To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - SUPERNATURAL

Admete - Pią 17 Paź, 2008 14:03

Zapowiedź 6 odcinka - będzie to chyba ponownie odcinek Dean'a

http://pl.youtube.com/watch?v=Y0ovXV3JfuA

Aragonte - Pią 17 Paź, 2008 15:43

Supernaturalny powrót do przeszłości za mną, teraz mogę jedynie odrabiać zaległości, bo nic nowego nic mam :(
Niesamowicie się rozwinął ten serial.

Harry_the_Cat - Pią 17 Paź, 2008 15:58

Admete napisał/a:

http://pl.youtube.com/watch?v=Y0ovXV3JfuA

Jakos mnie to zbytnio nie martwi ;)

Aragonte - Pią 17 Paź, 2008 17:21

Harry_the_Cat napisał/a:
Admete napisał/a:

Jakos mnie to zbytnio nie martwi ;)

A mnie trochę szkoda, mimo że odcinek z Deanem w roli głównej był bardzo dobry. Po prostu wolę, kiedy obaj bracia są razem, i już.

Admete - Pią 17 Paź, 2008 17:25

W tym kolejnym odcinku bracia będą jak najbardziej razem. Chodziło mi o to, że to na koszmarach Deana twórcy się skupili, bo to on zachoruje.
Aragonte - Pią 17 Paź, 2008 17:37

Znowu wątek koszmarów? Właśnie obejrzałam Dream a Little Dream of Me, jest szansa, że wkrótce będę na bieżąco :wink: Zaraz się zabieram za Mystery Spot.

A z tego, że bracia będą razem, baaardzo się cieszę :-D

Aragonte - Pią 17 Paź, 2008 19:32

Jus in Bello rozstroiło mnie jakoś, chyba muszę zrobić malutką przerwę.
Szkoda mi Hendriksena, ta postać naprawdę ciekawa była - taka kontra dla Winchesterów, wcale ludzka i reformowalna, jak się okazuje.
Teraz powinien być jakiś lżejszy w tonacji odcinek, strasznie poważnie ostatnio się zrobiło.

Admete - Pią 17 Paź, 2008 19:41

Jus in Bello to dobry odcinek, nawet bardzo dobry. Wszyscy żałowali agenta...Jakoś zawsze go lubiłam, mimo tego że ścigał braci. Miał poczucie tego, co dobre, byłby świetnym łowcą.
Aragonte - Pią 17 Paź, 2008 19:50

Też tak uważam, że świetnie by się nadawał na łowcę. No nic, szkoda, wyszło jak wyszło.
A Jus in Bello zmusiło mnie do obgryzania paluchów, co o czymś świadczy. Świetny odcinek.
Mystery Spot też mi się podobało, ale to zupełnie inny klimat i jednak lżejsza tonacja. Biedny Sammy i jego miny każdego wtorkowego poranka :lol:

Harry_the_Cat - Pią 17 Paź, 2008 21:00

Obejrzalam Monster Movie.
Spoiler:

Baardzo fajny odcinek (moim zdaniem, bo OH uważa, że to jeden ze słabszych w ogóle). Fajny klimat lat 30 momentami, super czołówka! :lol:
No i Dean jako prawiczek :rotfl:

Guten Tag yourself!

Admete - Pią 17 Paź, 2008 21:41

Nam się też podobał :-D

Spoiler:
Jak może się nie podobać czarno - biały odcinek, chłopcy w garniturach i shapeshifter z problemami? :rotfl: Naprawdę udało im się przywołać nastrój starych filmów - ostre kontrasty świetlne, głębokie, cienie, charakterystyczny sposób gry. Bardzo mi się podobała rozmowa Deana z barmanką :-) Jak tak siedział za stołem trochę przygarbiony, to przypominał takiego prywatnego detektywa, Bogarta niemalże ;-) I jak czarował blondynkę ;-)

Być może to wynika z mojej sympatii dla starych filmów, ale naprawdę uważam, że odcinek jest sympatyczny.

Harry_the_Cat - Pią 17 Paź, 2008 21:59

I te baaardzo szerokie plany były super!
Ale w sumie muszę stwierdzić, że chyba więcej znowu było Deana, nie?

eta: picspamik: http://oh-mcgee.livejourn...=615519#t615519

Admete - Pią 17 Paź, 2008 22:11

A to jest film, który wybrałaby Dean"

Spoiler:
"Be nice if life was movie simple. Though if I was turning life into a movie, I wouldn't do this Abbot and Costello meet the monster crap."
"No, I know what you'd pick."
"No, you don't."
"Yeah, I do."
"No, you don't. You don't."
"Porky's 2. You heard me."
"Lucky. Guess."

http://en.wikipedia.org/w...I:_The_Next_Day

:lol:

Bardzo mi się podobała gra z nami, widzami - na przykład dialog na temat Archiwum X! Piękne!
Ja się zawsze koncentruję na Dean'ie, więc nie wiem czy było go więcej. Na pewno wiem tylko, że rewelacyjnie wyglądał w garniturze i czarno - biały film mu służy ;-)

Harry_the_Cat - Pią 17 Paź, 2008 22:19

Admete, chyba nie muszę Cię przekonywać, że mi to też nie przeszkadzało ;)
Pięknie wyglądał to prafffttta... :serduszkate: :serduszkate: :serduszkate:

zaraz wrzucę trochę fotek.... :serce2:

Admete - Pią 17 Paź, 2008 22:24

Praffftttaaa...Obie z Riellą byłyśmy po seansie bardzo analfabetyczne. Z zabawnych momentów:

Spoiler:
Sam wykopał przez przypadek całe drzwi :-D

Harry_the_Cat - Pią 17 Paź, 2008 22:35

Dean...

Spoiler:

żródło: http://summerskin.under-m...lery.php?page=1

Admete - Pią 17 Paź, 2008 22:49

Piękne screeny :-) Szkoda, że znaczek CW się na nich pojawia. Psuje doskonałość ;-)
aneby - Pią 17 Paź, 2008 22:57

Admete napisał/a:
znaczek CW się na nich pojawia

Cóż, nothing is perfect :wink: ale to się da wyciąć :-D

Harry_the_Cat - Pią 17 Paź, 2008 23:00

No coż, nie da się tego wyciąć GIMPem, więc ja skazana jestem na to CW na pół twarzy Jensena aż do pojawienia się DVD.
Aragonte - Pią 17 Paź, 2008 23:34

Zaległości w SPN nadrobione, no, poza ostatnimi odcinkami IV sezonu, bo widziałam tylko trzy pierwsze.
No to może zajmę się wreszcie czymś innym, cały dzień SPN-owałam...

Harry_the_Cat - Pią 17 Paź, 2008 23:37

To musiał być piękny dzień :mrgreen:
Aragonte - Pią 17 Paź, 2008 23:45

Pewnie :mrgreen: Tyle Sama i Deana!
Byłam tak zmęczona po maratonie pracowym, że nie nadawałam się do niczego, przy czym musiałabym drastycznie wysilać intelekt :wink: A teraz mam przynajmniej satysfakcję, że pozbędę się kompleksu opóźnionej SPN-owo :mrgreen:

Harry_the_Cat - Sob 18 Paź, 2008 00:12

Zdjęcia promocyjne z czwartego sezonu: http://andreas-ri.livejou...098022#t3098022 :thud: :thud: :thud:

(muszę powiedzieć, że to drugie zdjęcie Jareda jest super - oświetlenie świetne... I Jensen a aniołkiem w tle :serce2: - tzn. aniołek kiczowaty, ale Jensen... rocks my socks!! )

aneby - Sob 18 Paź, 2008 13:52

Odcinek 5 jest zaje.......fajny ! :mrgreen: Wreszcie jakaś "czarno-biała sprawa" :mrgreen:
Trochę mi brakowało ostatnio tego humoru. Trzeba przyznać, że realizatorzy mają świetne pomysły.

Harry_the_Cat - Sob 18 Paź, 2008 16:19

mój mąż zrobił sobie tatuaż.... :thud: