To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Zmierzch, Nów i inne fazy ;)

Agn - Sob 03 Maj, 2008 17:03

Niom, ta bladość mnie raduje... i ząbki Rpattza... mhm, może nie będzie tak źle? *łudzi się*

Poniżej zapodaję spoilerek, duży lub mały, zależnie od punktu widzenia. Tak czy siak - schowany przed oczyma niezainteresowanych. :mrgreen:
Spoiler:
Dotarłam do momentu, kiedy okazało się, że Edward kazał Alice pilnować, żeby Bella nie jeździła do La Push. Wobec tego Alice postanowiła urządzić piżama party. Obsmarkałam się ze śmiechu przy tym tekście:
Cytat:
- Zobaczysz, będzie fajnie. Zrobię ci pedikiur - obiecała.

Zajebiaszcza impreza! Też chcę na taką! :rotfl:

Aaa, no i był ten cały seks! Ale Edward się, oczywiście, wycofał. No, no, jeszcze kilka razy ją tak poobraca na tym łóżku i się chłopak zapomni. :lol:

No i stało się. Zwampirzyło mnie avkowo i sygnowo. Można podziwiać. :mrgreen:

Harry_the_Cat - Nie 04 Maj, 2008 21:28

Spoiler:
Agn napisał/a:
Aaa, no i był ten cały seks! Ale Edward się, oczywiście, wycofał. No, no, jeszcze kilka razy ją tak poobraca na tym łóżku i się chłopak zapomni. :lol:

Taaaa.... Marzenia sciętej głowy..... Chłopak jest jak anioł, a nie wampir....

Agn - Nie 04 Maj, 2008 21:36

Cała tajemnica tkwi w słowie "jak". :mrgreen:
Poza tym ja i tak jestem przyzwyczajona do wizji, że wampiry seksu NIE uprawiają. Dlatego w sumie jestem ciekawa, co tu się będzie działo, hehe.

Spoiler:
Jestem już, jak się okazało, że ktoś był u Belli w domu i pozabierał jej ciuchy. Jasper właśnie opowiedział swoją historię. Hmm, nie powiem - ma chłopak niewąską przeszłość.

Ach, i jeszcze jedno! Jak obstawiasz?
Spoiler:
Bella będzie wampirem czy nie?

Harry_the_Cat - Nie 04 Maj, 2008 21:39

I dlatego "jak" to czytamy, nie? ;)

Na LJ wybuchło od plakatów po tym nowym zdjęciu promocyjnym. I tak sobie mysle, że strasznie wcześnie zaczęli to promować... Do grudnia kawał czasu.

Wieść gminna niesie, ze w tym tygodniu ma się w sieci pojawić teaser... :slina:

Agn - Nie 04 Maj, 2008 21:43

A ja na tych filmikach dosłuchałam się, że jakieś zwiastuny to dopiero w lecie. Hmm, zobaczymy. O rany, teraz nie będę spała przez to po nocach!

Kurczę, naprawdę będę bronić Rpattza przed plujkami!

Harry_the_Cat - Nie 04 Maj, 2008 21:50

Agn napisał/a:
A ja na tych filmikach dosłuchałam się, że jakieś zwiastuny to dopiero w lecie. Hmm, zobaczymy. O rany, teraz nie będę spała przez to po nocach!

Nigdzie wprost nie powiedzieli. Ale teaser ma byc przed jakims innym filmem puszczeny w kinach - od piatku bodajrze i gdzies poszla fama, ze cos wielkiego się szykuje na wtorek w sieci. Wiec wszyscy mysla, ze to teaser.

Cytat:
Kurczę, naprawdę będę bronić Rpattza przed plujkami!

Dobrze, ze przede mna nie musisz :lol:

Agn - Nie 04 Maj, 2008 21:51

Hmm, wyjdzie w praniu. Czekam niecierpliwie.

...będę oglądać film dla JEDNEGO faceta. Ależ nisko upadłam... :thud:

Harry_the_Cat - Nie 04 Maj, 2008 22:20

E tam, od razu nisko :lol:

Film moze ogólnie byc fajny :wink:

Harry_the_Cat - Pon 05 Maj, 2008 21:40

Agn?

Trailer: TwiLIGHT

Spoiler:

Okej, obejrzałam. Podoba mi się kolorystyka (cóż, lubię błękity). średnio podoba mi się muzyka. Nie chciałabym, żeby zrobili z tego horror, bo to nie jest horror. Moim zdaniem Rob wygląda rewelacyjnie :thud: , choć nie podoba mi się sposób w jaki mowi "awhile..." :roll: Ogólnie ten angscik w tej właśnie scenie mi troche nie leży - chyba wole jak to rozegrała SMeyer w książce. No i to skakanie na drzewa.... :shock:

Ide oglądać dalej :mrgreen:

Caitriona - Pon 05 Maj, 2008 22:11

Kurczę, nieźle się zapowiada! I ten chłopak idealnie pasuje na wampira! Tylko czy będą kły?? ;)
Aragonte - Pon 05 Maj, 2008 22:11

Caitriona napisał/a:
Kurczę, nieźle się zapowiada! I ten chłopak idealnie pasuje na wampira! Tylko czy będą kły?? ;)

Tylko ząbki jadowe i rureczka do Bloody Mary :mrgreen: :wink:

Harry_the_Cat - Pon 05 Maj, 2008 22:13

:rotfl:

Kłów nie ma.

Caitriona - Pon 05 Maj, 2008 22:14

Notowania ida w dół...

Ale i tak uśmiechnę się do Ciebie Harry o książkę, jeśli można :D

Harry_the_Cat - Pon 05 Maj, 2008 22:16

Okej, ale się jakoś nie nastawiaj za bardzo :mrgreen:
Agn - Wto 06 Maj, 2008 08:33

KOCIE! DZIĘKOWAĆ!!!

Harry_the_Cat napisał/a:
Agn?

Trailer: TwiLIGHT

Spoiler:

Okej, obejrzałam. Podoba mi się kolorystyka (cóż, lubię błękity). średnio podoba mi się muzyka. Nie chciałabym, żeby zrobili z tego horror, bo to nie jest horror. Moim zdaniem Rob wygląda rewelacyjnie :thud: , choć nie podoba mi się sposób w jaki mowi "awhile..." :roll: Ogólnie ten angscik w tej właśnie scenie mi troche nie leży - chyba wole jak to rozegrała SMeyer w książce. No i to skakanie na drzewa.... :shock:

Ide oglądać dalej :mrgreen:

SPOILERY DOT. TEASERA!!!

Ale jak on się w nią przy tym wpatruje!!! I te oczyska... jak ją uratował z wypadku. O mru...
Skakanie na drzewa też mi się nie widzi, ale pewnie jest to bardziej efektowne od zwykłego ganiania pomiędzy. Nawet jeśli p.Meyer wyraźnie napisała o bieganiu. Cóż, wyraźnie też napisała, że wampiry nie mają kłów, za to mają jad, a tego z kolei ja nie przyjmuję do wiadomości.
Mnie też podoba się zimna tonacja teasera. I Edward... wspominałam już może kiedyś, że Pattinson wygląda genialnie wampirzo? A tu go jeszcze odpowiednio wybladzili. Emmeta też było widać.
Istnieje duże prawdopodobieństwo, że na film pójdę z przyjemnością. Bo może być ciut lepszy od książki.
No, to teraz czekam na trailer. A na razie będę sobie na zmianę spoilerownię z Narni i ten teaser zarzucać. Odwiedzicie mnie w szpitalu dla obłąkanych, prawda?

Harry_the_Cat - Wto 06 Maj, 2008 20:32

Zaraz skometuje Twojego posta, Agn a tymczasem:

Plakat: http://community.livejour...957.html#cutid1 (nie jest najpiękniejszy... mało naturalna ta poza)

... i wygląda na ro, ze to koniec niusow na dziś...

Harry_the_Cat - Wto 06 Maj, 2008 21:41

Agn napisał/a:
Ale jak on się w nią przy tym wpatruje!!! I te oczyska... jak ją uratował z wypadku. O mru...

To prawda... W ogole ten moment fajnie nakrecili. Przynajmniej na razie tak wyglada ;)

Agn napisał/a:
I Edward... wspominałam już może kiedyś, że Pattinson wygląda genialnie wampirzo?

Nie, nigdy.... Serio? :shock: :lol:

Agn napisał/a:
Odwiedzicie mnie w szpitalu dla obłąkanych, prawda?

Zajmij mi sąsiednie łóżko ;)

Harry_the_Cat - Sob 10 Maj, 2008 00:44

Update oficjalnej strony filmu: http://twilightthemovie.com/ (ale nie ma nic, czego nie byłoby gdzies wczesniej)

i zrobilam troche avkow: http://community.livejour...904.html#cutid1

ETA: i znalazlam taki picspam: http://community.livejour...661.html#cutid1

Caitriona - Sob 10 Maj, 2008 18:20

Harry_the_Cat napisał/a:
i zrobilam troche avkow

Bardzo fajne - takie chłodne, niebieskawe. Strrasznie mi się podoba nr 20 ;)

Agn - Sob 10 Maj, 2008 21:43

Caitriona napisał/a:
Harry_the_Cat napisał/a:
i zrobilam troche avkow

Bardzo fajne - takie chłodne, niebieskawe. Strrasznie mi się podoba nr 20 ;)

Mnie też się podobują. Nie omieszkałam skomentować. :mrgreen:

O, oficjalna strona wzięła i ruszyła. Fakt, nic, czego by nie było gdzie indziej, ale zawsze to lepsze niż animacja lasu li i tylko.

Harry_the_Cat - Nie 11 Maj, 2008 11:22

Agn napisał/a:
Bella zakochana w dwóch osobnikach (i żaden nie jest do końca człowiekiem) niemożliwie mnie wnerwiła

Mnie tez :lol:

I te dwa osobniki tez mnie w tym Zaćmieniu wnerwiały, a szczegolnie Jake, do ktorego jakos nigdy nie zapałałam sympatią.
A to całe wpojenie :confused3: (ale moze to bylo w 2 tomie? :mysle: )

A najgorsze jest to, że mimo pełnej świadomości poziomu tych książek kupię i przeczytam Breaking Dawn przy pierwszej nadarzającej się okazji :rumieniec:

Agn - Nie 11 Maj, 2008 11:34

Bo to wciąga jak bagno. Ja też przemyśliwuję, czy nie nabyć tych książek. Niektóre momenty mi się całkiem podobały. Jacoba, poza niektórymi scenami, w których chciałam dać mu w łeb, w sumie polubiłam. Wpojenie... zastanawiam się, czy on nie ma tego z Bellą. Ale chyba by o tym wiedział? Hmm... I tak - to było w drugim tomie. Ale w trzecim też się pojawiło. Któryś ze sfory miał wpojenie z dwuletnią dziewczynką. :lol:
Edward też ma swoje plusy, ale kiedy Bella całowała się z Jacobem (jakie to było duuurrrrneeee!!!), reakcja Edwarda doprowadzała mnie do szewskiej pasji. Co to miało być?! Meyer przegięła z tą całą wielką mądrością Edwarda. W ogóle przegięte są te wampiry.
Aha, jak dla mnie - przy całym zachowaniu Edwarda i wpojeniu, zakochaniu, fantazjach oraz temperaturze ciał obu panów - wydaje mi się, że Bella skończy z Jacobem. A jeśli jednak się nie wycofa i zostanie wampirem... to się diabelnie zdziwię.
To ja wracam do Anne Rice (observe my new sig :mrgreen: ).

Harry_the_Cat - Nie 11 Maj, 2008 11:57

Agn napisał/a:
Edward też ma swoje plusy, ale kiedy Bella całowała się z Jacobem (jakie to było duuurrrrneeee!!!), reakcja Edwarda doprowadzała mnie do szewskiej pasji. Co to miało być?! Meyer przegięła z tą całą wielką mądrością Edwarda. W ogóle przegięte są te wampiry.

taaaa.. cały ten element był naprawde żałosny. :roll:

Agn napisał/a:
Aha, jak dla mnie - przy całym zachowaniu Edwarda i wpojeniu, zakochaniu, fantazjach oraz temperaturze ciał obu panów - wydaje mi się, że Bella skończy z Jacobem. A jeśli jednak się nie wycofa i zostanie wampirem... to się diabelnie zdziwię.

To wtedy ja sie wkurzę. Nie lubię Jacoba. Nic na to nie poradzę. Jak tak to miałoby sie skończyć, to po co zawracać nam przez cztery tomy głowę Edwardem? W takiej sytuacji, to straciłabym chyba resztki sympatii do Belli... Bo w sumie zrozumialabym, ze zostanie czlowiekiem, ale zeby dlatego miala sie od razu wiazac z Jakiem?

Aragonte - Nie 11 Maj, 2008 12:04

Harry_the_Cat napisał/a:
A najgorsze jest to, że mimo pełnej świadomości poziomu tych książek kupię i przeczytam Breaking Dawn przy pierwszej nadarzającej się okazji :rumieniec:

Hyhy :lol:

Może powinnam zmodyfikować tytuł wątku? :mysle:

Harry_the_Cat - Nie 11 Maj, 2008 12:12

Zapomnialam sie odniesc do jednej rzeczy -

Agn napisał/a:
Wpojenie... zastanawiam się, czy on nie ma tego z Bellą. Ale chyba by o tym wiedział? Hmm... I tak - to było w drugim tomie. Ale w trzecim też się pojawiło. Któryś ze sfory miał wpojenie z dwuletnią dziewczynką. :lol:

Mysle, ze Jacob nie mial tego z Bellą. W niej to on się zakochal tak normalnie IMO. Tak jak cala reszta - Mike, Eric, Tylor... :roll: Przeczytałam, ze nawet nauczyciel biologii się w niej podkochiwał (tak Meyer powiedziała w wywiadzie).

A to z tą dwulatką? :confused3: :confused3: :confused3: :confused3: :paddotylu: :roll: