To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Serialowe meme

Agnesse - Wto 24 Lut, 2009 17:23

Wszystkie seriale, które teraz oglądasz: Bones, Grey's anatomy, Private Practice

Seriale, które oglądasz na bieżąco: j.w.

Serial, który zmienił twoje życie:

Seriale, które (w całości) obejrzałeś więcej, niż raz: P&P 1995

Seriale, których nie byłeś w stanie skończyć: Stawka większa niż życie (do tej pory nie orientuję się o co w nim tak naprawdę chodzi) ,4 pancerni i pies

Seriale, które znasz tylko po jednym odcinku: Moda na sukces

Serial, który najbardziej cię śmieszy: Hotel Zacisze, Co ludzie powiedzą?

Serial, na którym płaczesz:

Serial, na którym się boisz:

Serial, na którego nowe odcinki najbardziej niecierpliwie czekasz: GA, Bones

Serial, który ciągle oglądasz (niekoniecznie w całości): GA

Twoja pierwsza i największa miłość serialowa:

Seriale, które masz zamiar zacząć oglądać: SPN

Serial, który masz, ale od dawna nie możesz się za niego zabrać:

Serial, który każdy powinien obejrzeć: House

Serial, który oglądasz tylko ty (a przynajmniej nie znasz nikogo, kto by go oglądał):

Serial, który ma najfajniejszych bohaterów: House i GA

Serial, który ma najfajniejsze dialogi: House

Serial, który uważasz na najlepszy (niekoniecznie "twój ulubiony"):

Serial, który uważasz za najgorszy: Moda na sukces, Kiepscy, Garczykowie

Serial, który najbardziej cię męczył, a mimo to obejrzałeś w całości:

Serial, który był świetny, ale się popsuł: Desperate Housewives, Prison Break

Serial, który poprawia się w miarę trwania:

Serial, który wycofano z produkcji, i uważasz, że to był błąd:

Seriale, które lubiłeś w dzieciństwie: Dynastia, BH 90210

Admete - Wto 24 Lut, 2009 18:10

Wszystkie seriale, które teraz oglądasz: Bones, Spn, CSI LV, CSI NY, Criminal Minds, Legend of the Seeker, Fringe, NCIS, House, Cold Case, Life, Mentalista, 24 ( dobrze, że miewają przerwy w emisji ;-) )

Seriale, które oglądasz na bieżąco: j.w.

Serial, który zmienił twoje życie: Robin z Sherwood - przeżycie niezapomniane, smutne lata 80; dowiedziałam się, że istnieli Celtowie i poznałam muzykę Clannad. Miałam 12 - 13 lat i otworzył się przede mną cały, nieznany dotąd świat.

Seriale, które (w całości) obejrzałeś więcej, niż raz: Babylon 5 ( trzy razy, a to ma 5 serii po 22 odcinki :-D ) i seriale kostiumowe takie jak P&P, North and South.

Seriale, których nie byłeś w stanie skończyć: True Blood - to ostatnio. Prison Break, Lost też mnie jakoś znudziło z czasem. Weeds. Rome po pierwszej serii. Ostatnio porzuciłam Chirurgów. Na pewno zrezygnowałam z wielu seriali, bo ja często cos nowego próbuję.

Seriale, które znasz tylko po jednym odcinku: Nie pamiętam. Na pewno jakies było. Czekajcie - obejrzałam jeden odcinek Uwaga faceci czy jakoś tak...

Serial, który najbardziej cię śmieszy: teraz NCIS, kiedyś Pan dzwonił milordzie?

Serial, na którym płaczesz: To zależy od nastroju, bywam płaczliwa okresowo ;-) Na Cold Case często. Na Babylon 5 przy ostatnim odcinku.

Serial, na którym się boisz: Afterlife i ostatnio przy Objawieniach ( oba seriale brytyjskie, Amerykanie nie potrafią straszyć ;-) ).

Serial, na którego nowe odcinki najbardziej niecierpliwie czekasz: Spn, Bones.

Serial, który ciągle oglądasz (niekoniecznie w całości): to zależy od nastroju.

Twoja pierwsza i największa miłość serialowa: nie mam pojęcia. Kochałam Czterech pancernych, Czarne chmury, Załogę G :-D , Żwirka i Muchomorka, Rumcajsa ;-) To są pierwsze. Największe to Babylon 5, Archiwum X, Przystanek Alaska, ER, Spn + kostiumowe.

Seriale, które masz zamiar zacząć oglądać: hmmm...Miniserial o sztuce - Prywatne życie dzieł sztuki. Mam zamiar wrócić do Survivors ( brytyjski miniserial ).

Serial, który masz, ale od dawna nie możesz się za niego zabrać: za dużo do pisania ;-) Na pewno SG 1 i SG Atlantis, Sanctuary.

Serial, który każdy powinien obejrzeć: nie ma takiego serialu, który powinni obejrzec wszyscy.

Serial, który oglądasz tylko ty (a przynajmniej nie znasz nikogo, kto by go oglądał): NCIS oglądam tylko ja i mój brat :-) na naszym forum nie ma tez zbyt wielu fanek serialu 24 ;-) Babylon 5 oprócz mnie obejrzała tylko Riella, Sophrosyne i nasz znajomy ;)

Serial, który ma najfajniejszych bohaterów: Za dużo pisania. Uwielbiam bohaterów NCIS, Bones, Spn, Housa...Babylon 5, Archiwum X.

Serial, który ma najfajniejsze dialogi: House, Bones, Spn, NCIS, Babylon 5 ( trochę wzniosłe, ale je uwielbiam ).

Serial, który uważasz na najlepszy (niekoniecznie "twój ulubiony"): Babylon 5 - takiej spójnej mitologicznie historii osadzonej w świecie sf jeszcze nigdy nie widziałam i długo nie zobaczę.

Serial, który uważasz za najgorszy: współczesne seriale polskie oprócz Gliny to w większości dno i 10 m mułu.

Serial, który najbardziej cię męczył, a mimo to obejrzałeś w całości: nie jestem masochistką.

Serial, który był świetny, ale się popsuł:Prison Break, Grey's Anatomy ( powinni go skończyc po 4 serii ).

Serial, który poprawia się w miarę trwania: Fringe i kilka innych - także Spn.

Serial, który wycofano z produkcji, i uważasz, że to był błąd: Firefly, Earth 2.

Seriale, które lubiłeś w dzieciństwie: Oprócz tych o których pisałam - Mały domek na prerii, coś w tytule z Dzkim Zachodem - Boxlaitner tam taki młody grał, Jak zdobywano Dziki Zachód, Dzień za dniem ( Corky - pamięta ktoś? ), Autostrada do Nieba ( ech te anioły ;-) ).

Calipso - Wto 24 Lut, 2009 18:23

Admete napisał/a:
Dzień za dniem ( Corky - pamięta ktoś? )

Oczywiście że pamiętam :-D
Jeśli chodzi o "Ziemia 2 - Ostatnie starcie",to kiedyś to oglądałam i dzisiaj skacząc po programach zobaczyłam że nadal można ogladać ten serial na AXN SF ( czy jakoś tak :ops1: ).Przejrzałam wszystkie ich propozycje i przypomniałam sobie że kiedyś widziałam też kilka odcinków HEX.Kolejny raz okazało się że mam krótką pamięć :rumieniec:

Admete - Wto 24 Lut, 2009 18:41

Ziemia 2 - Ostatnie starcie

To nie o ten serial chodzi, tylko o Ziemię 2 - serial miał tylko jeden sezon w latach 90. O wyprawie na planetę podobną do naszej. Statek kolonistów rozbija się ( potem okazuje się, że to celowe, spisek ). Rozbitkowie muszą dotrzeć do miejsca zrzutu zaopatrzenia. Spotykają mieszkańców tej planety - istoty żyjące w symbiozie z ziemia. Zasiedlenie tej planety jest dla ludzi ostatnią szansa przeżycia, bo na naszej Ziemi brakuje surowców i ludzie chorują.

http://www.youtube.com/watch?v=tSdycRInqLo

Grał tam przystojny brzydal Clancy Brown ;)
Kurcze zapomniałam o serialu Nieśmiertelny! Jak mogłam! ;-)

praedzio - Wto 24 Lut, 2009 19:05

No, tak - Afterlife! Jak mogłam zapomnieć! Też momentami mnie przerażał.
Harry_the_Cat - Wto 24 Lut, 2009 19:10

O całym mnóstwie łatwo zapomnieć.... szczególnie z dzieciństwa.
Gosia - Wto 24 Lut, 2009 19:13

Wszystkie seriale, które teraz oglądasz: Moonlighting (Na wariackich papierach), Grey's Anatomy, Robin Hood (na pewno obejrzę następną serię), (Little Dorrit)

Seriale, które oglądasz na bieżąco: Grey's Anatomy, (Little Dorrit), Robin Hood (czekam na cd.)

Serial, który zmienił twoje życie: (North and South, DiU)

Serial, który zabrałbyś na bezludną wyspę: Moonlighting, North and South

Seriale, które (w całości) obejrzałeś więcej, niż raz
: Moonlighting, Grey`s Anatomy, (N&S, Bleak House, DiU, JE, Cranford, Impresjoniści) Eliza z Rivombrosy (sezon 1), Co ludzie powiedzą?, Hotel Zacisze, Ptaki ciernistych krzewów, Robin Hood (tak, ten!) Czarne chmury, (Rodzina Połanieckich, Lalka), Czterdziestolatek, Alternatywy 4, Kariera Nikodema Dyzmy, Wakacje z duchami, Podróż za jeden uśmiech, Stawiam na Tolka Banana, Dom (ale już mnie odrzuca), Polskie drogi, Zmiennicy, Tygrysy Europy, Przygody pana Michała, Czterej pancerni i pies, Chłopi (już mnie odrzuca), Nad Niemnem, Noce i dnie (już mnie odrzuca), Stawka większa niż życie, Gazda z Diabelnej
(Rekordzistą oglądania jest chyba Czterdziestolatek!)

Seriale, których nie byłeś w stanie skończyć: M jak Miłość, Klan, Plebania, MagdaM, Na dobre i na złe...

Seriale, które znasz tylko po jednym odcinku: nie pamiętam, ale na pewno takie były

Serial, który najbardziej cię śmieszy: Moonlighting, Co ludzie powiedzą?, Hotel Zacisze

Serial, na którym płaczesz: Grey's Anatomy, N&S (mam taką jedną scenę...)

Serial, na którym się boisz: .....

Serial, na którego nowe odcinki najbardziej niecierpliwie czekasz: Greys Anatomy, Robin Hood

Serial, który ciągle oglądasz (niekoniecznie w całości): Moonlighting, (DiU, N&S, Rodzina Połanieckich), Czterdziestolatek (jeśli akurat leci w tv, oglądam większość odcinków)

Twoja pierwsza i największa miłość serialowa: Moonlighting (od deski do deski, a to były 64 odcinki, miłość była wielka i trwa do dziś). Serial od dawna mam na VHS, nagrany z tv, a teraz przerzuciłam się na nowsze nośniki (Czemu oni nie wydali polskiego DVD????)

Seriale, które masz zamiar zacząć oglądać: Kompania Braci, Life on Mars, Saga rodu Forsythe`ow, Dynastia Tudorów

Serial, który masz, ale od dawna nie możesz się za niego zabrać: j.w.

Serial, który każdy powinien obejrzeć: Moonlighting (uważam to za świetną zabawę), (N&S)

Serial, który oglądasz tylko ty....

Serial, który ma najfajniejszych bohaterów: Moonlighting, Greys Anatomy, (N&S, DiU)

Serial, który ma najfajniejsze dialogi
: Moonlighting, Greys Anatomy

Serial, który uważasz za najlepszy - (N&S), Moonlighting, Greys Anatomy

Serial, który uważasz za najgorszy: polskie..

Serial, który najbardziej cię męczył, a mimo to obejrzałeś w całości: Robin Hood (i zamierzam męczyć się dalej ;) )

Serial, który był świetny, ale się popsuł: Greys Anatomy, Moonlighting (życie popsuło serial)

Serial, który poprawia się w miarę trwania: .....

Serial, który wycofano z produkcji, i uważasz, że to był błąd: Moonlighting

Seriale, które lubiłeś w dzieciństwie: Powrót do Edenu, Arsene Lupin, Rewolwer i Melonik, Rodzina Palliserów, Wakacje z duchami, Podróż za jeden uśmiech, Stawiam na Tolka Banana, Czterej pancerni i pies, Czterdziestolatek, Polskie drogi, Gazda z Diabelnej, Niedźwiedź pana Adamsa, Domek na prerii (kompletnie nie pamiętam), Bonanza, Stawka większa niż życie, Czarne chmury

P.s. Na pewno o wielu w tej chwili nie pamiętam. Obecnie oglądam niewiele seriali.
I trochę mnie to męczy - pilnowanie, itp sprawy ;)

P.S. 2. Kostiumowe są w nawiasie.

Anonymous - Wto 24 Lut, 2009 19:30

Trfile to coś na statku to może Statek miłości?
Anonymous - Wto 24 Lut, 2009 19:34
Temat postu: Re: Serialowe meme
Wszystkie seriale, które teraz oglądasz: Supernatural, Co ludzie powiedzą, Chirurdzy, BSG, SCI Miami, SCI LV, SCI NY, Numbers, Detektyw Monk, Czarodziejki, Life, Brzydula (polska wersja), Bones, Friends,

Seriale, które oglądasz na bieżąco: Chirurdzu, SCI Miami, SCI LV, SCI NY, Czarodziejki, Life, Bones,

Serial, który zmienił twoje życie: Robin of Sherwood, Pride&Prejudice.

Serial, który zabrałbyś na bezludną wyspę: Po długich zastanowieniach Friendsów. Duzo odcinkow, duzo oglądania, dobrych tekstów i gagów.

Seriale, które (w całości) obejrzałeś więcej, niż raz: Spn, BSG, , Co ludzie powiedzą, Cienka niebieska linia, Bones, Wzór, Robin of Sherwood, Rzym I i II, Cranford, P&P, N&S, JE,

Seriale, których nie byłeś w stanie skończyć: Prison Break, 24 godziny

Seriale, które znasz tylko po jednym odcinku: w zasadzie wiele przypadkowo widzianych w telewizji.

Serial, który najbardziej cię śmieszy: Bazujace na humorze slowno-sytuacyjnym: Co ludzie powiedzą?, Friends, detektyw Monk, MASH.

Serial, na którym płaczesz: kazdym, jesli wyciska lzy.

Serial, na którym się boisz: Supernaturals

Serial, na którego nowe odcinki najbardziej niecierpliwie czekasz: Brzydula, BsG

Serial, który ciągle oglądasz (niekoniecznie w całości): House chyba - ciagle go przegapiam, wiec i ogladam pojedyncze odcinki

Twoja pierwsza i największa miłość serialowa: jesli chodzi o milosc jako serial to Robin of Sherwood, MASH, jesli chodzi o postac, to Robin blond i kapitan Sokole Oko Pierce. Od blisko 20 lat.

Seriale, które masz zamiar zacząć oglądać: Katarzyna - niedlugo bede mogla skon frontowac dzieciece wspomnienia z obecnym odbiorem :D

Serial, który masz, ale od dawna nie możesz się za niego zabrać: Life on Mars, Babilon 5

Serial, który każdy powinien obejrzeć: wszystkie, ktore ogladam+Un passo... :D

Serial, który oglądasz tylko ty (a przynajmniej nie znasz nikogo, kto by go oglądał): Un passo adelante (w zasadzie w czasie przeszlym), Brzydula w polskiej wersji (wszyscy wolą Ugly Betty, ktora mnie już teraz tak przerazliwie nuuudzi).

Serial, który ma najfajniejszych bohaterów: Spn, Bones,

Serial, który ma najfajniejsze dialogi: MASH i Friend

Serial, który uważasz na najlepszy (niekoniecznie "twój ulubiony"): Wzor - przeliczenie zycia na wzory matematyczne. Do tego trzeba wielkiej glowy i olbrzymiej wyobrazni.

Serial, który uważasz za najgorszy: Incantessimo.

Serial, który najbardziej cię męczył, a mimo to obejrzałeś w całości: nie męcze sie.

Serial, który był świetny, ale się popsuł: kazdy ma dla mnie tendencje spadkowa od mniej wiecej III-IV sezonu lub gdy kluczowi bohaterowie wystepujacy od poczatku zostaja zamienieni na innych - w wyniku zawirowan obsadowych.

Serial, który poprawia się w miarę trwania:

Serial, który wycofano z produkcji, i uważasz, że to był błąd: Ziemia 2 - baaardzo mi sie ten serial podobal. Jak sie cos zaczelo dziac - zaprzestano produkcji. No i Antonio Sabbato jr wtedy mi sie podobal. Mimo ze brunet :D

Seriale, które lubiłeś w dzieciństwie: MASH, Seaquest (ach ten sliczny Jonathan :D ) Robin of Sherwood, Wiklinowa Zatoka (animowane chyba tez sie licza, nie?), Przygody Remingtona Steela, Ja Klaudiusz, braciszek Cadfael, Karol Wielki, Katarzyna, Irlandczycy - w zasadzie glownie miniseriale, bo w dziecinstwie raczej malo telewizji ogladalam (z braku czasu) Serialoholiczka stalam sie glownie dzieki temu forum :D

BeeMeR - Wto 24 Lut, 2009 19:46

och, ja też po wilokroc oglądałam Zmienników, Nad Niemnem, Alternatywy 4 - i oglądam za każdym razem jak trafię :banan:
Nie byłam za to nigdy w stanie obejrzeć Czterdziestolatka... :roll:

(i znowu pojawiło sie sporo skrótów, które nic mi nie mówią - najwyraźniej wiele kjeszcze przede mną :mrgreen: )
Acha, no i oglądam obecnie Tudorów - pięknie zrobiony serial :mrgreen:

Admete - Wto 24 Lut, 2009 19:48

Cytat:
Serial, który był świetny, ale się popsuł: kazdy ma dla mnie tendencje spadkowa od mniej wiecej III-IV sezonu

Aine to nie jest reguła ;-) W Babylon 5 najlepsza jest III i IV seria. Nieustające zaskocznie i adrenalina + genialny rozwój psotaci.
Napisz mi w końcu, co mam przysłac ;-)

trifle - Wto 24 Lut, 2009 19:49

No dzięki, i minął mi kompleks serialowy. Wszystkie z tego wątka są uzależnione :D
Calipso - Wto 24 Lut, 2009 21:25

Admete napisał/a:
To nie o ten serial chodzi, tylko o Ziemię 2 - serial miał tylko jeden sezon w latach 90. O wyprawie na planetę podobną do naszej. Statek kolonistów rozbija się ( potem okazuje się, że to celowe, spisek ).

Faktycznie,ogladałam kilka odcinków :-D Ale niedługo,bo moi rodzice mieli na niego alergię :roll:
AineNiRigani napisał/a:
Seaquest (ach ten sliczny Jonathan )

To dla Brandisa ogladałam Seaquest :serce: Szkoda że tak młodo umarł :( I zupełnie zapomniałam,że Ty też oglądasz Monka :lol:

Anonymous - Wto 24 Lut, 2009 21:45

Calipso napisał/a:
Admete napisał/a:
To nie o ten serial chodzi, tylko o Ziemię 2 - serial miał tylko jeden sezon w latach 90. O wyprawie na planetę podobną do naszej. Statek kolonistów rozbija się ( potem okazuje się, że to celowe, spisek ).

