To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Dawne gwiazdy

miłosz - Sob 15 Lip, 2006 22:36

;)

Matylda - Sob 15 Lip, 2006 22:49

:mrgreen: facet na koturnach :mrgreen:
miłosz - Nie 16 Lip, 2006 09:39

Matylda napisał/a:
:mrgreen: facet na koturnach :mrgreen:

jako i Frank Sinatra ;)

Popatrz a dziś - Tom Cruise maleńki i wszystkie babki łeb wyzsze od niego i koturn nie zamawia :mrgreen:
O tempora, o mores !

Trzykrotka - Sob 22 Lip, 2006 21:49

A propos Cruise'a - mam podejrzenia, że one kucają!
Rozmarzyłam sie przy Dziewczynach do wzięcia - co to był za smakowity - i smutny film. A przy tym bardzo śmieszny. I od razu przyszły mi na mysl Dawne Gwiazdy przez wielkie/małe DG - co powiecie na duet Maklakiewicz-Himilsbach? Ja cytatami z Rejsu mogę....

miłosz - Wto 25 Lip, 2006 09:57

http://allstarz.hollywood...nnery/lxg32.jpg

GWIAZDA od zawsze i na zwsze :mrgreen:

Matylda - Wto 25 Lip, 2006 10:10

Wiadomo
Mniam
:oops: :oops: :oops:
On jest jak wino im starszy tym.......
Ja nawet w pokoju nauczycielskim powiesiłam sobie duży plakat
Patrzyli na mnie wszyscy dziwnie , ale ustapili :wink:

Aga85 - Wto 25 Lip, 2006 10:26

Matylda napisał/a:
Ja nawet w pokoju nauczycielskim powiesiłam sobie duży plakat
Patrzyli na mnie wszyscy dziwnie , ale ustapili :wink:

Hehe, no proszę, co to się w tych pokojach nauczycielskich dzieje :lol: Ale dobrze wiedzieć... skoro sama mam zostać nauczycielką :mrgreen:

A wracając do Seana Connery'ego, to ja też go uwielbiam. Kocham "Twierdzę", "Rycerza króla Artura", że o Bondzie już nie wspomnę ;) Aaa i jak użyczył głosu w "Ostatnim smoku". Też lubię ten film... w dużej mierze dzięki temu wspaniałemu aktorowi - ten jego głos naprawdę ma coś w sobie... jakiś magnetyzm ;)

Anonymous - Wto 25 Lip, 2006 12:38

A co sądzicie o tym panu?:

Fred Astaire, tancerz wszechczasów. Widziałam go tylko w dwóch filmach (trzeci dziś zaczęłam oglądać, ale nie miałam nastroju) i go uwielbiam za taniec, urok i ten charakterystyczny uśmiech :) .

Anonymous - Wto 25 Lip, 2006 12:43

Uwielbiałam filmy Fredem (chociaż jako mężczyzna jest dla mnie zupełnie nieatrakcyjny :D ). Najbardziej lubię Tęczę Finiana z Tomym Steelem :D
Anonymous - Wto 25 Lip, 2006 12:51

Cóż, Fred Astaire nie jest zbyt atrakcyjny, ale dla mnie to ten jeden z pociągających "brzydali" :D .
Anonymous - Wto 25 Lip, 2006 13:37

Wracajac do Freda, to dla mnie jest brzydalem niepociagajacym, ale za to przemiłym :D
Podziwiam go zupelnie z suchymi śliniankami :D

Aga85 - Wto 25 Lip, 2006 13:47

No, ja też lubię Freda jako aktora, ale jako facet wcale mnie nie kręci ;)
miłosz - Czw 31 Sie, 2006 15:21

A mua przeczytała, że Glenn Ford umarł....

http://film.onet.pl/0,0,1378626,wiadomosci.html

myslę, że takie damy jak my znały go na pewno a do tego damy nieco bardziej wiekowe na pewno pamietają "15.10 do Yumy" no i z "Gildy" gdzie zagrał z Ritą H.

