Filmy - Westerny
fanturia - Sob 12 Sty, 2008 23:30
| Alison napisał/a: | | fanturia napisał/a: | Teraz dziewczyny ładnie chodzic nie potrafia, a Ty wymagasz, zeby umiały tańczyć? |
No wymagam i cześć . Kiedyś to prawie wszystkie dziewczynki posyłało się na balet, albo choć na rytmikę, właśnie po to żeby miały ładną postawę i żeby choć trochę potrafiły się rytmicznie ruszać. |
Pod warunkiem, że było coś takiego w okolicy.
Alison - Sob 12 Sty, 2008 23:35
| fanturia napisał/a: | | Alison napisał/a: | | fanturia napisał/a: | Teraz dziewczyny ładnie chodzic nie potrafia, a Ty wymagasz, zeby umiały tańczyć? |
No wymagam i cześć . Kiedyś to prawie wszystkie dziewczynki posyłało się na balet, albo choć na rytmikę, właśnie po to żeby miały ładną postawę i żeby choć trochę potrafiły się rytmicznie ruszać. |
Pod warunkiem, że było coś takiego w okolicy. |
No to fakt. Ja chodziłam 8 lat do Pałacu Młodzieży. Ale kiedyś to chyba nawet w szkolach były takie zajęcia...
annmichelle - Nie 17 Lip, 2022 12:32
Kilka dni temu obejrzałam remake "Siedmiu wspaniałych" (1960) (który jest z kolei remake'iem "Siedmiu samurajów" ) - czyli "Siedmiu wspaniałych" (2016).
Jedna czy dwie rzeczy mnie drażniły (vide ubiór i rola główna kobieca), ale gdybym nie znała tak dobrze oryginału to pewnie podobałby mi się bardziej.
Dobra rola Ethana Hawke.
A dziś planuję obejrzeć "15:10 do Yumy" z 1957 roku.
Remake z 2007 to jeden z moich ulubionych westernów - czas na oryginał.
Ale dla mnie westernem wszechczasów pozostanie "W samo południe" z Gary'm Copperem. UWIELBIAM!
Choć okrzyknięty był antywesternem i początkowo krytyka jechałam po nim jak po łysej kobyle, bo łamał "zasady" westernowe.
A drugim - "Tańczący z wilkami" i wspomniany "3:10 do Yumy" (2007).
Aragonte - Nie 17 Lip, 2022 14:19
A "Rio Bravo" lubisz?
annmichelle - Nie 17 Lip, 2022 15:46
"Rio Bravo" to taki baaardzo klasyczny western.
Widziałam go 2 czy 3 razy, ale nie wracałam chyba do niego w czasach "dorosłych".
Najbardziej podobała mi się z niego piosenka oraz świetna rola drugoplanowa Waltera Brennana. Ten aktor w każdym filmie w jakim go widziałam był świetny (choć zawsze grał role drugo i trzecioplanowe) - nie na darmo zdobył trzy Oscary.
BeeMeR - Nie 17 Lip, 2022 20:01
Ja badzo lubię Siedmiu wspaniałych, Pojedynek w słońcu, W samo południe
annmichelle - Nie 17 Lip, 2022 20:53
"Pojedynek w słońcu" to był dla mnie szok, gdy byłam dzieckiem (starszym), bo Gregory Peck grał czarny charakter.
|
|
|