Faktycznie,ogladałam kilka odcinków :-D Ale niedługo,bo moi rodzice mieli na niego alergię :roll:

U nas od zawsze pilota w rece trzymal tata. A ja niejako gust filomowy odziedziczylam po nim :D Dawniej to ja ogladalam te same seriale co on. Teraz on oglada te same co ja :D
Ziemie 2 ogladalismy wszyscy.

Calipso napisał/a:
AineNiRigani napisał/a:
Seaquest (ach ten sliczny Jonathan )

To dla Brandisa ogladałam Seaquest :serce: Szkoda że tak młodo umarł :(

Ja nawet mialam cala sciane plakatow - mial u mnie naprawde honorowe miejsce. Pamietam, ze na topie był Depp z Beksa, Keanu ze Speedem. A ja bylam wierna Jonathanowi :D

Calipso - Wto 24 Lut, 2009 22:00

AineNiRigani napisał/a:
U nas od zawsze pilota w rece trzymal tata. A ja niejako gust filomowy odziedziczylam po nim

U mnie też tata trzyma 'władzę',ale chyba bym się zachlastała,jakbym ogladała te same seriale co on.Strażnika Teksasu,Bercika,Pierwszą miłość,z Klanami,Kiepskimi innym barachłem omijam baardzo szerokim łukiem :confused3:

Anonymous - Wto 24 Lut, 2009 22:08

Slonce, dlatego pisze, ze teraz to on oglada te same seriale co ja. Sam z siebie preferuje podobny zestaw jak Twoj tata (no moza poza Pierwsza miloscia i Straznikiem :D )
aneby - Wto 24 Lut, 2009 22:28

AineNiRigani napisał/a:
Ziemia 2 - baaardzo mi sie ten serial podobal. Jak sie cos zaczelo dziac - zaprzestano produkcji. No i Antonio Sabbato jr

Zaskakująco wiele osób pamięta ten serial :-D Mnie też się podobał Antonio :wink: I jak się wstawił za tą laską, która szpiegowała ..... pani doktor to chyba była :mysle:

praedzio - Wto 24 Lut, 2009 22:30

A ja nie pamiętam w ogóle... To chyba na jakimś niedostępnym dla mnie kanale leciało.
aneby - Wto 24 Lut, 2009 22:36

W tamtych zamierzchłych czasach musiało to być na TVP1 lub TVP2 , bo innych kanałów u mnie nie było.
Anonymous - Wto 24 Lut, 2009 22:37

Tak - pani doktor. Najpierw ja zostawili na bezludziu, a potem po nia wrocil i przekonal reszte, ze przeciez ja potrzebuja...
Ja sobie przypomnialam, ze tam był jeszcze apetyczny mechanik. W ostatecznosci chyba nawet bardziej mi sie podobal - i jako facet i jako postac...

aneby - Wto 24 Lut, 2009 22:42

He he znalazłam : Antonio i pani doktor http://www.youtube.com/wa...feature=related
Admete - Wto 24 Lut, 2009 23:26

Cytat:
apetyczny mechanik. W ostatecznosci chyba nawet bardziej mi sie podobal - i jako facet i jako postac...

Przystojny brzydal Clancy Brown w roli Johna Danzigera. Ja oglądałam to dwa razy i czytałam gdzieś na fanfiction.net świetny fanfik z dalszą fabułą. Dlaczego, dlaczego nie było choćby drugiej seriii! Przy Firefly fani wywalczyli film pełnometrażowy w tv, żeby zakończyć podstawowe watki, ale Earth2 to było jescze sprzed czasów fandomu internetowego. Za któryms razem Earth 2 leciało na Polsacie.
Pani doktor miała na imię Julia, ale ja kibicowałam parze John - Devon :-)

Anonymous - Wto 24 Lut, 2009 23:41

Admete napisał/a:
Pani doktor miała na imię Julia, ale ja kibicowałam parze John - Devon :-)

