To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Powieści Jane Austen - Pride and prejudice and... zombie?!

Tamara - Pon 08 Lut, 2010 19:43

Musgrove z narzeczonym Henrietty :-P
Tylko z kim baronet :wink: nie ma tam nikogo dostatecznie wysoko postawionego dla niego , chyba , ze jakiś tajemny mezaliansik :mrgreen:

trifle - Śro 10 Lut, 2010 15:17

Ja was proszę, nie snujcie takich przypuszczeń, jeszcze ktoś to przeczyta i go natchnie :thud:
Tamara - Sob 13 Lut, 2010 16:34

Trifle , już natchnęło , bez naszych przypuszczeń :wink:
Ja się jeszcze zastanawiam nad partnerem dla pana Collinsa - tu naprawdę nie widzę kandydata , chyba że sir Lucas trafiony coup de fedre czy jak to się nazywa :wink:

damamama - Nie 14 Lut, 2010 22:37

trifle napisał/a:
Ja was proszę, nie snujcie takich przypuszczeń, jeszcze ktoś to przeczyta i go natchnie
To samo chciałam powiedzieć. Może kobiecina tu zajrzy i nieszczęście gotowe :-D
Gunia - Nie 14 Lut, 2010 23:15

Jeśli się weźmie pod uwagę taśmą produkcję pomysłodawcy zombie, a także autorki "Pamiętników" to przygotowanie się do nieuniknionego wydaje się najlepszym rozwiązaniem. :roll:
Tamara - Pon 15 Lut, 2010 18:46

No właśnie , Przezorny Zawsze Ubezpieczony i się nie załamie , jakby co :mrgreen:
Caroline - Nie 01 Sie, 2010 09:59

Ukazała się polska wersja DiU i Zombie :rotfl:

http://www.empik.com/duma...03402,ksiazka-p

Fibula - Nie 01 Sie, 2010 12:50

Caroline napisał/a:
Ukazała się polska wersja DiU i Zombie :rotfl:
[url=http://img17.imagesh....th.jpg]Obrazek[/URL]

http://www.empik.com/duma...03402,ksiazka-p

Czy kiedykolwiek istniało takie dzieło literackie, które nie zyskałoby na wprowadzeniu nowych bohaterów w postaci zombi?
Time
Po takiej rekomendacji pozostanie jedynie grzecznie odmaszerować do księgarni. :mrgreen:

Lullaby - Nie 01 Sie, 2010 16:44

Uuu, fajne :) Chętnie bym sobie to przeczytała/obejrzała, jeśli powstanie film :)
Anaru - Nie 01 Sie, 2010 23:11

czekam na recenzję którejś odważnej :mrgreen: :-P
Agn - Pon 02 Sie, 2010 22:10

Jak tylko pojawi się w mojej księgarni na pewno się na to rzucę. Okrutnie jestem ciekawa tego dzieła. :mrgreen:
Tamara - Wto 03 Sie, 2010 00:46

Ajajaj , kierunek księgarnia - marsz !!!! :excited:
Tamara - Nie 08 Sie, 2010 20:23

No i poszłam :? :obrzydzenie: :obrzydzenie: :obrzydzenie: :obrzydzenie: :obrzydzenie: czegoś tak niezdarnego i obrzydliwego jeszcze nie widziałam . I na tym zakończę recenzję :?
Aragonte - Wto 10 Sie, 2010 13:33

Tamara napisał/a:
No i poszłam :? :obrzydzenie: :obrzydzenie: :obrzydzenie: :obrzydzenie: :obrzydzenie: czegoś tak niezdarnego i obrzydliwego jeszcze nie widziałam . I na tym zakończę recenzję :?

Ej, o kalafiorach napisz :wink:

Tamara - Wto 10 Sie, 2010 21:30

No dobra :roll: Kiedy Elżbieta i Darcy wracają ze spaceru , na którym ostatecznie doszli do porozumienia , spotykają gromadę zombie , żerujących na zagonie kalafiorów , bo myślały , że to ludzkie mózgi :paddotylu: No i oczywiście wtedy po raz pierwszy walczą ramię w ramię z "nieumarłymi" :confused3:
Lullaby - Wto 10 Sie, 2010 22:52

Tamara napisał/a:
No dobra :roll: Kiedy Elżbieta i Darcy wracają ze spaceru , na którym ostatecznie doszli do porozumienia , spotykają gromadę zombie , żerujących na zagonie kalafiorów , bo myślały , że to ludzkie mózgi :paddotylu: No i oczywiście wtedy po raz pierwszy walczą ramię w ramię z "nieumarłymi" :confused3:

Bo takim opisie, raczej odpuszczę sobie tę książkę. ;)

Tamara - Śro 11 Sie, 2010 20:42

A była to najmniej obrzydliwa scena z przerzuconych , nie było żadnych wyprutych jelit itp. :roll:
Anaru - Czw 12 Sie, 2010 00:11

Tamara napisał/a:
spotykają gromadę zombie , żerujących na zagonie kalafiorów , bo myślały , że to ludzkie mózgi :paddotylu:

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :zalamka:

BeeMeR - Czw 12 Sie, 2010 13:36

Anaru napisał/a:
spotykają gromadę zombie , żerujących na zagonie kalafiorów , bo myślały , że to ludzkie mózgi :paddotylu:
To by doskonały film wyszedł niewątpliwie :rotfl:
swoją drogą ciekawe, czy zombie były ubrane epokowo :wink:

Wiera - Czw 12 Sie, 2010 13:46

Ja tu muszę mieć, choć najprawdopodobniej w mojej mieścinie pojawi się nie prędko.
Będę sobie czytać na poprawę humoru.
Już to widzę:
,,- Lizzie, dziś na obiad kalafiorowa!". :mrgreen: :thud:
A konfrontacja pani Bennet z umarłymi jest opisana? Bo to może ciekawe być. ;)

JoannaS - Czw 12 Sie, 2010 13:52

Znowu ktoś żeruje bezczelnie na popularności Jane Austen.
BeeMeR - Czw 12 Sie, 2010 14:17

Cytat:
A konfrontacja pani Bennet z umarłymi jest opisana? Bo to może ciekawe być. ;)
I Collinsa, co - być może - zombie próbuje nawrócić ;)
Wiera - Czw 12 Sie, 2010 15:01

Tak Collins.
,,Często zabawiam się obmyślaniem takich małych komplemencików dla naszych powstałych z grobów braci i sióstr, by oszczędziły mnie i lady Catherine, która jest mi za to bardzo wdzięczna, a wdzięczność mojej czcigodnej patronki jest dla mnie najwyższą nagrodą." :-P

Yvain - Czw 12 Sie, 2010 16:04

:rotfl: jakby tak zaczął komplementować zombie, oj by się działo :rotfl: ciekawe czy zmieniły by dietę.
Agn - Czw 12 Sie, 2010 18:33

Żeruje nie żeruje - dziś wzięłam w łapki i zaśmiewam się do łez. Zamierzam przeczytać od deski do deski. :)