Kaziuta - Czw 31 Sie, 2006 15:31

A to tak dla przypomnienia

Gosia - Czw 31 Sie, 2006 17:44

Znamy, znamy. Ten szelmowski usmiech...
Wlasnie z tymi dwoma filmami mi sie kojarzy

Anonymous - Pią 01 Wrz, 2006 01:05

znaja nawet niekoniecznie wiekowe damy.
On mi zawsze przypominał moja pierwsza miłosc ... :oops:

miłosz - Śro 06 Wrz, 2006 18:09

AineNiRigani napisał/a:
znaja nawet niekoniecznie wiekowe damy.
On mi zawsze przypominał moja pierwsza miłosc ... :oops:

Aine cóż za wyznanie......................... ;)

Czy nazywanie Catrine D. dawną gwiazdą będzie duzym nietaktem???? Uwielbiam kobietę;)

http://www.youtube.com/watch?v=MFGi7IJ1SjM

kami - Czw 07 Wrz, 2006 20:10

Ja z kolei uwielbiam p. Mariana Kociniaka (ur. 1936). "Jak rozpetałem II wojnę światową " widziałam tak wiele razy, że sama nawet nie pamiętam ile, a przygody Franka Dolasa wciagają i śmieszą mnie zawsze tak samo . Jak dla mnie odtwórca głównej roli był (i nadal jest) niesamowitym facetem, przystojnym, z bardzo ciepłym głosem. Marian Kociniak ponoć od poczatku swej kariery... nigdy nie udzielił zadnego wywiadu...

Kaziuta - Czw 07 Wrz, 2006 20:44

Kami popieram Cię bardzo, bardzo. Lubie M.Kociniaka, a że jestem wiekowa dama oprócz jego ról uwielbima jego dialogi z Andrzejem Zaorskim pt. "Kulisy srebrnego ekranu", które były nadawane w fantastycznej audycji radiowej "60 minut na godzinę". Szanuję M.Kociniaka za jego konsekwencje- nigdy nie udziela wywiadów prasie, nie jest tzw. osoba publiczną, nie bywa na balach, wieczorkach czy innych spotkaniach towarzyskich gdzie bywa cała "warszawka" i nie złamal tej zasady od lat. :thud:
Anonymous - Wto 12 Wrz, 2006 00:35

a ja oglądając Jak rozpętałem... owszem śmieję się (Brzęczyszczykiewicz przeszedł już chyba do historii polskiego kina :D ), ale czuję lekki niedosyt. Przed filmem dość często towarzyszyła mi książka. jest spokojniejsza, nie tak śmieszna i chyba bardziej realna.
W filmie wszystko przejaskrawili, do wszystkiego coś dodali i z Przygód kanoniera Dolasa zrobiono Jak rezpętałem II wojnę światową
I profesorem (chyba historii :D ) Franciszek Dolas stał się zwykłym warszawskim cwaniakiem, delikatny, inteligentny humor został przerobiony na klasyczną komedię pełną gagów, jaskrawych sytuacji i dialogów.
Trochę mi żal ...

Matylda - Pon 02 Paź, 2006 21:34

Własnie leci Poszukiwany poszukiwana ze świetną rolą Wojciecha Pokory
Zresztą nie tylko . Niezapomniany Czechowicz , Gołas na którego tylko spojrzę to tarzam się ze smiechu
Pamiętacie: Marysiu otwórz to ja twój pan :mrgreen: :lol:

Gosia - Pon 02 Paź, 2006 21:41

"Dzis w nocy nie bedzie brata, bede ja!" :lol:
Matylda - Pon 02 Paź, 2006 21:47

a kasa za zmiany w projekcie urbanistycznym ( przestawienie jeziorka z budynkiem) :lol: :lol: :lol:
Gosia - Pon 02 Paź, 2006 21:49

"Marysiu Ty mi pomagalas!" ;)
"Moj mąz jest z zawodu D Y R E K T O R E M" .

monika29.09 - Pon 02 Paź, 2006 23:09

"Marysiu, to Marysia jest kobietą?" ;)

+ "zawartość cukru w cukrze" - to powiedzonko często jest używane w naszym domu ;)

świetny film, lubię do niego wracać.

m.