraś z was miała jakieś namiary, byłabym bardziej niż dozgonnie wdzięczna :kwiatek:

BeeMeR - Pią 20 Sie, 2010 20:42

Skończyłam sezon pierwszy - u mnie konkurs na największego drewniaka wygrała zdecydowanie Isobel :roll:
Ale generalnie sezon udany i czekam na następny :mrgreen:

Anaru - Pią 27 Sie, 2010 22:57

Przeklejam się częściowo z innego wątku

Dzisiaj zaczęłam The Vampire Diaries i na razie pięknooki mocnoszczęki Stefan plącze mi się po ekranie koło ciemnookiej panienki, której imienia nie zapamiętałam i przynudza. Nie porwało mnie na razie, ale Basia mówiła, że to się lepsze robi od drugiego odcinka więc daję szansę ;)

Czekam na Damona, skoro wszystkim się podoba równo to coś w nim chyba musi być...

Ok, pojawił się. Ciekawy - nie super hiper przystojny, ale w odróżnieniu od zdrewniałego Stefana patrzącego ciężko spod brwi, ma żywą twarz i pełne życia oczy. Skojarzył mi się ciut z młodziutkim Tomem Cruise, w pewnym momencie zrobił minę i łysnął oczami całkiem jak Boman Irani, którego uwielbiam. Ogólnie wielokrotnie bardziej interesujący. :mrgreen:

Agn - Pią 27 Sie, 2010 23:18

Ha! Kolejna do klubu wielbicielek Damona! MWHAHAHAHA!!!
I nie nie nie, to nie w urodzie tkwi siła Damona. Acz z odcinka na odcinek facet jakby przystojnieje w oczach. Poczucie humoru, luz i świetna mimika dodają urody. :)

Yvain - Pią 27 Sie, 2010 23:37

Damon ma tyle uroku osobistego, że wystarczyłoby dla paru facetów :mrgreen:
BeeMeR - Sob 28 Sie, 2010 17:29

Cieszę się, że się Ani Damon spodobał :mrgreen:
Szkoda tylko, że w rozmowie nazywa go Damianem :P

Anaru - Sob 28 Sie, 2010 18:36

Sorry :mrgreen: , nie pamiętałam dokładnie :mrgreen:

Ja tak czasem mam z imionami *wspomina tego od Zmierzchu*, tego eee..... :mysle:
Zapominam nawet głównych bohaterów, nic nie poradzę. :rumieniec:
Za to pamiętam czy mi się podobali :mrgreen:

Nie mogę się oprzeć wrażeniu, że jak się Stefcio ekscytuje, to mu się robi na oczętach wieczorowy makijaż ;)

Jak również wrażeniu, że w tych ciuszkach panowie sportowcy wyglądają jak idioci :mrgreen:

BeeMeR - Sob 28 Sie, 2010 19:03

Anaru napisał/a:
*wspomina tego od Zmierzchu*, tego eee..... :mysle:
Dobrze, przynajmniej dobra literka: Edward :mrgreen:
Agn - Sob 28 Sie, 2010 20:46

Anaru, bo mu się robi! :lol:

I mnie też zawsze śmieszy ten strój to amerykańskiego futbolu. W ogóle mnie idea całego amerykańskiego futbolu śmieszy. Co to sa FOOTball, skoro taszczą tę piłę w łapskach?

Harry_the_Cat - Czw 02 Wrz, 2010 23:43

Pojawil sie ten watek, bil mnie po oczach, to nadganiam. Na razie odc. 15.
Kiedys, tak pewnie z rok temu obejrzalam pilot i nie dalam drugiej szansu tej historii.
I dalej mysle, ze historia jest umiarkowanie fascynujaca...

Ale dzieki Stefkowi i Elenie nie jest i jedyna postacia ktora trzyma mnie przy tym serialu, to Damon, choc wcale nie ze wzgledu na jego powierzchownosc...

Fibula - Czw 02 Wrz, 2010 23:48

Harry_the_Cat napisał/a:
jedyna postacia ktora trzyma mnie przy tym serialu, to Damon, choc wcale nie ze wzgledu na jego powierzchownosc...

Bo powierzchowność nie jest tu najważniejsza :) .

Harry_the_Cat - Czw 02 Wrz, 2010 23:51

Czulam sie w obowiazku to dodac, zeby nie bylo watpliwosci...
BeeMeR - Śro 08 Wrz, 2010 14:07

Harry_the_Cat napisał/a:
jedyna postacia ktora trzyma mnie przy tym serialu, to Damon, choc wcale nie ze wzgledu na jego powierzchownosc...
czemu mnie to nie dziwi :mrgreen:
Milego ogladania dalej :kwiatek:

asiek - Pią 10 Wrz, 2010 09:02

Czy ktoś już widział pierwszy odcinek nowego sezonu ?
http://www.youtube.com/watch?v=vzj0g1IlwhM

Agn - Pią 10 Wrz, 2010 09:49

Aśku, ja jeszcze nie, w ten weekend na pewno obejrzę. A co? Ty już po? I jaaaak? :mrgreen:
*nie zagląda w sznur, bo właśnie wyłapała CocoJumboTV*

Admete - Pią 10 Wrz, 2010 15:16

Myślę, że będziecie wprost zachwycone ;)
BeeMeR - Pią 10 Wrz, 2010 15:32

To zależy od tego ile Stefka a ile Damona tam wpakowali :P
Admete - Pią 10 Wrz, 2010 15:47

Pisałam o Damonie, bo wiem, ze wy za nim przepadacie :)
asiek - Pią 10 Wrz, 2010 16:38

Agn napisał/a:
Ty już po? I jaaaak?

Miło było znowu zobaczyć Damona w akcji. :-P Nie będę spoilerować, aby nie psuć Ci zabawy. :wink:
Zgodnie z zapowiedzią pojawił się nowy przystojny wilkołak, no i wszystko wskazuje na to, że przybędzie nam świeżuteńki wampir. :wink:
A tak w ogólności, to żal mi Damona... bidaczek z niego, ot co ! :roll:

Ps. A Stefek okrutnie wychudł, na białkowej diecie jest, czy jak ? :?

Fibula - Pią 10 Wrz, 2010 18:33

[quote="asiek"]
Agn napisał/a:
Ps. A Stefek okrutnie wychudł, na białkowej diecie jest, czy jak ? :?

Wiewiórkowej :rotfl:

asiek - Pią 10 Wrz, 2010 20:05

:mrgreen:
- Pią 10 Wrz, 2010 20:12

asiek napisał/a:
A tak w ogólności, to żal mi Damona... bidaczek z niego, ot co ! :roll:
mnie też... nawet tę akcję na końcu odcinka byłabym mu zdolna wybaczyć, po tym, co biedak usłyszał.

muszę jeszcze coś napisać pochwalnego (jest w ogóle takie słowo?? :mysle: ) o Kasi bo jest świetna- w końcu jakaś kobitka z charakterem :mrgreen:

btw promo drugiego odcinka: http://www.youtube.com/wa...player_embedded