Ja tez !! To byla tak kapitalna, motylkowa para !!! Julia i alonzo to byla taki duet, w ktorej wiadomo bylo od poczatku, ze z tej maki bedzie jakas slodka buleczka. Para John-Devon wyszla chyba w trakcie krecenia, bo od nich az iskrzylo - dwie silne osobowosci, inteligentni, swietni w swoich dziedzinach. Oboje byli rodzicami oboje uwazali ze to drugie popelnilo powazne bledy wychowawcze, a jednoczesnie oboje wychowali naprawde fajne dzieciaki.

Admete - Wto 24 Lut, 2009 23:52

Wreszcie się zgadzamy Aine :party: to po jednym ;-) Chemię mieli ogromną. Na dodatek ona była z ówczesnej wyższej klasy, a on był tylko mechanikiem ;-) I oto jak w świat sf wchodzi element znany nam z innych źródeł ;-) Zakończenie serialu złamało mi serce. Devon w tej kapsule kriogenicznej, rozbitkowie idą dalej, ostatnie spojrzenie...Tam było tyle mozliwości. Konspiracja na Starej Ziemi, skazańcy wysłani wczesniej na planetę, cudowni, tajemniczy Terranie i to jaką rolę miał odegrać Ulisses, syn Devon. Pamiętam też tego pokręconego polityka i jego śliczną żonę. Był też cyborg z przeszłością.
Wiesz, ze dziewczyna, która grała córkę Danzigera True zmarła w 2006 roku? W wieku kilkunastu lat zachorowała. Okazało się, że ma wadę serca. Miała przeszczep, ale przeżyła potem jeszcze tylko 6 lat. Zmarła kilkanaście dni po swoim ślubie. Studiowała, żeby zostać nauczycielką :-( Na Allegro jakiś facet sprowadza ten serial za 120 zł.

Anonymous - Śro 25 Lut, 2009 00:57

Admete napisał/a:
Wreszcie się zgadzamy Aine :party: to po jednym ;-)

Kiedy my sie nie zgadzamy jedynie literacko-romantycznie. Dosc czesto zgadzamy sie serialowo, tylko ja rzadko pisze o swoich refleksjach. Glownie dlatego, ze wole to powiedziec. a druga rzecz - bardzo bardzo czesto jestescie w serialach duzo przede mna i nie da sie wcisnac (tak jak ostatnio bylo przy GA. Nawet jakbym chciala podyskutowac, to nie moge. Ciagle temat schodzi na najnowsze odcinki i PP :D ). Tak wiec czesto albo nie proboje, albo nie wychodzi.
W zasadzie nie tylko byla z klasy "panujacej", ale i wyksztalcona, niezwykle niezalezna. To nie zadna delikatna Bianca, tylko swiadoma swojej sily Katarzyna. W tym wszystkim to byl jedyny Petruccio, ktory mogl ja poskromic :D To taki klasyczny ciachowy bohater jaki uwielbiam (a ja - o zgrozo - zapomnialam o nim !!) Prawdziwy facet, bez cienia metroseksualnosci. Silny samiec w moim typie :twisted: Praedzio byłaby zachwycona Juniorem, ktory na pewno bardziej rzucal sie w oczy. I taki delikatniejszy był...
http://www.youtube.com/wa...feature=related
A to porzucenie bohaterow w tak dramatycznym momencie - czysty sadyzm. Mnie sie wydaje, ze rynek nie dojrzal jeszcze do takich seriali jak Earth 2 - tak naprawde. Gdyby teraz podchwycili watek - przypuszczam, ze odniesliby wiekszy sukces.
Nie wiedzialam nic o "True". Szkoda. Pamietam, ze sliczna dziewczynka z niej byla i pewnie wyrosla na piekna kobiete.
Ta Earth 2 na Allegro kiedys widzialam. Te 120 nie jest cena tragiczna, ale z cala pewnoscia wymaga sporego zastanowienia.